Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. február 18. 13:41

Sziasztok LÁnyok és Elthan ! Rohanok a konyhába, mert kissé elnézegettem az időt ,meg letöltögetéssel, így még nem ebédeltünk, bár mentségemre legyen mondva, olyan jól jóllaktunk a reggelivel meg a tízóraival, hogy még csak most kezdem magam is éhesnek érezni. De lehet hogy most kaja nélkül csak kiszökünk itthonról, mert per pillanat 16 fok van, enyhe lengedező széllel.
Na szólok is Samunak hogy öltözünk! Köszönöm a kitett képeket, s a sok olvasnivalót is.
Vaníliás tejberizst akkor csinálok, ha nagyobb mennyiségű rízst főzök ki s mivel csak enyhén van sózva így nyakon tudom még önteni tejjel, cukor és puding hozzáadásával meg meg is van a másik desszert! :D

A Móricz Zs. körtér nagyon tetszik, jó lenne egyszer felmenni egyet csavarogni... de egyenlőre örülök ha a Kodályon körülmegyünk! Jövök majd! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:

Na ennek lőttek, remeg mint a miskolci kocsonya és le akart feküdni.... :-o
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 18. 15:56

Sziasztok!Most ertem haza a napi torturambol.Kutyaseta,piac,kutyaseta...egy fontos informaciot hoztam:
Egy kedves piaci arus mondta, hogy gorog narancsot vegyek, mert az edes, mig a spanyol savanyu.Kiprobaltam, Igaz.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 18. 15:57

A savanyubol viszont jo narancslekvart lehet fozni.
Ebbe a reszbe holnap reggel kepeket teszek.Fozok narancslekvart ma du.Nyam nyam -mar 1 kiskanalnyi is.15 perc alatt kesz van.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 4:38

Szép reggelt,majd ha felébredtek!
Kezdjük zenével!

Saint-Seans Állatok farsangja-A hattyú
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 4:43

Szia Rita!Ma én is túl korán ébredtem.Hoztam neked 1-2 receptet.Mindjárt beteszem.
Kép
Tegnap turkáltam/300ft-os könyvek/ a vejemnek a születésnapjára 2 könyvet.Ezekből teszek fel néhányat.
Kép
Kép
Kép
Kép
és még 1000 féle módon.Itt az utolsó lap:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 5:26

Mégis kiválasztottam belőle 3-t:
Kép
Itt a ZHENG módszer második fele:
Kép
SHAO módszer:
Kép
Itt pedig a CHA SHAO és a LU módszer 1 lapon:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 5:36

Most pedig 1-2 recept következik.
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Lányok!Most megyek tusolni és főzni,majd kutyát sétáltatok és utána jövök olvasni.Hoppá ,még 2 indiai receptet beteszek!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 6:03

Kép
Kép
Kép
Kép
:-h :-h :-h
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 9:37

Sziasztok/innen a konyaasztal mellol udv nektek/!
Ildiko!Igen klassz csaj vagy, hogy ennyit gyalogolsz illetve hpgy gyalogoltal!Minden napunkat tegyuk johangulatuva!, Tudom tudom a gyogyszerek es egyebek...milyen jo talalkozni a regi ismerosunkkel.Jokat beszelgettetek.Tenyleg vacak volt a tea?Hova ultetek be?Ildiko!Zalaegerszegen van jo kavezo esetleg hangulatos kisvendeglo?Nem emlekszem, hogy kerdeztem-e, volt olyan , hogy a ferjeddel beultetekvalahova?Regebben sok helyen volt elo zene.Irtad mennyire szerettel tancolni.Hol tanultal?Sopronban jartam gimnaziumba, ott a masodikos lanyok a negyedikes fiukkal jartak tanctanfolyamra a koszirucska elott.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 9:42

Ildiko!Koszonom szepen a rajzot.Jo, de meg dolgozoml rajta..Negrocska hogy van?Melegszik az ido, vigyazz magadra!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 9:51

Rita!A lanyom szulinapi ajandeke gyonyoru, majd meglatjatok! :) :-bd
Pillanatonkent be kell jelentkezni
Megyek az asztali gephez.
Elolvastam a betett cikket Lehoczki Lászlóról és a gyönyörű kutyáról.Rögtön el is bőgtem magam.Örülök,örülök,hogy vannak önfeláldozó emberek.Azt veszem észre a mai tizen-huszon évesek között egyre több segítőkész ember van.HÁLA ISTEN!
Fréziáról-növényekről:
Először is valahová elhánytam a "spongyatök" magját,amit miattad vettem.Majd,ha ismét megyek a Gazdaboltba nézek,mert szeretném kipróbálni,de segítened kell,hogy mit csináljak vele,ha termése lesz.Tudom ,betetted a videót,de újra meg kell nézzem.Jó , előbb várjuk meg a magot!!!
Van 2 jó ember körülöttem,akiknek a lakásában egyetlen 1 szál virág sincs soha.Az egyik tisztaságmániás/nem a nászasszonyom,mert ó nem sorolható a túl jóemberek közé/,a másik meg hanyag , nem öntözné meg,így inkább nem tart virágot.Tehet még az sincs kódolva,hogy aki szereti a virágot az biztos jó ember,és a jó emberek sem mind szeretik ./
Frézia:Azt csak mindig mutatom,hátha valakinek hasznos.Sokan szeretik,de nem mernek belevágni vagy belevágnak és sikertelenek lesznek.
A betett ételfotókról:Nagy hatással vannak rám,de a hisztamin miatt csak csemegézek belőlük. HAJNALI KÍNAI KAJÁK:A VEGÁNT VÁLASZTOTTAM NEKED ,azt tettem be.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 10:24

Kata!Tudom,hogy nem tudnál vele mit kezdeni,de olyan szívesen küldenék neked palántákat. :)) :(( :)) :)
A kamilla fertőtlenít,jó a palántadőlés ellen is....
A kamillatea a kerti kártevők ellen is alkalmazható
A kamillából készített tea segít a káros kerti behatolók és a szúnyogok távol tartásában. Főzz belőle egy nagyon erős teát (kétszer olyat, mint amilyet meginnál, és természetesen bármilyen ízesítés nélkül) és öntsd egy pumpás flakonba. Ezzel aztán fújd be növénypalántáidat, hogy megvédd őket a gombás fertőzésektől, a levéltetvektől, és már károkozóktól.
https://www.hazipatika.com/eletmod/term ... _a_kamilla
Rita!"loptam " a jólsikerült képeket /ahol lenge öltözetben láthatók az emberek-nálunk enyhe téli idő volt/ a Móricz Zsigmond körtérről.Csak az utolsó kettő a sajátom.

A saját fotó ledegradálásáról:
Nincs nagy bajom magammal,mármint bár lehet,hogy néha fellengzősnek,máskor meg nyúlnak tűnök ,úgy érzem tudom vállalni a hibáimat,jellemgyengeségeimet.Igaz kritikus vagyok másokkal IS!!!!,de ez inkább megállapítás,eligazodás miatt van.Mármint,hogy tudjam hogyan kezeljem a dolgokat.Igazából majdnem mindenkit el tudok fogadni.JA NEM IS IGAZ:A nagyon öncélúakat/másokat semmibe vevő,gátlástalan ,nyerészkedőket/,a gyerek-öreg és állatkínzókat gyűlölöm.Úr Isten tényleg,nem is vagyok elfogadó !!! =)) =)) =))
A növénynevelő lámpa "vándorol" a szobám és a gang között.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 10:49

Kata!Örülök,ha látok mások lakásában a falon képeket.Fontos,jó,otthonos,érdekes...és sorolhatnám,hogy nálad is így van.Tényleg klassz a sok színes párna és közöttük Samu.
Az ételfotók klasszak,de meg sem közelítik a gyönyörű deres fákról készített csodás képeidet.Mindjárt készítek is velük valamit.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 10:58

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 11:04

Hasonlít a giffen a bécsi HUNDERTWASSER házra:
Képimage upload
https://www.wien.info/hu/v%C3%A1rosn%C3 ... 9cs-348452
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 11:09

KATA!Mi a baj Samuval?Miért remeg????? :-??
Lányok!Hozok még néhány képet,azután megyek ebédelni.
Csoki kutya és Kobak cica hajnalban:
Kép
Mancs a mancson:
Kép
Álmos vagyok!!!
Kép
Közös szundikálás:
Képimage uploading site
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 19. 11:23

Nagyon izgi,mert még sohasem ültettem epret magról.Gomsostű csúcsnyi(nem fejnyi!!!) magja van a Rügen erdei epernek.
https://www.gazdabolt.hu/T13635-Erdei-s ... Pfann.html
Most így néz ki:
Kép
:ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream:
Szép napot!Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. február 19. 20:21

Sziasztok Lányok és Elthan ! A tegnapi nap folytatása sem volt sokkal jobb, mert most meg a durva szél és eső esküdött össze ellenünk. Holnapra és keddre is ilyen időt ígér. Úgyhogy nem mozdulunk ki.

Paggy, nagyon izgalmas recepteket tettél ki s ha hisztaminos dolgot eszünk, nekem ott van rá a Lordastin. elvégre nem lehet mindig mindent megtagadni magától. De még a halkonzervekkel is vigyáznom kell. Hihetetlen!

Gyönyörűre meg lett csinálva a télies képem, köszönöm szépen nagyon megörvendeztettél vele.
Egy icipicit lassabb képmozgással is meg lehetne csinálni?
Az állatkás csendéleted is aranyos... rájöttem, hogy nagyon gyorsan elkapod a kamerát és azért lesz homályos.
Ne siess, csak nyugodtan fényképezd őket. Még úgy is megcsinálhatod hogy rázomoolsz, próbáld ki, egészen biztosan sikerüklni fog. Már ha okostelefont használsz!
Hú azok az eperpalánták is, de izgalmas..szurkolhatunk hogy minden úgy alakuljon ahogy szeretnéd! :x
A mai kenyér is nagyon finom lett, tényleg mennem is kell vissza a konyhába mielőtt elfelejtek valamit.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
ui Samu már ágyban, én még csak most fogok készülődni a lefekvéshez. i-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 20. 7:41

Sziasztok!

Kata, akkor vaníliás tejberizs volt azon a fotón, amire rákérdeztem. Ez egy jó módszer a maradék rizs felhasználására.

Nálunk olyan idő volt tegnap, amilyen április elején szokott lenni. Még az alig bélelt dzsekimben is melegem volt.

Én is azt kérdezem, amit Paggy, hogy miért remegett Samu? Remélem, nem beteg, csak nem akaródzott neki kimenni.
A "remeg, mint a miskolci kocsonya"-ról jutott eszembe, hogy újra lesz Miskolcon kocsonyafesztivál a covid miatt azt
hiszem három év esett ki. Még nem voltam a kocsonyafesztiválon, de márciusban biztosan kinézek. Azt tudom, hogy
ilyenkor a kocsonyák mellett rengeteg békát is árulnak a "Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka" szólás miatt.

Paggy, köszi, az információt a narancsról. Végül nem tettél ki a lekvárról képeket.

A kínai főzéstípusokról jutott eszembe, hogy a sógornőm úgy főzi a babot, hogy főzi egy darabig, aztán kikapcsolja a
gázt, állni hagyja, majd újra alágyújt. Ekkor már gyorsan megpuhul a bab.

A natúr szójacsíra készítésénél mungóbabot ínak, biztosan elírták. Mungóbabot kétszer csíráztattam eddig. Nagyon
finom. Egy hónap híján egy évvel ezelőtt tettem ki ezt a fotót róla.

Kép

A chapatihoz hasonló lepényt én is készítek néha tk. lisztből. Nagyon gyorsan készen van, és finom is. Az ananászos
rizs se lehet rossz, és az indiai ízvilágú csicseriborsós ételek is nyerők nálam. Az ananászos rizsen kívül minden másik
rizsbe tesznek tojást. :-o

Kíváncsian várom, hogy mi lesz a lányod a szülinapi ajándéka. Felcsigáztál. :D

Igazából én se tudom, mit kell csinálni a spongya/luffatökkel, miután megnőtt. Fogalmam sincs, hogyan kell bánni a
belsejével, amiből lesz aztán a szivacs. Ha megvan a mag, utánanézünk.

Úgy látom, Csoki és Kobak nagyon szeretnek együtt lustálkodni. Nagyon édesek! Egy kicsit mindig oda kell érniük a
másikhoz.

Nagyon kíváncsi leszek a szamócára is! Alig várom, hogy meglássam az első termést, és hogy elmondd, milyen íze van.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 20. 7:50

Hozok majd fotókat is, de most épp valamiért nem működik a képfeltöltős oldal, amit használni szoktam.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. február 20. 13:21

Sziasztok.Gyönyörű tavasz van. Kihordtam a muskátlikat, amik már jól meggyötrődtek a téli tárolás miatt.  Kicsit megnyirbálva,  talán kis földdel   még megszórva várják hogy kint lehessenek, ja és én is nagyon várom, mert egymás hegyén hátán  alszanak téli álmot. Tegnap Lentiben voltunk Fiamnál, már alig vártam, hogy lással, aggódtam is miatta. 

Ezután  elmentünk Szlovéniába, Bence /unoka/ ott akart tankolni, olcsóbb mint nálunk, most alkalom adódott, hogy érdemes megejteni. Másképp nem mentünk. Minden étkezési szokást félredobva ettünk egy kebabot, én csak felet, mert akkora volt nem bírtam megenni mind. A többit itthon fejeztem be.

Paggy: indiai, kínai receptek. valamelyiket megcsináltad?  Mostanában nem csináltam rizsfelfújtat,  még rizst sem csináltam a közeli időben. Váltakozva eszem ezt, azt, amit megkívánok azt azért megcsinálom, nem akarok sóvárogni bármi után. A főtéri Gerő cukrászdába ültünk be, mi voltunk az egyetlen vendég, 9 órai nyitást követő 1 órában senki sem jött. /tényleg mosogatóvíz volt a tea/. De nem érdekelt bennünket a te másodlagos volt.  Még meg is köszöntük mikor eljöttünk.

Tánc: sehol sem tanultam, egyedül népi táncot tanultunk, az akkori jövőbeni férjemmel voltunk egypárban.
Később egy régi barátnőmmel szoktunk táncolni buliban - ő már nem él/ nagyon szerettünk ketten  rokizni, jó táncos volt Margit.
Igen míg a belvárosban laktunk 30 évig addig többször ebédeltünk étteremben, de általában gyerekekkel,  kirándultunk más családdal az Alsóerdőbe, ibolyát szedtünk, vagy gesztenyét. Voltak vállalati rendezvények is. Voltunk bálokban is, akkor Anyukám vigyázott a gyerekekre. 
A kamillateás permetezést majd kipróbálom én is. Folyt köv. nem tudom mikor, be kell fejeznem a takarítást. 
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 20. 17:44

Sziasztok!

Pár képecske, amiket itthon vagy séta közben fotóztam. Kis színeseknek nevezném őket.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából Miskolcra is megérkezett a Petőfi Irodalmi Múzeum
„Átrepülök hosszában hazámon” címet viselő vándorkiállítása. Négy napon keresztül állt ezen a helyen a busz.
iskolás csoportok váltogatták egymást, de bárki megnézhette megadott időpontban.

Innen okosodtam:
https://www.miskolc.hu/aktualis/atrepulok-hosszaban-hazamon-miskolcra-erkezik-a-petofi-busz

Kép

Még február kilencedikén vettem ezt a gyönyörűséges mángoldot az Aldiban 699 ft.-ért.

Kép

Pár napja elfogyott (kettesével tettem a leveleit a smootie-ba), ezért ma tettem egy próbát és újra elmentem
az Aldiba, hátha lehet még kapni. Egy még sokkal terebélyesebb példányt sikerült vennem. Az van a zacsijára írva,
hogy 500 gramm, de sokkal nehezebb volt. Itthon rátettem a mérlegre.... háromszor nehezebb. :D

Kép

A város közepén.... No comment... csak annyi, hogy valóban szar lehetett az élet annak, aki itt lakott.

Kép

Egy másik falfirka. Nagyon ismerős volt ez a három szó, ezért utána néztem itthon. Kiderült, hogy 1990-ben ez volt
a választási jelszava az SZDSZ-nek. Na, de hogy jutott eszébe a művésznek Marx, Lenin és Sztálin?

Kép

A kezét tudnám eltörni annak, aki derékba vágta ezt a fiatal fenyőt csak azért, hogy ingyen karácsonyfája legyen.

Kép

Nemsokára virít a som:

Kép

Valentin napi almák. Elég kicsik, és 300 forintba került darabja. Noormááliis?

Kép

Pont egy kiló lett a lereszelt lilakáposzta. Egy csapott evőkanál (2 dkg)sóval összekevertem, picit hagytam állni,
utána pár percig "masszíroztam" a kezemmel, vagyis egy kicsit próbáltam megtörni a káposzta szálakat. Utána
nagyon szorosan, légmentesen üveg(ek)be gyömöszöltem.

Kép

Kép

Tettem egy kevés céklát a babgofri tésztájába. Az ízén nem érződött, de milyen szép színe lett!

Fehérbab, zabpehely, víz, egy darabka cékla.

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 20. 17:54

Szia Ildikó! Nálunk is annyira szép idő van két-három napja. Annyira élvezem.

A muskátlikat már teljesen kitetted a szabadba?

Miért aggódtál a fiad miatt? A kis unokában az a jó, hogy kicsi, a nagyban meg az, hogy nagy. Milyen jó, hogy sofőrködött
neked.

Én is kirúgok a hámból, ha utazunk valahová. Ezért nem akartam én se "szó szerint" ragaszkodni az én étrendemhez, hogy
ne érezzem magam bűnösnek, ha félreeszem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 20. 18:42

Ildiko!Micsoda vilagvaros lett Zalaegerszeg, mert terror tamadasrol szoltak a hirek.Remelem jol vagy!!!
Nagy oromomre szolgal, hogy iden is megrendezik a BUDAPEST 100 nevu izgalmas epiteszeti unnepet.Aki nem el Budapesten, de szereti a fovarost vagy szivesen eljonne, de nem tud, annak felteszem a facebook cimuket.Ha van kedvetek nezelodjetek!
Nezzetek meg a facebookon: Budapest 100 facebook
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. február 20. 19:08

Jól vagyok, hát jól vagyok la-lala-la-la..... csak fáradt.

Nem tudom a pontos szöveget.
Rita szépséges lett a gofri. Hogy neked mik jutnak eszedbe. Én festek, te festesz és Ő, ..
Paggy, igen lövöldöznek, vonat elé ugranak, elgázoltatják magukat. Isten tudja mi történik még.

Aggódtam drága Ritám, mert nem érezte jól magát a fiam. Kicsit megnyugodtam.
A sofőröm 25 éves, szombaton lesz a diploma átadó. Talán megyek, .....vagy nem. Majd meglátjuk. /mesterdiploma/. Gondolkodott feldobja-e a sapiját, vagy ne. Nem tudni kiét kapja el. / ;)
Kicsit összekapartam az udvart a gereblyével. /felémrángatóval/
A muskátlik kis időt töltöttek a szabadban, ha már megőriztem őket, akkor még egy kicsit várni kell a kintléttel. Mind kihordtam, leszedtem a száraz leveleket, kis földet tettem egyikbe-másikba, kis locsolás, takarítás , aztán visszahordtam. Összeszedtem a kutyatermést, meggyújtottam a kazánban a tüzet, megfürödtem, és most csak nézek itt, mert semmihez nincs kedvem, és a semmihez sincs kedvem.
Ma ilyen vagyok, majd csak megbékélek magammal. Ettem már vacsorát is, kívántam egy kis lekváros kenyeret is. Azt is megettem. Szóval nesze neked tudatos táplálkozás. Valami sorozatot kellene néznem, vagy fessek, rajzoljak?Munkához most nincs kedvem. Ma még ablakot is tisztítottam, azzal is jó nagy rendetlenséget csináltam, de összetakarítottam.

Kata, most komoly leszek, mikor Samu remeg, meg kellene mérni a vérnyomását. Én akkor szoktam remegni, természetesen akkor előjött a v.mérőn egy szív, ami csak kontúros és remegős. Nem volt mindig magas a vérnyomásom ebben az esetben.
Legközelebb ha van v.mérőd mérd meg.Pihenésre mérséklődik.

Szóval Zalaegerszeg híres város Tápéval nem határos. ....../dalszövegirás elferdítve/
Olvastam Paggy szobabelsőket, feldíszített falakat akarsz látni. Nálunk az étkezőben nagyon sok a dísz, meg kéne ritkítani, de hova tegyem őket.
Megyek, mert ez a hsz. most 'tücsök és bogár' féleségbe sorolható.

Vissza: “Társalgó”