Szia Kata! Nagyon jókat írtál a négy részről! Minden fontos elem benne volt. Én is szomorúan
figyeltem a két lány kapcsolatának alakulását. Mannát sajnáltam, mert nem tudott a szülei
kémkedéséről, túl ártatlan, és naiv volt. Yanzhit sem lehet elítélni. Hazafias buzgalomból
figyelte, majd leleplezte a hazaárulókat, akik épp a barátnője szülei voltak. Persze, hogy
ennek a barátságnak bomlania kell. Manna soha nem fog neki megbocsátani.
Hihetetlen aljas dolog volt, hogy ártatlan fiatal tiszteket beáldoztak a maguk tehetetlensége
miatt a kínaiak. Nem tudták bebizonyítani, hogy a két Zhou vezetéknevű közül melyik a kém,
ezért eldöntötték, hogy mindkettőt megölik! De hogy ne vegye senki észre, hogy gyilkosság
áldozatai lettek, hősi halálnak álcázták a fiatal tisztek halálát.
Míg Yanzhi Manna házában volt, többször emlékeztetni kellett magam, hogy ő kémkedik, azért
csinál olyasmit is, amit nem kéne. Például amikor a padlóra pocsolta a szappanos vizet, hogy
Mannát baleset érje, és ne tudjon elmenni a randevúra, mérges voltam YZ-ra, pedig ő csak
azt nem akarta, hogy amikor lecsapnak Shadowra az ügynökök, Mannát is bevigyék vele együtt.
A barátnőjét akarta védeni.
A szülők halála senkinek sem volt jó, nem véletlenül adták ki a parancsot, hogy Manna apját
élve kell elfogni. Annyi japán, és japánnak dolgozó kínai kém nevét, adatait, elérhetőségét ismerte,
hogy ezekkel az adatokat mind a japánok, mind a kínaiak nagyon sokra mentek volna. Mind a
kettő meg is akarja szerezni. Ezért most Manna a legfontosabb személy a szemükben. Azt hiszik
ő tudja, hol vannak az adatok.
Örülök Kata, hogy még mindig tetszik a sori, a kis maraton is ezt bizonyítja! Jó volt olvasni a
véleményedet, és arra reagálva én is kifejthettem a magamét. Különben még az is szöget
ütött a fejemben, hogy a kommunista tagok, hogy védték az ügynöküket. Ha kellett helyettük
haltak meg, csak a társuk teljesíteni tudja a küldetését. Fanatikusok!