Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 5. 19:07

The Queen of SOP
volt a sorozat címe, kikerestem.. imádtam azokat a pillanatokat, hogy még egy kedves mese vagy tárgy is milyen sokat tud jelenteni!
Van egy jó hírem... meglett Samu kabátja! Én tettem el, de kiment a fejemből, s ráadásul annyira a szekrény elé pakoltam, hogy a sötétben nem láttam meg. Mindegy, biztos az Úrtól volt hogy eltegyem, mert már jártam így, mármint hogy eltünt egy két dolog itthonról, de hogy nem találtam meg az a riadalomtól volt, megint eltünt valami.
Na mindegy .. bezzeg a rossz dolgaim nem tünnek el, azok a kutyának sem kellenek!

:x :ymhug: i-) :-bd :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. június 5. 20:44

Jó estét, szóval Szandokánnak az orrával van baj, kicsit széles. Egy ismerősöm megrótt, hogy nekem kedvencem volt valamikor. Persze, hogy az volt, nem sokféle film futott akkoriban, ami futott, azt majdnem mindenki nézte. Ha egyszer szerettem, akkor az van. Senki kedvéért nem változom. Persze, ha benne vagyok én is az más. Kicsit mondjuk marcona alak, de őket jó festeni, nem a szépeket.
Rita a másiknál viszont a színekkel van baj, akár így is hagyhatnám, majd magamnak megcsinálom, aztán vagy dobás, vagy nem. Ma írt a "mester" Senki ne bírálja saját magát, minden olyan amilyent az ember akkor látott, érzett. /Van egy életfám fekete alapra, fehérrel, arannyal, azon kellene valamit változtatni, mert gyászosnak érzem.

Van egy Csontváry képem, amiből majd részletet szeretnék megfesteni. Egy ismerősöm küldte kb egy hónapja, házak vannak rajta, tudjátok a házakat szeretem a legjobban, mégis más kerül festésre.
Köszönöm előre is majd a gyull.csökkentő étkeket.

Kata jól eldugtad azt a kabátot, és egy pulcsit keresek, arra gondoltam elvesztettem a hegyről hazafelé jövet. valamikor még mikor pulcsis idő volt. Még mindent nem néztem meg, Az egyik ágynemű tartóban tartom a nyári göncöket, reménykedek, hogy ott lesz, véletlen belekerült.
Ma nem sokat tettem, elvetettem egy sor sárga, egy sor fehér répát, és zöldbabot. Helyén már régebben megcsináltam. /nem kelt ki a nyavalyás/. Paggy csodás napod volt. Ide is szokott jönni a vándor kiállítás, gyönyörű képekkel, kerettel, általában elmegyek. Vettem katalógust is, festettem már abból is.
Holnapután fodrászhoz kell mennem, borzalmas a hajam, megnőtt, ennyire nem szokott. bár ha frissen mosom, még jó, de másnap már rosszabb.
Azt hiszem írtam Negro kutyáról, hogy utánoz engem, de ő jobban csinálja, sántikál, és összerogy. Nemrég kapott inj-ót, ma 2 hét után lett jobban, de előfordul hogy még fel kell segíteni.Múlt héten már " temettem" olyan ideges voltam rá. Igaz az állatorvos is ezen a véleményen volt. Köv. oltás nem lesz.
Nem tudom milyen filmről írtatok, most éppen nem tudok választani a sok letöltésből, majd visszaolvasok hátha mára kisegít.

Csináltam pár fotót. Talán fel tudom tenni. Szép estét mindenkinek,mindent összehordtam nektek, ami eszembe jutott.
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. június 5. 20:50

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 6. 10:39

sziasztok LÁnyok, És Elthan!
Remélem mindenki jól van. Ildikó, köszönöm a mákvirág és az írisz virágokat, sokat gondolok rád, igencsak kijut nálatok az esőből, bár lehet éppen olyan szegletben laksz, amit éppen kikerül. De ezeken gyönyörű a vízcsepp.

pill. tel.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 7. 7:49

Sziasztok!

Kata, tényleg a Queen of SOP volt! Látom vettél egy fém teatartót, amin a mese figurái szerepelnek. Mindjárt kiteszem őket.
Nagyon mutatós. Írod, hogy fekete tea van benne. Remélem finom tea készíthető belőle, érdemes volt megvenni.

A teáskannák mellett rengeteg nagyon szép fémdobozt is lehet kapni Angliában - újat és használtakat is -, de ezek szerencsére
nem indítanak úgy be, mint a kannák. #:-s

Lehet, hogy felületesen olvastam el, amit írtál, de nem emlékszem olyanra, hogy eltűnt Samu kabátja. Annak viszont örülök,
hogy végül meglett.

Na, tegnaptól nálunk is esős idő lett. Busszal mentem a boltba, úgy zuhogott.

Ildikó, Sandokán mindenkinek kedvence volt.... sőt sokaknak több is... ;) Amikor Magyarországra érkezett nők ezrei csápoltak
neki. 18 éves lehettem, amikor nálunk ment a sorozat. Emlékszem, hogy én nem helyesnek, hanem szépnek láttam őt. És a
sorozat is nagyon jó volt. Nem is értem, hogy az ismerősöd miért furcsállja, hogy valamikor a kedvenced volt.

Most, hogy felhívtad rá a figyelmet, én is látom már, hogy szélesebb az orra, de csak az eredeti képpel összehasonlítva látszik,
mikor a festményt önmagában néztem, nem vettem észre.

Egyetértek a mestereddel, hogy az aktuális lelki állapotunk befolyásolja, hogyan festünk meg egy képet. Én a főztjeimen láttam
ugyanezt. Ha ki voltam billenve az egyensúlyomból, soha nem sikerült úgy az étel vagy a sütemény, ahogy máskor.

Hátha a májusi vetésű zöldségeid szépek lesznek.

Amit Negróról írtál, ugyanazt történt az én Dundimmal is. Injekciók, időleges jobban lét, majd újabb injekció...és már nem volt
jobban lét... :( Nagyon sajnálom! :littlehearth:

Paggy városi fotóin a múltkor két filmplakátot vettem észre, most meg egyet. A múltkori két filmet megnéztem, vagyis csak az
angol filmet néztem végig - kellemes kikapcsolódás volt -, míg a magyar film nagyon jól indult, aztán elakadt, és unalmassá
vált, ezért abbahagytam. A mostani egyik képen meg egy épp futó magyar film reklámját vettem észre, ami a férfi vízilabdás
aranycsapatról szól. Ezt szándékozom majd megnézni, ha valahová feltöltik. Soha nem nézek filmet - nem erény, de ez van.
De úgy látszik Paggy fotói kedvet hoznak hozzá. =))

Gyönyörűek a vizes virágaid! Az esőcseppes írisz címlapra való. Hogy sorakoznak a cseppek azokon a kecses szirmokon!

A mákvirágról ez a kép jut eszembe. :)) Vasárnap fotóztam a régiségvásárban. A címe: Bihari falu-rossza

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 7. 8:02

Kata fotói:

Az új fém teás doboz earl grey teával. Cuki!

Felétek mindig sok a léghajó. Nagyon szívesen kipróbálnám egyszer!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 7. 8:25

Ildikó és aki még kíváncsi a gyulladáscsökkentő élelmiszerekre és ételekre.

A magazin angol nyelvű, és nagyon sok időbe tartana lefordítani, és begépelni, ezért a google fordítót fogom
használni a képen látható módon. Bárki, aki idegennyelvű szöveggel találkozik, és szeretné érteni, hogy miről
szól a szöveg, egyszerűen lefordíthatja a már tegnap is említett Goggle Lens segítségével. Minden okostelefon
képes rá, nem kell külön program hozzá, elég a Google-t használni.

Az utolsó képen nagyon kis betűvel fordított le pár betegséget. A kép felé odaírom én.

Kép

Kép

Kép

Gyenge az immunrendszerem, érelmeszesedésem van, irritábilis bélszindrómám van, ekcémám van, asztmás vagyok,
ízületi gyulladásom van, 2-es típusú cukorbeteg vagyok, magas a koleszterinszintem, túlterheléses sérülésem van (ez
a sportolóknál szokott előfordulni, amikor túlterhelik az izmokat, szalagokat).

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 7. 8:50

Lesznek kis hibák a fordításban, de korrigálom őket. Mutatok egy példát:

A címben szereplő "ezüst répa" a mángold. A hozzávalóknál még 4 evőkanál sovány tejet ír, a receptben meg
már tejszínről beszél, de ez az eredeti angol szövegben is így van. A végén azt javasolja, hogy "Vágjon fel egy
kis metélőhagymát és szórja rá az edényt" =)), az ilyet ki se fogom javítani, úgyis értitek miről van szó.

Nekem nincs itthon és nem is csinálok zöldségalaplevet, ha a recept ezt ajánlja, ott sima vizet használnék.
A hozzávalóknál 1 édeskáposztát ír, ami hatalmas mennyiség ehhez az ételhez. De tudni kell, hogy például
Angliában, és gondolom Norvégiában is, picikék a boltban kapható káposzták, ezért nem fura, hogy egy darabot
írnak.

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 7. 9:06

Bár én nem eszem állati eredetű dolgokat, azért ajánlom mégis bárkinek ezt a gyulladáscsökkentő étrendet,
mert könnyű betartania azoknak, akik nem akarnak lemondani a húsról és egy kevés tejtermékhez is ragaszkodnak.
Csirke, hal és zöldségreceptek vannak a magazinban. Nemcsak recepteket hozok (ha van rá igény, csak akkor),
hanem ajánlást is, hogy mely élelmiszerek kerülendők, és melyek az erősen javasoltak, és miért.
Mivel Skandináviából származik ez az étrend, természetesnek veszik, a hal rendszeres jelenlétét az étkezésekben.
Az omega 3 miatt javasolják a halfogyasztást, de azt más módon is be lehet juttatni a szervezetbe. Én a napi
egy-két evőkanál őrölt lenmaggal, vagy őrölt chiamaggal, vagy őrölt és hántolt kendermaggal oldom meg ezt.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 7. 9:08

Jót nevettem a falurossza képen, nekem meg az ugrott be, hogy nem élhetek muzsikaszó nélkül! =)) =)) =)) =))
Milyen jó hogy így tovább tudunk egy egy témát vinni. Na meg az Ida regényének egy egy pillanata..amikor a kinti magyarok csináltak üdvözlő bulit...
Na beindult a fantáziám... =)) Még újraolvasva is olyan élmény. szóval ennyire sokat ad a dolgokhoz az, hogy az ember fiatal korában sokat tudott olvasni!

Sandokant én is imádtam anno, még a zenéjétől is a mai napig libabőrös leszek! Nem szégyen ha az ember rajong valakiért, elvégre ez a világ is erről szól. Kell hogy legyen itt is olyan dolog, amit az ember szívesen csinál, örül a régi dolgok felbukkanásának is, már ha öröm társul hozzá, éppen elég minden napnak a maga baja.

Kedvet kaptam a Shop újra nézéséhez is.
Szegény Negro, sajnálom hogy ennyit szenvednek a betegségektől.
Egyik ismerősöm is kénytelen volt a Tervuerenjét elaltatni, mert a daganatot nem lehetett megállítani, s már enni sem tudott a végén. Biztosan lesz másik megint, és persze Tervueren, nagyon várom ki lesz a boldog kiszemelt, mert amúgy egy nagyon lelkiismeretes gazdija lesz.

Ha Samu nem lenne olyan állapotban amilyen, nálunk is lenne! Persze Tervueren! na jó esetleg Melanois. ez a rövidszőrű változata, A legtöbb K9-es kutya tőlük kerül ki! Imádom a képességeiket!! :flower1: :littlehearth:
Tudom túlzás ezt írni, de ez van.

:x :-bd :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 7. 9:09

sziasztok! Rita, engem érdekelnek a receptek, csak most éppen megint hivatalos telefonom van... :x
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 9. 14:24

Sziasztok!

Na, most már nálunk is harmadik napja esik az eső. Nem folyamatosan, de jó kis zuhék vannak.

Kata, szerintem én is belenézegetek újra a SOP-ba, pedig már sokszor láttam. Szegény Godfrey Gao, hogy meghalt.
Milyen fiatal volt még. Az utolsó sorozatát senki nem fordította le, de nekem sincs így erőm, hogy tudom, hogy már
nem él.

Amíg te nem beszéltél a tervuerenről, most meg a melanois-ról addig nem is tudtam, hogy ilyen kutyafajták is vannak.
Emlékszem, fényképet is mutattál a sajátjaidról, akiket ti tenyésztettetek. Sok mindent kipróbáltál életed során.

Hozok majd még recepteket, de ma a te fotóiddal jöttem. Azonnal teszem ki.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 9. 14:24

Kata fotói:

Azok a felhők!! Mintha füstöt fújtak volna közéjük. Csodásak!
A süti most túrós, ez jól látszik. :D A kenyér olyan lett megint, ahogy a nagykönyvben megvan írva.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 9. 16:04

Köszönöm szépen a kitett képeket! Rita, nálatok még tornádó is volt meg Pesten is.
Remélem nem lesz nálunk tiszta amerika. ..

Elkészült a gépem, s tényleg nem éreztem rosszul, hogy időnként mintha égne a gépem.. a hátsó ventillátor mondta fel a szolgálatot. pl telefon

Ki lesz cserélve a vwincester 2x 6 terásra! Képzelheted mi volt a gép belsejében, 3 éve nem volt kitakarítva, mert a pandémia beleszolt. Na mindegy, most hátul vadonatúj ventillátor van. És szinte nem is hallom a gépet.

Gaóról el is feledkeztem, hogy meghalt, csak csodálkoztam, hogy már milyen régen nem volt forgatása.
ezek szerint Ő is már csak az emlékeinkben és a filmvásznon van velünk.
Ahogy szegény Suhajda Szilárd is. Nagyon nagy kár azért a fiatalemberért is. Nagy veszteség minden emberi elmúlás.. Na jó, vannak kivételek, akik meg meg sem érdemlik még az emléket sem.

Ma újra meghallgattam az Ázsiába Szakadtam doki egy két videóját, és ma megrendeltem a Nac-ot és a glicint.
Holnapra csirkemájat fogok csinálni, de még nem tudom milyen körítéssel. Kivételesen sok volt a tejféleségből.

Annyira összefutnak a napok nekem, hogy megint későn kapcsoltam, hogy péntek van, így a labor megbeszélés elmaradt.
Bár nem lenne könnyű rábeszélnem egy két érték kivizsgálására.

Na Manókám is megébredt a déli alvásból. Kapaszkodjatok meg, annyira izlett neki a desszert, hogy még az én adagomat is megette, már amit délutánra szántam,...
Lehet vacsorára előre kell hozzam a csirkemájat, és savanyúsággal, hogy valami sósat is együnk...

Kár, hogy itt a Kodályon hamar zárnak, legalábbis mire felöltöznénk és odaérnénk..pont minden zárva lenne már.
Na rábízom ezt a dolgot a holnapi időjárásra, hogy fogunk e kimozdulni...
Szép estét mindenkinek! :x :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 10. 16:23

Sziasztok!

Végre ma több volt a napsütés, mint az eső.

Kata, igen, én is olvastam, hogy Miskolc egyik részén kisebb tornádó is volt. Tegnap fél órát várakoztam az Intersparban,
mielőtt hazaindultam. Szó szerint leszakadt az ég. Szerencsére nem tartott sokáig, úgy elmentek a felhők, mintha ott
se lettek volna. Verőfényes napsütésben (és fülledt melegben) mentem haza.

Én is szoktam hallgatni az Ázsiába szakadtam dokiját. 90%-ban ugyanazokat erősíti meg, amiket én is tudok a TÉNÉ atyjának,
Dr. Gregernek a könyveiből és videóiból, na és a TÉNÉ csoportokból, ahol szintén vannak orvosok.

A csirkemájat legtöbbször krumplipürével készítettem annak idején, de rizibizivel is nagyon szerettük. A zúzát leginkább
tarhonyával ettük. Végül Samu torkoskodása miatt ;) előre kellett hozni az elkészítését?

Ma olyan teáskannák képeit hoztam, amiket nem vettem meg, vagy azért, mert nem tetszett, vagy azért, mert nem illett
a többik közé, vagy azért, mert muszáj volt otthagynom, mert már így is sokat vásároltam.

Traktor, golftáska ütőkkel, és egy cuki kredenc. Ez utóbbit megvettem volna, de az ára miatt addig gondolkodtam rajta,
hogy elvitték. A tőle jobbra lévő bortartó is nagyon tetszett, de az is nagyon drága volt.

Kép

Kép

Kép

Kép

Ez nem volt szép, és elég drága is volt.

Kép

Ez egy fogadócska, de házam már annyi volt, hogy ott hagytam, és drága is volt.

Kép

Kép

Ezt nagyon imádtam, erősen vissza kellett fognom magam, hogy ne vegyem meg, és még olcsó is volt.

Kép

Bár nem úgy néz ki elsőre, de ez is egy teáskanna.

Kép

A középen lévő régi szenes vasaló teáskannát boldogan megvettem volna, de ez a bolt már bezárt, új tulajdonosa van, aki viszont
nem adta el.

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 11. 6:32

Kata fotói:

A pöttyös póló jó választás volt. A kék szín nagyon jól áll neked is és Samunak is. Az új fotók azt is mutatják,
hogy ki tudtatok menni. Nagyon örülök neki!
A rózsák kicsit megviseltek az eső miatt. Itt ugyanaz a helyzet. A pünkösdi rózsák is viharvertek a kertekben.
A jezsámen bokrok is most virítottak - és fantasztikus illatot árasztottak - de őket is megtépázta a több napja
tartó esőzés.
Nálunk az utóbbi időben nem voltak szép felhők az égen, csak egybefüggő szürkeséget lehetett látni, mindenféle
árnyalatban. Neked nagyobb szerencséd volt.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 11. 6:39

Szép reggelt mindenkinek! De jó Rita, hogy mindenki megúszta baj nélkül a heves vihart. Ezek szerint szinte ingyen szaunát kaptatok a nyakatokba! Itt nem .. De kivételesen nem is volt eső, vagy ha volt az éjjel, én meg ugye, úgy alszom mint a tej. :D
Mára igér esőt és villámot is, remélem nem jön össze! Kissé már sok a jóból.

Megnézegettem a képeket, hát megértem, hogy bele lehet zúgni ezekbe a cuki kis holmicskákba! Meglepődtem az új tulajon, hogy nem adta el amit meg akartál venni. 8-| Milyen boltos az ilyen..

Tegnap kicsit be voltam estére pánikolva, mert addigra már 3 aspirint kellett bevennem. Hátfőn megkérem a dokit, hogy adjon beutalót ekgre.

Megrendeltem a Nacot és a Glicint, jövő hét szerdán fog érkezni. Egész biztosan nem a semmiért foglalkoztat ennyire.
Megyek megnézem Samut, mert lassan ébrednie kellene, de nem is azon van a hangsúly, hanem a pajzsmirigy gyógyszerén, mert azt evés előtt fél órával kell bevenni, hogy rendesen felszívódjon.

Ma kenyérkészítés, húsleves, pörkölt van betervezve. :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth: ~o)
Köszönöm az újabb képek kitételét. Vettem még másikat is, csak az a szárítón volt nem a vállfán, majd arról is lesz kép.

Samura még rá kell próbáljam a nadrágot amit vettem neki, de piszok drága volt annak ellenére hogy kínai.
De megférfiasodott, s ritka kivétellel majdnem semmi nem jön rá! Csak a hosszú szabadidős dolgok, a pólók is kétesélyesek, de lassan inkább nem . :x :movingflower: :-bd :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 11. 7:31

Tegnapi esőcseppes fotóm makró módban fotózva. Imádom a vízcseppek által feje tetejére állított valóságot.

Kép

Erről a cicáról mindig azt hiszem, hogy vemhes, de bármikor látom, mindig ilyen kerekded. És persze az is lehet,
hogy kandúrka. Nagyon szép!

Kép

Odajött hozzám beszélgetni.

Kép

Kép

Ezeket az érdekes felhőképződményeket, egy hete, az esőzések előtt sikerült elkapni:

Kép

Portréfotók, csak mert szépek a szemnek.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. június 11. 7:33

Pár finomság, amit mostanság ettem:

Lencsefasírt sült zöldségekkel és petrezselymes-újhagymás újkrumlival:

Lencsefasírt: brokkoli, gomba, répa, hagyma, fokhagyma, petrezselyemzöld, lencse, zabpehely, csicseriliszt,
só, bors, őrölt kömény, majoránna (TÉNÉ)

Sült zöldségek: lilahagyma, édeskrumpli, brokkoli, szárzeller, kalif. paprika, szójaszósz, balzsamecet, kakukkfű,
fokhagyma, kevés olaj (az olaj miatt nem TÉNÉ)

Újkrumpli: egy csomó újhagyma mindenestől, fokhagyma, petrezselyemzöld, só, kevés olaj (az olaj miatt nem TÉNÉ)

Kép

Zöldséges-csicseris tészta cukkinimártással, párolt zöldségekkel, tofuval:

Zöldséges tészta: répát, zöldbabot, gombát, borsót együtt főztem ki a tésztával, főzés és lecsepegtetés után
hozzáöntöttem egy konzerv mindenmentes főtt csicseriborsót

Cukkinimártás: cukkini, brokkoli, édeskrumpli, hagyma, fokhagyma, krumpli - ez mind megpárolva, és összeturmixolva
szójajoghurttal, sörélesztőpehellyel, sóval (TÉNÉ)

Kép

Épp most eszem:
Rakott zöldséges bulgur:

Alsó réteg: bulgur, gomba, zöldbab, répa, borsó, újhagyma, fokhagyma, sűrített paradicsom, darált paprika, só - kuktában
megfőzve

Felső réteg: karfiol, karfiollevél, torzsa, levélnyél, brokkoli, szójajoghurt, hummusz, sörélesztőpehely, só

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 11. 7:59

Kedves Rita, te is szépséges képeket hoztál, s milyen aranyos az a macsek, azt hiszem kipécézett magának, majd biztosan többször oda fog menni hozzád. :D
A zöldséges tál meg incsiklandozó!
A kenyér már kel, egyszer már áthajtottam, még kétszer kell, aztán mehet a sütőbe!

Nálunk most tükörtojás volt a reggeli, az elmaradhatatlan tejeskávéval... :D ;)
:x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 11. 13:47

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 11. 13:49

Sziasztok!Mielőtt olvasok,leírom,hogy egy nagyon-nagyon jó filmet láttam a filmklubban.Címe :
Akkor sem mondok fel!
synopsis

Hét évig dolgozott Dzsongun műszaki adminisztrátorként egy olyan vállalatnál, ahol a nőket súlyosan diszkriminálják. Hogy megszabaduljanak a fiatal nőtől, a cége választás elé állítja: egy évig kellene adótornyok karbantartását végeznie a magasban fizikai munkásként, hogy azután ismét az irodában alkalmazzák. Dzsongun nem akar felmondani, ezért inkább vállalja az áthelyezést még akkor is, ha ezzel olyan férfiak közé kerül, akik szerint ez a munka nem nőnek való.

Rendező: Lee Tae-gyeom
Szereplők: Yoo Da-in, Oh Jung-se, Won Tae-hee, Lee Joo-won
Játékidő: 111 perc
Az "ISTENEK" megengedték,hogy hozzak belőle részletet.
A nő megérkezik egy isten háta mögötti helyre,ahol 4 férfi dolgozik a magasfeszültségű vezetékek karbantartásán.Koreában még most is a 30-40 közötti férfiak,úgy gondolják,hogy a nő helye a fakanál mellett van,még akkor is,ha főiskolai végzettsége van.

Eleve a munkavállalóknak rettenetesen kiszolgáltatott helyzete ,de ha még nő is,akkor!!Ahová ő megérkezik,az egy kis alvállalkozói cég,mely minden pillanatban attól retteg,hogy a NAGYOKTÓL nem kap munkát,ezért a dolgozók mérgesek,hogy a központból egy nőt küldtek ide hátramozdítónak.Nem értik,ha megvan az iskolai végzettsége,miért nem marad a központban.Nem tudják,hogy a központban dolgozó férfiak ki akarják rúgni ,mert idegesíti őket,hogy nővel kell dolgozniuk, nehezen fogadják be .Nagyon jó film,sajnos nincs meg a magyar fordítása!!Érdemes belenézni.
https://www.bilibili.tv/en/video/2004362060
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 11. 14:46

Hamarosan jövök,mert kutyát kell sétáltatnom.
Gyorsan visszaértünk,mert Csoki a melegben nem szeret sétálni.
Na lássuk,lássuk,milyen érdekeset tettetek fel!!!
Sok mindent olvastam.Mostantól kreatívan fogok reagálni,mert szerintem az a jó,ha valami megfog,arra írok.
Kata:
Nagyon tetszik,hogy a sok bajod ellenére, mindig nyitott vagy,vállalkozó szellemű,annak ellenére ,hogy írsz a nehézségeidről,Még soha nem tapasztaltam olyant,még a Covid idején sem,hogy ne reagáltál volna bármelyikünk dolgaira.Ez az első és legfontosabb "közlendőm".Köszönöm szépen Kata,hogy ilyen figyelmes vagy. ^:)^ :flower1: :littlehearth:
Már szokszor megállapítottam,rengeteg mindent kipróbáltál.Samunak is változatosan főzöl,szuperül sikerülnek a kenyereid.Most is ,szívesen beleharapnék a túrós sütibe is.A virágfotózásban is egyre szebben sikerülnek a képid,a 2 rózsa gyönyörű.Felhőket te fotózol közülünk a legszebben,megtalálod a változatos formákat.Sajnos a betegségekhez nem tudok hozzászólni,mert nem ismerem a gyógyszerszedési szabályokat.Samuról mindig szívesen hallok.Amit megállapítottam,hogy rendes srác,mert kedves veled , nem zsarnokoskodik .Hagy aludni,szereti a meséket és a zenét.Örülök,ha ki tudtok szabadulni,sétáltok,bevásároltok.Az ilyenkor készített képeid és ezt már írtam máskor,bekukkantást enged Győr életébe is.Még majd a Dunára kíváncsi vagyok.
Rita:
Először is köszönöm a gyulladáscsökkentő ételrecepteket.Amit lehet,majd kiveszek belőlük.Végignéztam a sok aranyos teáskannát.Egyen problémáztam,nehéz lesz a sok gidret-gödröt portalanítani.Majd ha elhelyezésre kerültek,fényképezd le légyszíves.Izgalmas "más" lakásába belesni.No nem leskelődni,hanem hangulatot érzékelni.Nálunk a növények,állatok,nem túl szép és modern fabútorok,tiritarka rongyterítők dominálnak. :))
NÁLAM AZ ÁLTALAD BETETT KÉPEKBŐL,a TOP!!!!!!! a DUCI BESZÉLŐ MACSKA!!!! :-bd :) :littlehearth: :flower1: ,a szív alakú fasírt és a gyönyörű rózsaportrék.
Lányok!Mennem kell.Köszönöm szépen a sok képet és hozzászólást.Szép napot kívánok!Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. június 11. 18:04

Tegnap a baratnommel egy fagylaltozo elott alltunk sorban.O akart enni.Szerettem volna en is , de nem lehet a hisztamin miatt.Sokan alltak ott,mert finom a fagylaltja.Valaki megkerdezte. Cukrasztol , hogy milyen fagylaltot szeret.Azt valaszolta oNEM SZERETI A FAGYLALTOT es. Karosnak tartja a szenhidrat fogyasztast .Elment a kedvunk a fagylaltjatol.Miert,nem tudom.?Ilyen " karos" az oszinteseg:) I =))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. június 11. 19:38

Paggy írta:https://www.youtube.com/watch?v=nOWfelDjp2M

köszönöm ezt a videót, még nem találkoztam vele, milyen jó hogy ilyenre rábukkansz.
Jót nevettem a cukrászon, vajon milyen összetevőket használnak, ha még ő is tartózkodik..
Mert azt hihetőbbnek éreztem volna, ha azt mondja, hogy azért nem eszik, mert utána nehéz továbbra is ellenállni.
Egyébként sok remek receptek vannak, talán majd Rita hoz majd Ténés fagyit vagy krémet.

A Javasolt filmet elmentettem, mert most a Ceglédi Istentiszteletet hallgatjuk..
Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”