Sziasztok!Kata, akkor vaníliás tejberizs volt azon a fotón, amire rákérdeztem. Ez egy jó módszer a maradék rizs felhasználására.
Nálunk olyan idő volt tegnap, amilyen április elején szokott lenni. Még az alig bélelt dzsekimben is melegem volt.
Én is azt kérdezem, amit Paggy, hogy miért remegett Samu? Remélem, nem beteg, csak nem akaródzott neki kimenni.
A "remeg, mint a miskolci kocsonya"-ról jutott eszembe, hogy újra lesz Miskolcon kocsonyafesztivál a covid miatt azt
hiszem három év esett ki. Még nem voltam a kocsonyafesztiválon, de márciusban biztosan kinézek. Azt tudom, hogy
ilyenkor a kocsonyák mellett rengeteg békát is árulnak a "Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka" szólás miatt.
Paggy, köszi, az információt a narancsról. Végül nem tettél ki a lekvárról képeket.
A kínai főzéstípusokról jutott eszembe, hogy a sógornőm úgy főzi a babot, hogy főzi egy darabig, aztán kikapcsolja a
gázt, állni hagyja, majd újra alágyújt. Ekkor már gyorsan megpuhul a bab.
A natúr szójacsíra készítésénél mungóbabot ínak, biztosan elírták. Mungóbabot kétszer csíráztattam eddig. Nagyon
finom. Egy hónap híján egy évvel ezelőtt tettem ki ezt a fotót róla.

A chapatihoz hasonló lepényt én is készítek néha tk. lisztből. Nagyon gyorsan készen van, és finom is. Az ananászos
rizs se lehet rossz, és az indiai ízvilágú csicseriborsós ételek is nyerők nálam. Az ananászos rizsen kívül minden másik
rizsbe tesznek tojást.
Kíváncsian várom, hogy mi lesz a lányod a szülinapi ajándéka. Felcsigáztál.
Igazából én se tudom, mit kell csinálni a spongya/luffatökkel, miután megnőtt. Fogalmam sincs, hogyan kell bánni a
belsejével, amiből lesz aztán a szivacs. Ha megvan a mag, utánanézünk.
Úgy látom, Csoki és Kobak nagyon szeretnek együtt lustálkodni. Nagyon édesek! Egy kicsit mindig oda kell érniük a
másikhoz.
Nagyon kíváncsi leszek a szamócára is! Alig várom, hogy meglássam az első termést, és hogy elmondd, milyen íze van.