Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. január 18. 8:33

Sziasztok!

Kata, "azok" miatt kell a matraccsere, vagy azért, mert nem kényelmes Samunak? Mindig van
valami, amin bosszankodhat az ember. Ha meg sok pénzbe is kerül, az még dühítőbb.

Akkor kenyér volt a "kis barnaság". A kinézete tetszett. Olyan harapásra csábító volt. :))

Mákos guba! De szerettem. Írod, hogy egyszerűen készíted. Gondolom, kifliből. Én is abból csináltam
mindig.

Paggy, egy faluban laktam egy kollégámmal és kolléganőmmel, akik házasok voltak. Mindketten faluról
származtak, így ők is tartottak állatokat: disznót, tehenet, rengeteg csirkét. Tőlük hordtam a tejet,
a tojást. Egy rossz hűtőt átalakítottak csirkekeltetővé, így maguk gondoskodtak a baromfi utánpótlásról,
de rendszeresen voltak kotlósaik is. Szerencsére a gyerekeim még láthattak és simogathattak tojásból
kikelő kiscsibéket. Mindig tippelgettük, hogy milyen színűek lesznek a kicsik. Nagy élmény volt látni a
születésüket.

Spoiler: mutasd
Sokat írsz arról, hogy meg kell változnod, hogy szeretnél ilyen vagy olyan lenni, de azt hiszem, ez lehetetlen.
Olyanok vagyunk, amilyenek. Sokat csiszolhatunk magunkon, de alapvető "szerkezeti" változtatásokra nem
vagyunk képesek. Nem válhatunk teljesen más emberré, mint amilyennek születtünk, nevelődtünk, alakított
az élet. Ha te olyannak születtél, hogy mindent szeretsz megosztani másokkal, ha erős késztetést érzel rá,
akkor tedd meg, és ne akarj rajta változtatni, mert úgyis csak ideig-óráig fog sikerülni. És az az idő csak
bosszankodással, sértődéssel fog eltelni, és a végén úgyis visszatérsz az eredeti önmagadhoz, mert abban a
mivoltodban érzed magad komfortosan. Ha elfogadják, elfogadják, ha nem, nem. Fogadd el, hogy ez így van.
Ha elfogadják örülj neki nagyon, ha meg elutasítják, ne bosszankodj. Az, hogy adsz a te döntésed, az, hogy
nem fogadják el, meg az övék.

Mindenesetre a fórum mindent elbír. Itt bármit és mindent megoszthatsz számolatlanul. :D

Itt is ónos eső esik, és olyan rusnya szürkeség van. :(

Érezzétek jól magatokat Birivel. Hozz nekünk szép fotókat! Azt láttam a két rövid videóban, hogy nagy műgonddal
csinosítják a helyszínt, hogy méltó környezetben láthassátok a tárgyakat. Remélem, sikerül felpróbálnod egy
hanbokot.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 8:36

Rita!Hidd el az ember az elmenyei hatasara valtozik!Tanulunk magunkbol, ahogy megismerjuk magunkat.
Rettenetes lehet Katanak a sok kis fekete.Lehet , erdemes lenne tenyleg kivagni a fenebe es valami olcsot venni .
Visszajottunk a setabol.Tevedtem, meleg eso esik,12 fok van.Indulok.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. január 18. 9:13

Lilyke:

Spoiler: mutasd
Lilyke szülinapozott. A lányom barátnőjének a kisfia 4 éves lett. A szomszéd indiai kisfiúk és
Lily volt hivatalos a "buliba". :D A téma a "szuperhősök" volt. A fiúk pókembernek, batmannek,
és nem tudom még minek öltöztek. Melinda szuperman jelmezt öltött. Lilyke nem néz tévét,
nem tudja, kik azok a szuperhősök. Ő a karácsonyi ruháját vette fel, és csak egyszerűen Lilyke volt. :))

Kép

Kép

Kép

Esett egy picike hó reggelre. Begyorsították a reggeli készülődést, így az óvoda előtt maradt egy kis idő
a havaskodásra. Lenti képen indulás sétálni. A babakocsiban ezúttal Paddington maci trónol, a fején
Lilyke rózsaszín sapkájával (alatta persze ott van a saját piros kalapja is). :))

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 9:22

Lilyke tenyleg mar kisnagylany.A szomszed fiunak biztosan kedvence lehet Lilyke, hogy egyetlen lanykent meghivta.Ha hazajovok, megnezem jobban a kepet.Vajon mit jatszottak kozosen?Nalunk ,ebben a korban, kozos szaladgalas volt.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. január 18. 9:34

Noel a lányom barátnőjének, Melindának a kisfia. Zsuzsi és Melinda együtt jártak Debrecenben
egyetemre, mindketten környezetkutatók lettek. Egy albérletben is laktak. Melinda korábban kiment
Angliába a férjével (ő is magyar, mindketten miskolciak egyébként), Londonban éltek, dolgoztak.
Ekkoriban nagyon keveset tudott a két lány találkozni, messze voltak egymástól. Aztán Melindáék
kb. öt évvel ezelőtt Manchesterbe költöztek, Noel már itt született. Azóta havonta, két havonta
össze tudnak jönni. A két gyerek nagyon szereti egymást, nagy az összhang közöttük.
A két indiai kisfiú lakik a szomszédjukban.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 16:14

Sziasztok!Szemetgyonyorkodteto, csodas kiallitas volt.Koreai oltozettortenet.Lanyok!Oszinte leszek: Rengeteget fotoztam,mindenhez magyarazat van a kepek alatt vagy mellett,de mint ahogy a sorozatoknal vagy filmeknel jelzik , akik megneztek, hogy tetszett es erdemes volt a feltetellel faradni, ugy itt csak latom hogy nehanyan megnezik, de pont es kesz.Magam miatt megyek el kiallitasra, magam miatt foglalkozom vele, de sok energiat belefektetni a masok szamara valo megmutatasracsak akkor erdemes, ha van ra igeny.Itt nem a koszongetesrol van szo!!!!!!!!!!!hanem az etdeklodesrol.Azt gondoltam Korea vagy Kina a sorozatokat nezoket, velem egyutt, erdekli jobban.Tehat Lanyok, csak akkor teszek bele energiat, ha rajtam kivul, van ra erdeklodes es nemi visszajelzes.Mint pld Rita szokta irni, ha megnezte, ez vagy az tetszett neki.Azt en megertem, hogy a festeszet nem mindenkit erdekel,azt is megertem hogy a podcastok sem, sot a videok sem Azt viszont nehezen ertem, hogy egy koreai vagy kinai kiallitas, esemeny sem er meg 10-15 perces odafigyelest.
Lanyok!Persze itt nyavalygok a maganeleti problemaimmal a forumon, kit erdekel, sot!!! , de hogy a kulturalis programok sem erdekelnek titeket/a forum resztvevoi kivetelek/Szoval, ha valahogy visszajeleztek, torom magam, ha nem ,akkor lazabban "adom elo".A mait megmutatom, mert megerdemli olyan szep , gondolom sokan nem tudtok Budapestre jonni.Tehat udv nektek es varom az uj ,eddig jelen nem levoktol ,a visszajelzest.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 17:17

Most rendezgetem a nagyon nagyon nagy szamu fotot .Talan ejszakara felteszek mindent.
Nyáron így néz ki az új Néprajzi Múzeum a Ligetben./videóról is fotóztam-sok vacak kép lesz,DE NEM A KIÁLLÍTÁSRÓL!!!!/
Videóról:Kép
Saját kép-most:
Kép
Kép
Menjünk be!
S:Kép
V:
Kép
S.Kép
V:
Kép
S:Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 18:59

2 be-kijárata van.A mi kiállításunk :A KOREAI STÍLUS a -2. szinten van,ahová vagy liften ,vagy gyalog lehet lejutni hosszú-hosszú kényelmes lépcsőn.miközben lemész,már belelátsz néhány terembe/üvegfal/ és látod a gyönyörű kerámiákat az üvegvitrinekben.
Kép
Kép
Nyugi,már majdnem lent vagyunk!!!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 19:07

Mikor leérsz egy recepció lesz és itt a ruhatár és wc,valamint innen nyílnak a kiállítások is.A ruhatár kietlen,fehér és barátságtalan.Szekrények vannak pénzbedobóval.A kiállításra csak ici-pici táskát lehet bevinni,a többit a szekrényben kell hagyni.most a ruhatárat is megmutatom
Kép
Kép
Keressük meg a kiállítást!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 19:10

Ahogy belépsz,ezt látod:
Kép
Lányok 4 terem van,gyönyörű dolgokkal és sok információt tartalmazó fali-és asztali táblákkal
Lányok, fél óra alatt összerakom az első termet,addig várnotok kell,mert 68 fotóból kell kiválogatnom a legjobbakat és a fali táblákat,hogy lássátok a feliratokat.Most tehát kis szünet következik,amíg összerakom és felrakom.
Az első terem alaprajza:
Kép
Most az "A" pontban vagyunk.
Első tájékoztató tábla
Itt még nem tudod elolvasni,hogy mi van ráírva:
Kép
De itt már igen:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 20:04

úJABB ALAPRAJZ KÖVETKEZIK:
Kép
aHOGY BELÉPÜNK AZ ELSŐ TEREMBE JOBBRA ES SZEMBEN A FEHÉR VISELETEK LÁTHATÓK/B/ és korabeli fotók /G/
Középen hétköznapi viseletek/F/
Balra a falon tájékoztató táblák és térképek/C/
Balra a vitrinekben ünnepi viseletek/D/
Szemben bal oldalon hivatalnoki viseletek/E/
Jönnek a fotók :
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 20:10

Még csak kukkantunk,magyarázat később!!!
Kép
Kép
Ismertető táblák balra a falon/G/:
Kép

Kép
Mellette egy Csoszon térkép:
Kép
Majd jönnek az ünnepi viseletek részletesen:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 20:22

Kép
Kép
Kép
A cipőjük lemaradt a képről:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 20:28

Most jönnek a hivatalnoki ruhák balra szemben/E/:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 20:38

Kép
Kép
Most leviszem a kutyát pisilni és főzök teát utána folyt.köv.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. január 18. 20:51

Sziasztok Lányok.
Itt is szakadó eső volt, de délután kisütött a nap. Kicsit később gondoltam kimegyek egyet, amint elindultam az erdő felé, ahol Negro is el van temetve, /még a mi területünk/ valaki valamivel úgy befűtött, hogy csupa füst volt a környék.Visszajöttem, mégis jobb lesz bent. Ma valahogy nem találtam a helyem, semmihez sem volt kedvem, azért egy akvarellt befejeztem, legalábbis késznek nyilvánítottam.
Paggykám, látod nincs témám, De a tiédet megnéztem, most nem tudom hogy fogok visszaemlékezni arra, ami a fotók láttán eszembe jutott. Köszönjük szépen, hogy mindig gondolsz ránk.
Ha azt nézzük, hogy Koreában minden ünnephez tartozott valamilyen öltözék, akkor a szegényebb ember nem tudom hogy tudta megoldani. Sokszor néztem, hogy a temetéseken a fekete viselet, lányok hajában kis fehér szalag csattal. A régi filmeken pedig valami ritka szövésű vászonféle fejfedő volt, a nőkre most éppen nem is emlékszem.
Gyönyörű a hanbok, nem tudom a viselése mennyire kellemes, gondolom nem lehet benne sietni, ami mostani világunkban így csináljuk, semmire sincs időnk. Azért, ha lesz rá módotok próbáljatok fel egyet, egy olyan ünnepit. A hivatali ruhákat biztos szívesen hordták, mert mindjárt lehetett tudni, hogy mire vitte a polgár.A topánkák is szépek, de nem lehet nagyon kényelmes a talpa miatt. Várom a további fotókat, majd ha lesz rá időd.
Videókat annyira nem szeretem. Pogány Juditot nagyon sajnálom a válása miatt, nagyon bántja, mindig azé a nagyobb fájdalom, aki jobban szeret.
18-as cukor elég magas. Akkor már kicsit kikattannak az emberek.

Rita Lilike nagyon csinos kislány, és igazán hangulatos az ünneplés, és jó, hogy lányodék tudnak találkozni magyarokkal. Nem tudom a férje milyen nemzetiségű, neki van-e egy hozzá közel álló ember, aki talán barátféle lehet.
Jó, hogy a gyerekek így össze tudnak jönni.
Kata, remélem már rendben van a lakás, vagy még mindig jönnek, amiknek távol kellene maradni.
A mammográfiát én is kerülöm, akinek kicsi melle van, az azért fájdalmas, akinek nagy annak sem kellemes a nyomás. Igaza van Katának sokkal jobb lenne másképp megnézni.

Ja nem felejtettem el az ebédlőkiállítást, meg kell keresnem a felvételeket, évek szerint külön van, és rengeteg fotó van, nem is tudom miért. De aki FB-én van az a Festegettem albumban meg tudja nézni, van ott külön rajzos is. Van benne jobb és rosszabb is.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. január 18. 20:58

Kép

Hasonlót már festettem, de ez kisebb és akvarell, mint a felső.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 21:33

Ildikó!Köszönöm szépen a szép képeidet,holnap megnézek mindent,most benne vagyok ebben a dologban.
Most nézzük középen/F/.Lányok!Holnap javítom a szóismétléseimet ,most fel szeretném rakni..
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 21:45

Térjünk át a fehér viseletre!
A tájékoztató tábla es a régi fotók a képen jobbra láthatók/G/

Így már olvasható:
Kép
Kép
Itt pedig a fehér viselet/B/:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 22:02

Kép
Innen jobban látszik:
Kép
Kép
Bocsánat,ezt fordítva fényképeztem valahogy.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 22:08

Ezzel befejeztük az első termet
Újabb szünet következik,mert a nagyon szép és érdekes 2. teremről össze kell válogatnom a fotókat.FEKÜDJETEK LE,MERT NEM FOGOM TUDNI AZ EGÉSZET MA FELRAKNI,még 3 terem van.Majd gyertek vissza holnap délután!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 22:21

Teszek be az első teremről egy cikkből másolt szép képet.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 22:32

A második teremben talán még több érdekesség van,mint az elsőben.Ahogy belépünk, jobbra, egy kinagyított aranyfényű hajtű látható.Jobb oldalon kalapok,szemben ruhakiegészítők,majd egy rajzos nagyon klassz magyarázat róluk.Balra az első termi hivatalnoköltözék háta ,mert üvegfalban van még 2 beöltöztetett baba is áll a teremben
Először egy újságképet mutatok,majd a sajátjaimat.
Kép
Saját kép:
Kép
Kép
Tábla a hajtű mellett:
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. január 18. 22:39

Jó éjszakát, átfutottam, amit most tettél ki. Majd holnap tüzetesebben. aludj jól te is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2024. január 18. 22:43

Jönnek a kalapok!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
A mellettük lévő képeken mutatják a gyakorlati használatot:
Kép
Kép