Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. augusztus 27. 13:05

szép napot mindenkinek! Ebéd után vagyunk, s nem tudok fennmaradni! Jövök majd! Addig is mindenkinek kellemes vasárnap délutánt kívánok! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy, Isten igéje azt mondja, hogy mindent kipróbáljatok, ami rossz az elvessétek, ami jó meg tartsátok meg...
Nem szószerinti idézet, csak válasz... :x :ymhug:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 27. 13:10

Kata -felkiáltójel :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 27. 13:29

Egy kis nosztalgia,jó kedvünk lesz tőle:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 27. 13:32

És a tánc :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. augusztus 27. 17:33

Sziasztok Lányok.
Betyár meleg van.
Rita szeretettel köszöntelek itthon. Örülök, hogy megjöttél, de gondolom Te még maradtál volna inkább.

Paggykám, mindennel nem érthetünk egyet. Mostanában inkább nem értek egyet, van amikor kimondom, van amikor bezárom magamba, úgy sem változik semmi, mert nem tehetek semmit sem. Ma néztem egy videót, és a vallásos, embereket, hogy milyen véleménnyel vannak a templomba járók.Bemennek a templomba gyűlölettel a szívükben.Utálják azokat akik más véleményen vannak. Nekem sem tetszik sok minden, de senkinek a halálát nem kívántam, és miért olyan biztos, hogy ők jól látják a helyzetet.Talán isteni sugallat? haha.
vélemények mindig különbözőek, ha kulturáltan teszik akkor jó.

Felhők, sokféle alakot láttam, láttam kutyuskánk fejét is a felhőben /sajnos földi élete hétfőn megszűnt/. Becsületes, gondoskodó ellátást kapott tőlem,de mégis gondolkodtam sokáig, mit tehettem volna még érte.
A táncoló felhőkben valami könnyedséget láttam, mint a tollpihe olyan lágy.

Drága Negronk nincs többé, nagyon sajnálom, már nagyon odavolt, már régóta felsegítettem fekvő helyzetéből, másból sem állt a napom, sétára hívás, hogy kicsit megmozgassa magát. Jössz? és jött. Eltemetve ünnepélyesen a kert végében, jó mélyre,hogy semmi elő nem hozhassa, virág a síron,ami nehezékekkel lenyomva, ma Fiam hozott egy kis jelölő keresztet, ő maga faragta ki. Sírba Bence tette, játékaival, takarójával együtt. Sajnos el kellett altatni, /tudjátok ez nem is altatás, inkább más, sokkal drasztikusabb/. Nem akarok többet ilyet látni.
Hogy bírjátok a meleget, talán a jövő héten vége lesz ennek.
Kata, nem tudom hogy tudnád ezt az állatot elűzni a házból.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. augusztus 27. 17:40

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 27. 17:52

Kedves Ildiko!Nagyon veled erzek Negro elvesztes miatt.
Gyonyoru kutya volt, meg igy tavolbol is sugarzik, a josaga.Tudom mekkora fajdalom elveszteni a legjobb, legkozelebbi baratunkat, huseges tarsunkat.Azt varom hogy ha meghalok , ott lesznek a kutyaim es macskaim is es ujra talalkozunk.
Negro is varni fog majd , amikor sok ev mulva Te is utra kelsz.Nem tudok mast irni, csak hogy probalj meg eros maradni.!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. augusztus 27. 18:38

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. augusztus 27. 18:46

Kedves Ildikó, nagyon sajnálom Negro elvesztését, hiszen szinte ők családtagok!
Milyen szép nyughelye lett. Nekem is kellett elaltatnom kutyát, mert nem tudtam gazdát szerezni neki másikat, az előző akkora törést okozott neki, hogy nem fogadott el mást, s közben olyan súlyos májbetegséget kapott, hogy megváltás volt neki.
Az első alomból való kislány volt, Flitter első almából. :((

A véleménykülönbségek nem baj ha vannak, én sem értek mindennel egyet. De legfeljebb a cselekedetet és amit képvisel valaki pl. a pedofília támogatása, azt én is gyülölöm, azzal nem lehet egyetérteni, sem rábólintani, sem közömbösnek nem lehet lenni.
Minden lehetséges fórumon, petíción felszólalok ellene. Ez hívőként is kötelességem.
Az előbb megosztottam egy nagyon fájdalmas dologról szóló cikket. :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 28. 15:10

Sziasztok!

Na, megjöttem már végre! Addig nem lépek ki innen, amíg saját képeket be nem teszek.
Először elolvasom, mit írtatok.

Kata, azokra a régi fotóidra gondolsz, amik a több éves emlékekben megjelennek? Jó, hozok azokból is. Jó látni
őket. Sokra emlékszem belőlük. Azt is jó látni, hogy Samu mekkorát nőtt, fejlődött időközben.

A kezdő oldal kis házikóját én is nagyon sajnálom. Már nincs is meg az a fotó. De tudom, hol készült, pótolni fogom.

Paggy, te más típus vagy, mint én, nem tudok neked jó tanácsot adni. Mondhatnám, hogy soha ne idegesítsd fel
magad azon, amit hallasz a rádióban, vagy hogy kapcsolj el, ha a nyugtalanság jeleit kezded felfedezni magadon,
miközben beszél valaki, vagy hogy ne vedd magadra, amit mondanak... Én ezt tenném, de te más vagy.
Drága apósomat eltiltotta az orvos a politikai műsorok nézésétől. Két infarktusa volt, rendszeresen kellett járnia
ellenőrzésre, és drága anyósom beárulta a dokinak, hogy hogy felhúzza magát ezeken a műsorokon. Megkérdezte
az orvos, hogy melyik adó az, amelyiket viszonylag nyugodtan tudja nézni. Megmondta, az orvos pedig kötelezte,
hogy csak azt nézheti, ha még élni akar egy jó ideig. Így is lett, anyósom felügyelte, hogy ne kapcsolgathasson
összevissza a távirányítóval.

Isten éltesse a párodat! Nagyon jól néz ki a krém, biztosan finom volt.

A Green Tea is nagyon finom illatú! Mindegyik Elizabeth Arden parfüm kedvemre való volt, amit eddig szagoltam.

Ildikó, írásaidból már jó ideje sejteni lehetett, hogy szegény Negró nincs jó állapotban, mégis megrázott a halála.
Ismerősünk volt, ahogy Ági és Paggy kutyusai és cicái is. Meséltetek róluk, láttuk fényképen őket, hozzánk is közel
kerültek. Fájdalmad napról-napra, ha kis mértékben is, de enyhülni fog. Egyetértek Paggyval. A túlvilágon velük is
újra fogunk találkozni.

Reggel még úgy láttam az Időképen, hogy holnapra jön egy kis enyhülés, de mostanra korrigálták a számokat sajnos.
Talán holnapután....

Azért nem mentem hosszabb időre ki, mert szept. 13-án egy hétre hazalátogatnak a gyerekek, utána meg megint
megyek ki. Mostantól megváltozik a kimeneteleim gyakorisága és hossza. Bonyolult a dolog, de megpróbálom
elmagyarázni. Lilyke jövő szeptemberben (négy és fél évesen) kezdi az iskolát. Angliában másabb az iskolarendszer,
mint nálunk, ahogy az iskolát megelőző rendszer is más. Az iskolakezdést megelőző évben (Lilyke most épp abban
lesz szeptembertől) bizonyos óraszámban ingyen járhatnak a gyerekek a nurserybe (én ezt bölcsinek hívtam eddig,
de ez tulajdonképpen a bölcsi és az óvoda keveréke). Ez az ingyenesség azokra a napokra nem vonatkozik, amikor
az iskolákban szünet van, márpedig gyakran van, mert ez is más, mint nálunk. Öt-hat-hét hetente van egy-két hetes
szünet. Ott is annyit járnak iskolába a gyerekek, mint itt, de a nyári szünet csak hat hetes például, így év közben
többet tudnak kiadni.
Visszatérve, a lányom új munkahelyen kezd, ha innen visszamennek, onnantól neki is a szombat és a vasárnap lesz
a szabadnapja, emiatt Lilykének nem négy, hanem öt napot kell majd járnia a nurserybe, ami nagyon megnövelné
az amúgy is méregdrága díjat (most 1000 fontot fizetnek a négy napért, ami jelen árfolyamon 445 ezer forint).
Szerencsére vannak ezek az ingyenes órák, amiket akkor tudnak jól kihasználni, ha Lilyke otthon marad az iskolai
szünetekben. Ekkor jövök én a képbe. :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 28. 16:44

Hunstantonban voltam egy hosszú hétvégére a lányomékkal. Hunstanton egy tengerparti kisváros, tele viktoriánus
épületekkel. 1846-ban döntötték el, hogy nyaralóvárost csinálnak belőle, azóta ekképp működik.

Nemcsak hotelekben tudnak megszállni a nyaralni vágyók, hanem több nagy karavánpark is található a tenger partján.
A karavánparkokban kisebb nagyobb méretű lakókocsik vannak. Jól berendezettek, jól felszereltek és kényelmesek.

A vőm minden nyáron és ősszel itt nyaralt/őszelt a szüleivel és a testvéreivel. Utána néztem, hat éve hoztam már erről
a helyről fotókat, de már nem találhatóak meg a fórumban sajnos.

Péntektől hétfőig voltunk ott, kedden meg jöttem haza.

Ebben a városkában az a legkülönlegesebb, hogy annak ellenére, hogy Anglia keleti partján egy öbölben helyezkedik el,
amiatt nyugatra néz. Így ez az egyetlen hely a keleti parton, ahol naplementét lehet látni a tenger felett.

A piros pötty jelzi a várost.

A spoiler alá is nézzetek be!

Kép

A karavánparkokban mindig vannak kacsák, akiket a recepción ingyen beszerezhető madáreleséggel lehet etetni.
A reggel nem kezdődhetett másként, minthogy pizsamában, kócosan etettük a kacsákat.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép

Napközben is ment a kacsaetetés:

Kép

Kép

Lilyke miatt most nem mászkáltunk semerre. Jó idő volt, nem esett az eső, sütött a nap, örültünk, hogy mehettünk a
partra, ahol nagy boldogan, jó nagyokat vizeskedett, homokozott.

Késő délelőtt még elég közel volt a víz a parthoz, még visszahúzódó állapotban volt. Akkor került legmesszebb a parttól,
amikor a délutáni alvás után mentünk ki.

A felső fotó a nappal szemben készült, azért ilyen sötét. Nagyjából délután öt óra volt. A lányom fürdött a tengerben (ő
az a kicsi pont jobb szélen a vízben), a vejem vásárolt valamit, én Lilykével homokoztam. A tenger ott kezdődik, ahol a
nagyon picike pálcika embert látjátok.

Kép

Ez a kép is akkor készült, amikor a fenti, csak nem a nappal szemben. Jól látható, hogy milyen messze vagyunk a parttól.
Este tízre teljesen visszajön a víz.

Kép

Ez a fotó este kilenckor készült, és már majdnem elérte a partot a tenger.

Kép

Kép

Kép

Kép

A lányomat alig lehetett kihúzni a tengerből. :D A víz a kép felénél kezdődik. A kis fekete pont a lányom.

Kép

Naplementék:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 28. 16:45

Holnap hozok még fotókat!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 29. 1:35

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 29. 1:49

nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. augusztus 29. 8:28

Sziasztok. Tegnap erős próbálkozásban voltam. Nem sikerült bejutnom.
Talán most beenged.

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. augusztus 29. 8:32

A kép csak próbaként került be.
Rita szépséges fotókat hoztál.
A tenger gyönyörű lehet, de nekem biztos hideg lenne. azért kipróbálnám, mennyire fázom benne.
Eszembe jutott, hogy a tenger visszahúzódása után maradnak-e állatok a sárban. Ha nem biztos kellemes benne a lépkedés. A szandálok szép látványt nyújtanak.
Köszönöm szépen az együttérzést Negro halála ügyben . Az altatás még mindig nyomaszt.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. augusztus 30. 6:21

Sziasztok Lányok és Elthan!
szép reggelt, még nagyon korán van, most kezd világosodni, aztán rájöttem a kinti sötétség a sötét felhők miatt tűnik úgy mintha még csak hajnalodna.
Rita, olyan szépséges helyekre juttok el, hogy csak sóhajtozom. Biztosan sokat lesz még részetek benne. :D
Mennyire látszik Lilykén hogy milyen sokat nőtt és fejlődött. Milyen furcsa, hogy már megy iskolába, igaz írtad, hogy ott más szempontok szerint mennek a tanítások, és a foglalkozások.

Nem tudom arra felétek milyen volt a viharzóna, de tegnap este is olyan dérrel durral ment, s mintha nem is akart volna tovább menni, de aztán szerencsére meggondolta magát.
Ha minden igaz, ma már lesz nálam ózongép kölcsönbe. :-bd

Paggy, de jó hogy hoztad azt a levest, biztosan megcsinálom majd, most még csak a videó címét láttam meg de nagyon megörültem neki, legalább lesz egy kis változatosság levesügyben. :D :-bd

Ildikó, idővel majd szelidűlnek ezek a dolgok, bár ez egyéni, mert kedvenceink majdnem olyan közeliek mint a számunkra fontos emberek elvesztése. A virágos kép szinkavalkád és forma nagyon tetszik. :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 30. 11:53

Kata...Megcsináltam a levest sima krumplival.Koriandert,kis fokhagymát és curryt tettem bele és snidlinggel ízesítettem NAGYON FINOM VOLT/nem volt otthon édes burgonya/Ja is tejszín helyett kanál tejföllel ízesí :) tettem.Ugyanaz,de mégis más lett.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 30. 14:45

Sziasztok!

Paggy, a fenti szőke hajú lányt, aki Tajvanon él én is követtem egy darabig, de nem voltam rá feliratkozva, így egy
idő után elsodort mellőle a youtube. Amikor néztem még nagyon pici, majdnem újszülött volt a kisfia, mára már szép
nagy lehet.

A leves biztosan nagyon finom lett.

Ildikó, a kúpvirágok minden színben, formában a kedvenceim, jó, hogy betetted a fotót.

A tenger vize nem volt hideg a lányom szerint, de ő annyira szeret természetes vizekben fürödni, hogy még októberben
is megmártózik, ha úgy adódik.

Maradnak állatok a vizes homokban (nem sár, ami visszamarad), amik gyorsan el is ássák magukat, de több árulkodó
jelet is hagynak maguk után. Ezek kis rákok, kagylók általában. Medúzákat is szoktam látni máshol, de ezen a helyen
nem voltak.

Kata, nálunk nem volt vihar, még szél se, csak csendes eső esett az éjjel. Ez volt az első esős nap, amióta itthon vagyok.
Valamennyit visszaesett a hőmérséklet, de azért most is eléggé meleg van.

Lilyke folyamatosan nő, fejlődik, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Igen, nagyon fura, hogy iskolás lesz, de már ebben az iskola előkészítős csoportban sincs alvás ebéd után. Két hétig ájult
el a gyerek, miután hazahozták, aztán megszokta. Ma már bírja estig a fentlétet, igaz, hétkor már megvan fürdetve,
és már az ágyában várja a meseolvasást. Az iskolában már egyenruhát kell majd viselnie.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 30. 14:45

Kiválogatom a fotókat, és egy fél óra múlva töltöm fel őket.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 30. 17:12

Még pár fotó a karavánparkról:

A lakókocsi egyik felében van a nappali-étkező-konyha, a másik felében egy nagyobb szoba dupla ággyal, beépített
bútorokkal, saját vécével mosdóval, egy kisebb szoba két egyszemélyes ággyal, beépített bútorokkal, a folyosón pedig
egy vécével, mosdóval és állózuhanyzóval. Az ágyneműket ők adják, törülközőt vinni kell. A konyha jól felszerelt volt,
nagyon jó minőségű edényekkel, étkészlettel, eszközökkel. (Csak most, képválogatás közben vettem észre, hogy az
egyik fotón én is látszódom a tükörben, ahogy fotózom a szobát. :)) )

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Egy ilyen karavánpark olyan, mint egy kemping. Mindenki barátságos mindenkivel, a gyerekek együtt rohangásznak,
játszanak. A kint hagyott játékok, biciklik nem tűnnek el.

Kép

Kép

Kép

Kép

Itt a kirándulóhajóknak kerekük van és garázsban állnak. :D Muszáj, hogy így legyen, mert napközben, amikor a
turisták ki akarnak menni a nyílt vízre fókákat nézni, a víz már nincs a parton. Kellenek a kerekek, hogy a hajó
elérje valahogy a tengert. :D Kicsit nagy hangja van ezeknek a hajóknak, Lilyke félt felülni rá, és mivel nem
akartam elszakadni a gyerekektől, én se mentem fókalesre. Azt olvastam a hajótársaság honlapján, hogy több,
mint 3 ezer tagból álló fókakolónia él a öböl sekély vizű homokpadjain.

Itt látni róluk pár képet:

https://www.seatours.co.uk/seal-safari/

Itt még reggel kilenc óra van, a víz közel van, de délben és délután sok-sok métert kell megtenniük a homokban,
a kikötőig, hogy az utasok ki-és beszállhassanak.

A negyedik kép délután hatkor készült. A két hajó megy vissza a garázsba.

Kép

Kép

Kép

Kép

Két fiatalember jet skijét egy traktor vitte el a vízig, sőt, vitte tovább bele a vízbe. Olyan mélyre vitte, ahol már
be lehetett indítani a járművet. Ha már elegük van a jet skizésből vagy a motorcsónakázásból, akkor ugyanígy kihozzák őket.

Kép

Kép

Most először láttam ilyen "búbos" hortenziákat:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 30. 17:20

Ezt nem hiszem el! Felmentem a fb-ra, hogy lementsem Kata fotóit, és ezt találtam!

Istenem, mi történt szegény Samuval? Hogy meg van ijedve! :littlehearth:
Nagyon, de nagyon gyors gyógyulást kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. augusztus 30. 17:28

Kata fotói:

Kata, azt írtad a képekhez, hogy "Felhőtánc", ettől többet nem is kell írni hozzájuk.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. augusztus 30. 19:15

Ne sirj es jajveszekelj, volt mar ilyen 20000 eve!
Cselekedj!Az elet orokos problemamegoldas! :-bd
https://www.portfolio.hu/uzlet/20230830 ... ara-636449
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. augusztus 30. 20:01

Sziasztok Lányok, délután óta itthon vagyunk, megkeverte az időjárás és összeesett, a szokásos módon.
Úgyhogy mentőt kellett hívjunk.. szerencsére szomszédasszonyom itthon volt. Kissé bepánikoltam persze, pedig mondhatni már rutinos lehetnék a csuda vigye el ezt az állapotot.
Már éppen megdicsértem, hogy milyen ügyes volt a borotválkozás közben, erre már előtte pár pillanattal elkezdett remegni, majd összecsuklott. S mivel nem volt még felöltözve, mosakodás után voltunk, képzelhetitek amikor a nagydolgok mentek mindenfelé.

Szomszédasszonyom takarított össze mindent, meg a kisszőnyeget is kimosta- én odaadtam a kulcsot neki, s el is felejtettem hogy nem csuktam be az ajtót, így a kislánya vette észre, hogy tárva nyitva minden.

Ugyanis a mentősök már levitték a Samut, én meg még fenn voltam aztán rohantam utánuk. De persze én is alig álltam a lábamon. A fene ezt a hülye rémületet, mert teljesen lesokkolok, még a maradék eszem is olyan mintha mélyhűtőbe tettem volna. Összekészítettem a gyógyszereket, hát nem itthon hagytam?!?! De szerencsére délután hazajöhettünk taxival.

Mert betegszállító csak este 9 körülre lett volna, annyira leterheltek.
Mivel hányt ott, persze engem is premier plánba telibe talált, úgyhogy moshattam hajat...kapott infúzióba hányáscsillapítót, de
annyira aludt tőle, hogy még a ct-t is simán meg tudtuk csinálni, bár éppen megébredt addigra. Viszont annyira gyenge volt mikor jöttünk ki, az egyik dr.nő kísért ki bennünket, hogy éppen csak beszálltunk a taxiba.
Mire hazaértünk kértem a szomszédomat, hogy jöjjön le, hogy fel tudjuk vezetni ezt a lurkót.

Után még itthon is nagyot aludt, 6 óráig. Nem tudom mennyit fogunk aludni az éjjel.
Azt mondták hogy gyógyszerrel nehéz beállítani az epilepsziát, s az ilyen erős frontok rendesen megzavarják őt is.

Megismerte a mentőst aki a múltkor is itt volt, és nyújtotta a kezét, hogy segítsen rajta. Hát majdnem megzabáltuk.
Szegényem ott feküdt a földön ádámkosztümben, szomszédasszonyom a fejét tartotta, közben a telefonon egyeztettünk hogy éppen mit csinál, én meg ahogy tudtam közben takarítottam szegényemet meg a környéket.

szóval kemény volt a mai nap! Ja és nem sokkal utánunk meg a másik szomszédhoz kellett mentőt hívni, úgyhogy lassan már hazajönnek a Bán 1-be mentősök.

Na megyek vissza hozzá, sokat írtam. Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: i-) :-bd :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”