Sziasztok!Paggy, neked is "kedves" családi csomag jutott. Nekem is van bőven mit cipelni anyai és apai részről is. Két sérült
lélek kapaszkodott egymásba, amikor összekerültek.
Nagyon sok beszélgetést hallgattam Orvos-Tóth Noémivel. Nagyon szeretem.
Lilyke azt veszi fel még egyelőre, amit ráadnak. Olyan szokott lenni néha, hogy nem tetszik neki valami, amit úgy
vettek meg, hogy ő nem volt ott. Akkor azt visszaviszik. A világos színeket kedveli, és azok is állnak neki a legjobban.
Látom megint van probléma a frézia hagymával. Még jó, hogy van türelmed hozzájuk, és nem lomboz le ha nem
úgy sikerül a hajtatásuk, ahogy szeretnéd (és mi is

). De a többi növénykéd (írisz, eper...) kárpótol. De sok fincsi
epred lesz!
Szabados Ági minden videóját meghallgatom. Másodikos koromtól faltam a könyveket, aztán az internet elmarta mellőlem.
Sajnos hagytam magam, nem voltam elég erős, és most már nem akaródzik visszatérni. De nem adtam fel még.
Iskolás koromban a magyar volt az egyik kedvenc tantárgyam (a másik a biológia volt). Annak ellenére, hogy nem olvasok,
az irodalom szeretete máig megmaradt, és nagyon szeretek a témában "hallgatózni".
Régen divat volt a szobák falain a poszter. Anyukám szobájának egyik falán a Római híd Mosztarban c. kép volt kitéve
jó nagyban. Alatta volt az ágya. Nagyon szerette Csontváryt.
Nagyon klassz kezdeményezés ez a könyvturkáló. A régiségvásárban rengeteg helyen szokott lenni hasonló. 200-300 ft-ért
lehet válogatni és vásárolni.
A könyvturkálós fotón megakadt a szemem a "Regio játék" feliraton. Tegnap jártam az egyik ilyen üzletben. 12 új diafilmet
vettem Lilykének. Egy másik fotón meg a "Libri"-ről jutott eszembe, hogy három könyvet is vásároltam ott mostanában
szintén Lilykének. Ezek mind a szülinapi ajándékai lesznek másik két könyvvel együtt. Aztán ott van még az "Interspar" is
is, ahol majdnem naponta megjelenek. Hát így kapcsolódunk mi össze a saját fotóinkon keresztül. Jó érzés!
Kata, engem is meglepett, hogy tanultál gitározni. Ha rád gondolok, a hegedűt jobban el tudom képzelni a kezedben.
A csángó zene is meglepett, de én is tudok hasonló meglepetést okozni: imádom az autentikus cigány népzenét.
Csak autentikus lehet, semmi tuc-tuc, semmi "modern" feldolgozás, csak a hagyományos eszközök, a hagyományos zene,
és az ének. Kedvencem a Kalyi Jag (Fekete Tűz).
Egy gyönyörű hallgató a sok közül:
Hű! Krumplistészta! De régen csináltam már! Anyukám mindig úgy készítette, hogy csinált egy paprikáskrumplit, amit
elég levesesre hagyott, majd amikor készen volt, beleforgatta a tésztát, ami az állásban magába szívta a felesleges levet.
Anyósom pedig főtt krumplit csinált, amit jól szétfőzött, majd nyakon öntötte hanymás-őrölt paprikás olajjal, és a kifőtt
tésztával. Összekeverte és készen is volt. Mindkettő más ízű volt, de ugyanúgy szerettem őket. Te hogy csinálod?
Ildikó, de jó, hogy te is ott voltál Bence diplomaosztóján! El tudom képzelni, mennyire kifáradtatok a végére, a vendégek
miatt még otthon sem tudtatok kiengedni. De az ilyen sokadalom fel is tud tölteni energiával. Időnként jó összejönni,
és együtt enni-inni, beszélgetni. Remélem, nem fáztál meg a hidegben. Nálunk is újra beköszöntött a hideg. Most olvasom,
hogy nem fáztál meg. Na, ennek örülök. Már biztosan minden ki is pihented a fáradalmakat.
Meglepett a "felhőelméleted", de lehet benne valami.
Nálad is nyílnak lassan a kertben a virágok. Olyan szép csendéleteket szoktál fotózni. Már várom.
Hesu, neked is legyen kellemes a heted!
A hagymás növények szinte mind enyhén mérgezőek, talán a hóvirág keserűbb a többinél ezért nem fanyalodik rá a
kutyusotok.
Nem könnyű az idősekkel. Én nagyon eltökéltem magamban, hogy nem fogok szokványos öregasszonnyá válni. Tudom,
könnyű mondani, aztán meg úgysem veszi észre az ember, amikor kezd "lükülni". De tudom, hogy az étkezés mekkora
hatással van az agyműködésre is, ezért is ragaszkodom a magam étrendjéhez. Gyorsan ideírom, hogy ez csak az én
véleményem. Elfogadom, hogy más meg másra esküszik.