Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 28. 8:06

Kedves Kata! :flower1: Ezt FÉLIG :) másképp látjuk,ami természetes, hiszen mások vagyunk. :)) :)Szeretném megmagyarázni ezt.Nem igaz szerintem,hogy minden kisgyerek aranyos pld 5-6 évesen.Sokszor már akkor is látszik,hogy milyen a személyisége.Egyszer vigyáztam egy kislányra,amíg az anyukájának dolga volt.5 emeletes, gangos bérházban laktak.A gangon a korlát nem ért valami magasra.A kislány azt kérte,menjünk biciklizni.Jó-mondtam.Kiderült, ő azt gondolta,hogy a gangon fog biciklizni.Túl veszélyesnek tartottam és javasoltam,menjünk le a parkba.Azt válaszolta,hogy az anyukája megengedi.DE ÉN NEM.Hiába ajánlottam helyette bármit,nem tágított.Jó,akkor nem -mondtam.Olvasok neked-Nem-válaszolta-Beülök a szekrénybe és ha jön az anyukám ,megmondalak neki.-Hiába olvastam fel félhangosan,hogy hátha érdekli és majd kijön a szekrényből,nem jött ki.Kivárta a 2 órát és mikor megjött az anyukája ,zokogva panaszolta,hogy milyen szörnyű vagyok,nem engedtem biciklizni és még büntetésből a szekrényben kellett ülnie.NA AKKOR ÚGY ÉREZTEM MINDJÁRT AGYONCSAPOM A KIS "DÖGÖT".Van,aki nem tart gondnak néhány fenékre csapást,Más pedig mindvégig toleráns,amikor már rég oda kellett volna csapni.Így gondolom a mások vagyunkat Kata. Köszönöm,hogy reagáltál az éjszakai agymenésemre. :littlehearth:
Hozok egy hírt reggelre.
EL SEM HISZEM!!!!!
67 éves

https://femina.hu/vilagsztar/richard-cl ... szuletett/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 28. 10:22

Lányok!Most sokféle orvosi vizsgálatra megyek,s ehhez nyugalomban kell lennem,úgy hogy majd jövök,ha végeztem.Üdv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 28. 11:53

Drága Paggy, sok sikert orvosi vizsgálatokhoz! Velem is bepróbálkozott ilyennel az akkori barátnőm kislánya, aki éppen munkát kapott mint telefonos ügyfeles, így kénytelen volt betegen is menni. vagy nincs állás.
Jó fél órát bírta tüdövel. aztán mondtam neki, ha akar jöhet uzsonnázni és rajzolni a Samuval, ha nem onnan nem mozdulhat ahova ültettem! Én győztem, úgyhogy az utolsó félórát annyira élvezte, hogy utána már többé nem volt gond hogy nálam maradt. Pedig az utcán és a gyülibe is bírtuk egymást, de ez más szitu volt. Lehet kompromisszum, de érezni kell nekik hogy ki a felnőtt. És mi sem járunk mindig sikerrel! Nehéz a dackorszak. Amikor már rendszeresen mentem érte az óvodába ott is bepróbálkozott, de mondtam neki hogy hiába ordít, rólam lepereg. Úgyhogy amíg haza nem értünk az óvodától a lakásig egyfolytában bőgött. Mondtam neki szóljon ha elunta! :D
ezt is párszor eljátszottuk, megint győztem. Persze ha a sajátom lett volna és nem hat a szép szó tuti rácsaptam volna a fenekére. Ehhez csak életveszélyes helyzet után folyamodom, ha nem használ az erélyes szó, hogy valamit nem szabad.
Ezeken átmenve már minden oké volt! Innentől már én voltam a favorít, alig várta, hogy én menjek érte! Megértette végre, hogy általában anya megy érte, de ha a főnök azt mondja hogy túlóra, akkor nincs mit tenni, akármennyire csalódott és szomorú.
szóval mindennek van miértje, de nem mindig vevő rá a másik oldal. Samut kellett féltenem, mert nem bírta, ha valaki sírt, nagyon megviselte! Aztán már milyen jó barátok lettek! De aztán eltüntek az életünkből, hála Istennek/bocsi/

Az ember szívesen segít, de amikor A-tól szettig kihasználják mentálisan, anyagilag, s még hülyére is veszik..na egyszer csak betelik nálam is a pohár! :-o :-q

Úgyhogy mióta nem találkozom velük és nem kell a hazugságokat hallgatnom, azóta sokkal jobb a közérzetem. :-bd :D ;)
Néha tudni kell nemet mondani! :-bd

Nem bántottál meg, pont az a jó, hogy több oldalról tudjuk megközelíteni a témát és ez is nagyon fontos! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kihagytam a válaszból Claidermant, nekem is nagy kedvenc, szívesen hallgatom a mai napig is. Anno sokat ment egy zenei rádióban, ha ő volt műsoron, nálunk nagy csend volt, mert annyira figyeltünk a játékára! :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 28. 18:24

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 28. 18:45

milyen érdekes szépségeket találtál.. a zene is nagyon szépen aláfesti.. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 28. 18:48

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 28. 18:51

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 28. 18:54

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 28. 19:02

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 28. 20:59

fantasztikus a colás üvegben nevelt növénykéd, és még külön ez a lilás hangulat világítás :D ;)
A paradicsomlinket mindjárt meg is néztem, a másikat meg majd holnap. A fréziák lassan már virágozni is fognak szerintem, igen megindultak!

Jó éjszakát mindenkinek! Ja! Volt itt a sógornőm, novemberben átesett a covidon, korházban is volt. a bal könyökhajlata még mindig duzzadt, de azt mondta, hogy kétszer ilyen nagy volt! Jól leszídtam, mert egy sms-t írhatott volna hogy korházban van a covid miatt. Lám bármennyire vigyázott csak nem kerülte el! De nem látszik rajta, szerencsére jól jött ki ebből a harcból. x_x \:D/ :littlehearth:

Talán egy kicsit mintha alázatosabb lett volna, Samu meg képzeljétek felvette a csizmacipőmet, úgy várta már Katát hogy majd megyünk autózni. Bár senki nem mondta neki. De aztán hogy elment, mert nem sokáig volt itt, igencsak csalódott volt szegénykém! :(( :-?? :flower1: :littlehearth:

de csak megnyugodott aztán, jobban mondva beletörődött! :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 29. 13:03

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 29. 13:19

A harmadik hírt azért hoztam ,mert évekkel ezelőtt már láttuk ill .szó volt róla,hogy OSCART kapott a csodás rajzfilm A TENGER DALA,most ugyanannak a rendezőnek a következő filmjéről van szó: Itt a link az új filmről,de megkeresem A TENGER DALÁT is,mert nagyon-nagyon érdemes megnézni.
https://player.hu/kult/wolfwalkers-kritika/
Egyelőre nem találom,de mint írtam SZÉP,ELGONDOLKODTATÓ RAJZFILM,nemhiába díjazták.Ez most csak egy 5 évvel ezelőtti előzetes:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 29. 13:25

Itt az új film előzetese.HÚÚÚÚÚ,biztos jó lesz!!!!!
:-h Paggy @};- %%-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 29. 14:00

Még hoztam egy Pásztor Anna számot.Természetesen,akinek nem a stílusa , ne nézze! :flower1:
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=MusfiYP1rPA

Pásztor Anna portré:
https://www.youtube.com/watch?v=QjWnZefwLPA
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 29. 14:16

Végül az abszolút kedvencem:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 29. 20:10

És a kis ZAZ:

2.04-nél kezd el énekelni a kislány. :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2020. december 29. 21:31

Jó kis összeállítást hoztál tanszék kapcsán Paggy.
Azt hiszem Kata kérdezte, hogy koreaiul hogyan mondják a tanszéket. Így hangzik: "hággvá". A koreai egy nagyon logikus nyelv, ha ezt szó szerint fordítom, akkor "iskolai részleg". A "gvá" jelent részleget, osztályt valamilyen intézményben is, esetenként ha egyetemről van szó, akkor a szakmai részhez csatlakoztatva a "gvá"-t tanszéket is jelenthet. Azért kerestem, mert magyarul egyáltalán nem jutott eszembe szinonimája a tanszék szónak. Úgy tűnik, ez olyan szó, aminek a sokrétű magyar nyelvben sincs másik megfelelője. Eszembe meg azért jutott, mert egy sorozatrészt néztem, amiben egy fura fordítás volt. A megyei hivatal egyik osztályát fordította valaki művelődési és idegenforgalmi tanszéknek.
Most pedig egy találós kérdés.
Ha megnézitek az összeállítást a dalokról, kitaláljátok-e, hogy ki énekli az utolsó dalt? link
Aki rájön, igazán ügyes, nagy dicséretet érdemel.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 30. 0:45

Dorina tudom-tudom,de elrejtem. \:D/ \:D/ \:D/ Azért tudom,mert nagyon szerettem ezt a sorozatot.Hagyom,hogy más is megfejtse.Spoilerben a nevének kezdőbetűit leírom:
B.W.
Paggy @};-
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2020. december 30. 1:34

Paggy!
:-bd :-bd :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 30. 6:33

Sziasztok lányok, most nem tudok videózni, de feltétlen megnézem, mert anélkül a rejtvényre nem tudok válaszolni, így látatlanban, puska ide vagy oda! :))
Ma ha törik ha szakad, be kell menjek a bankba, postára, talán nem is lesz energiám máshova.
Virsli már itthon van, lencsét is vettem. Majd talán pár szem almát még. Megtaláltam a receptemet amit meg akartam csinálni! Ahhoz csak 4 alma kell.

Mindenkinek szép napot majd, hozom majd a képeket is amit egyik hajnalban csináltam de még nem voltam fenn a facen, csak megosztottam a telefonról egy két dolgot. Ott ugyancsak le vagyok maradva egy csomó dologgal! Régen voltam fenn.
Itt egyébként esik az eső sajnos...remélem mire indulunk tényleg eláll, legalábbis az előrejelzések szerint! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
ui: elküldöm a reg. levelet is. Úgysem kerülök gyorsan sorra... :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. december 30. 7:22

Sziasztok!

Tegnap reggelre felmondta a laptopom a szolgálatot. Most a régivel vacakolok, ami nagyon jól
működött akkor, amikor kb. négy vagy öt éve megvettem azt, ami most megkrepált, de mára
már csak egy lassú vénlaptop vált belőle. Még Win7 van rajta, és az se lett frissítve évek óta,
meg hát az állás se tett jót neki. Mindenesetre működik, és ezt nagyon megköszönöm neki,
mert nagyon rossz lenne a megszokott virtuális világom nélkül. Már írtam többször, hogy függő
vagyok, és a telefon nem elégít ki.

De azért nagyon meg vagyok lőve, mert minden fotóm, és dokumentumom a másikon van rajta.
Na, majd meglátjuk, hogy mit tud vele kezdeni a szerelő. Tanítványom volt, nagyon bízom benne.

Szép napot kívánok mindannyiunknak! Nálunk esik az eső.

Szerencsére a telefonomból nem töröltem még le pár fotót, azokat be tudom tenni.

A fiaméknál voltunk szenteste. Meglepett, hogy a lakók milyen szépen feldíszítették a lépcsőházat.

Kép

Hétfőn együtt főzőcskéztem a menyemmel, de előtte a búza téri piacon vásároltunk be. Ez Miskolc
legnagyobb piaca. Ide fogok én is járni, ha ott lakom majd. 15 perc séta lesz körülbelül. Régen jártam
itt. Szépen felújították. (A nagy vásárlásban elfelejtettem fotózni, csak miután kijöttünk, akkor jutott
eszembe.)

Kép

Már öt napos a lila levelű retek mikrozöldem. Elérte a 3 cm-es magasságot, már nem kell sötétben
lennie. Naggggyon fincsi hónapos retek íze van. A levelei és a szára sokkal erősebb, roppanósabb,
mint a borsónak. Kíváncsi vagyok, milyen nagyra fog nőni két hét alatt.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 30. 10:22

Drága Rita! Azért jó ha az ember tényleg több lábon áll. el sem tudom képzelni, hogy le legyen két gépem. Pedig régen még az egyet sem tudtam volna elképzelni! :))
Hát remélem gyorsan és teljesen rendbe lehet hozni! Nagyon szép Miskolc, anno nem sokat tudtunk ott lenni, de majd ha ott leszel, megkérlek egykét helyszint légyszíves fotózz le. Ugyanis nincsenek meg a nászutas képek toktól vonóstól eltünt minden.
És mivel ráadásul hatalmas köd volt nem nagyon tudtunk kimozulni. Ráadásul jól belázasodtam, úgyhogy előbb haza kellett jöjjünk. :(( .
Talán egyszer megadatik, hogy Samuval eljussunk pár napra! Csak legyünk túl ezen a vírus mizérián.
Milyen szép már a liladönpinged, Azok a tálak direkt csíráztatók?
Mennünk kellene lassan de annyira fáj a fejem, hogy szinte szédülök együltömben, pedig a vérnyomásom most normális..
Na nem panaszkodom, mindenkinek szép napot mára is.! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. december 30. 12:05

Szia Kata! Sajnos vége a laptopnak, nem lehet megjavítani. Amíg nem veszek másikat, addig felturbózzák ezt a régit.
Úgyhogy holnap megint megyek hozzá.

Azok a tálkák mikrozöldekhez valók, műanyagból készültek. Lehetett volna vízálló kartonból is rendelni, de ez hosszabb
ideig bírja. Csiráztatni befőttes üvegben szoktam, de van kifejezetten csíráztatáshoz való tálam is. Vannak olyan magok,
amik csirázás alatt bezselésednek, azoknak nem jó a befőttes üveg.

Szép napot kívánok neked is! Gyorsan múljon el a fejfájásod!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 30. 12:55

Képcliker test
49 éve vannak tacskóim. :) :littlehearth: Paggy %%- @};-
KATA JOBBULÁST KÍVÁNOK!!!!! %%- %%- %%-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 30. 13:10

Kedves Lányok!"Szabadságon" vagyok.Mindent elolvasok és köszönöm szépen,de saját képeket nem hozok és nem írok,majd csak a vizsgálataim után.Viszont SZILVESZTER ESTÉRE válogattam össze néhány jó zenét.Majd hozom. :flower1: Paggy %%- @};-

Vissza: “Társalgó”