Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 21:21

Útközben még jónéhány van,csak ízelítőül mutattam.
Elérünk a NAGYCSARNOKIG!!!
Kép
[url=https://postimg.cc/9D6jKLXS]Kép[/url

https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6zp ... amas36.jpg
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 21:28

Most viszont jöjjön egy videó, a Csarnokkal szembeni kis téren készítettem!Fővámtér:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 21:44

Kép

https://www.kozterkep.hu/10198/susz-dav ... i-mozaikja
Részlet:Az épület Süsz Dávid tulajdona volt, aki papírzacskógyárat, nyomdát és könyvkötészetet üzemeltetett benne. A homlokzatot díszítő mozaik is nyomdai vonatkozású: Hermész önti bőségszarujából a pénzt a nyomdász és a könyvkötő lába elé.
Az építész Dömötör Sándor volt
Mindenképpen nyisd ki ezt a linket!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 21:52

Süsz Dávid papír nagykereskedése.Fővám tér 4. (IV.kerület !!) Mivel a krajcár 1892-ben befejezte pályafutását, és telefon pedig már működött, én 1882-1892. közötti időpontra teszem a kép készültét Az új épületet 1912 körül húzták fel.
Kép

https://hu.pinterest.com/pin/268667934000965620/
Itt láthatod a képet jobb minőségben.Tehát ebben a házban lakott régen Süsz Dávid,majd megépült a szép új
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 22:09

Itt 2 db eredeti fénykép :
https://hu.museum-digital.org/objects?& ... st%3A80878
Vajon milyen lakások lehetnek ebben a házban?
Pld.ilyenek.
[
Spoiler: mutasd
]Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 22:43

a BEVÁSÁRLÁS UTÁN MEGYEK HAZA.SZIASZTOK,JÓ ÉJSZAKÁT!PAGGY
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 8. 6:34

Jo reggelt!
Gyorsan ajanlok egy erdekes cikket,azutan pedig irany a furdoszoba!Tusolok, kutyat setaltatok es visszaterek a normal elettempohoz.
https://24.hu/kultura/2023/03/07/ewa-th ... -tolsztoj/
:-h
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 8. 6:59

Jaj, meg egy kis utazas zuhanyozas elott:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 8. 7:11

Lanyok!Most megint nagyon elfoglalt leszek , igy ritkan jovok.Paggy :-??Tusolas utan, kutyaseta elott:
Lanyok!Csinaljatok izgalmas forumot!Nem baj , ha idos vagy, amig elunk gondolkodunk, vannak otleteink.A nagyim kaktuszkerttel foglalkozott idos koraban.Gyonyoru volt, csodajara jartak a szimszedok.Ezt lehet a szobaban is. :-bd :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 8. 8:01

sziasztok LÁnyok és Elthan!
Paggy, gyönyörű képeket tettél fel és köszönöm a beszámolókat. Kétszer is megnéztem. Sajnálom a Tajvani étterem bezárását.
Úgy rémlik, hogy itt Győrben is bezártak. Majd ha eljutunk az Árkádba benézek ha vannak.

Csodaszéppé tetted megint a virágképemet. sokkal többet hozol ki belőle, mint én csupaszon.
Remélem kellemes lesz a foglalatosság a héten is.
Nálunk most resztelt máj lesz az ebéd krumlival, s savanyúval. Megyek én is megiszom a reggeli tejeskávémat, mert csak nem hagy nyugton, nem azzal kezdem a napot, de általában a reggeli italt képviseli s most kimaradt! :x :ymhug: :-bd :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 8. 10:45

Kata!Te is meg tudod csinalni.Ha vsn kedved, megmutatom hogyan.
Megint elem jott egy aranyos video:

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 8. 17:03

-sziasztok! Aludtam egy bő órát, és csak most ébredtem fel. De ma este fenn akarok maradni 11ig, így egy kicsit előre aludtam
magam.. :)) Pedig erre nincs garancia, valahogy az esőre álló idő igencsak fejbevág.

Köszönöm Paggy, jó lenne megtanulni, csak nálam ezek úgy múködnek pláne az elején, hogy jobb szeretem A/4-en is előttem van, nem csak a gépen.
Egyszer sikerült emlékszel csinálnom egyet, azóta se. sehogy se az jött ki belőle amit elképzeltem. :-o
Vannak dolgok, amikre nehéz a fejem.

Libusok milyen aranyosak, hogy élvezte előbb csak az egyik, utána mindketten a szájharmonika muzsikát.. :)) :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. március 8. 20:33

Sziasztok Lányok.
Paggy remekeltél ma is, mint mindig. Nagyon élveztem a fotóidat. Egyet lementettem, nemtomkiháza, majd holnap rákérdezek. Talán megfestem urbán technikával, ha lesz annyi erőm, időm, türelmem hozzá.
Felhőkép is csodálatos, amit Kata fotójából készítettél. Annyira szép lenne valaki falán.
Mostanság olyan hülye idő lett, hogy engem igazán zavar. Kimozdit a megszokottból, és feltekeri a vérnyomásomat. ezért is nem jöttem. Egész nap be van kapcsolva a gépek, de nem vagyok képes itt ülni. Telefonon nem szeretem nézni.
Ma délután erőt vettem magamon, mivel ma van a szülinapom, így válaszolnom kellett a köszöntőknek, akik talán 100-an is voltak. Nem számoltam meg. Filmet sorozatot nem néztem mostanában, pedig Biri is fordított egyet. Táncos zenés, amit én is szeretek, valamelyik nap talán meg tudom nézni.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok, majd valamikor jövök.
Olvastam Rita megint repked, és láttam Lilykét is az új mellénykéjében. Nem mondanám, hogy nagy rá. Talán még ősszel hordhatja, aztán kinövi.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 8. 21:37

De örülök Ildikó hogy jelentkeztél. s látod nem voltam a facen így nem láttam hogy szülinapod van.
Itt is Boldog Születésnapot, de megyek a megfelelő fórumhelyre is.! :flower1: :littlehearth:

Én inkább kába vagyok az időjárás egyszer fenn egyszer lenn módszerétől, de hát ez van. Ezt is túléljük, mint annyi minden mást is.
Jó éjszakát mindenkinek.
Majd megnézem mi az a festési technika amiről írtál. :ymhug: :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 8. 22:42

I :flower1: :movingflower: @};- ldikó!Boldog születésnapot!
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. március 10. 16:21

Köszönöm szépen, hogy megemlékeztetek a szüli- és névnapomról.
@};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 10. 17:40

Sziasztok!

Jaj, most olvasom, hogy járt Ági! Nagyon remélem, hogy a kenőcs elég, és nem kellett kórházba mennie a kezével.
Most az is eszembe jutott, hogy amikor legutoljára írt, akkor katéterezés előtt állt és azt is írta, hogy egy eret elégetnek
neki. Már azon is biztosan túl van. Jó lenne, hallani felőle!

Ágiii! Írj pár sort! :ymhug:

Paggy, köszi! Örömmel vetettem bele magam újra a babázásba.

Jól tetted, hogy lógtál a házi munkából. Néha kell egy kis lazítás.

A görög őszibarackbefőttről, gyerekkorom bolgár barackbefőttjei jutottak eszembe. Milyen fincsik voltak. Narancslekvárt
még nem kóstoltam, de tudom, hogy finom.

Szombaton délelőtt még ki tudtam menni a kocsonyafesztiválra, de a kocsonya szempontjából csalódás volt. A rengeteg
árus közül rettentő kevés volt - két kezemen meg tudnám számolni -, aki valóban árult kocsonyát. Volt ott minden, ami
általában a vásárokon szokott lenni: kézművesek, cigánypecsenyések, teljes menüket kínáló kifőzdék, szappanosok,
ékszeresek, fafaragók, lángososok, kürtőskalácsosok...

Igen, a természet az úr, és jól is van ez így. Csak annyit tehetek, hogy bízom az időjósokban, akik megbízható jelentést adnak
a repülőtereknek, és bízom a repülési szakemberekben, akik tudják, mikor kell törölni egy járat indítását. Ma már a repülő
is tömegközlekedési eszköz. Megvártuk, hogy leszálljanak az utasok a gépről, és egy rövid ellenőrzés után, már mehettünk
is fel, kis túlzással azt is mondhatnám, hogy még meleg volt az ülés. :D

Holnapra maradnak a képeid, a leírások és a videók megnézése. Mindjárt felébred Lilyke. Igyekszem megírni ezt a hsz.-t.
Holnap, ha ebéd után letesszük aludni, mindent elolvasok, megnézek, és írok róla.

Na, nálam emiatt a hirtelen elutazások miatt nem lehetnek növények.

Kata, még nem éltem át nagyobb megrázkódtatásokat a repülés során, és bízom benne, hogy nem is fogok.

Mi is kacsalábnak hívjuk, ha fordítva van a cipő a gyerek lábán. :))

De szerettem a resztelt májat régen! Krumplipürével volt számomra az igazi.

Nehezen hiszem el, de itt most jóval hidegebb van, mint otthon, bár vasárnaptól itt is egy kis melegedés várható.

Este felmegyek a fb-ra, megnézem, tettél-e fel képeket, és holnap ide is áthozom.

Ildikó!Az Isten éltessen nagyon sokáig! Boldog szülinapot! És egyben boldog névnapot is! Mire ideértem, már az is elmúlt.

Nem nagy a mellény Lilykére, de még van benne hely, szerintem még jövő tavasszal is jó lesz rá.

Itt szerintem jól éreznéd magad, mert eléggé télies az idő, vagyis inkább azt mondanám, hogy a márciusnak megfelelő.
Tegnap egész nap szállingózott a hó, de nem maradt meg, elolvadt, ahogy lehullott. Kívánom, hpgy ne tartson sokáig a rossz
közérzeted!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 10. 18:28

Sziasztok Lányok és Elthan!
Ági, remélem már a gyógyulás sebes sztrádáján közlekedsz! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Köszönöm az újabb beszámolókat, ma tettem fel felhő és palacsinta képeket. Pont mire lementünk volna elromlott az idő.
Most meg már sötétedik. Bő két hét múlva meg óra átállítás, hogy én mennyire utálom!!!!!!!!!!
Tegnapi sikertelen palacsintasütés után megmakacsoltam magam és juszt is nekiálltam mégegyszer, most egy sem szakadt el,
tegnap meg egy sikerült és az összes elszakadt. Igaz a tegnapit szójatejjel csináltam.

A lényeg ma sikerült, s a resztelt máj maradékot a Samu kapta. Elfogyott minden, holnapra valami mást kell kitaláljak!
Mindenkinek szép hétvégét jó egészséget és sok humort kívánok!!! :x :D :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 11. 15:47

Sziasztok!

Paggy, megnéztem és meghallgattam mindent. Mindenevő vagyok, ami a stílust illeti, bármi jöhet, ami a szememnek tetszik,
így önmagában nem tartom elvetemült dolognak, hogy egy-egy modern épület legyen a régebbiek között, de azt elvárnám, hogy
arányaiban, méretében alkalmazkodjon a környezetéhez. Az az irodaépület nem ilyen a Kálvin téren, és ha csak önmagában
nézem se valami nagy szépség.

Mindig megállapítom, hogy gyönyörű épületek vannak a fővárosunkban, a nagycsarnok is az, és a Fővám téren állók is azok.

Görög étteremben még nem voltam soha. Kínai kaját szívesen ennék néha, de a zöldséges tésztán és a zöldségfasírton kívül
mindegyik ételükben van hús (és nagyon sok olaj). Jó lenne itt Miskolcon egy a Zenhez hasonló vegán étterem.

Tetszik, hogy a palacsinta zöldséggel van töltve. Olyan, mint egy wrap.

Megnéztem a videókat is. A másodikban lehet hallani, hogy a Duna fölött jobban fúj a szél, mint a házak között. Végig gyalog
mentél haza? Ha igen, hány percig tart az út a csarnoktól hazáig?

Kata, meghoztam a fotóidat. Végül mit főztél ma? A palacsinta mindig hatalmas kedvenc volt nálam. Kakaós, lekváros, túrós, diós...
bármelyik jöhetett.

Nagyon klassz felhőcskék jártak felétek tegnap. Haragos, morcos, habos, szélfútta, napsugaras...

Kata fotói:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 11. 16:16

A múlt hétvégén egy Gravity nevű "ugráló"-ban voltunk Lilykével. Délelőtt 9-10-ig a kicsiknek van fönntartva a hely, hogy a
vadabb nagyoktól megkíméljék őket. Egy speciális zoknit kell fölhúznunk (az első alkalommal meg kell venni), aminek enyhén
tapadós a talpa, ebben lehet csak ugrálni. Az emeleten az ugráló várhoz hasonló felfújt valamik voltak. Akárhány alkalommal
voltál már itt, mindig eligazítással kezdődik a mulatság, hogy megelőzzék a baleseteket, sérüléseket, aztán jön egy kis
bemelegítés, és lehet menni ugrabugrálni.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Zsuzsi barátnője luxus tengerjárókon zongorázik. A mostani útjukon az északi sarkig felhajóztak. Az ő fotóit hoztam el:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 11. 19:57

Sziasztok!Jesszus Rita!Igazi sarki utazás!!!Fantasztikus!!!
Gyorsan elolvasom,hogy mit írtatok.
Kata!Sajnálom,hogy elbizonytalanít a pixiz,pedig rövid idő alatt jó kis"alkotásokat" lehet létrehozni. :ymdaydream:
Ildikó!Milyen az urbán technika?Süsz Dávid papírkereskedő házáról készített képet mentetted el?Örülök,ha érdekesnek találod a feltett képeim.Valahogy azt gondolom,mivel szép fotókat nem tudok, vagy vásárlás közben ,ügyintézés alkalmával kivitelezhetetlen csinálni,ezért azt gondolom,megmutatom inkább a környéket kattintásokkal,néhány magyarázattal..Igazából villanásnyi leskelődés,melyet céllal teszek.hogy hozzátok is közelebb kerüljön.Ennyi pont elég.+nekem is így felel meg.El tudom képzelni,mennyire aggasztó lehet úgy tölteni az időt,hogy nem vagy jól.Csak arra gondolok,úgy mint Áginak a mágnes valami jelképes vagy nem jelképes fogódzó kellene.NEM VAGYOK NORMÁL MÓDON VALLÁSOS,de ha bajba kerülök,csak fohászkodom az ÉGIEKHEZ,BÁRKI VAGY BÁRMI LEGYEN AZ,KÖZBEN PEDIG MARKOLÁSZOM AZ EGYIK GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOMAT.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 11. 20:28

Sziasztok Lányok és Elthan!
Köszönöm Rita a képeket, ma diós piskótát és húslevest főztem, holnap pedig húsos étel lesz még nem tudom milyen formátumban.
Gyönyörű képeket küldtél északról, lélegzetelállítóan szépek!
Lilyke ugrálósa csodaszép és érdekes , valamint barátságos környezet. Ilyenkor érzem, mennyi mindenről vagyunk lemaradva.
De öröm látni, mennyire élvezi, ahogy a felnőttek is.
ennél egy fokkal jobban a falmászást szeretem nézni, nem tudnám csinálni az izületeim és az erőnléten éppen nem toppon való helyzete miatt.

Paggy képeit is élveztem, s egyetértek veletek az üvegpalotával kapcsolatban, hogy nem odaillő, túlságosan nagy és a madarak szempontjából pedig kész öngyilkosság, ugyanis nekirepülnek az ablakoknak!

Itt olyan viharos idő volt, már talán szelidül, hogy még szellőztetni sem nagyon lehetett a bődületes széllökések miatt.
Remélem minél kevesebb balesettel, bajjal vészelte át a nagy többség itt M.on.

Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 11. 20:45

Szia Kata!Olvasom,mennyire megvisel az időjárásváltozás .Vigyázz magadra!!!!Azt is írtad milyen hatalmas szél fújt ott is.Itt is majd elvitt minket Csokival!!Kata!Istenien néznek ki a palacsinták!!!Hány tojással csinálod?Kata!Írtam már a céklás palacsintáról,azaz a sóspalacsintáról?Nagyon finom...
Jó lenne,ha az idő változna és ki tudnátok ismét menni!Szeretem a városi fotóidat,nem csak a gyönyörű felhőket és fákat!!! :-bd :-bd :-bd :-bd :flower1: :flower1: Tudom Samuval nehéz fényképezni,de azért mindig várom,hátha sikerül néhány új felvételt Győrről látnom.Eszembe jut a szélkakasos ház......
Ma megint rittyentettem egy kis narancslekvárt.Csináltál már?10 perc alatt kész!!Vettem Dzsemfixet ,4:1-bent . Csak 1 teáskanállal hozzákeverek a botmixerrel darabolt narancs+kevés cukor + pici víz összekevert és 10 percig lassú tűzön főzött trutyimhoz.Pikk-pakk kész-Kihűl és finom bármihez.Ajánlom szeretettel.Jaj ,majd elfelejtettem kis citromlevet rakok még bele.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 11. 20:50

Rita!Ágival "üzletelek",de ne kérdezzetek még rá,hogy mivel TITOK,majd megtudjátok időben,ezért valamicskét tudok róla.talán publikus,hogy kezeli a z égési sérülést,kesztyűben dolgozik néha.28-án kórházba megy kivizsgálásra és megint gyönyörű képet festett egy pályázatra.HÚÚÚ,HA LÁTNÁTOK!!! :-bd :-bd :-bd :-bd Remélem megmutatja!!! :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream:
Jó,hogy teszel fel mindenről képetPld.a.repülőútról is élvezem!!Veled utazok!!De komolyan.A tanítványaim is röpködnek és bemutatót tartanak nekem.Olcsón utazom!!! :)) :)) :))
Beteszem a görög éttermeket,melyek közül Julika választ Nézzétek meg ti hová mennétek!
https://welovebudapest.com/toplista/gas ... apest-2023
Részlet:
Hajlamosak vagyunk a gíroszt a görög ételek szinonimájaként használni, pedig – miközben mi is odavagyunk az egyszerű és laktató, pitatésztába zárt sülthús-darabokért – nem árt tudni, hogy a görög konyha jóval több ennél. Tulajdonképpen az egyik legszebb kompromisszum a balkáni és a közel-keleti konyhák között. Szerencsére Budapesten is egyre több lehetőségünk nyílik az alapanyagok, az ízek és a textúrák sokféleségének görög módját megtapasztalni. Szubjektív, rangsor nélküli összeállításunkban pedig bemutatjuk a kedvenc budapesti tavernáinkat és gíroszos helyeinket.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 11. 20:59

A Gravity ugrálóban egyedül Lilyke a szuper.Nem sok fantáziájuk van.Itt nálunk ezer dekoráció van az ugrálókban.Ott csupasz minden.
jÓ MOST,LEHET HÜLYESÉGET MONDTAM,MERT EZ NAGYOknak van:
https://www.google.com/search?q=%C3%BAj ... 45ekpjaXRX

Erre gondoltam:
https://www.elevenpark.hu/elevenpark-ja ... er-jatekok
Lilyke nagyon bátor!!!IEgyforma zoknitok lett!Te is ugráltál?????
Köszönöm szépen Zsuzsi képeit.FANTASZTIKUS és FÉLELMETES a sarkvidéki táj.Gyönyörű a tenger.

Vissza: “Társalgó”