Sziasztok!Kata, ezt a cipőmárkát a menyem és a fiam is nagyon szereti. Biztosan kényelmes, jólesik majd benne a járás.
Teszem ki a fotókat azonnal.
Samu ruházatán látom, nálatok is szuper idő volt tegnap. Milyen komoly férfi lett belőle! Röpül az idő.
Paggy, középiskolás diákként József Attila verseit kedveltem a legjobban. Később, amikor gyermekeim lettek,
visszatértem Weöres Sándorhoz, akinek a verseit, megzenésített dalait (Sebő együttes) gyerekként is imádtam,
de felnőttként jutottak el a lelkem legmélyéig. Ma már ott tartok, hogy egy-egy csodálatos rímpárjától képes
eleredni a könnyem, és nem túlzok. Mintha valami felszakadna bennem olyankor. Lilyke a Bóbita verseskötetet
képes egy szuszra végighallgatni (ő akarja, nem engedi, hogy abbahagyjuk a verselést-éneklést), de a Sógornőm
mondta, hogy a másfél éves unokája is imádja.
Nagyon szeretem hallgatni T. Szabó Anna költő-műfordítót, neki is kedvence Weöres Sándor. Szabados Ágnes
könyves podcastjában beszélt egyszer róla, olyan jó volt hallgatni.
Pár hónapja hallgattam egy podcastot szintén Szabados Áginál, ahol egy irodalomtörténész hölggyel beszélgetett
Petőfi feleségéről Szendrey Júliáról. 2009-től kutatja Szendreyt, a disszertációját is belőle írta, és fantasztikus
volt hallgatni, hogy SZ.J. mennyire meghaladta a korát. Mai szóval élve, modern csaj volt, ahogy Petőfi is a maguk
idejében.
Petőfi barátai, se Jókai, se Arany nem szerették, mert nem a kor női eszményét testesítette meg. Kilógott a sorból,
és ezt akkor még jobban elítélték, mint most. Semmit nem tudtam - és nagyon sokan vagyunk így szerintem - irodalmi
munkásságáról, holott ezen a téren is úttörő volt. Verset írt, kötetei jelentek meg naplórészletekkel, és Andersen
meséket fordított. Ő fordította magyarra a Császár új ruháját, a Rendíthetetlen ólomkatonát, a Hókirálynőt,
a Kis hableányt, a Gyufaárus kislányt, a Bodzaanyót, a Borsószem királykisasszonyt. Koppenhágában szobrot állítottak neki.

Érdemes végighallgatni, mert amellett, hogy érdekfeszítő, nagyon jó korrajz is.
Igen, Lilyke épp abban a korban van, amikor napról-napra rácsodálkozunk, hogy amellett, hogy úgy nő, mint a gomba,
kezdi elveszíteni a kisbabás formáját, jellemzőit. Nagyosodik.
Kata fotói: