mamoca13 írta:Szia Rita!
Köszönöm szépen az újabb részek feliratát![]()
![]()
Tájékoztatás is megtörtént a rajongók felé
Jó pihenést
annamama írta:...............Kedves Rita koszonom az uj csomagot ,vártam már ma már tobbszor bekukkantotam hozzád és most boldogan viszem a feliratokat...Koszonom![]()
![]()
![]()
Anna
B.Marika írta:Szia Rita! Köszönöm a feliratokat! Örülök a három résznek is!
Szép estét kívánok!
nb76 írta:Szia Rita! Először is nagyon boldog új évet kívánok NekedKicsit elmaradtam, ami a karácsonyi ajándékként kapott könyveimnek is köszönhető
![]()
Na meg az erős évkezdésnek a melóhelyen, statisztikahalmazokkal éjjel-nappal, de már van remény a végére, talán mindent megkaptak nagyjaink ott fent, amit csak kigondoltakNa meg keresztfiam is sokat van velünk, hétköznap este meg anyukámnál talizunk a kis drágával.
Nagyon köszönöm a sok-sok feliratot, mindjárt végzel is vele.Hamarosan én is elkezdem, mert kismadárkám szerint nagyon izgi és jó film.
Holnap már péntek végre, megpihenünk és a nagyon hideg hétvégén mi is lehetne jobb, mint egy kezdő-maraton??![]()
Szép hétvégét, jó pihenést kívánok Neked
dolores953 írta:Szia Rita
Köszönöm az újabb három rész feliratát.![]()
Ma este megnézem és holnap jövök beszámolni.
Egy-két dolgot láttam benne, ami érdekesnek tűnt.
nildiko írta:Kedves Rita, köszönöm az újabb 3 részt.
chain írta:Üdv.
Köszönöm szépen a 36-38.részek feliratait.
Magdimama írta:Kedves Rita!Köszönöm az eddig meg nem köszönt feliratokat.Ma éppen Rookie Agent Rouge néző napot tartok.Olvasgattam a fórum hozzászólásokat.Bevallom nőiesen itt ott bele kell tekernem ,de a hozzászólások ott pótolják a szembecsukós játékomat.Most a 30. részt fejeztem be.Remélem,hogy nem sokat kell lapoznom.Üdv.Nagyi
![]()
![]()
Anyecska írta:Kedves Rita!
Nagyon köszönöm a Rookie eddigi fordításait.
Csak nemrégen kezdtem el nézni. Öles léptekkel rohanok, hogy beérjelek titeket, de időnként szünetet kell tartanom, mert, ahogy YZ is mondta valahol még az elején „gyenge a szívem”. Viszont a történet annyira lebilincselő, hogy a nehéz részek ellenére is mindig nekiültem a folytatásnak. A fórumozók véleménye is igen érdekelt. Persze mindent megírtak, amit én – így 34. részen túl – írhatnék a történetről és a karakterekről.
Kemény film. Olyan, mint a történelem ott, akkortájt. De mindenhol és minden időben ott a kérdés: Mitől tud egy ember annyira kifordulni magából, hogy egy elmebeteg gyilkoló gép lesz belőle. A japánok nagyon kegyetlenek voltak és tudjuk, hogy csak Hiroshima állította meg őket. A japán császár ezután jelentette be a kapitulációt és kezdték elhagyni Kínát a japánok. Már aki tudta közülük. Csapataik kivonulása után az északi japán Mandzsukuo császárságban a szovjet csapatok megérkezéséig a kínaiak adták vissza a „kölcsönt”. Itt már régebben berendezkedett japán hivatalnokok, tanítók éltek családostul. Ha időben nem tudtak elmenekülni, vagy harakirit elkövetni, akkor ők estek válogatás nélkül a helybéliek áldozatául. Miután a szovjetek kifosztották az országot a nemzetiek és a kommunisták maradtak egymásnak. Mao Ce Tung győzött. A diadalmenet csak Mao-nak volt csak az és eleinte még a kommunista vezetőknek. Majd jöttek az eszement eszmék, rendeletek, a vasolvasztás az iskolákban, a verebek kiirtása (mert megették a gabonát az emberek elől, ezért mindenkinek dobolni kellett, nem hagyták őket leszállni), emberek nyilvános meghurcolása, átnevelő táborok, éhhalál és lehetne sorolni.
Ha valakinek ezek után még van kedve olvasni erről, akkor ajánlanám Jung Chang Vadhattyúk című önéletrajzi regényét, amiben az 52-es születésű írónő emléket állít a nagymamájának, anyjának korban, az 1910-es évek Kínájától a 70-es évek közepéig. A könyv egyébként nagyszerű és nagyon érdekes. Rendkívüli, ahogy a három nő megtanul „túlélni” és mindent megtesz a család megmaradása érdekében.
Visszatérve a sorozathoz, nem tudom, hogyan végződik, mi lesz a karakterek sorsa, de nem lesz nagyon rózsás az biztos.
Rita! Mégegyszer köszönöm, hogy ezt a sorit nézhetem.
leo-leo írta:Köszönöm a 36.-38. részek feliratát!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég