Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 11. 15:08

Sziasztok Lányok!Nagyon elfoglalt vagyok.
Spoiler: mutasd
Néhány hülyeséget csináltunk a párommal/Ő Csokit lecsókolbásszal megetette és meg kacsanyakat adtam neki főve.Szóval jól megbetegitettük a kutyát.-Iszonyú görcsök,RTG,rengeteg szuri,a taxis kidobott a kocsiból,nem volt igaza,a lányomék nem értek rá minket az 8 km-re lévő orvoshoz elmenni.Mint a hajléktalanok,húzós kocsival vittük a kutyát.Most lábadozik.Nem is írom le mennyibe került ,az izgalmakon kívül a butaságunk.És a stressztől mindketten rosszul lettünk.Ezenkívül Hollandiából volt tanítványok jöttek,kifejezve,hogy mindenképpen találkozzunk.Skarlát járvány van az óvodákban...Jó Lilla már iskolás,de a gyerkőcök közül,akikre néha vigyázok,a legkisebb 4 éves.Lillának a hétvégén szülinapja lesz.Holnap Koreai Filmklub,szombaton Budapest 100 Julikával és én betegnek érzem magam.

Ma este elolvasok itt mindent,ne hogy lemaradjak.Sül a rétesem ,mert du.feljönnek a holland tanítványok.Addig beteszem a fréziaképeket.Idén ,már írtam,csak kevés volt hajlandó megszületni,többen még szunyókálnak.
Lányok!Ahogy 9öregszem egyre hülyébb vagyok.Talán túl sok a feladatom és elsiklanak a dolgok nálam.Pedig higgyétek el,nem dicsekvésként írom,de akik rám voltak bizva,azok mindig biztonságban voltak.Most meg ,pld.Csokit is csak úgy csonttal megetettem.A TACSKÓKon,MERT HOSSZÚ A TÖRZSÖK,CSAK LASSAN MEGY ÁT A CSONT ÉS ELAKADHAT
Képlaptop tastatur
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 11. 15:22

Fréziák.
Kép
Kép
Ez bordó lesz,sárga középpel! \:D/ \:D/ \:D/
Kép
Az illatuk mennyei!!!!
Kép

Lányok!Mennem kell!Köszönöm a képeket és a hozzászólásokat.Este jövök.Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. május 11. 15:45

Kata fotói:

Szóval ez az a kidőlt fa, amiről beszéltél. Gyökerestül kifordult a földből!

Újabb szép kenyér! Nem írtad, hogy meg vagy-e elégedve a német liszttel.

Nem rossz ez a kék papucs, de a kis vidám virágos jobban tetszik.

Samu csendben, türelmesen ül a kanapé szélén, és mintha azt gondolná: jól van, kettőt fotózhatsz, utána viszont
menjünk a konyhába és adj valami finomat enni. :) :littlehearth:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. május 11. 16:30

Sziasztok!

Ági, mindenféleképpen fogok venni holnap egyet-egyet mindkettőből. Ahogy a lányomat ismerem, biztosan neki is
ízleni fog. Kint a szlovák boltban szokott venni néha ilyen kenyérre kenhető zöldségkrémeket.

Lilyke kívül is nagylányosodik, de a tudatában még inkább. Nagyon tudja, mi a nagylányos, és mi kicsibabás. De az azért
vicces, hogy időnként vissza kicsibabásodik, és akkor ölbe kell venni, ringatni, csörgőt adni a kezébe....:))

Paggy, de nem hiányzott most neked ez az újabb pénzköltés! És persze a mizéria, és Csoki szenvedése se. Megvolt már
a három balszerencse? Szerintem igen, sőt a ráadás is. Akkor ezennel hivatalosan véget vetek neki! Menjen máshová
garázdálkodni. %%- %%- %%-

Miért dobott ki a taxis? Istenem! Csoki fiatal, erős, jól karbantartott kutyuli, hamar túl lesz rajta. Te pedig holnapra
megnyugszol, és részt tudsz venni a betervezett programjaidon.
Muszáj lesz így lennie, különben ki fog nekünk tudósítani mindenről? :D Ha te lemaradsz, mi is lemaradunk.

Lilyke bölcsijében egész télen ki volt téve a papír, hogy skarlátjárvány van, és hogy milyen tünetekkel jár. Szerencsére
azt nem kapta el. Néha mondogatom a lányomnak, hogy milyen jó, hogy a bárányhimlőn túlestünk már.

A fréziák közül az új kedvencem a lila. Mennyire sokat számít, hogy honnan és mennyi fényt kap a fotóalany. Mintha nem
is ugyanaz a virág lenne.

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. május 11. 18:38

Vasárnap élményt kaptam anyák napjára. Elmentünk a Tisza-tóra motorcsónakázni, amihez egy közös ebéd is tartozott.
A kávét és a sütit én álltam az étterem melletti cukrászdában. A kajáról nem lett fotó. Nem volt vegán választék, de
csináltak nekem grillezett zöldségeket, amihez sültkrumplit ettem.

A Tisza-tó (1988-ig Kiskörei víztározó) Magyarország második legnagyobb tava és legnagyobb mesterséges tava a Tiszán,
az Alföld északi részén. Létrehozásának legfontosabb okai a Kiskörei Vízerőmű működéséhez szükséges egyenletes vízhozam
biztosítása volt, valamint az ugyanebben az időszakban, Tiszaújvárosban telepített új Tiszai Hőerőmű működéséhez szükséges
magas vízszint biztosítása duzzasztással.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye határán fekszik. Területe 127 km², melyen mozaikosan
váltakoznak a nyílt vízfelületek, szigetek, holtágak, sekély csatornák. Hossza (a Tisza folyása mentén mérve, vagyis nagyjából
észak-déli irányban) 27 kilométer, átlagos mélysége 1,3 méter; a legmélyebb pontján azonban 17 méter mély. 43 km²-nyi
sziget található benne.

A Tisza-tó vadvízi világa gyalog, kerékpárral, lóháton és csónakkal is bejárható. A Tisza-tavi madárrezervátum védett terület,
csak vezetővel látogatható.

Forrás. Wikipédia

Sarudon van ez a strand. Tavaly is voltunk itt két napot, amikor a gyerekek itthon voltak. Lilyke még nagyon sokáig emlegette.
Nagyon élvezte a fürdést is, a vízparti homokozást is, és a sekély parti vízben való tapicskolást, saraskodást is. életében nem volt
olyan koszos, mint azon a két napon. =))

Ebben a kis öbölben volt a törzshelye. A parton végig fák vannak, amik szinte egész nap árnyékot adnak.

Kép

A gát egyik oldalán van a strand és a kikötők, a másik oldalán az üzletek, kifőzdék, kölcsönzők, éttermek, mosdók, játszóterek.
A gát tetején csak gyalogosan vagy biciklivel lehet közlekedni.

Kép

Kép

Indulunk. A nyílt vízre nád és gyékény labirintuson át vezet az út.

Kép

Kép

Sulyom telep.

Kép

A sulymot a szegény ember gesztenyéjének is nevezik. Termésének belseje a gesztenyéhez hasonlóan fogyasztható. Régen
a mocsaras, lápos vidékek élelemforrása volt, azt a szerepet töltötte be, mint a hegyvidékeken a gesztenye. A tüskés külsőt
lefejtették a diónyi fehér belsőről, és ezt a termést csemegeként fogyasztották, megfőzték, sütötték, vagy pogácsát készítettek
belőle, a száraz termését pedig lisztté őrölték. Ízét leginkább a gesztenyéhez hasonlítják.

A sulyom a mai napig az ázsiai konyha egyik jellegzetes eleme és vízigesztenye néven találkozhatunk vele, például wok-zöldség
keverékekben.
A sulyom régen élelmezési és harcászati célokat is szolgált.
A keményítőben gazdag termése miatt, a sulyom bizonyos időszakokban, pl. török háborúk és hódoltság idején, mint ínségeledel
is ismert volt az Alföldön és gyűjtötték.

A népi gyógyászatban szorulás ellen fogyasztották a sulyomtermés feltört belsejét. Az ébenfekete héját pedig cserzőanyagnak
használták valamikor régen. A 19. században pedig a pusztai csárdák sárfalát erősítették meg a sár közé kevert sulyomtermésekkel.

Régen vendéglői étlapokon is szerepelt. Még az 1980-as években is lehetett találkozni vele egy Tisza-tavi étteremben. Általában
sült tésztát és mártást készítettek belőle. Aztán jött a környezetvédelmi törvény, amely védett növénnyé nyilvánította, és megtiltotta
a sulyom gyűjtését, így véget ért gasztronómiai pályafutása. Ha mégis engedély van a növény gyűjtésére és felhasználására, valószínűleg
nagyon drága, bio alapanyag kategóriába fog tartozni. Nagy mennyiségben nem tudják majd gyűjteni, mivel csak kézzel lehet szedni
és feldolgozni.

Ildikó "vizes" festményein szoktuk látni a vízben visszatükröződő nádast, fákat, bokrokat. Én mindig megdicsérem, mert szerintem
nagyon élethűen tudja ábrázolni. Meglepetésként hoztam neki pár tükröződő felhőt. Igazából én még ilyet soha nem láttam,
pedig hajóztam és csónakáztam már tengeren, folyón, és más tavon is. És az volt az érdekes, hogy ha egy kicsit is másként állt
a csónak a naphoz viszonyítva, már semmi nem látszódott a vízfelszínen. Ha legközelebb visszamegyünk jobban megfigyelem
majd, hogy hogy is van ez.

Ildikó, remélem jó hasznát veszed majd, ha egyszer ezeknek a fotóknak! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Összehasonlításképpen: itt is ott vannak a felhők az égen, de csak a szokásos víztükröt látjuk. A felhők tükörképére rá sem lehet
ismerni. Természetesen a nap állása a megfejtés, hogy milyen szögben veti rá a sugarait a felhőkre, de akkor is nagyon érdekes
élmény volt. Ahogy fentebb írtam, ilyet még soha nem láttam ezelőtt.

Kép

Mintha festmény lenne:

Kép

Nem tudok ellenállni a felhőknek, főleg ha ekkorák.

Kép

Magunkkal kell vinni a mentőmellényt, de nem kötelező felvenni. Arra használtam, hogy integessek egyet nektek.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 11. 19:28

Lanyok!Most mentek el.Annyira faradt vagyok, sajnalom de nem tudom betartani a szavam.Koszonom a sok szep kepet.Mindent el fogok olvasni, mert nagyon erdekel, hogy mi van veletek.Megyek tusolni es lefekszem.Hamarosan jovok.Szep estet.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 12. 2:12

Lányok!Remélem nem zavarok fel ,ezzel a bejelentkezéssel ,senkit!Felébredtem ,gondoltam,most elolvasok mindent,mert holnaptól,azaz mától ,sok dolgom lesz.Lányok!Már megint elszaladt velem a ló.Nem nem is a ló,hanem annyi emberrel állok kapcsolatban,hogy csak a kapcsolatok fenntartása is rengeteg idő ÉS AKKOR HOL VANNAK A SAJÁT DOLGAIM?Mielőtt olvasok,leírom ide,nem felesleges,nem túlzás,hanem a személyiségem része,hogy "BETÖLTÖM" a teret,ahol megjelenek.JÓ és ROSSZ értelemben is.
35 éve lakom itt Újbudán.Csodálatos dolog volt,hogy megtaláltam a környéket,ami viszonylag csöndes,de azért zajos is.Óriási park,jó közlekedés,nem túl gazdag emberek.Azelőtt a Rózsadombon,kis ideig Érden laktam /felnőtt életemben/.Nekem óriási szerencsém volt az apai nagyszüleimmel,mert sok mindent megkaptam tőlük anyagilag,ugyanakkor,ennek ellenére, a hányatott életem megmaradt.Általuk megtapasztalhattam a polgári jólét pici darabját az iskolai szünetekben és később is,ugyanakkor, megmaradhattam anyukám családja által,kispolgár.A a környék,ahol lakom ,pont a "köztes" lét.Nem gazdag,lakótelep széle,nem szegény.Kertváros,régi többlakásos társasházak, zöld övezet.Akárhol lehetne,bármely vidéki kisvárosban,mégis 5 megállónyira a nyüzsgő élettől.Van itt kutyafuttató,ahol összejönnek a kutyások, évekig tanítottam és napköziskedtem,korrepetáltam a környéken,kipróbáltam magam sok mindenben,mert így vagyok összerakva.Tehát rengeteg emberrel kerültem kapcsolatba.Jónéhány kapcsolat meg is maradt majdnem barátnak,több mint ismerősnek.Azt mondják,akinek sok barátja van,annak egy sincs.Nem teljesen igaz.Inkább úgy igaz,hogy van aki szeret barátságos környezetben élni,ezért megtesz minden tőle telhetőt,hogy jó emberek között legyen.Miért?Mert nem volt igazi otthona,ezért a KÜLVILÁG AZ OTTHONA.Nem csak a családi viszonyok miatt lehet otthontalan valaki,hanem a személyisége miatt is.Szerintem nálam mindkettő fennáll.Mindegy is ÍGY VAN ÉS KÉSZ!! :-?? Jön a lényeg ...ELBORÍTANAK A KAPCSOLATOK.Csupa kedves ember,izgalmas világ.Az ő jelenlétük segített engem "felnőni" és persze a családom morzsái. ^:)^ ^:)^ ^:)^ Most,hogy öregszem,nincs annyi energiám,állandóan el kell hagyjak valakit,ami fáj. x_x

Itt egy fotórészlet a tegnapi gyerekes plüssözésből.Eljött a 3 kisgyerek is látogatóba,akikre vigyázni szoktam.Levettük a szekrény tetejéről Lilla itteni "plüssmaradékát" , gondoltam szelektálok a gyerekek segítségével.De nem lett belőle semmi,mert mindegyik aranyos plüssállatka a szívemhez nőtt. Néhányat kiválogattak , elvitték,a többi a helyére került.Itt látható ,Csoki jelenlétében,a plüssök egy része.A gyereke fotóit kitakartam.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 12. 2:17

Most olvasok.
Ági képeiről:
Tetszenek nagyon.Más mint az európai ,színes,elementáris ,festési stílus.Itt minden vonal többértelmű.Vonalak és nem foltok,adják ki a képet.Biztosan hat az emberre,amikor először másolja a képeket.Lassan már ő is képes eképpen látni.Ági nagyon ügyes és tehetséges lehet.Sötét színek,vigyáznia kell a szemére!!!Köszönöm szépen,hogy betetted!!! :-bd :-bd :-bd :-bd
Rita:
Azt írod,erősen függő vagy a géptől.
Már én félig leszoktam.Jót tesz Csoki,mert muszáj sokat sétálnom.Azután a házi munka,a furulya tanulás,gyerekfelvigyázás....részvétel programokon,sokat szól a rádió.De azért megmarad a gép is.
Megértem,mert így tudod a családoddal tartani a kapcsolatot és fordítasz,TÉNÉ-t olvasol...Lillykének micsoda loknis marad a haja!Írod,nagylány és kislány is egyszerre.Elszáll az idő,hamar felnőnek,ki kell használni minden unokás percet.Gondolom,ha felnő,Te akkor is repkedni fogsz , járod majd a világot.Szabad ember vagy!!!! \:D/ Irigylem a növényi tej készítő masinát,ezernyi finomságot lehet vele előállítani. \:D/ \:D/ \:D/
Kata:
A fát,ami kidőlt,láttuk több fotódon?Csak nem a szépek közül való,amiket virágos állapotban fotóztál?Sajnálnám úgy is.
Samu,megadta magát,lefotózhattad!!! :)) Lilla is így szokta.Szerinte a mániám,hogy képet készítek róla.Meggyőzöm,hogy ritkán látom,ezért csinálom,a képen mindig ott van.vajon Samu mit gondol? :) :) :)
Rita:
Köszönöm a balszerencse űző mondatokat.Még kb.10 frézia fog kinyílni,a többiek valamikor az idő végtelenében!! :)) :)) :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 12. 3:02

Rita:
Ahogy elkezdtem olvasni a Tisza-tóról írtakat,azonnal felment a vérnyomásom.Tegnap ugyanis a Karc Fm rádióban,ritkán hallgatom,mert túl pártos!!!! :(( :(( :(( ,egy ürge ecsetelte/OLYANT KÁROMKODTAM AMIKOR MEGHALLOTTAM!!!!/,hogy milyen szuper,mert Debrecemben még egy akkumulátor gyár létesül.És hogy milyen hülyék az emberek,,mert nem értik meg KÍNÁÉ A JÖVŐ,ÖRÜLHETÜNK,HA MI MAGYAROK IS ODAÁLLHATUNK A TÖBB EZER ÉVES KÍNAI KULTÚRÁT EURÓPÁBA HOZÓ EMBEREK,VÁLLALKOZÓK MELLÉ.ÍGY MI IS BENNE LESZÜNK A FŐ SODORBAN!!!! :(( :(( :(( :(( :(( ÉS A SOK BUTA MAGYAR PAPOL A TERMÉSZETVÉDELEMRŐL,AHELYETT,HOGY ÖRÜLNE A MUNKAHELYEKNEK,AMIT BÖLCSEN/?????!!!!! :(( :(( :(( :(( / A MAGYAR KORMÁNY EZÁLTAL MEGTEREMT.---Majdnem ledobtam a kisrádiót a polcról!Nekem mindegy,hogy melyik párthoz tartozik,de idióta már ne legyen!!!!!
Vissdzatérve a Tisza-tóra.A párom az erőművek létesítéséhez szükséges tartálykészítésnél dolgozott.Tudom mennyire fontos a víz a hűtéshez.A TISZAI ERŐMŰ is nyilván a víz mellé települt , nevében is benne van.Mennyire megszépült a tó környéke!! :-o
Utánanézek a sulyomnak!!Mindjárt.
https://ilovetiszato.hu/2019/07/31/boss ... -a-sulyom/
Kép
Még nem hallottam róla.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 12. 3:16

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!Milyen különlegesek a felhőképek!!!HŰŰŰŰŰŰŰŰ!!! :-o
Tetszik a csónakázás anyák napi ajándékként!!! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ és persze a jó finom falatok a vendéglőben :) :) :) :) Szerető gyerekeid vannak!!Már nálunk is javult a helyzet a lányommal.Remélem még jobb lesz!
Lányok!Már fázom így hálóingben ücsörögni.Köszönöm szépen a képeket és a hozzászólásokat.További szép álmokat!Megyek az ágyamba a jó meleg paplanom alá!!! \:D/ \:D/ \:D/ Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 12. 3:58

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. május 12. 19:06

Sziasztok!

Gyorsan jövök még egy utolsót, mert 23-ig nem tudom, mikor leszek megint hosszabb ideig gépközelben. Holnap fél egy felé
érkeznek a gyerekek Kassára. Az itthoni fiam megy értük. Írtam korábban, hogy Miskolchoz sokkal közelebb van Kassa (kb.88 km),
mint Bp. (kb. 189km), szóval hamar hazafognak érni. Hajnalban megfőzök, majd egy gyors bevásárlásra elugrok. A rozskenyeret
és a gyümölcsöket az utolsó napra hagytam, hogy a lehető legfrissebbek legyenek.

Paggy,
megértem a keserűségedet. Nincs a világon egy ember se, akinek ne lennének gyerekkori sérülései, traumái, de mind közt
az egyik legsúlyosabbnak tartom azt, ha egy gyereknek szeretetlen légkörben, érzelmi elhanyagoltságban kell felnőnie. Az megbocsáthatatlan.
Nekem ivott apám, ami életem tragédiája volt, de legalább szeretet, odafigyelés, és törődés vett körül gyerekként.
Apám nagyon jó ember lett volna egyébként, akiben sok szeretet volt, de neki is megvoltak a gyerekkori traumái, ami az alkoholhoz
vezette. (1938-ban lányanyaként szülte meg nagyanyám... nem részletezem, el tudjátok képzelni, mekkora szégyen volt ez abban
az időben. Mindez egy faluban történt ráadásul. Nagyanyám a szégyen elől Bp.-re menekült, persze a fiát otthon hagyta a szüleire.)
Mondjuk ez se engem, se az öcsémet, se az anyukámat nem vigasztalta.

Sokszor kifejezésre juttatod, hogy nem vagy teljesen megelégedve magaddal, de szerintem ez butaság. Ilyen vagy és kész. Ilyen a
természeted, ilyenné nevelődtél, ilyenné tett az élet, és még nagyon sok minden... Aki szeret, így szeret. Így vagy jól.

Csoki mintha egy kicsit féltékeny lenne a sok plüssjátékra. Hozzászokott, hogy az ágyadon mindig ő a főszereplő. :))

Igen, azért a mindenem a laptopom, mert mindent ezen intézek. Hallgatom is, nézem is, olvasok is rajta, ügyet intézek, bankolok,
levelezek, messengeren tartom a kapcsolatot a családommal (hétköznap napi kétszer Lilykézek, hétvégén napi háromszor), a fórumban
meg veletek. Nélkülözhetetlen társam a fordításban, letöltök-feltöltök, amíg dolgoztam az egyik legfontosabb munkaeszközöm volt.

Igazából nemcsak Lilyke miatt, hanem a kinti gyermekeim miatt is jó, hogy már van időm többször kiröpülni, és több időt tölteni
velük. Amíg dolgoztam, nagyon nyomasztott, hogy egy évben csak kétszer-háromszor tudok velük személyesen is találkozni. Nem
panaszkodtam, tudomásul vettem, hogy ez a helyzet, de már nagyon vártam, hogy nyugdíjas legyek. Lilyke születésével meg még
több okom lett kiutazni, hála sz istennek!

Lilyke haja folyamatosan változik. Most, hogy növesztjük neki, a súlya miatt lazábbak a kunkorijai.

Én is hallottam az újabb debreceni akkugyárról. Az volt az első gondolatom, hogy ezt direkt csinálják. A második meg az, hogy
nagyon sok pénzt ígérhettek polgármesternek cserébe, amit a város fejlesztésére, és az emberek szájának befogására fordíthat,
és ő se jár rosszul.

21-én megyünk bábszínházba Lilykével. A három kismalac és a farkast fogjuk megnézni.

Kép

Kép

Kép

Rügyeznek a fenyők. Gyönyörű volt ez az ezüstfenyő! Az alatta lévő erdei fenyő. Kata juttatta eszembe, hogy kipróbáljam a
portréfotó funkciót a telcsimen. A középső és az alsó kép így készült:

Kép

Kép

Kép

Ki hinné, hogy ez ugyanaz a gyöngyvessző bokor, amiről pár napja még azt a nagyon szép virágos makrofotót tudtam készíteni.

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2023. május 12. 20:59

Sziasztok Lánykák!
Csak bekukkantottam, ma megint elfáradtam, délután akkorát aludtam, hogy csak na. Holnap nagyon sokat fogok fodrászkodni. Már előre sajnálom magam, úgyhogy idő lesz, mig mindent elolvasok tőletek.
Rita, ha még benézel, nagyon kellemes időtöltést a családdal!
Paggy, vigyázz magadra, pihenj azért, hogy bird a tempót!
Szép hétvégét mindenkinek! jövök majd én is.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. május 12. 21:25

Jó estét.
Igazán örömteli hétnek nézel elébe Rita. Lilykének nagy élmény lesz a "te világodban" játszani, és más életet élni. Megismeri ezt a helyet is. Egyre többet fog tudni. Biztos nagyon jó az ilyen " kétlaki" gyermeknek. Ezt a szó legjobb értelmében írom, és így értendő.
Nagyon tetszenek a felhőid, főleg a vízen. Ezt alkalmazni kell/ene mindig, hogy a tükröződés fentről is hiteles legen, és még színnel is. Nem mindig sikerül. Legalábbis nekem nem mindig. Annyi szép képet festenek, néha majdnem megállít a festésben, hogy ne csináljam, mikor más sokkal jobban tudja. De fene tudja miért nem fogadok szót magamnak, és csak megy a maga útján az ember, több kevesebb sikerrel. Igaz nekem örömöt okoz, ha jobban sikerül, vannak amik kicsit lehúznak.

Itt szakadó eső van majdnem egész nap. Ma voltam piacon, nagyon drága minden. virágoktól elkezdve a zöldségeken át, a palántákig. Vettem 3 db törpe, korai paradicsomot, Mindig szoktam venni, ezek korábban leteremnek és aztán végük van. A többi majd később jön. Hajnalkámat hiába várom nem hajt ki a komposztálóból. Hagyma már ehető, a pünkösdi rózsa még csak bimbós állapotban van, barack alig lesz,mert megfázott valamikor. Sárgarépa még alszik a földben, zöldség-zöld, kis edényzetben már mutatja a formáját. Vetettem még céklát, ami ugyancsak alszik. Gladiótusz /nálunk kardvirág/ már bújik hortenzia megfázott, valószínű nem hoz virágot. A paradicsom, és uborka kikelésére még várni kell. Az uborkát felúsztatom hálóra, így kevesebb helyet foglal el. A tavaly ültetett kis meggyfácskák jók lettek, majd eredeti helyére kell tenni. A füge szépen hozza a termést, annak ellenére, hogy a szakszerűtlen vágással jól megnyirbáltam.
Negro talán kicsit javult, mégis csak hat a neten vett szer. Ma nem kaptam az állatpatikában gyógyszert,aztán az állatorvosnál mégis csak volt. Így egy gond megoldódott.
A fentiek tájékoztató jellegűek. Még át kell olvasnom az általatok beírtakat.
Ma elfáradtam,bevásárló körúton, és egy kis látogatáson voltam az unokatestvéremnél. Esőben értem haza. Pihenésképpen kicsit filmeztem. Kínait néztem. Később húgomnál voltam egy órát, mivel közel lakik az állatorvoshoz, így kicsit találkoztunk. Ettünk egy-két mákos palacsintát, kicsit beszélgettünk, és haza jöttem.
Orgonát festettem legutóbb, csak úgy, anyák napjára. Rita szép volt az Anyák napi ajándékod.
Aludjatok jól.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 5:28

Jo reggelt!Mindenek elott, elsosorban orulok Ildiko, hogy ilyen reszletesen irtal a kert allapotarol.Nagyvarosikent csak a radiobol tajekozodhatok, pedig sokkal jobban erdekel a kozvetlen informacio es az, hogy mivel foglalod el magad.Tegnap este elmaradt a filmklub a vetito meghibasodasa miatt.Birivel beultunk egy igen- igen retro sorozobe kavezni, teazni.Kint szakadt az eso.Jot beszelgettunk.Ja es Lanyok kaptunk koreai "Filmklub utlevelet", amibe mint a gyerekek, gyujthetjuk a rendezvenyeken valo megjelenest igazolo pecseteket.Ev vegen ajandekra lehet majd bevaltani a sok pecsetet. :)Itt most zuhog.Megyek a millionyi dolgomra.Sziasztok.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 16:53

Sziasztok!Ma nagyot mentem /BUDAPEST 100 !!!!!! \:D/ \:D/ :ymparty: :ymparty: :o) :o) /és van szabad 2 órám.Tehát MARATONI KÉPFELTEVÉS következik!!!És videók is.
Ritának üzenem szeretettel,hogy nem elégedetlen vagyok magammal,hanem reális.Le merem írni,a hiányosságaimat.De köszönöm,hogy toleráns vagy velem és jóindulatú. :) :)) :-bd :flower1:
Igazából nem volt kedvem ma menni,de meggyőztem magam,hogy Julika miatt elmegyek és erősítem a,hogy biztosan sokan jönnek a hideg és az eső ellenére.Lányok!Már írtam,idén a 150 éves épületeket nyitják meg,már azokat,ahol a lakók beleegyeznek és partnerek.Julika, harmadmagával,a Lovag utcában kapott egy házat/önkéntes a Budapest 100-nál/.A 3 ember megosztja a feladatot.Az egyik "megkutatja" a házat,azaz a múltját/levéltárak,internet stb./ a másik a lakókkal tárgyal és szervezi a harmadik házbemutatást csinál.Mivel Julika bölcsész végzettségű ,ő a kutatást vállalta.Megmutatom térképen ,hogy hol van ez a Lovag utca.
Kép
Ez itt a Nyugati pályaudvar,amiről majd lesz később kép és videó:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 17:15

Az Oktogontól sétáltam a Nyugati pályaudvar felé a Teréz krt bal oldalán.Majd a Szondy utcán befordultam és hamarosan megtaláltam a Lovag utcát.Hű,de rondának találtam első ránézésre:
Kép--------------------------------------------------
A jobb oldali 3 erkélyes szürke ház a Lovag u 18,ahol Julika volt.
Kép
Már szállingóztak a nézelődők,közöttük külföldiek is.
Kép
Felirat a ház falán:
Kép
Menjünk be!
Kép
Jaj -gondoltam.-ez biztos nem lesz érdekes.Szegény Juli,mit lehet ezen megkutatni?
Jobbra egy lépcsőház:
Kép
Eredetileg ez egy emeletes ház volt,majd ráépítettek.A ház udvarán nyomdát hoztak létre,így a ház másik oldala még hiányzott.de majd Julika elmondja mindjártElőbb nézzünk körbe!
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 17:52

Mindjárt jön a videó és néhány érdekesség a történetéből:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 18:01

A ház néhány híres lakójáról írtak/Lakat Károly edző,majd egy zenész,mindjárt megkeresem a nevét ÉS a HÁZ CSILLAGOS HÁZZÁ LETT KINEVEZVE,azaz ide költöztek a keresztény házakból kiebrudalt zsidó családok.Mutatok egy kérvényt,melyet a ház lakói nyújtottak be,hogy a nem zsidó származásúakra ne vonatkozzanak a megszorítások,melyeket a háznak írtak elő:

https://holocaust.archivportal.hu/hu/vi ... ak-kerelme
Ha a linket megnyitod és rákattintasz a nagyítóra,el tudod olvasni!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 18:05

Látszólag nem nagy szám ez a ház,ám nézzétek meg milyen rácsok vannak az ajtókon!Juli szerint itt nagyok a lakások.valószínűleg nem szegények lakják.Néhány lakás előtt pedig barátságos a környezet.
Kép
Kép
Kép
Kép
Ezer köszönet a ház lakóinak,hogy beengedték az intim szférájukba ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1: .Valamennyire érdekes minden ház története.Indulunk kifelé!
Kép
Julika csak egy kis bőrdzsekiben volt,féltem,hogy meg fog fázni.De ,állítólag,volt nála még valami kisebb kabát.Mindegy,vittem kávét és mondtam pár percre hagyja ott a többieket és igyon a közelben egy forró teát.
Lányok!A házban hallottam,hogy ebben az utcában lakott József Attila.elindultam hát megkeresni a házát.-ÍAzt gondoltam rondák itt a házak kivülfről Ám ahogy.elkezdtem fotózni,meglepődtem.Nézzétek!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 18:24

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 18:30

Kép
Kép
Milyen szép lehetett új korában!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 18:44

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 18:55

Az előbbi házzal majdnem szemben lakott valamikor József Attila :
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. május 13. 18:58

Menjünk tovább!Az utca végén jobbra fordulunk.Mutatok néhány házat.Már a Nagymező utcában járunk:
Képi love u poems
Kép
Elérünk a nagy kereszteződéshez:
Kép
Mindjárt jön egy elég hosszú videó!!

Vissza: “Társalgó”