Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (online is nézhető)

Kata58
Kapcsolat:

Re: Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben (3/6)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 4. 19:04

sziasztok! Rita minden szavaddal egyetértek, mer közben elolvastam a spoilereket is, és nagyon tetszett a minigyorstalpaló... :)) .
Igazából holnapra akartam hagyni a megnézését, de hajtott a kíváncsiság is, arra a kicsi maradékra, amire nem maradt időm, így aztán mindent félretéve...és jóllakva megnéztem a Teautat. Sok pillanata ismerős volt a lovaskaravánnal kapcsolatban, és milyen érdekes kapcsolódási pontok vannak. Nagyon tetszettek a gyerekek is ahogy a kicsi legényke megkínálta innivalóval a kislányt. Érdekes volt, ahogy a lovakat tartották, és ahogy azokat is vették, vagy eladták. Milyen messze, elnyúltak ezek a karavánutak! és akarva-akaratlan csak belengte ezt az utat is a kínai -japán háború...jó hogy ott nem tudtak mászkálni...lehet még azt a kis ösvényt is tönkretették volna. :( .
Élveztem, ahogy a a férfiak a maguk komótos módján mindent ami rájuk hárult megcsinálták! Ott nincs felgyorsulva az idő...mi meg ha már lassabban tölt a gép már hajritkításhoz folyamodunk. :D ..Én szeretek teázni, de többfélét és nem feltétlen filteresen, hanem szálasan.
A zöld teát is szeretem, de azzal vigyázni kell, mert pillanat alatt keserűvé tud válni. De az abszolút kedvenc a hársfa. Utána a jázmin..majd a csipke és a kamilla. Persze nem lehet akárhol akármelyiket megvenni, mert már jártam úgy hogy a kedvencemnek inkább volt lucernaíze mint tea! :(( . Ezzel is át lehet verni az embereket!Örültem a korabeli pillanatfelvételeknek is, ilyenkor látja az ember, hogy amikor koreai sorit néz és éppen kínai karavánról hall és lát az nem mese, mert valóságosan megvoltak ezek a kereskedelmi útvonalak../tudom megint eltértem a tárgytól/ de mindig beugrik ilyen képzelettársítás, ha dok filmet lát az ember. :D . Nekem annyira tetszett, hogy biztosan újranézem majd...
Köszönöm, hogy a feliratoddal láthattam! :ymhug: \:D/ :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 4. 20:16

Kata58 írta:sziasztok! Rita minden szavaddal egyetértek, mer közben elolvastam a spoilereket is, és nagyon tetszett a minigyorstalpaló... :)) .
Igazából holnapra akartam hagyni a megnézését, de hajtott a kíváncsiság is, arra a kicsi maradékra, amire nem maradt időm, így aztán mindent félretéve...és jóllakva megnéztem a Teautat. Sok pillanata ismerős volt a lovaskaravánnal kapcsolatban, és milyen érdekes kapcsolódási pontok vannak. Nagyon tetszettek a gyerekek is ahogy a kicsi legényke megkínálta innivalóval a kislányt. Érdekes volt, ahogy a lovakat tartották, és ahogy azokat is vették, vagy eladták. Milyen messze, elnyúltak ezek a karavánutak! és akarva-akaratlan csak belengte ezt az utat is a kínai -japán háború...jó hogy ott nem tudtak mászkálni...lehet még azt a kis ösvényt is tönkretették volna. :( .
Élveztem, ahogy a a férfiak a maguk komótos módján mindent ami rájuk hárult megcsinálták! Ott nincs felgyorsulva az idő...mi meg ha már lassabban tölt a gép már hajritkításhoz folyamodunk. :D ..Én szeretek teázni, de többfélét és nem feltétlen filteresen, hanem szálasan.
A zöld teát is szeretem, de azzal vigyázni kell, mert pillanat alatt keserűvé tud válni. De az abszolút kedvenc a hársfa. Utána a jázmin..majd a csipke és a kamilla. Persze nem lehet akárhol akármelyiket megvenni, mert már jártam úgy hogy a kedvencemnek inkább volt lucernaíze mint tea! :(( . Ezzel is át lehet verni az embereket!Örültem a korabeli pillanatfelvételeknek is, ilyenkor látja az ember, hogy amikor koreai sorit néz és éppen kínai karavánról hall és lát az nem mese, mert valóságosan megvoltak ezek a kereskedelmi útvonalak../tudom megint eltértem a tárgytól/ de mindig beugrik ilyen képzelettársítás, ha dok filmet lát az ember. :D . Nekem annyira tetszett, hogy biztosan újranézem majd...
Köszönöm, hogy a feliratoddal láthattam! :ymhug: \:D/ :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)

Szia Kata! De jó volt olvasni a te véleményedet is! Örülök, hogy hasznosnak tartottad a gyorstalpalót!

Még hoztam egyet, mégpedig a karavánútról. Én kis balga azt hittem korábban, hogy ez csak egy út,
amely a Himalája meredek lejtőin, és más hegységeken vezet keresztül, amíg el nem ér Tibetbe, Indiába,
Nepálba. Aztán olvastam is, és ebből a videóból is kiderült, hogy a karavánút egy szerteágazó útrendszer
volt, két fő kiindulási ponttal. Az egyik Puerből (Jünnan tartomány), a másik Ya'anból (Szecsuán tartomány)
indult.

Például a Szecsuán-Lhásza karavánút mintegy 2350 kilométer hosszú, 56 közbenső állomással. Ötvenegy
folyón, tizenöt függő és tíz vashídon vezetett át hetvennyolc 3000 méternél magasabb hegyen kelt át!!!

Hihetetlen! Az emberek és az állatok meg csak mentek-mentek hónapokon keresztül. Aztán meg hazafelé
szintén hónapokon keresztül.

Milyen jó, hogy a Rookie után már nem ismeretlen számunkra a II. kínai-japán háború! Olyan jó, hogy
el tudom helyezni térben és időben is. És milyen jó, hogy voltak ezek a karavánutak, amit a japánok nem
mertek elfoglalni, túl nagy falat volt nekik.

A tibeti lovak nagyon tetszettek. Már az első részben is feltűnt, hogy pont olyan kis termetűek, fürgék,
kecsesek, mint a mongolok lovai. Természetesen hegyi terepre, keskeny utakra ez a fajta való.

Nagyon szívesen a feliratot!

Csodálatos ez a felvétel! A karavánoknak nincs más lehetőségük, a Jinsha folyó mentén kell haladniuk.
Nem tudják semerre levágni az utat, hogy ne kelljen kerülniük.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 4. 21:13

Szia Rita! Olvasva az utolsó szösszenetet...elképesztő számadatokat kapunk, lélegzetelállító! Nem tudom lenne e kedved egy kicsit úgy javítani rajta, hogy szinte táblázatszerűen színesben kiemelve a számokat, és érdekes a hozzákapcsolódó térkép is. De ez csak egy ötlet...annyira megdöbbentő...s talán aki nézi ezt az ázsiai ösvényt, jobban belelát, elgondolkodik, nem csak a szemét legelteti a látottakon, hanem amit hall is mellette vagy olvas még jobban kinyissa a világnak ezt a szeletét a szemében. De ha nagy falat lenne akkor csak hagyd így , esetleg akkor csak kiemelni színekkel amit írtál... :D :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. február 4. 21:33

Kedves Rita!
Köszöönöm a teaútról szóló részt. ^:)^ Nagyon sok érdekes új ismerettel lettem gazdagabb. :-bd
Zsuval már minden lényeges dolgot elmondtatok. Csodásak a matuzsálemi kort megért ősi teafák, nem kevésbé az ottani emberek akik nehéz körülmények között, de belső békével küzdenek a megélhetésükért. Ennek a sorozatnak az ismerete nélkül ma rácsodálkoznánk, hogy volt idő amikor a tea értékesebb volt a lónál, sőt képes volt a tibeti királyság hanyatlást okozni. :-??

Eddig nekem a tea a teaültetvényekkel volt egyenlő, fogalmam sem volt róla, hogy valamikor ezeket fákról gyüjtötték be. Ezt hozta a modernizáció, a tömegtermelés magával.
Az idős házaspár éneke nekem is tetszett, sokat elmondott a mindennapi személyes érzéseikről, életükről.
Ezeket a részeket nagyon szertem, mind újranézősek. :ymapplause:
mikaz

HozzászólásSzerző: mikaz » 2017. február 5. 0:00

Kedves Rita, köszönöm a teafáról szóló ismertetőt! A filmmel együtt ma ismét sok újat tanultam. Hozzá még várható a Guge királyság! Most még azon kívül,hogy volt ilyen, semmit sem tudok róla. Körültekintő vagy, hogy már kisfilmet is találtál, amivel ki lehet egészíteni.

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Anyunak is viszem, mert meséltem róla, s szeretné megnézni.

:) A nevében is köszönöm!
KépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 5. 8:26

Kata58 írta:Szia Rita! Olvasva az utolsó szösszenetet...elképesztő számadatokat kapunk, lélegzetelállító! Nem tudom lenne e kedved egy kicsit úgy javítani rajta, hogy szinte táblázatszerűen színesben kiemelve a számokat, és érdekes a hozzákapcsolódó térkép is. De ez csak egy ötlet...annyira megdöbbentő...s talán aki nézi ezt az ázsiai ösvényt, jobban belelát, elgondolkodik, nem csak a szemét legelteti a látottakon, hanem amit hall is mellette vagy olvas még jobban kinyissa a világnak ezt a szeletét a szemében. De ha nagy falat lenne akkor csak hagyd így , esetleg akkor csak kiemelni színekkel amit írtál... :D :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kata! Most csak annyira futja, hogy megvastagítottam, és beszíneztem a szöveget.

Spoiler: mutasd
Már mondom egy ideje, hogy nincs időm... nincs időm... de most azt is elárulom,
kicsit átalakítgatjuk a lakást. Kicseréltem pár bútort, emiatt teljesen átalakul két
szoba. De ha már alakítunk, akkor jó nagy takarítás, szelektálás is jár vele. Lassan
haladunk, mert én is dolgozom, és a fiam is. A nagyobb munkákra hétvégén van idő.
Pakolászás közben derül ki, hogy ide jó lenne egy polc, oda meg egy állólámpa...
akkor megyünk megvesszük... munka félbehagyva... felöltözni... vásárolni... ja,
ebédidő van, enni kéne valamit... nem főztem még... együnk kínait...
Közben tegnap elromlott a porszívóm is. Nagyon öreg volt már, megérett a csere,
úgyhogy ma még porszívó vásárlás is lesz. Persze a két szobával nincs vége a munkának.
De az már inkább rám marad. A többi helyiségben is szelektálok, "nagytakarítok".
Nemsokára jönnek haza a gyerekek, addigra készen kell lenni mindennel. És persze időt
kell találnom a fordításra is. Anélkül nincs élet. Nekem nem a tea, hanem a fordítás
az éltető szenvedély.

Annyira szépek, színesek, élénkek a népviseletek! Azt is megfigyeltem, hogy a nők
haja mindig takarva van. Amióta fordítottam az izraeli Fill the Voidot, és megtudtam,
hogy a női hajat szexuális szimbólumnak tartják, ezért nem láthatja senki, csak a férj,
azóta figyelem ezt a jelenséget:

Kép
Kép
Kép

Ennek az idős asszonynak, egy konyharuha is fityeg a fejfedőjén:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 5. 8:47

Gabóci5 írta:
Kedves Rita!
Köszöönöm a teaútról szóló részt. ^:)^ Nagyon sok érdekes új ismerettel lettem gazdagabb. :-bd
Zsuval már minden lényeges dolgot elmondtatok. Csodásak a matuzsálemi kort megért ősi teafák, nem kevésbé az ottani emberek akik nehéz körülmények között, de belső békével küzdenek a megélhetésükért. Ennek a sorozatnak az ismerete nélkül ma rácsodálkoznánk, hogy volt idő amikor a tea értékesebb volt a lónál, sőt képes volt a tibeti királyság hanyatlást okozni. :-??

Eddig nekem a tea a teaültetvényekkel volt egyenlő, fogalmam sem volt róla, hogy valamikor ezeket fákról gyüjtötték be. Ezt hozta a modernizáció, a tömegtermelés magával.
Az idős házaspár éneke nekem is tetszett, sokat elmondott a mindennapi személyes érzéseikről, életükről.
Ezeket a részeket nagyon szertem, mind újranézősek. :ymapplause:

Kedves Gabi! Annyira örülök, hogy nálad is újranézősek ezek a videók! A lelkes hozzászólások
igazolnak, hogy érdemes pár embernek is fordítani, örömet szerezni! Annyira örülök, hogy nem
lehet a szinkronizált változatot fellelni a neten, mert így nekem is közöm lehet ehhez a sorozathoz.

Ennél a résznél fordult elő először, hogy többet akartam tudni, mint amit az egy órában megmutattak
nekem. Érzem, mennyi lehetőség van még ebben a témában. Nem ezért olvasgattam utána, hanem
azért, mert fordítás közben elkerülhetetlen volt, de nagyon örültem, hogy még többet megtudhattam
például ezekről a csodálatos élő fosszíliákról. Komolyan írtam fentebb, hogy nagyon szívesen vennék
egy hat részes "Tea Road" nevű sorozatot is a Noodle Road mintájára!

Én sem tudtam, hogy a teacserjék elődei a teafák voltak. Nagyon sajnálom, hogy a tea utáni hatalmas
igény kiszorította őket, de abban reménykedem, hogy a teafa ültetvényekkel rendelkező törzsek
továbbra is megőrzik az utókornak ezeket a kincseket.

Én is rácsodálkoztam, hogy még a lónál is drágább volt a tea, és hogy milyen hatással tudott lenni a
történelem alakulására. A tésztával ugyanez volt a helyzet. Ez már a második "befolyásos"élelmiszer,
amivel megismerkedtünk.

Gabi!
Gondoltam magunkra, miközben ezeket a csodálatos naplementéket kifotóztam:

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. február 5. 8:56

Rita! Elfelejtettem megköszönni a Tea erdőről készült kiegészítő ismertetődet. Köszönöm a sok új ismeretet.

Nekem is rögtön szemet szúrt ez a színes kis kendő a néni fején, én a nálunk is kapható kis kínai frotír törülközőkkel azonosítottam.

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. február 5. 9:01

Rita írta:
Gabi! Gondoltam magunkra, miközben ezeket a csodálatos naplementéket kifotóztam:

Kép
Kép

Nekem is eszembe jutott, hogy itt aztán kiélhetnénk magunkat fotózás terén. Akad téma bőven.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 5. 9:39

Kedves Rita és mindenki! jót nevettem a végén mikor láttam hogy ki lett fényképezve a két naplemente, én is kacérkodtam a gondolattal, annyira lenyűgözőek voltak. :)) :)) .
Rita, megelőztél bennünket az átalakítással, nem semmi munka az sem, de biztosan nagy örömöt okoz a fáradozás közepette, ha az ember a végeredményt nézi! :D . Itt gyönyörűen süt a nap,de párás a levegő nagyon! Ma nekem is egy kicsit sikerül másképp is kikapcsolódnom, eljutok alkalomra.! :D :-bd .
Most csak ennyire futja, remélem mindenkinek kellemes vasárnapja lesz. Vár a konyha és az egyéb jellegű készülődés! \:D/ ~o) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Ancsa46

HozzászólásSzerző: Ancsa46 » 2017. február 5. 10:02

Köszönöm a sorozat 3. részének fordítását is, nagyon szeretem ezeket az életszagú történeteket.
Várom az új sorozatot.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 5. 11:29

mikaz írta:Kedves Rita, köszönöm a teafáról szóló ismertetőt! A filmmel együtt ma ismét sok újat tanultam. Hozzá még várható a Guge királyság! Most még azon kívül,hogy volt ilyen, semmit sem tudok róla. Körültekintő vagy, hogy már kisfilmet is találtál, amivel ki lehet egészíteni.

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Anyunak is viszem, mert meséltem róla, s szeretné megnézni.

:) A nevében is köszönöm!

Szia Zsu! Nem olyan régen töltötték fel az AvistaZra a filmet. Azonnal szemet szúrt, és mivel angol
felirat is van hozzá, le is töltöttem még frissiben. Mielőtt az utolsó részhez érnék a fordításban,
fogom megnézni, hogy még pontosabb legyen a feliratom.

Ma reggel bukkantam rá az ismertető alatt ajánlott nagyszerű torrent oldalon- ahonnan ezt a sorozatot
is levadásztam - egy szvasztikával foglalkozó rövidfilmre, még nem tudom, hogy milyen, most töltődik,
ezért nem merek ígérni, de olyan izgatott lettem miatta.

Zsu, jó szokásod, hogy mindig hozol magaddal legalább egy, de inkább jóval több embert! Köszi!
Üdvözlöm Édesanyádat! Jó szórakozást kívánok neki is!

Te is eszembe jutottál, amikor a jakvajat készítő pásztor kiállt az ajtóba, és jaktejes szentelést
tartott. Valószínűleg köszönetet mondott azért, hogy bőséges és jó zsíros tejet adtak a jószágok.

Kép

Kíváncsi vagyok rá, hogy még milyen módon dolgozzák fel a tejet. Lehet, hogy sehogy? Azt egy gasztronómiai
műsorból tudom, hogy a tejföl teljesen ismeretlen Kínában, valószínűleg Ázsia más országaiban is. De
még joghurtot, sajtot, kefírt túrót sem láttam ázsiai filmekben, de az ételeikben sem szerepelnek ezek a
tejtermékek.
Tetszett, ahogy a pásztor a kis dézsában formázgatta a vajat:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 5. 11:41

Gabóci5 írta:Rita! Elfelejtettem megköszönni a Tea erdőről készült kiegészítő ismertetődet. Köszönöm a sok új ismeretet.
Nekem is rögtön szemet szúrt ez a színes kis kendő a néni fején, én a nálunk is kapható kis kínai frotír törülközőkkel azonosítottam.

Gabi!
Mindent nagyon szívesen! Örömmel keresgélek, annyira magával ragadott ez a rész is!

Azt a "kis kínai frottír törülközőt" én konyharuhaként használom. Ilyeneket szoktam kivinni
a gyerekeknek is Angliába, mert az ott kaphatók nem olyan jók, és ők is ehhez vannak
hozzászokva.

Annyira gyönyörű volt Lijiang óvárosa is:

Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 5. 12:52

Mindig rácsodálkozom, mikor olyan területeket lát az ember, ami távol van a civilizációtól, vagy a hely fekvése nem alkalmas arra, hogy ott nagyvárosok épüljenek, így marad az eredetiből a mi nagy örömünkre látnivaló. Köszönöm az újabb kiragadott képeket...az a csend, és nyugalom... :ymblushing: :movingflower: :flower1: :littlehearth: csak bekukkantottam megyek vissza a konyhába... :movingflower: :flower1:
virag1

HozzászólásSzerző: virag1 » 2017. február 5. 15:29

Kedves Rita !

A tea útja tényleg csodás volt.
Mivel mániákus teai ivó vagyok így különleges volt számomra. Csak szálas teát iszom és abból is inkáb a jobb minőségűt, már amit itthon kapható, mert a filteres teák nagy része nem minősithető.
Ezt azután mégjobban megértettem mikor unokaöcsém aki kinnt shéf, tea versenyen volt ahol Ő csinált a tea mellé étel falatokat.
Nyertek a Eu bajnokságon és utána világ versenye is voltak ott is jó helyezést értek el. Előtte egy hétig tea turán voltak ahol megmutatták a tea szedését, hogyan készitik az elkészítési módokat, amitől változik a tea íze. Hozott is haza teát készített nekünk ahogy mondani szokták zongorázni lehetett a különbséget.
Mégegyszer köszönet ezért a részért, külön köszönet a mini okításért is.
:flower1: :flower1: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 5. 16:13

Kata58 írta:Kedves Rita és mindenki! jót nevettem a végén mikor láttam hogy ki lett fényképezve a két naplemente, én is kacérkodtam a gondolattal, annyira lenyűgözőek voltak. :)) :)) .
Rita, megelőztél bennünket az átalakítással, nem semmi munka az sem, de biztosan nagy örömöt okoz a fáradozás közepette, ha az ember a végeredményt nézi! :D . Itt gyönyörűen süt a nap,de párás a levegő nagyon! Ma nekem is egy kicsit sikerül másképp is kikapcsolódnom, eljutok alkalomra.! :D :-bd .
Most csak ennyire futja, remélem mindenkinek kellemes vasárnapja lesz. Vár a konyha és az egyéb jellegű készülődés! \:D/ ~o) :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kata, nem volt betervezve az átalakítás. Az ilyesmit a nyári szünetben szeretem
csinálni, mert akkor annyi időm van, amennyit akarok. De most ez így alakult, hát
belevágtunk, de két hét múlva mindennek ragyognia kell. Jól elfáradtam ma is.

Nálunk köd volt, és meleg. Mindenfelé lucskos, koszos a hó. Jaj, de csúnya ez az idő.
Jövő hét szerdától újabb hideg jön felénk egy hétre. Nagyon "örülök" neki!

Nem csak Lijiang, Dali is szép város:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 5. 16:19

Ancsa46 írta:Köszönöm a sorozat 3. részének fordítását is, nagyon szeretem ezeket az életszagú történeteket.
Várom az új sorozatot.

Nagyon szívesen a 3. rész fordítását! A videó végén reklámozták a következő
részt, ami a sóról fog szólni, csak csak a nők készíthetik. Sok új dologra számítok,
mert még sókészítést sem láttam soha. Ilyen képeket fotóztam ki:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 5. 16:42

virag1 írta:Kedves Rita !

A tea útja tényleg csodás volt.
Mivel mániákus teai ivó vagyok így különleges volt számomra. Csak szálas teát iszom és abból is inkáb a jobb minőségűt, már amit itthon kapható, mert a filteres teák nagy része nem minősithető.
Ezt azután mégjobban megértettem mikor unokaöcsém aki kinnt shéf, tea versenyen volt ahol Ő csinált a tea mellé étel falatokat.
Nyertek a Eu bajnokságon és utána világ versenye is voltak ott is jó helyezést értek el. Előtte egy hétig tea turán voltak ahol megmutatták a tea szedését, hogyan készitik az elkészítési módokat, amitől változik a tea íze. Hozott is haza teát készített nekünk ahogy mondani szokták zongorázni lehetett a különbséget.
Mégegyszer köszönet ezért a részért, külön köszönet a mini okításért is.
:flower1: :flower1: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:

Kedves Virág! Örömmel tölt el, hogy Te is szeretted ezt a részt is! Én pedig nagy érdeklődéssel
olvastam, hogy az unokaöcsédnek milyen kapcsolatai vannak a teával! Egy hetes teatúrán én is
nagyon szívesen részt vennék! Tátanám a számat, mint ahogy tátottam akkor is, amikor a fentebb
forrásként ajánlott oldalon megnéztem a puer tea egyik elkészítési módját. Mire a végére jutottam
elveszítettem a fonalat, majd még egyszer meg kell néznem. Nagyon sokrétű!!

http://www.puerh.hu/a_sheng_puerh_tea_elkeszitese

http://www.puerh.hu/a_shu_puerh_tea_elkeszitese

Én is köszönöm, hogy elmesélted az unokaöcséd élményeit! Mindent nagyon szívesen!

Eddig nem is foglalkoztatott, hogy hová tűnik az elolvadt hó a hegységekről. Aztán megláttam,
ahogy zuhognak lefelé vízesés formájában. Minden olyan magától értetődő, és szép a természetben!
Még imádkozni is lehet a Meili-hegy olvadó gleccsereinek vízénél:

Kép
Kép
Kép
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2017. február 5. 18:16

Szia Rita

Köszönöm az újabb részt, még nem láttam ugyan, de már
készülődöm a megtekintésére. :) Addig is a hozzászólásokat
olvasgatom. A teafa létezése nekem is meglepetés volt.
Én megálltam a grúziai teaültetvényeknél. Az jutott eszembe még:
régen milyen sokféle teát lehetett kapni a boltokban: indiait, kínait, ceylonit,
grúz teát, ma pedig van egyféle: a jó angliai teaföldön termett Earl Grey tea.
A grúz teát különösen szerettem, mert nem csak inni volt jó, de a megsárgult fehér
csipke terítőből ekrü színű terítőt lehetett varázsolni egy kis grúz tea segítségével.
:movingflower: :flower1: :movingflower:
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. február 5. 18:21

A tea erdőkben az ősi fáknak varázsuk van, de az ismertebb tea ültetvények látványa mindig elbűvölt.

Kép

Mindegyik fajta teát ittam már, de nem tudtam róluk, hogy
a fekete tea — teljesen erjesztett
a oolong tea — részlegesen erjesztett
a zöld tea — nem erjesztett
a fehér tea — minimálisan feldolgozott, csak szárított tea.
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2017. február 5. 18:27

Gabóci5 írta:A tea erdőkben az ősi fáknak varázsuk van, de az ismertebb tea ültetvények látványa mindig elbűvölt.

Kép

Mindegyik fajta teát ittam már, de nem tudtam róluk, hogy
a fekete tea — teljesen erjesztett
a oolong tea — részlegesen erjesztett
a zöld tea — nem erjesztett
a fehér tea — minimálisan feldolgozott, csak szárított tea.

Szia Gabóci5

Én a felsorolt tételek közül csak az elsőt és a harmadikat ittam már.
A fekete teáknak imádom a bergamott illatát.
Volt szerencsém a zöld teához is az is nagyon ízlett, és még remélem lesz hozzá szerencsém. :)
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 5. 19:06

dolores953 írta: Szia Rita

Köszönöm az újabb részt, még nem láttam ugyan, de már
készülődöm a megtekintésére. :) Addig is a hozzászólásokat
olvasgatom. A teafa létezése nekem is meglepetés volt.
Én megálltam a grúziai teaültetvényeknél. Az jutott eszembe még:
régen milyen sokféle teát lehetett kapni a boltokban: indiait, kínait, ceylonit,
grúz teát, ma pedig van egyféle: a jó angliai teaföldön termett Earl Grey tea.
A grúz teát különösen szerettem, mert nem csak inni volt jó, de a megsárgult fehér
csipke terítőből ekrü színű terítőt lehetett varázsolni egy kis grúz tea segítségével.
:movingflower: :flower1: :movingflower:

Szia Dolores! Még most is röhögök, hogy a teát is összefüggésbe tudtad hozni a kézimunkával!
Hiába, a szenvedély, az szenvedély! Grúz teát a polcokra!

Nekem szemernyi teás élményem sincs, a szokásos, magyar cukros-citromos teán kívül. Akkor
készítettem, ha bundás kenyeret sütöttem reggelire, mert ahhoz az dukált. Ja, meg a pirítóshoz.

De egy minőségi teát, úgy elkészítve, ahogy az évszázados hagyományaikhoz ragaszkodó törzsek
szokták, szívesen megkóstolnék.

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 5. 19:30

Gabóci5 írta:A tea erdőkben az ősi fáknak varázsuk van, de az ismertebb tea ültetvények látványa mindig elbűvölt.

Hát igen, a teacserjék sora sokkal mutatósabb, mint a girbe-gurba teafák. De akkor
is csodálatos, hogy évszázadokon keresztül állják a sarat, újra és újra kihajtanak.
Évszázados ízek, illatok, zamatok törnek elő a teájukból. Nem véletlen, hogy sokkal
erősebbek, mint a cserjék teái. Fantasztikus növények. A puer teát gyógyszerként
és számontartják.

http://www.puerh.hu/a_puerh_tea_kemiaja

Az igazi, magas minőségű teák azért is drágák, mert kézzel kell szedni a leveleket.
Ezt még nem tudták gépesíteni, azt hiszem, hiszen nem mindegy, mely hajtásokat
tépik le.

Puer tea készítése (magyarul). Nagyon tetszik maga a folyamat is!

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 5. 20:21

Élvezettel olvastam a sok hozzászólást, és én is nevettem, mikor Dolores házi praktikáját olvastam.! Van benne ráció de ez igaz a függönyre is! :)) :)) . a Videót is köszönöm, azt még nem láttam majd holnap. viszont szívesen olvasnék még a teaversenyről, és a kirándulásról, biztosan nagyon tanulságos és élvezetes volt! Az hogy valaki ilyen helyre kijut...az már letett valamit az asztalra! Gratulálok
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. február 5. 20:30

Szia Rita!
Hát nagyon köszönöm az új részt, de most bajban vagyok. Nézzem meg gyorsan, élvezkedjek a témán, vagy pedig folytassam a sorozatod, ahol olyan történt, amit hangosan reagáltam le itt magamban - nem szoktam - , miután belekukkantottam a rész végébe. Jövök majd ide is, mert izgatja a fantáziám. Még jó, hogy a nagy ingyenes letöltésben az új évre tekintettel mindegyik rész már a gépemen csücsül.

Vissza: “Korea”