Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. május 14. 15:33

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. május 15. 8:57

Sziasztok! Rita, köszönöm a képeket, nekem is az egyik kedvencem a vízen visszatükröződő felhők. Egy éppen egy pillanat volt, amit sikerült megragadnom.. odább már sehogy nem sikerült volna!
:x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. május 17. 5:24

Sziasztok!

Most épp 5:19 van, félkor jön értem a fiam és megyünk Kassára a reptérre. Kész vagyok a pakolással, már csak a
laptopomat kell betenni a hátizsákba. Mielőtt kikapcsolnám, gyorsan írok nektek. Kinti idő szerint délben (itthoni
szerint 11 óra) fogok megérkezni Liverpoolba. Június 8-án szombaton jövök haza.

Szép napot és hétvégét mindannyiunknak!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. május 17. 6:35

Biztonságos utat kívánok Nektek! :x :ymhug: :D :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. május 18. 18:35

Meghalt a parom.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. május 18. 22:11

Sziasztok!

Paggy, nagyon-nagyon sajnálom! Sokat szenvedett, szenvedtél, szenvedtetek. Őszinte részvétem!
Nyugodjon békében a párod!
Nagyon szeretném, hogy a fájdalmad, a gyászod ne gyengítsen le nagyon, mert neked magadnak is
nagy szükséged van erőre. Kívánom, hogy minél hamarabb magadra is tudj energiát fordítani, és
testileg, lelkileg gyógyulni. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. május 19. 7:45

Jaj Paggy, nagyon sajnálom a veszteségedet, őszinte részvétem! Tudom, ez nem vigasz, de az Ő számára már megkönnyebbülés volt ez a végkifejlet. Te a magad részéről maximálisan, sőt azon túl is mindent megtettél ami emberileg lehetséges.

Most vigyázz magadra, kell a fizikai és lelkierő hogy ne omolj össze. Társunk elvesztése bármely időpontban történik mindig a legközelebb állónak a legnehezebb.
Nagy nagy virtuális ölelés! :(( :ymhug: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2024. május 19. 13:35

Úristen! Mire jövök és mit olvasok!
Paggy, borzalmasan sajnálom!! Visszaolvastam mi történt.
Nagyon nehéz időszak van mögötted , most nagyon kell hogy valamiben erőt lelj és ne törj annyira össze, hogy az egészséged még jobban megviselje.
Őszinte részvétem, a párodnak ez már a megnyugvás. Gondolunk rád mindannyian és sok erőt kivánok neked!
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. május 21. 21:22

Jó estét, persze, hogy lehetne jobb.
Aranyos Paggy fogadd részvétem, tudom milyen az ilyen helyzet. Nem is tudom leírni, mit is szeretnék neked mondani.
Próbáld meg a lehetetlent, vagyis, te láttad mennyit szenvedett, mindent megtettél érte, nem csak most, hanem mindig.
Én soká tudtam megnyugodni, sok-sok év kellett hozzá, te igyekezz megnyugodni
Nem tudok többet írni, mert elromlott az egerem. Péntektől nem volt netünk, ma javították meg.Ma meg az egér mondott fel.
Ma olvastam itt. Holnap jövök.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. május 22. 11:31

Köszönöm szépen Lányok.Ingatag a lelkiállapotom,majd jövök.Üdvözlet MINDENKINEK.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. június 4. 5:26

Jó reggelt, ezen az esős reggelen. Már napok óta 'sír' a természet. Ha mégsem, akkor jön a forróság. Ma a kertem biztos vízben áll. sajnálom a csiguszok biztos gyakorolják az úszást. Ma nálunk Zeg belvárosában folyt a víz, hencidától-boncidáig.

Hogy vagytok, Paggy sokszor gondolok rád, és a családra. Remélem kis megnyugvásra találsz.

Rita, biztos élvezed a nagymamaságot kicsi Lilykével. Az ember mindig hasznos akar lenni.
Régen voltam már itt, kis képecskét küldhetnél.

Kata hogy teljen napjaitok, hogy bírtátok az időjárás változásokat, hogy van Samu?

Ági, dolgozol most valamin?
Millió puszi mindenkinek. :littlehearth: :flower1:
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2024. június 5. 9:08

Sziasztok lányok!

Paggy, fogadd őszinte részvétünket!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. június 5. 16:59

Sziasztok Lányok! Rita lassan hazaér! remélem mindenki jól van, vagy legalábbis a javulás útján.
Paggy, talán már túl van az elbúcsúzáson, talán akkor szembesül az ember végleg a visszavonhatatlannal. Ezúton is ismét részvétem.
Sajnos ez elkerülhetetlen volt, hiszen ő maga mindent megtett hogy rövidre zárja a dolgokat, hiszen nem tudta elfogadni a fegyelmet amióta cukros lett! Mi is átmentünk ezen sajnos a bátyámmal, úgyhogy amikor már halmazatilag olyan állapotba kerültek mindketten, jobb hogy letehették a földi sátrat! Csak a családtagoknak nehéz elfogadni, pláne, hogy tényleg mindenki megtette még azon felül is amit lehetett. El kell engedni, és most már magadra vigyázni Paggy, hiszen másoknak a többi családtagnak és ismerősöknek is szükségük van Rád! :flower1:

Samuval változó a helyzet de legalább már mostanában nem esett össze, ez is nagy szó.

Hesukám, remélem nálatok és Ildikónál is van kajak vagy kenú, mert lassan már az lesz a közlekedési eszköz.
Még nem mentem megnézni a belvárosunkat.

Megyek, mert most olyan olyan kései estebéd van! Nagy ölelés mindenkinek! :x :D :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. június 5. 17:09

Sziasztok!Bár imbolyog a hangulatom,hamarosan visszatérek.Köszönöm az érdeklődést és az együttérzést.
Sok mindent el kell rendeznem,de legfőképp az önsajnálatot.Csak július 11-én lesz a temetés/szórás/.A TIBETI HALOTTASKÖNYV szerint a LÉLEK 49 napig a föld közelében van és addig lehet neki segíteni,hogy megtatálja az útját.Nem értek hozzá,de szépnek találom,így éjjel-nappal égetem a gyertyát.Néha eloltom,mert akkor haragszom a páromra,majd bőgök egyet és meggyújtom.A temetés után elkezdek foglalkozni a szobájával.Ennyit rólam.
Most még sok a dolgom,de ahogy egy picit rendezettebb leszek jövök.Lányok!Legyetek jók és tudom nektek sokszor sokkal nehezebb ,mint nekem,de hát ,nekem se volt könnyű az elmúlt 69 év.DE!!!!!!!!!!!!!Sok klassz dolog is volt.Sziasztok :-h :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. június 5. 18:16

Paggy, nagy nagy ölelés! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. június 6. 10:27

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. június 6. 17:49

Aranyos a Csendélet! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2024. június 8. 21:33

S ziasztok!
Lett volna miről irnom, de Paggyt olvasva csak ülök itt és n ézek ki a fejemből.
Eszembe jutott apu temetése után ahogy este, éjszaka hallottam ahogy a nevemen szólit. Nem képzelődtem. A férjem anyukáját is hallottam annak idején, ott mást is érzékeltem még.
Igy Paggy, égesd csak azokat a gyertyákat.
Ritának most nagoyn jó dolga van odakint.
Ildikó, hogy van a szived?
Lassan elkezdtem festeni, mert nem birtam csak nézni a rizspapirt. Járok maszek gyógytornára, sokat javult a lábam, de nem tudom mikor lesz normális. Nem hiányzott ez az esés, nagyon nem. Mindent simán megcsinálok, amit kérnek, és mégis szenvedek. Állni, ülni hossza n nem tudok, mert keményedik a lábam. Nem marad meg ha benyomjuk, de keményedik és már mindent kipróbáltam. Nagyon elegem van.
Majd teszek fel képeket, de most nincs erőm már.
Ramossal is gondunk van, fél most valamitől, ki se akar menni a házból.
Kata, múltkor olvastam hogy micsoda özönviz volt nálatok.
Samu legyen jól, mert még olvasni is rossz, ha történik vele valami, nemhogy átéld mellette.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. június 9. 8:05

Sziasztok Lányok!

Remélem Rita már itthon van, mintha azt mondta volna hogy pénteken jön haza.
Örülök Ági, hogy végre bejelentkeztél. A lábfájdalom nem jó, de legalább gyógytornász valamennyire tud segíteni. A többi idő dolga, nem csak a kitartásé!

Én is nehezen dolgoztam fel párom elvesztését, én 3 évig gyógyszert kellett szedjek! Már jól vagyok, de a hiányát nem tudom megszokni, csak alkalmazkodik az ember a kialakult helyzethez.
Szerencsére csemetém itt van velem :-bd :littlehearth:
Ági, lehet hogy légpuskával lőttek a környezetében, ez ha nincs hozzászokva bőven elég hogy ne akarjon kilépni.

Idő kell neki!
Mennem kell, mert őszintén most egy filmet néztem és még nem vettük be a reggeli gyógyszereket. Aztán reggeli, s majd a délelőtt folyamán megyek szavazni. El kell zavarni ezt a brüsszeli bagázst! :x :D :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. június 9. 10:34

Sziasztok Kislányok!

Három hét "tömény" családozáson - főként Lilykézésen - vagyok túl. Egy hétig ebéd után hoztam haza az óvodából,
két hétig pedig reggeltől fél ötig kettesben voltunk. Játszottunk, vásároltunk, játszótereztünk, főztünk, mostunk,
teregettünk, pakolásztunk, rendet raktunk. Játékban még mindig a szerepjátékok a menők, nem unja meg őket.
Ősszel iskolás lesz, ez izgatja most a leginkább. Általában én voltam a tanárnéni, ő meg a tanuló. Nagyon lelkesen
oldotta a feladatokat.

Este kilenc felé kerültem be a szobámba, akkor kapcsoltam be a laptopomat tök feleslegesen, mert addigra már
nagyon kívántam az ágyat, és ahogy vízszintesbe kerültem, öt perc múlva már aludtam is. Mondjuk ez itthon is így
van, a különbség annyi, hogy itthon nagyon korán felébredek, míg kint sokszor Lilyke hangjára ébredtem hat-fél hét felé.

Mozgalmas nyaram lesz. Két és fél hét múlva jönnek a gyerekek, aztán együtt megyünk vissza, mert Lilykének befejeződik
az óvoda. Járhatna szeptemberig, de írtam korábban, hogy megemelték a díjakat, és már eddig is eszméletlen sok pénzbe
került az ovi (havi 1000 font - mai árfolyamon havonta 460 ezer forint és ez még nem a megemelt összeg).
Közben lesz egy költözés is augusztus elején. Zsuzsiéknak sikerült jó helyen, egy viszonylag jó házat venniük. Itt-ott
fel kell újítani, de mindenki nagyon örül, hogy végre lesz kertecskéjük. Szinte ezt várják a legjobban.
Szeptembertől elkezdődik az iskola, én fogom hozni-vinni Lilykét, mert kezdetben (két hétig) hamarabb haza kell hozni a
gyerekeket. Utána jövök majd haza.

Ma éjjel kettőre értem haza. Egy órás késéssel indultunk. Képzeljétek egy pedofil aktiválta magát a repülőnkön rögtön
a felszállás után. Arra lettünk figyelmesek, hogy az egyik stewardess angolul és magyarul is bemondja, hogy aki felállt a
helyéről azonnal üljön vissza, és kapcsolja be magát, felszállás közben vagyunk, még nem lehet vécére menni. Kihajoltam,
hogy megnézzem, ki állt fel, és azt láttam, hogy egy 14 év körüli fiú áll a sora mellett, és nem ül vissza a felszólítás
ellenére se, és farkas szemet néz a stewardessekkel, akik a repülő végében voltak. Nekik is bekötve kellett ülniük.
Még egyszer figyelmeztették, és akkor vonakodva visszaült. Nem gondolt senki, semmi rosszra. Amikor már fel lehetett
állni, többen megindultak a repülő végébe a vécéhez (én az utolsó előtti sorban ültem). Egyszer csak arra lettünk figyelmesek,
hogy mindenkit a repülő elején lévő vécékhez irányítanak, és hogy mögöttünk halk, sírós hangon beszél valaki. Nem lehetett
kivenni, hogy miről van szó, egy mondatot hallottunk csak, hogy "a rendőrök várni fogják Bp.-en". Aztán az előttem kettővel
lévő sort kiürítették, és oda ültették le a síró fiút és a kísérőjét. Akkor a kísérő elmondta, hogy a barátnője hamarabb
hazajött Angliából, és most ő hozza haza a fiát. Nem egymás mellett ültek, de nem voltak messze egymástól. Azt a fiú
mellett nem részletezte, hogy mit csinált a fiúval, vagy magával a mellette ülő férfi, csak annyit mondott, hogy pont egy
pedofil mellé került, és hogy a stewardessek intézkedtek, elkülönítették a férfit, és rendőrök fogják várni a reptéren.
A srác többször is sírásba kezdett az út során. Mikor megérkeztünk, nem állhattunk fel a helyünkről, amíg a rendőrök le
nem vitték a hapsit a gépről. Nagyon alacsony, vékony dongájú, kopaszra borotvált fejű ember volt. Ha nem láttuk volna az
arcát, hátulról 14-15 éves gyereknek lehetett volna hinni.
Azt nem értem, hogy mit képzelt ez a barom, hogy meg tud úszni egy olyan akciót, amit egy zsúfolt gépen hajt végre?

Odakint szinte végig hideg (13-14-16 fok) volt, de ha kisütött a nap, szedtünk le magunkról minden réteget, olyan meleg lett
hirtelen, és persze öltöztünk, ha elment a nap. Angliában ez egy olyan sajátosság, amit itthon soha nem tapasztalni. Esett
is sokszor, de nem volt vészes, és a csendes, csepergélő, szitáló esővel senki nem foglalkozik odakint.

Most megyek vásárolni, mert üres a hűtőm, és főznöm is kell. Ma kipakolászok, mosok, portalanítok, de ígérem, hogy holnap
jövök megint.

Paggy, én is nagyon szépnek tartom ezt a szertartást, amit most végzel, és hiszek is benne. Nem baj, ha a haragodnak is
utat adsz, ne hibáztasd magad miatta, ne érezz bűntudatot. Meg kell élni, utat kell engedni minden érzelemnek, ami
most benned van, és ebbe a harag is beletartozik. Ez természetes. Csinálj mindent úgy, ahogy neked jó, amiben hiszel,
ami megnyugtat, meggyógyít. Szerintem ez a 49 nap nemcsak a halottak, hanem a hátrahagyottak lelkének is segít.
Ahhoz a kilenc hónaphoz hasonlítanám, ami a kismamát anyává érleli.

Ildikó, Kata, Ági, Hesu, holnap írok többet is. Leszedem Kata fotóit, és én is teszek ki párat.

Kellemes hétvégét mindannyiunknak!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. június 9. 12:17

Sziasztok LÁnyok!
Megvolt a szavazás, és utána egyből hazajöttünk, Samunak nem volt kedve sétálni..pedig azt hittem fagyizunk egyet.
Na majd legközelebb!
Azt a mindenit micsoda kaland volt a repülőn, remélem jól elbeszélgetnek a fejével! Na meg az alfelével, hogy egy darabig még leülni se tudjon!

Köszönöm a részletes beszámolót, igencsak zsúfoltak voltak a napok. Remélem amikor jönnek, kellemes idő vár rájuk, és sok kellemes kaland is!
Mindenkinek szép vasárnapot továbbra is! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2024. június 9. 21:54

Rita! Örülök, hogy megérkeztél! :-)
Hát az eszem megáll, mik nem történhetnek egy repülőút alakmával. Szegény srác, egy örök trauma ami érte. Reméletőleg segitenek neki feldolgozni, bármi is legyen az amit ez a degenerált okozott neki.
Mi is leszavaztunk, bár kétséges volt, hogy a lábam, meg Ramos miatt tudok menni, de megoldottuk.
Elég esős, zivataros időt jósolnak felénk jövő hétre.
Kezelgetem magam ezerrel, még jó, hogy ennyi küyü van itthon.
Anyuéktól a faluból hoztunk nagyon finom sárgabarackot, azt tettem el szombaton. Jövőre nem kell azt hiszem ilyennel foglalkoznom.
Eléggé elfáradok már ilyenkor estére, igy be is fejezem, csak be akartam jelentkezni.
Képzeljétek a szomszédban két kecske van. Már mi is mekegünk itthon. :-) A másik szomszédnál - aki utája Ramost- annak meg libák voltak a keritésünk mellé betelepitve. Na azokat Ramos majdnem kiszedte a kerités mögül. Érdkees, mert a másik szomszédot csak néha ugatja, ha olyat csinálnak, de aki utálja, azt folymaatosan ugatja. Múltkor ott voltam vele, mikro a szomszéd nő megszólalt, hogy : Jajj de utállak. A hangszinét hozzá lehet képzelni. Mondtam is magamban. Ő is utál benneteket, azért ugat.
Mindenkinek jó éjt.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2024. június 9. 22:01

Ezek készültek azóta, mióta elestem
Mindkettő nehéz a maga nemében

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. június 10. 7:56

Sziasztok LÁNYOK! Itt olyan sötét van a felhőktől, hogy a lámpát is most kapcsoltam fel hogy lássam a betüket , pedig elvileg bekötött szemmel is hibátlanul kellene írjak. De az már régen volt!

Gyönyörű az alkotásod! Mindig megcsodálom amikor meglátom.
Sajnálom a a szomszédodat, hogy ennyire tele van gyülölettel, biztosan bele fognak betegedni, mert ezt ép lélekkel nem lehet hosszú ideig űzni!
De a libákat biztosan szándékosan tették oda. micsoda emberek, de hogy még a nő is így beszóljon...hihetetlen!

Ramosnak 1oo%osan igaza van hogy ugat! De azért jó lenne ha ezt egy kicsit visszafogná..de szegénykém ha ennyire sugárzik a gyülölet felé, persze hogy neki is le kell vezetnie.

Ági, biztosan belefutottál a youtubon hogy sok Reels videót megosztok, vagy egy kislány, valami csoda a hangja. van hogy csak otthagyom és megy egy darabig. Samunak is annyira tetszik, hogy átjön a másik szobából is.
a másik pedig nem a varrás és a receptek, hanem a K9-es kutya csodás kiképzése. !!! Azt a harmóniát!!!! gazda és kutya között!!!

A melanios a Tervueren rövidszőrű változata!!!! Isten bocsássa meg, de tényleg imádom őket. Ha újra fiatal lehetnék biztos hogy kutyás területet vállalnék be megint.
Na mennem kell reggeli, majd gyógyszerbevét Samunak is .. itt majdnem sárgába mennek a felhők, nem is tudom mi lesz ebből.

Puszim mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:

helyesbítek, mire felálltam már ömlik az eső
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. június 10. 12:35

Sziasztok!

Itt olyan sötét van, hogy kislámpa mellett kell gépelnem. Éjjel nagy égzengésre ébredtem. Be kellett zárnom
az ablakot, mert nem tudtam a nagy zajban visszaaludni. Nem régen volt egy kisebb zuhi, most már csak csepereg
inkább, de a sötétségből arra következtetek, hogy lesz folytatás.

Ildikó
, a csiguszok ellen kitaláltak már valamit? Amikor feltűntek mindenki tanácstalan volt. Épp abban az évben
költöztem Miskolcra, engem már nem érintett, ezért nem is fordítottam rá figyelmet. Van már ellenük valamilyen
szer, vagy praktika?

Paggy, örülök, hogy kép formájában is adtál jelet magadról. Már várom - de kivárom - hogy újra lássam Csokit és a
többi állatkádat, vagy egy konyhai csendéletet, vagy az erkélykertecskédet, vagy egy kiállítás képeit, vagy bármit,
ami rólad szól.

Ági, nekem álmomban jelent meg anyukám, apukám, apósom és anyósom is. Nem azonnal álmodtam velük, de nagyon
hamar megtörtént. Azt érdekesnek tartom, hogy drága anyósommal álmodtam a legtöbbször.

Nagyon nem jó, amit a lábadról írsz. El sem tudom képzelni, mi történhetett a térdeddel az esés során, és hogy hogy
nem tudják kimutatni? Biciklizni tudsz vele? Tudom, hogy nagy bicajos vagy, azért kérdem. Remélem, a gyógytorna
hatásos lesz. A gyógytornászokra még nem hallottam panaszt, biztosan a tiéd is jó szakember.

A mi Dundink egyszer egy papírsákánytól rémült halálra. Berohant a házba, és nem akart kijönni, csak amikor az ablakból
megmutattuk neki, hogy már nem reptetik a sárkányt. 8-|

Gyönyörű ez a két festmény! Sejtem, mennyire nehéz feladat lehetett, látszik rajtuk, hogy ezek már nagyon komoly
alkotások. A felső kép színvilága igen különleges. Ilyet nem mutattál még eddig.

Kata, ilyen szerencse, hogy Samuka megszületett. A párod is megtapasztalhatta még az apaság örömét, és te se
maradtál magadra, miután elment. Újra leszedtem az esküvői fotóitokat, ki is teszem, ha befejeztem az írást.

Igazságos végkifejlet lett volna, ha minden útitársam behúzhatott/rúghatott volna egy jó nagyot abba az aberrált baromba. :YMDEVIL:

Amíg írtam a hsz.-t másodszorra kezd esni, de már nincs annyira sötét, le is kapcsolom a kislámpát.

Teszem ki Kata fotóit.

Vissza: “Társalgó”