Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 4. 12:26

Sziasztok!Este jovok.Addig is :
Biztonsagos utat Rita! %%- %%- %%-
Kata!Szoky kocsonya!!!
Ma itt volt a lanyom es az unokam.

Vegre egyutt toltottunk egy kis idot!!!
Szep napot ! Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 4. 17:13

Hali!Megjöttem.Először is egy lehetőség:
https://filmszemle.metropolitan.hu/coming-soon/
Online és ingyenes,itt kell regisztrálni:

https://filmszemle.metropolitan.hu/comi ... l_address=
Regisztráltam.Díjnyertes rövidfilmek,vizsgafilmek.
Próbáld ki!!!! :o)
A Budapesti Metropolitan Egyetem végzett hallgatóinak több mint ötven rövid- és animációs filmjét 10 napig nézhetjük meg ingyen.

METUSCOPE néven online filmszemlét hív életre a Budapesti Metropolitan Egyetem, ahol március 3-12. között bárki ingyen nézheti meg az animáció és mozgókép szakok hallgatók legjobb filmes alkotásait. Az izgalmas, elgondolkodtató és szórakoztató animációs és rövidfilmek között nemzetközi díjnyertes alkotásokat is láthatunk, amelyek sikerrel szerepeltek többek közt a cannes-i filmfesztiválon, a Mediawave-en, az Euroshortson, a krakkói és a szarajevói filmfesztiválon, a miskolci Cinefesten, a Verzió emberi jogi filmfesztiválon, illetve a Friss Hús és a BUSHO rövidfilmfesztiválokon. Az alkotások nagy részét – leszámítva a fesztiválokon való vetítéseket – most először láthatjuk.
SZÓVAL LÁNYOK-FIÚK HAJRÁ!!!! :-bd :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 4. 18:01

Most töltöttem le és igen jónak ígérkezik DORINA ÚJ FORDÍTÁSA.
https://doridafo.blogspot.com/2023/02/e ... ikusa.html
Rita!Gondolom már visz a fiad ki a reptérre.Még egyszer szerencséd utat.Már olyan lehet neked ez a folytonos röpködés,mint ha busszal utaznál.Van azért izgalom benned?Megnéztem Lilyke ajándékait.A mellény jó masszívnak látszik,biztosan sokáig fogja hordani.A diafilmek irreálisan drágák!Nem tudom ajánlottam-e könyvet neked,azaz Lilykének?A régiek közül a MAZSOLA ÉS TÁDÉT,a Rémusz bácsi meséit,Hesunak írtad,hogy nehéz az idősekkel és majd te nem akarsz olyan lenni...Erről csak annyit,hogy ahogy meghalnak körülöttünk a kortársaink és fizikailag esetleg nem,de közös élményű társak nélkül csak csak magányosak leszünk,család ide vagy oda.Ezért azután le is épülhetünk...
Az ételekről:Jól néz ki a mogyorószósz és a zöldségegyveleg.Köszönöm,hogy újra feltetted a you tube-os videómat.
Kata!Samunak elég jó képe ez a legújabban feltett.Megtaláltam én is a festményszerű felhőképed.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 4. 18:37

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 4. 19:04

Rita!Köszönöm a miskolci kocsonya történetét.Elolvastam,csak szegény békát sajnálom. x_x x_x
Kata!Szépek a virágok.Ma tavasz volt,holnap talán tél lesz?Sajnos.
Szép estét !Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 5. 9:07

Paggy írta:Reggeli zene:

A ragtime zenei stilus.Amerikabol indult.1895 ben.
:-bd

Paggy, jót vigyorogtam, mert milyen az ember... egyből a Nagy Balhé jutott eszembe, Paul Newmannal és Robert Redforddal a főszerepben.. :))
annak idején nagy kedvencek voltak a filmjeik és sorozataik.
Csodaszépek lettek a montázsképek! Köszönöm!
Rita már biztosan megérkezett!
Mennem kell a konyhába, most teszem be a kenyeret, majd jövök.
Puszi mindenkinek és szép vasárnapot.! Onlinen vásároltam be a Tescoban, így holnap 3o ezer ugrik, de legalább nem kell cipekedjek! :D :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 6. 4:47

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 6. 5:11

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 6. 10:55

sziasztok szép reggelt és napot LÁnyok és Elhtan!
Már volt itt a Tesco, és nagyjából már el is pakoltam. Ma lustálkodhatok, mert tegnapról bőven van maradékunk.
Még mindig hűvös van, az eső most állt el.

Paggy, milyen ügyes, és természetesen mozog az a kislány az elefánttal. De azért számomra félelmetes.
S persze ilyen az emberi agy.. mi ugrik be,... Sienkewich sivatagban, vadonban c. regénye.! Anno rongyosra néztem, s a róla készült kép is hatalmas volt! :D ;) :x :ymhug: :ymapplause: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 6. 17:16

Sziasztok!

Kata, Paggy, köszönöm a jókívánságokat! Megérkeztem!

Kicsit késve indultunk, de menet közben behozta a pilóta a lemaradást, mert pontban fél tizenkettőkor (angol idő,
otthon már fél egy volt), le is szálltunk. Lilyke már aludt itthon, aztán a kocsiban folytatta, de amikor a reptérre értek
felébredt, és végig fent volt hazáig. Szerintem az izgalomtól, mert nagyon várt már. Hazaérve, irtó aktív lett. Tudta,
hogy mit kap ajándékba, és szerette volna látni. Odaadtam neki, de mondtuk, hogy most menni kell aludni, majd másnap
olvasunk, meg vetítünk neki. Szutyejev Vidám mesékjéből már több mesét is olvastam neki, úgy, ahogy egy virtuális
nagyihoz illik, mutattam a kamerába a képeket közben. :D

Paggy, egyáltalán nem félek a repüléstől. Soha egy rossz gondolatom nincs vele kapcsolatban. Tényleg olyan, mintha
távolsági busszal vagy vonattal közlekednék, annyira természetessé vált az évek során. Az nagyon jó, hogy mióta nem
dolgozom, akkor utazok, amikor akarok, így lehetőségem van kihasználni a lehetőséget, ha olcsó jegyet találunk.
Az én jegyem akkor, amikor lecsaptunk rá 9 ezer forint volt, az utazásom előtti napon már 70 ezerért vehettem volna
meg. Mondjuk a 9 ezres jegy a végére, a cullangokkal 19 ezerbe kerül, de ugyanez lenne a helyzet a 70 ezres jeggyel is.

A kocsonyafesztivállal egy időben két napos régiségvásárt is rendeztek (egyébkén csak egy napos szokott lenni, minden
hónap első vasárnapján). Megint sok helyen árultak diafilmeket, használtan, 1000 forint volt a legolcsóbb. De mivel egyszer
már nagyon pórul jártam a használtakkal (legtöbbjét nem vitte az új vetítőgép), ezért az nem opció.

De jól néz ki Kata felhőképe megmozaikosítva!

Kata, itt is hűvös van, és ma esett az eső is. Azt mondják a gyerekek, hogy már nagyon régen esett. Jó sokat fizettél a
Tesco-ban, de ezen nem csodálkozom. Majd fogok pár fotót csinálni, hogy itt mennyibe kerülnek a zöldségek, gyümölcsök.
Most csak annyit mondok, hogy jócskán elhúztunk Anglia előtt, ami jelen esetben nem dicséret. :(

Lilykére jó a mellény, és nagyon tetszik neki. Csinálni akartam egy fotót, de belemozdult, utána meg elszaladt, de tartunk majd
egy bemutatót. Beteszem azt, amelyikbe belemozdult. A lábán fordítva van a cipő, egyedül húzta fel. :))

Spoiler: mutasd
Kép

Megyünk a fiammal a reptérre:

Kép

Kép

Épp szállnak ki az utasok az én repcsimből. Már lent várakozunk, hogy mi is beszállhassunk.

Kép

Megérkeztem Manchesterbe. Amíg Zsuzsiék leparkoltak, addig kimentem a friss levegőre. Nagyon jólesett. Éjfél volt.

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 6. 18:42

Azia Rita!Most csak egy üdvözlet neked és Lilykének. :-h :-h :-h :-h :-h :) :) :) :flower1: :flower1: :movingflower: :movingflower: @};- @};- :ymparty: Örülök,hogy rendben megérkeztél!!Holnap jövök.Kívánok sok kedves órát a kinti családoddal!Paggy
Ági most írt,hogy leforrázta a jobb kézfejét,hólyagok keletkeztek rajta.Remélem vesz be fájdalomcsillapítót,mert felmehet a vérnyomása a fájdalomtól!
Most azt írta bekente krémmel,amit a gyógyszerész barátnője ajánlott,mágnessel gyógyítja.MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI VELÜNK!!! :-??
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 6. 19:50

Hurrá, megérkeztél, s még érkezési képeket is kaptunk! Szuper! Így egy kicsit jobban bele tudom élni magam az ottani élethelyzetbe. Bár most éppen egy kínai repülős sorozat kellős közepén vagyunk és nagyon élvezem minden humorával együtt.
Turbolancia élményed még nem volt?
Bár ne is legyen, de egyáltalán nem veszélytelen dolog, pláne ha a normálisnál erősebb. Mindenesetre jobb ha az az öv végig be van kötve!
Lilykén nem csodálkozom, hogy úgy felélénkült, elvégre a nagyi érkezése és az ajándékok is nagy dolog.
Bájos az a mellény rajta, s ha nem mondod, elsőre nem is vettem észre a kacsacipőt!
Samuéknál így mondják ha valami fordítva van felvéve. Akkor tudják hogy cserélni kell.
Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek !
Jó éjszakát! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 14:58

Sziasztok!Ma nagyon mozgalmas nap lesz itt a forumon, legalabbis , ami engem illet ,tteszek rola.
Lanyok!Holnap lesz nonap es ezt kihasznalva en ma elononapot tartok magam szamara.
Ma logok a hazi munkabol , csak az allatokat latom el es kutatni fogok.!!!De mit?Majd meglatjatok!!! :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 15:05

Eloszor is fozok 3 korty cappuccinot, majd odamegyek az asztali gephez.2.Elolvasom es megcsodalom, amit felraktatok- reagalok ra :-bd :-bd :flower1: 3.Jon egy kis kutatas4.Felrakom a mai kepeimet es a kutatasom eredmenyet.
Persze kozben Csokival 2x setalok.Tehat Lanyok, ma meg fogtok unni engem =))
No de, gondolom, sebaj, aki unja majd, az hagyja ki!!! :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 15:11

Kezdetnek a cappuccino es meg 2 isteni finom gorog oszibarackbefott darabka.Kozben mutatom a narancslekvaromst is, majd uzsgyi a gephez!!!
Kép
A narancslekvár:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 16:51

Bocsánat vendégek állítottak be, hamarosan jövök.
Elnézést,most mentek el.Ki kell vigyem a kutyák,de 1 óra múlva jövök olvasni. \:D/
Végre sikerült ideérnem.Olvasok.Kata!Újra megnéztem a virágfotóidat.Szépek,köszönöm,hogy felraktad:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 19:18

Rita!Általad,mi is utazunk.Már nekünk is természetes,hogy egyszer itthon vagy ,s azután,HOPP,már Angliából jelentkezel.Jó lenne,ha világutazó lennél,mert akkor szállhatnánk veled!!!Gondoltam, Lilykebiztosan nem bírja ki az ajándék megnézése nélkül.Igazából az a videót a kislányról,aki nagyon-nagyon vagány,Lilyke miatt tettem be.Szerintem ő is ilyen,csak más dologban.Talán jövőre úgy jön ki az utazásod,hogy résztveszel a kocsonyafesztiválon.ÁÁÁÁ,VISZONT BAJ VAN!!!TE NEM ESZEL HÚST,S AKKOR NEM LESZ HITELES A TUDÓSÍTÁS!!!UJJJUJJJUJJJJUJ :-? :-?? =))Milyen nyurga nagylány lett a szépszemű,széphajú Lilyke.Várom a tudósítást róla!!!
A repülő itt olyan mint egy cethal.Mennyire sebezhetőnek érzem ezt a szerkentyűt a magas égben repkedni!Szeretem ,örülök,hogy az ember képes volt meghódítani az eget,de úgy érzem, azért a természet mégis az úr.Vékonyka gépmadarak ,lentről nézve, játékszerként suhannak.De ha a nagy szélapó meglengeti a köpönyegit,arrébb lökheti a játékszereket.És mégis,az ember sokszor tudásával,leleményével,kifog rajta,sikeresen,épségben elér az uticéljához.Azért a kis szorgos ember is tiszteletre méltó.Dávid és Góliát harcában-Dávid győz...vagy néha győz. \:D/
Köszönöm szépen a szép naplementés autópályás képet és a többit is.Érezd jól magad!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 19:37

Kata!Mi is kacsalábnak hívjuk az elcseréltlábú cipőt. :))
Lányok!Jön a tudósításom.
Ma a Csarnokba mentem az állatoknak húsért.IGEN ÁM,DE A VILLAMOS AJTAJA, VALAMIÉRT ,NEM NYÍLT KI A MEGÁLLÓBAN ,ÍGY KÉNYTELEN VOLTAM 1 MEGÁLLÓNYIT MÉG UTAZNI.NO NEM BAJ,LEGALÁBB FÉNYKÉPEZEK KICSIT!
Ti már többször láttátok a Nemzeti Múzeum környékét,a Kálvin teret,ahol leszálltam.
Kép
Kicsit távolabbról nézve,jobb oldalon, a 2 hatalmas üvegépület.
Részlet egy 2017-es cikkből:
üresen a Kálvin téren, a Múzeum utca és a Baross utca torkolata között lév? modern irodaház. Ez az épület – és párja, a szomszédos, már üzemel? üvegpalota – sok budapesti nemtetszését váltotta ki, mivel küllemében egyikük sem illeszkedik a tér hagyományos hangulatához. A Kálvin Center néven ismert hatalmas irodaházak aránytalanul, néhol tizenhat méterrel magasabbak a mellettük álló épületeknél. 2001-2002 telén több hónapra leállították az építkezést, mert a monstrumok árnyékoló hatása miatt meg kellett magasítani a szomszéd házak kéményeit. Korábban egy régi, m?emlékvédelmi szempontból megtartandónak ítélt homlokzatot bontottak el; ezt az eredeti formájában újra kellett építeni.

Nem ezek az ügyek, s nem a kétes esztétikai megítélés játszott szerepet abban, hogy az említett épületek egyike két éve üresen áll – mondta lapunk érdekl?désére Fekete Gábor, a Kálvin Center Kft. osztrák tulajdonosainak magyarországi megbízottja. Az ok egyrészt az, hogy a szóban forgó épület még nem készült el teljesen: a kivitelez?vel, a Switelsky Kft.-vel vitáik vannak, például bizonyos épületgépészeti és villamossági berendezések beüzemelésének elmulasztása miatt. Másrészt elhúzódott az épület használatbavételi engedélyének megszerzése.
Kép
Erről is már írtam:
A Kálvin tér kialakulása és fejlődéstörténete szorosan kapcsolódik Pest város históriájának nagykönyvéhez, amelyben külön fejezet illeti meg. Évszázadok óta itt futottak össze az alföldi városok kereskedelmi útjai a magas és erős kőfallal körbekerített történelmi városmag egyik kijáratához, a Kecskeméti kapu elé. A tér három kerület metszésében, kilenc útvonal találkozásánál napjainkban is a Belváros egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja. A 20. század fordulójára a szabálytalan, félhold alakú terület teljesen beépült,
Így nézett ki régen:
Kép
Később:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 20:12

Kép
Mivel panoráma képet nem tudtam csinálni és az eszem annyi mint a tyúknak,nem videóztam le :(( :(( :(( ,ezért jobbra fordulgatva mutatom a teret.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 20:22

Kép
Erre megyek vissza a Csarnok felé:
Kép
Jobb oldalon haladok,ahol is telis tele van "kajáldákkal".Ezek ,1-2 kivétellel,nem igazi éttermek,hanem büfék ,
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 20:42

Mutatok néhányat:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 20:52

https://prove.hu/vegleg-bezart-a-kalvin ... n-etterem/
Részlet:

EZ IS FONTOS:

Íme a legegyszerűbb házi pita receptje
A 96 Zen vegán étterem a budapesti étkezdéknek különleges ékköve volt: az étterem tajvani ízeket hozott el az ebédelni vágyóknak, kizárólag vegán alapanyagokból. Most, kilenc év után végleg bezárt.

A döntésről a legtöbben az étterem Facebook-oldaláról értesültek. Mi is szomorúan olvastuk a szűkszavú közleményt, amely így szólt:

Tisztelt Ügyfelünk: ennek az üzenetnek az a célja, hogy értesítsük, hogy a Kálvin tér 5. szám alatt található 96 Zen 2023. február 28-án végleg bezár. 9 éve biztosítunk kiváló minőségű vegán ételeket, és lelkes részesei vagyunk a helyi közösségnek. Köszönjük az évek óta tartó hűséges pártfogásukat. Minden jót kívánunk a boldog és virágzó jövőhöz.

Tisztelettel, Eugene és Lily

— írja a 96 Zen február 28-i posztjában.

A tajvani tulajdonos család nemcsak üzemeltette az éttermet, hanem az ételeket is ők maguk készítették, és a kiszolgálópultban is általában velük találkozhattak a betérő vendégek.

Az étterem 2014-es megnyitása óta nagy népszerűségnek örvendett a vegán és nem vegán környékbeliek körében, akik lesújtva fogadták a hírt, és megemlékeztek az étterem különleges ételeiről, idilli hangulatáról és a kedves kiszolgálásról.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 20:57

Ez az a kínai palancsintázó,melynek termékéért a Holdújévi Fesztiválon sorbanálltunk és nagyon ízlett:
Kép
Megvallom őszintén, a fesztivál után bementem újra megkóstolni és lekoppintottam magamnak,mert túl drágának találtam.Sokszor kipróbáltam itthon is:
Kép
Kép
https://www.google.com/search?q=hi+bing ... ZlUlg2US1s
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 21:06

Így csinálják:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 7. 21:10

Na ,menjünk tovább,egészen a Csarnokig !
Kép
Kép
Kép
https://xn--bdn-snab.hu/etlap.html
Részlet:
Bödön – Ez zsír!

A nagymama főztjéért mostantól nem kell vidékre utazni!

Megnyílt a Bödön,a kerület legújabb és legfinomabb kifőzdéje,amely visszaidézi az otthon ízeit, gyerekkorunk kedvenceit!

A Bödönben házias ízekkel,és a magyar konyha remekeivel várjuk Önöket téli hónapokon 10:00 és 16:00 óra között!

A Nagycsarnok közelsége lehetővé teszi, hogy minden nap friss , és egészséges hozzávalókkal dolgozzunk, így Vendégeink tányérjára csakis a leggondosabban összeválogatott alapanyagokból készült ételek kerülnek.

Mindenkit szeretettel várunk!

Diákoknak és nyugdíjasoknak 5% kedvezményt biztosítunk
https://xn--bdn-snab.hu/izelito.html

Vissza: “Társalgó”