The Chaser / Az üldöző (online is nézhető)

ququcs

Re: The Chaser / Az üldöző (2012) (10/16)

HozzászólásSzerző: ququcs » 2016. október 27. 18:02

Szerbusz Rita!
Letöltöttem a 11. rész fordítását is, amit nagyon köszönök. :ymapplause: :movingflower:
Itt a hosszú hétvége és elhatároztam, hogy belekezdek! :)
Annyi jót írtatok róla, hogy nem húzom tovább, kíváncsi vagyok erre a sorozatra.

Kép
Mindenkinek pihentető filmes hétvégét!!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 18:03

Kata58 írta:sziasztok! Szép reggelt. Megnéztem máris felirattal, izgalmas volt nagyon. Micsoda szópárbajok. Jót nevettem most így utólag a gombódos megoldáson, ugyanis nem esett le rögtön, hogy hova lett téve a gombóc, nem értettem miért nem indult az autó =)) =)) =)) . Nagyon ügyes csel volt. :D . A legvégénél látszik, hogy a hatalom megint bekavar...már előre félek a 12. résztől, mert bár tudom mi sori vége, az utolsó rész végébe belenéztem...itt nagyon szemét dolog fog megint napvilágra kerülni...a patkányok nagyon leleményesek! Nem hiába használják őket a laborokban is. Remélem szélkakasunk is nagyon megüti a bokáját és véglegesen...Csak kerüljön mindenki a megfelelő helyre, akkor nem lesz olyan fájdalmas a végkifejlet. De az nem lehet, hogy a bűnösök megint teljesen megússzák mert a pénz beszél..képletesen is, hiszen milliós utalásokat nem lehet semmissé tenni, meg nem történtté! :-o

Szia Kata! Tudtam, hogy tetszeni fog ez a rész is! Egyelőre még a földszinten folynak
a tárgyalások, és nagyon úgy néz ki, hogy ott is maradnak, hiszen az após kitalálta,
hogy még nagyobbra törhet, ha hagyja, hogy a veje elnök legyen, ő meg a telefon
birtokában úgy ugráltathatja, ahogy ő akarja. Ezt jól kitalálta apuka! Hyera hogy fog
gazdálkodni Kang hatalma felével, ha nem is lesz valódi hatalma? Hihi!

Már megnézted a sori végét? Én még a 12. rész elejébe sem néztem bele. Hős voltam!

Viszont belekezdtem a 12. részbe, szeretném legkésőbb szombat délután kitenni.

Újabb jó mondás a papától:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 18:16

Szilvia333 írta:Rita írta:
Szilvia! A Rookie vígjáték! Egy fiatal, szép, okos, gazdag lány kémkedni fog, és mindenbe
beleüti az orrát, míg a sármos, izmos, titkosrendőrök jól megvédik őt.
Én mondom:
Akkor minden ok!! Efféle ajánlással kell nálam kopogtatni,és máris útban a függőség!!! Sármos,jóképű,izmos,ez nálam a 3 varázsszó !!!
Köszönöm,akkor majd jövök!! :-bd :-bd :-bd :-bd

Szilvia! Csak szólj, olyan ajánlót rittyentek neked, amilyet olvasni szeretnél! Na, ez csak
vicc, de az igaz, hogy a The Chasertől messze romantikusabb, és messze vidámabb lesz
a Kezdő Spion Spiné!

Örülök nagyon, hogy sikerült meggyőznöm téged a fiúkákkal! Jó lesz nagyon! Úgy érzem,
hogy az is izgalmas lesz (már az első két rész is az volt), és fordulatos.

Ez az egyik főfiú. Micsoda nézés! Mintha Kang képviselőt látnám fiatalon!

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. október 27. 18:20

Szia Rita!

Vittem a 11. részt is. Köszönöm!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 18:22

vercsike1 írta:Szia Rita ! ! !

Hálásan köszönöm ^:)^ az utóbbi részek feliratát. Szép napot. B-)

Szia Vercsike!

Nagyon szívesen a feliratokat! Szép estét kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 18:25

mamoca13 írta:Szia Rita!!!
Nagyon köszönöm a 11. rész feliratát :) és vittem a fb. rajongóknak is :)
Szép napot és hétvégét @};-

Szia Mamoca! Nagyon szívesen a 11. részt is!
Én is köszönöm a fb reklámot!

Nemsokára kezdheted nézni!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 18:34

ququcs írta:Szerbusz Rita!
Letöltöttem a 11. rész fordítását is, amit nagyon köszönök. :ymapplause: :movingflower:
Annyi jót írtatok róla, hogy nem húzom tovább, kíváncsi vagyok erre a sorozatra.

Szia Éva! De jó, hogy nekikezdesz! Megérte gyakran beugrani, és olvasgatni,
és megérte sok jó véleményt írni! Sikerült elcsábítanunk!

Nem fogod megbánni! Nagyon kíváncsi leszek a véleményedre!

Nagyon szívesen a 11. rész feliratát is! Jó szórakozást!

Kép
B.Marika

HozzászólásSzerző: B.Marika » 2016. október 27. 19:35

Szia Rita! Köszönöm az újabb részek feliratát! :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Jó választás a kínai sorozat, izgalmasnak ígérkezik!
Kellemes hétvégét kívánok!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 27. 20:33

B.Marika írta:Szia Rita! Köszönöm az újabb részek feliratát! :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Jó választás a kínai sorozat, izgalmasnak ígérkezik!
Kellemes hétvégét kívánok!

Szia Marika! Nagyon szívesen a feliratokat! Már mondtam, hogy vagytok egy páran,
akiknek nagyon könnyű fordítani, mert szinte mindenevők vagytok. Tudtam, hogy
örülni fogsz a kínai sorinak!

Szép estét kívánok!

Gyönyörű helyen lábadozik Hongseok. Ilyen helyen csak gyógyulni lehet:

Kép
Kép
mikaz

HozzászólásSzerző: mikaz » 2016. október 27. 21:38

Kedves Rita! Nagyon jó rész volt a 11. Igaz,hogy nem volt sok akció, de a tisztázó beszélgetések továbbgondolásra ösztönöznek.

A mentési akció igazán ötletes. A rizsgolyós gengszter szerepe vicces. A kórházi jelenetnél tetszett, hogy az ügyész a valódi néven szólítással csábította. Nem hinném,hogy ez kellett, anélkül is maradt volna, de a büszkeségének jót tett. Van is különbség gengszter úr és gengszter úr között, ezt az epizód második felében, a kihallgatáson érzékelhettük. A pénzt továbbító gengszter is megtapasztalhatta a megalázó megszólítást.

Szinte minden nyomozós filmben van együttműködés a piti bűnöző és a rendőrök között. Gengszterkénk semmivel sem bűnösebb, mint a rendőrök.Hisz ebben a filmben mindegyik rendőr sáros. Az egyik gyilkolt, a másik korrupt ügyletekbe bonyolódott, a harmadik egy körözött gyilkost szöktet és bújtat. Sőt ilyen értelemben az ügyész is bűnös,hisz részt vett a szöktetésben és a bújtatásban.

A gond nem is velük van. Itt a fejétől bűzlik minden lefelé. Ha a főbírói szék csak így volt megszerezhető, ha a miniszterelnök "szép kilátásra nyíló szobával" megvesztegethető, ha valaki úgy lesz államelnök, hogy már előre alkut köt a hatalom megosztásáról, akkor ott minden rothadt és menthetetlen. Mert mi is az,amiről Hyera álmodik: emberek életén gázol át, s még az igazság érvényesítését tervezi? Milyen igazságét? Undorító ez a lány! Erkölcsileg teljesen prostituálódik, mire célba ér.
Kang és a felesége közötti őszinte beszélgetés nagyon tetszett. Minden bűnük mellett az ő szövetségükben még érzek emberi vonásokat.
Baek és a főnök kórházi jelenete is elgondolkodtató. Nem is értem, mit kellett magyarázni azon,hogy miért nem húzta meg a ravaszt. Ha a főnök nézte a közvetítést, akkor értenie kellett volna. Ez egy újabb adalék a jelleméhez. Minden büszkeség nélküli, korlátolt kisember, aki elfogadja azt az életteret, amit rámért a sors. Ott próbál lavírozni, ha kell bűnös eszközökkel, hogy fenn maradhasson. Mennyi ilyen ember lehet egy társadalomban?! :-? Nem csoda, ha Kang lenézi az embereket, s csak eszközként gondol rájuk.
Minden mindennel összefügg! Ennek a sorozatnak nagyon sok rétege van. Mindenkinek tükröt tart. Nem mondhatjuk,hogy csak a nagyok bűnösek. Illetve a nagyok csak akkor válhatnak azzá, ha a kicsik kiszolgálják és eltűrik a módszereiket.
Ezért nagyon fontos,hogy a 4. hatalmi ág, a média is tisztuljon (kis újságíró szerepe), hogy legyenek tisztességes emberek a törvény képviselői között (ügyész), aki akkor is kitart a törvény mellett, ha csatára hívnak a dobok. De mind között a legfontosabb, hogy legyenek Baekhez hasonló kisemberek, akik fel merik vállalni a küzdelmet, akikben van büszkeség és tántoríthatatlanok.
El sem tudom képzelni,hogy lehetne jól befejezni ezt a történetet. A koreai filmekben nincs is egyértelmű happy end, ahogy az életben sem.
Ennek a filmnek az a hihetetlen nagy jelentősége, hogy feltárja a politikusok és csebolok módszereit,szembesít a tényekkel. S arra biztat,hogy ne legyünk birkák. A Misaeng sorozat volt hasonlóan erős társadalomkritika a részmunkaidősök kiszolgáltatott helyzetéről. Az is hatalmas siker volt,hisz húsbavágóan aktuális problémákat feszegetett.

Köszi! :ymapplause:
KépKép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 28. 9:45

szia mikaz...minden soroddal egyetértek! Milyen jó, hogy ilyen elgondolkodtató összefoglalót írtál az észrevételeidről. A Misaenget elkezdtem és törölnöm kellett, mert kellett a nagyméretű Resurrectionhoz a hely. Annyira szeretem az is hasonló mint az Üldöző és több szereplő is játszik benne akik nagy kedvencem. Így nekem két méretben van meg, de nincs szívem törölni a kicsi angol feliratos is...Kellemes hosszúhétvégét mindenkinek! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: \:D/
mikaz

HozzászólásSzerző: mikaz » 2016. október 28. 10:40

Kata, a Ressurection valóban nagyon jó film! UTW hatalmas alakítást nyújtott az iker szerepben, s ha jól emlékszem, ott sem egyértelmű a befejezés. De engedi, hogy elképzeljük,s így jó érzéssel búcsúzhattunk a szereplőktől.
Itt is hasonlót várok, de még nem látom,hogy miként lehetne megoldani.
A Misaeng nagyon jó sorozat. Ha csak epizódonként töltögeted és nézed,akkor is érdemes megnézni.

Szép napot! itt gyönyörű idő van. Ma a kertben szeretnék dolgozgatni délután.
KépKép
annamama

HozzászólásSzerző: annamama » 2016. október 28. 11:09

..Kedves Rita ....Ma reggel jott velem szemben a Doramax264 en az elso 10 rész van feltoltve és gond nélkul letoltheto.....most ne is mondjam az 1-10 részt le is toltottem ...kis moho vagyok ugye...:)...kozben várom a második e heti forditást de tobbszor is jovok olvasgatni ....:)...és a link szeretettel remélem használhato lesz....http://doramax264.com/31688/rookie-agen ... 16/...Szép hétvégét kivánok mindenkinek...:)...
annamama

HozzászólásSzerző: annamama » 2016. október 28. 11:11

annamama

HozzászólásSzerző: annamama » 2016. október 28. 11:12

..Na végre sikerult...:)...eloszor hozzá kerult a Szép...és lett belole rossz....de most már jo.... ;)
chain

HozzászólásSzerző: chain » 2016. október 28. 14:22

Üdv.
Köszönöm szépen a 10-11.részek fordítását. Kellemes pihenést a hosszú hétvégére.
ququcs

HozzászólásSzerző: ququcs » 2016. október 28. 14:26

Rita írta:
ququcs írta:Szerbusz Rita!

Szia Éva! De jó, hogy nekikezdesz! Megérte gyakran beugrani, és olvasgatni,
és megérte sok jó véleményt írni! Sikerült elcsábítanunk!

Nem fogod megbánni! Nagyon kíváncsi leszek a véleményedre!

Nagyon szívesen a 11. rész feliratát is! Jó szórakozást!

Kép

Így van elcsábultam és eddig az első két részt néztem végig :-bd :-bd nagyon izgalmas, egy szomorú esemény a kezdet :( remélem nem marad büntetlenül !!
Na de nem szaladok előre....most a hétvége erre van szánva!!
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 28. 16:26

mikaz írta:
A mentési akció igazán ötletes. A rizsgolyós gengszter szerepe vicces. Szinte minden nyomozós filmben van együttműködés a piti bűnöző és a rendőrök között. Gengszterkénk semmivel sem bűnösebb, mint a rendőrök.Hisz ebben a filmben mindegyik rendőr sáros. Az egyik gyilkolt, a másik korrupt ügyletekbe bonyolódott, a harmadik egy körözött gyilkost szöktet és bújtat. Sőt ilyen értelemben az ügyész is bűnös,hisz részt vett a szöktetésben és a bújtatásban.
A gond nem is velük van. Itt a fejétől bűzlik minden lefelé. Ha a főbírói szék csak így volt megszerezhető, ha a miniszterelnök "szép kilátásra nyíló szobával" megvesztegethető, ha valaki úgy lesz államelnök, hogy már előre alkut köt a hatalom megosztásáról, akkor ott minden rothadt és menthetetlen. Mert mi is az,amiről Hyera álmodik: emberek életén gázol át, s még az igazság érvényesítését tervezi? Milyen igazságét? Undorító ez a lány! Erkölcsileg teljesen prostituálódik, mire célba ér.
Kang és a felesége közötti őszinte beszélgetés nagyon tetszett. Minden bűnük mellett az ő szövetségükben még érzek emberi vonásokat.
Baek és a főnök kórházi jelenete is elgondolkodtató. Nem is értem, mit kellett magyarázni azon,hogy miért nem húzta meg a ravaszt. Ha a főnök nézte a közvetítést, akkor értenie kellett volna. Ez egy újabb adalék a jelleméhez. Minden büszkeség nélküli, korlátolt kisember, aki elfogadja azt az életteret, amit rámért a sors. Ott próbál lavírozni, ha kell bűnös eszközökkel, hogy fenn maradhasson. Mennyi ilyen ember lehet egy társadalomban?! :-? Nem csoda, ha Kang lenézi az embereket, s csak eszközként gondol rájuk.
Minden mindennel összefügg! Ennek a sorozatnak nagyon sok rétege van. Mindenkinek tükröt tart. Nem mondhatjuk,hogy csak a nagyok bűnösek. Illetve a nagyok csak akkor válhatnak azzá, ha a kicsik kiszolgálják és eltűrik a módszereiket.
Ezért nagyon fontos,hogy a 4. hatalmi ág, a média is tisztuljon (kis újságíró szerepe), hogy legyenek tisztességes emberek a törvény képviselői között (ügyész), aki akkor is kitart a törvény mellett, ha csatára hívnak a dobok. De mind között a legfontosabb, hogy legyenek Baekhez hasonló kisemberek, akik fel merik vállalni a küzdelmet, akikben van büszkeség és tántoríthatatlanok.
El sem tudom képzelni,hogy lehetne jól befejezni ezt a történetet. A koreai filmekben nincs is egyértelmű happy end, ahogy az életben sem.
Ennek a filmnek az a hihetetlen nagy jelentősége, hogy feltárja a politikusok és csebolok módszereit,szembesít a tényekkel. S arra biztat,hogy ne legyünk birkák.

Mikaz tetszett az összefoglalód, teljesen egyetértek veled. *-:) Az a borzasztó, hogy a politika erkölcsi prostituciója nem egyedi, nem csak Koreára jellemző, ez világjelenség. [-x Csak messzire ne menjek...

Rita! Nem volt sok időm, de néhány gifet csináltam.

Kép Kép

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 28. 17:04

Kedves Zsu! Igazán jó volt olvasni a véleményedet! Miközben róttam a szememmel a sorokat,
minden szavadnál bólogattam. Az én véleményem is a tiéd, csak nem álltak még ilyen szépen
össze a gondolatok a fejemben, nem tudtam volna így egy szuszra leírni őket. Köszönöm!

A törvény tiszteletére, a szabályok betartására tanítottak a szüleim, és én be is tartom őket,
lehet, hogy túlságosan is. Egyszerűen csípi a szememet, hogy egy bűnözőt kell szeretnem, és
jókat nevetnem rajta, míg a tisztességes hivatással bíró emberek, mint tisztességtelenek.
Oké, mondjuk egy kis "urambátyámozás" vagy soronkívüliség, vagy protekció belefér, de ne
kövessenek már el nagyobb bűnöket, mint a legnagyobb bűnözők! Vagy ha igen, akkor lakoljanak
meg érte! Nem bírom feldolgozni, hogy egyesek bármit megtehetnek büntetlenül.
Természetesen tudom, hogy nem csak engem, hanem az emberek nagy többségét tisztességesnek
nevelték a szülei, hála istennek.

Egyébként a 12. részben Yongshik elmeséli, hogy hogyan is lett bűnöző. A rendőrökre kiszabott
kvóta áldozata lett. Már nem is csodálkoztam a történetén.

Ha Bae Kichul titkosszolgálati mindenes halálosan nyugodt, már-már unott képére gondolok,
nemcsak nyílik, hanem ugrál a bicska a zsebemben. Ahogy ült Jó Ügyésszel szemben, és tudta,
hogy a másik hiába erőlködik, őt úgy is megmentik, mert igen nagy bajt okozhatna, azzal,
ha kinyitná a száját. Jang köpönyegforgató látványától már csak az rosszabb, ha Hyerát kell
néznem.
Én is kiakadtam ezen a mondatán (is):

Kép

És miközben az igazságos világ megvalósításához szükséges hatalmat próbálja megszerezni,
aközben csupa igazságtalan és bűnös dolgot művel. Még Kangtól is veszélyesebb ez a nő. Annak
csak annyit kell mondania, hogy intézze el, és ez a nő bármit képes megtenni. Nincsenek is
érzelmei, erkölcsei, csak esze van, és arroganciája, de az tényleg sok. Egy ártatlan lányt megölnek,
és ezt a hatalom megszerzése velejárójának tartja. Nála ilyen út vezet az igazságos világhoz!
Arcátlan nőszemély!

Mondjuk Kang sem különb, aki szintén a hatalom megszerzése velejárójának tartja, ha a szekere
robogás közben eltipor egy-egy Soojungot. Pofátlan gazember!

Amit a Főnökről írtál, azt nem tudnám jobban megfogalmazni, nem is írok róla, csak annyit, hogy
most is azt mondom, én nem tudtam volna ilyen könnyen megbocsátani neki. Szar alak!

Keveset beszélünk az apósról, pedig az is egy mocsok! Nem ölt embert közvetlenül az igaz, de
hány ember életét tönkretette, megnyomorította az élete során. Büszkén mesél arról, hogy az ő
szíve nem esik meg senkin, röhögve ejti ki annak a nevét, akit beáldoznak azért, hogy magukat
mentsék. Istennek képzeli magát. Ő sem ismer semmilyen akadályt, ha el akarja érni a céljait.

Én sem tudom, hogy milyen véget talált ki a forgatókönyvíró. A 12. részben Jó Ügyész minden
vágya, hogy törvényes úton tegye lakat alá Kangot és a többit. Ha a törvény és az igazság szerint
jár el, akkor Hongseoknak is mennie kell a börtönbe, és ő be is fog vonulni, és le fogja tölteni a
büntetését.

Nagyon szívesen a feliratot! Kellemes szünetet kívánok!

Oppának szemmel láthatóan nem tetszik, hogy az apja nem arra használja a telefont, hogy Kangot
a börtönbe juttassa. A 12. rész felénél tartok, és azt látom, hogy egyre többször ütközik az apjával.
Vajon mi lesz ebből is?

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 28. 17:24

annamama írta:..Kedves Rita ....Ma reggel jott velem szemben a Doramax264 en az elso 10 rész van feltoltve és gond nélkul letoltheto.....most ne is mondjam az 1-10 részt le is toltottem ...kis moho vagyok ugye...:)...kozben várom a második e heti forditást de tobbszor is jovok olvasgatni ....:)...és a link szeretettel remélem használhato lesz....http://doramax264.com/31688/rookie-agen ... 16/...Szép hétvégét kivánok mindenkinek...:)...

Kedves Anna! Köszönöm szépen a linket! Sajnos nem tudni, hogy mikor lesz oda feltöltve mind
a 45 rész, de szerencsére én már mindegyiket felpakoltam a megára, onnan is le tudod majd
szedni a hiányzókat!

Én a 540p-s verziót töltöttem fel, de a vikiről letölthető 480p-s változathoz is jó lesz a felirat.

Innen szedtem le a videókat:

És ide tettem fel:

A 12. résznek még csak a felénél tartok. Vagy szombat este, vagy vasárnap délelőtt tudom
kitenni. Nehézkesen haladok a politikai, jogi szövegekkel.

Az após is gazember, de jó meglátásai vannak:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 28. 17:37

chain írta:Üdv.
Köszönöm szépen a 10-11.részek fordítását. Kellemes pihenést a hosszú hétvégére.

Szia! Nagyon szívesen a fordítást! Neked is kellemes hosszú hétvégét kívánok!
Nekem kicsit hosszabb lesz, mert kezdődik az őszi szünet!!!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 28. 17:41

ququcs írta:Így van elcsábultam és eddig az első két részt néztem végig :-bd :-bd nagyon izgalmas, egy szomorú esemény a kezdet :( remélem nem marad büntetlenül !!
Na de nem szaladok előre....most a hétvége erre van szánva!!

Szia Éva! De örülök, hogy nézed tovább! Titkon sejtettem, hogy így lesz!

Minél tovább nézed, annál inkább azt kívánod majd, hogy minden szemét
alak lakoljon meg! Mi is azt reméljük, hogy mindenki elnyeri méltó büntijét!

Nagyon szívesen a feliratokat! kellemes hosszú hétvégét kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 28. 18:22

Gabóci5 írta:Rita! Nem volt sok időm, de néhány gifet csináltam.

Szia Gabi! Nem baj, hogy nem volt időd a gifekre, mert most nekem sem nagyon
van a válaszra. Nem úgy haladtam a 12. résszel, ahogy szerettem volna, és még
ma folytatni akarom. Igaz, hogy jó korán keltem, de ameddig tudok fennmaradok,
és csinálom. Holnap estefelé jó lenne kitenni!

Igaza van Zsunak! Kang és Jisoo kapcsolatában, összetartozásában még nyomokban
fellelhetőek érzelmek. Én már akkor is éreztem ezt, amikor Jisoo kiszabadítása
után (a nyomozó tartotta fogva), Kang ölelésre tárta szét a karját. Az egy őszinte
mozdulat volt.

Az apósnak is bűnhődnie kell valahogy! Ha nem is a törvény erejével, de olyat kell
kapnia, hogy fájjon neki. Akkor talán beugrik neki, hogy ő nem az Isten.

Néha azt gondolom, az após marhára élvezi a vejével, és más emberekkel vívott
csatákat. Olyan vidáman, jókat röhécselve, szórakozva dönt embereket romba, hogy
az hihetetlen.

Hű, de kíváncsi vagyok az utolsó részre! Érdekes viszont, hogy egyáltalán nincs
késztetésem, hogy belenézzek (nem is szoktam), mert minden egyes epizód annyira
izgalmas, hogy mindig csak arra vágyom, hogy a soron következőt lássam.

Köszönöm szépen a gifeket!

Ezek ketten!

Kép
Kép
Kép
Kép
mikaz

Re: The Chaser / Az üldöző (2012) (11/16)

HozzászólásSzerző: mikaz » 2016. október 28. 19:19

Kedves Rita! Természetesen én sem örülök,hogy a piti gengsztert emberségesebbnek mutatja a sorozat,mint a törvényes rend képviselőit. Ő is egy túlélő játékos lehet, aki zavarosban halászva próbál életben maradni. Nekem azért nem szúrt szemet, mert sok sorozatban, pl. minden So Ji Sub sorozatban van ilyen figura. Muszáj megkerülnie a törvényt,ha élni akar. Ez szerintem a rendszer hibája, s kevésbé hibáztatható az,aki kénytelen így élni.
Az apósról valóban nem sokat beszéltünk. Korábban írtam,hogy Kangnak szurkolok vele szemben. Igazság szerint egyiknek sem, de az apóst mindenestül utálom. Az ízléstelen fehér inge, alatta a rövid ujjú pólóval,a három gyöngy karkötője már önmagában kiveri a biztosítékot. De az egész lakás berendezése, s ebbe Kangék fekete hálószobáját is beleértem, a feltörekvő újgazdag státuszát képviseli. Látszik,hogy pénze van, de az a fajta kifinomult ízlése nincs, ami a született arisztokrácia sajátja. Hozzá a beképzelt, öntelt modora, a mimikája, az az arrogancia, ahogy az emberekkel bánik,ahogy a családtagokon is átlép, minden egy gazdag, de műveletlen, belül üres ember benyomását kelti.
Mikor hallgattam a történetét, hogy miként gazdagodott meg a háború után megosztott Koreában, ráismertem a haszonleső, szívtelen emberre, aki mások nyomorából próbál hasznot húzni. A Szöul 1945 film is megidézi ezt a korszakot, amikor a menekülő japánok és japánpárti koreaiak vagyonát ilyen senkik sajátították ki a kezdeti zűrzavarban, s ebből gazdagodtak meg.
Nem hinném,hogy Kata kalapácsa, vagy bármilyen kínzás elég lenne megtorolni egy ilyen ember aljasságait.
KépKép
Rita
Adminisztrátor

Re: The Chaser / Az üldöző (2012) (11/16)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 28. 22:27

Zsu! Persze tudom én, hogy egy rendszer sem tökéletes. Ott az a rendszer hibája,
nálunk meg a rengeteg kiskapu például.

Egyébként sokáig hitetlenkedve figyeltem az ázsiai sorozatokban, hogy a maffiózók és
az uzsorások milyen természetességgel élnek együtt a többiekkel a társadalomban.
A japán yakuza, és a kínai triádok a világ tíz legnagyobb maffiaszervezetei közt vannak.

Jókat vigyorogtam az újgazdag Seo és Kang család lakását, bútorait, ruházatát méltató
kritikádon. Ezek mind az én szememet is megütötték. A fekete hálószobába annyira
nyomasztó, hogy el sem tudom képzelni, hogy lehet ott egy jót aludni. Azzal is mélyen
egyetértek, amilyennek az apóst leírtad. Szívtelen, lelketlen, kegyetlen, kérlelhetetlen!
Fúj!!!

Jó éjszakát Mindannyiunknak!

Kép

Vissza: “Korea”