Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 6:36

Ha a telefonomrol irok,ennyi fer el egy hozzaszolasban.Ulok a konyhamban es gyogyteat szurcsolok.Szep napot,majd del korul jovok.!Paggyl :movingflower
Agi!Tudom,hogy nem ersz ra ,de par oldalt kukkants meg Izlandrol es utana mindenkeppen ajanlom a videot!! Nagyon jopofa:littlehearth: :flower1:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 24. 7:40

Szép jó reggelt minenkinek!, vagyis már napot! :-)
Gyors irok, mert még be kell robognom az üzletbe, tegnap elfelejtettem hazahozni a nénike tojását. Tekerek hazafelé, látok egy leesett kész fészket, és azon agyalok, még jó, hogy nincs benne tojás. Na ekkor ugrott be az én tojásom. :-)
De legalább viszek a bácsikának is kaját, mert tegnap ahogy a páromnak kiszedték a felső fogait, nem tudta megenni a csirkehúst.
Paggy, belekezdtem a videóba, nézném tovább, de mennem kell..., de fogom, mert nagyon érdekes.
A cápahúsról az jutott eszembe, mikor Ödönnek daraboltam a marhavesét. Hú, azt a pisiszagot....
A garázs elé tett fűtőszálakról meg az jutott 4eszembe, hogy én már felajánlottam itthon, hogy mi lenne, vagyis mi lett volna, ha a járda elé az utcán ilyenek lennének betéve, mert a fiúk sose akarnak havat takaritani. :-)
Festek. Közben agyalok mi a bánatot tud - na megenni a férjem. Tegnap bejelentette, hogy akkor a búzakorpáját az én lekvárjaimmal fogja enni. Mondtam neki, nem gondolja, hogy júliusig az én féltve őrzött több éves lekvárjaim feleszi! Megfenyegettem, ha hozzá mer nyúlni, akkor.....
Legfeljebb napi egy kanál. :-)
Na és éjvélkor nekiálltam pudingot főzni vizzel. =)) , meg egy kanál szilvalekvárral. Nem is lett olyan rossz. =))
Tegnap estére még tarjából főztem neki levest, mert annak a húsát meg tudja enni az eperlevéllel, meg szétnyomkodott zöldségekkel. Ma szárazbabfőzelék a másodikja, de igértemneki lágy hagymás rántottát.
Még a fiamnak megvan az almareszelője - jénaiból, igazi múzeumi darab-, azzal kapott banánt és almát a búzakorpája alá.
Közben segitek a rológyártásban amit tudok. Most kell fúrnom kétszáz lyukat. :)) , de esz az avas, mert festeni akarom az új képet.
Lányok, most ennyi, megyek, mert mindjárt nyolc óra a gyógyteák is szűrésre várnak. Olvasok is majd.
Vigyázzatok magatokra, szép napot!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 24. 7:44

Jajj, elfelejtettem: Paggy, köszönöm a narancslekvár receptet, nagyon jókor jön most!!!
Ramossal lehetetlenség mit csinálni, üldözi a méheket . A szomszédba meg van egy rakat kaptár. Annyit tudok tenni, hoy sűrűn vágom a füvet.
Arthurunknak a csipéstől ödémásodott be a torka, úgyhogy hiába változott az orvosi vélemény, kalciumusk van itthon .
Kata, nézem majd a videóid, azok elmaradtak még .
Paggy, örülök én is a palántáidnak. A kis fűszeresemben én is nézem hogy nőnek a növények, a gyöngyvirág is szépen kezd a ház előtt bújkálni.
A fahéj illatú bazsalikomot mire hazsnálod??
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 24. 9:09

Megjártam a TEscot, bár közelharcot kellett vivnom az ár miatt, mert drágábban adták a mandarint. Mégsem narancsot vettem, mert tudom, hogy a mandarinnak ami itt van nagyon finom ize van. Inditom a lekvárfőzést. :-)
Beteszek egy filmet, amit már nagyon régen meg akartam nézni, egyik festős társunk moziban dolgozik és ott vetitették először.
Felugrik egy ablak az inditás után nem sokkal, annak a legalján a close gombot kell megnyomni, eltünik és nézhető tovább.

Cseng mester konyhája:

https://ok.ru/video/3034896075300
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 24. 10:47

Lányok, isteni finom lett a mandarin lekvár!
Bár először mikor mondtam neki - mert még ma is a lekvárjaim akarta felfalni-, azt mondta nem vagyok normális.
Tettem bele egy kis van. cukrot, akácmézet kb. négy kanállal az egy kiló leturmixolt mandarinhoz, és kb. egy evőkanál gyömbérlevet, amit lereszeltem és kinyomkodtam. Sűrűre főztem, forró üvegbe töltöttem, fejjel lefele áll most, a maradék meg megy a hűtőbe. Igy a tegnapi puding utánzattal, meg a mai lekvárral, a reszelt banán-alma kombóval csak kibirja keddig, mig eheg varratszedés után joghurtot, meg kakaót ihat. Mondtam vezsek növényi tejet, de az nem kellett neki.

Kép

Paggy, ennyit jelent, hogy nem a tanyasi tojásból csináltam a csigát.
Hófehér lett a kifőtt tészta

Kép

Rétesliszttel szoktam csinálni olyan keméynségűre, hogy nyújtható legyen. Géppel dagasztom, de mivel az nem dagasztja nagyon keményre, utána még teszek hozzá lisztet és kézzel gyúrok rajta.
Hagyom állni zacsiban kb. fél órát, utána nyújtom géppel. Vagy nyújtófával nagyon vékonyra.
Ezután vágom, ha pl. káposztás, vagy krumplistésztának lesz, ha meg másnak, azt géppel csinálom, vagy a csigacsinálón.
Kicsit mindig kell várni, hogy szikkadjon vágás előtt, kivéve a csigánál.
Ha kell lisztezem még nyújtás közben - géppel-, mert ha túl lágy, akkor nem tesz neki rosszat. Azt már sima liszttel.

Nekem a nagyi titka rétesliszt vált be.

Ezt a képet csinálom most.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 11:32

Wauuuu Agi,Nagyon koszonom a filmet.Paplamfoltozas utan jovok es megnezem./Egy regi vattapaplan van a deszkan ,amin fekszem a derekam miatt.Persze szuper a matracom, de az nem eleg kemeny.Kiszakadt a paplanom.Kepzelhwtitek a XXI.szazadban foltozgatom az oreg paplant!!!!De nem baj,mert emlekeztet a nagymamamra,aki jol varrt es foltozott. Orulok,hogy Neked is finom lett a lekvarod.Lefenykepeztem az enyemet is.Hamarosan jovok.Paggy--Szuper lesz a film!!!! :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 11:41

Jajjaj Lanyok!Lehuztam az agynemut es a kupi tetejen elkezdtem foltozni a paplant.De eszembe jutott,hogy lehet feljonnek a lanyomek nevnapot koszonteni,ugyhogy rohanas takaritani x_x .Csak keso delutan jovok!!#Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 15:19

Sziasztok!Mire jó,ha a a vendégség előtt 3 órával jut eszedbe,hogy hátha feljönnek?Hát arra,hogy TURBO FOKOZATBAN TAKARÍTASZ-- Kész lettem mindennel-sőt még Csokit is levittem sétálni. \:D/
Most végre leülhetek.
Olvasom,amit írtatok majd, hozok néhány jellemző fotót a mai napomról.
Mint írtam már,nagyon élveztem Ági a hosszú beszámolódat./Samuról újabban alig érkezik hír!!!! :-?? Kata!!! :flower1: /
Ági:
Szemorvos:Sajnos,sajnos megrendül a bizalmunk az állami ellátás iránt,pedig szerintem személyfüggő.Régen nem bizonytalankodtunk ennyit!De legalább kaptál valamilyen szemcseppet.A szemedre áldozni kell,mert az a gyenge pontod!Végül is vissza fogsz menni akupunktúrára?Írod,hogy festesz és annyira elmerülsz benne.Szuper,csak ne erőltesd túl a szemed!Látom a mostani bonyolult feladatod.Hát,hát és hát-nagyon nehéz lehet!Vagy,Te hogy érzed?Nagyon tetszik a kép,kíváncsi leszek az interpretációdra.
---Ömlik az eső,de jó hogy hazaértünk Csokival-
Szegény párod,rettenetesen sajnálom.Valami nagyon csúnyát mutatott a CT?A cystát írtad,de a többi még rosszabb?/Csak ,akkor,ha publikus!/TEJBEGRÍZ,sárgaborsó főzelék,krumplipüre csirkecombpéppel?Esetleg zellerkrém leves,gombamártás ?Sütőtökpüré vagy leves??Ennyi jutott az eszembe.
A pásztortáskával mi is lövöldöztünk.versenyeztünk,ki tud messzebbre.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 24. 16:07

sziasztok Lányok! Csak most és csak egy röpke bejelentkezés ... Már fenn tudok lenni a tegnapi kaland után.. így jár aki a másik gyógyszerét veszi be a sajátja helyett.
Tegnap nagyon finom csirkemellet csináltam, jó citromos szaftosra és akkora mennyiséget, hogy mára is jutott.
Ma desszertnek császármorzsát csináltam miután felébredtem a délutáni alvásból, s még Samu aludt.
Viszont csodafinom illatokra ébredhetett, mert vanília és citromhéj is került bele.

Ma a gyüliben vendégek lesznek, így majd a neten keresztül kivételesen ma fogok bekapcsolódni. /remélem sikerül./
Most rohanok gyorsan megfürödni, hogy "szalonképes " legyek :)) .
Mindenkinek kellemes vasárnap délutánt kívánok, itt ragyogó napsütés van.
A tésztagyúrásnál köszi Ági a tippet, a rétesliszthez..
Paggy, örömmel olvasom milyen szépen beindult minden amit eddig elvetettél. Én úgy döntöttem majd két vagy max 3 tő paradicsomot veszek. meg talán kettő paprikát.
Majd meglátom. Inkább nem tervezek semmit, csak ahogy adódik a helyzet úgy csinálom. :-h :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 16:14

Szia Kata!Nemsokára hozok fotókat és egy jó kis fűszernövényt is vegyél!!Illatos,hasznos!
Találtam egy könyvet:
https://wes.sze.hu/images/oktatas/gyomkonyv.pdf
Ági!el tudom képzelni a szerencsétlen napodat. :)) Van ilyen!!!És Nagyon tetszett,amit írtál.
-KICSIT EL VOLTAM MARADVA A FELTÖRLÉSSEL!!-Nem baj,csak ne lássák!Megfújtad a túróst?Nem volt rajta szőr? :))
Klassz a lekvárod,mindjárt mutatom az enyémet is.A fahéj illatú bazsalikom:
FAHÉJ ILLATÚ BAZSALIKOM BIO VETŐMAG
A Fahéj illatú bazsalikom dekoratív növény. A Fahéj és a bazsalikom ízének csodás kombinációja egy aromás csokorban./// :ymparty: ÉN ILLATOSÍTÓNAK HASZNÁLOM A SZOBÁBAN TÉLEN-szárított állapotban/

Nagy leveleivel és lila virágaival szépen mutat, akár a virágágyásban is megállja a helyét.

Használható frissen, vagy főzéshez – ha főzzük, csak a végén adjuk az ételhez, hogy megmaradjon kivételesen finom aromája.
y.

Mártások, saláták kedvelt fűszere. Teája idegnyugtató hatású.

Kétszer vághatjuk, júliusban és szeptemberben, a virágzás kezdetekor. Halételek, kolbászáruk, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez használhatjuk.

Íze a legjobban citrommal és fokhagymával kombinálva érvényesül.

A népi gyógyászatban többek között étvágy gerjesztőnek, vizelet- és szélhajtónak, valamint köhögéscsillapítónak is használják. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák.
Köszönöm a tészta gyártási technológiát.Nekem nincs gépem,ezért kézzel gyúrom.Tényleg HÓKA az új tojásos tésztád.
Örülök,hogy azt a szép cicát Ramos nem látta meg!!Nagyon örülök!!! :x
Köszönöm a szépen virágzó fa fotóját és Ramos méhecskés videóját.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 16:22

Jaj Kata!Mindkét ételt megenném most.Csirke citromos szafttal,császármorzsa!!HÚÚÚÚÚÚÚ.Nekem egyiket se lehet.Mindjárt főzök magamnak húslevest rizzsel.
Cicomázd fel magad a vendégségre!!! :x :-bd :flower1: Jó szórakozást kívánok!Skypon keresztül ????
Ildikónak,Ritának és Mindenkinek SZÉP VASÁRNAP DÉLUTÁNT!
Hoztam néhány képet és videót.Jó nyávogós hangom van a videón,de ne törődjetek vele!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 16:35

Most jöjjön néhány fénykép!
Reggel korán a konyhasztalon a rengeteg virágmag:
Kép
Kép
Kép
Konyhaablak EPERFARM/1
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 16:48

Ezek a hagymások,amik már nődögélnek.Mutatom.
Kép
A magról kelt ,műanyag flakonban palántaként nevelődő paradicsomom.
Kép
A fahéj illatú bazsalikom.
Kép
Eper/2
Kép
Dália/1
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 16:58

Narancslekvár rizslapon/ezt ehetek/
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 17:04

Délutáni séta Csokival.Mindenhol pongyolapitypang.
Kép
Kép
Kép
Kép
Csoki
Kép
és a gazdája:
Spoiler: mutasd
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 17:16

Pihenés hazafelé:
Kép
Hazaértünk:
Kép
Kép
Sziasztok. :-h Paggy
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. április 24. 18:14

Sziasztok.

Köszönöm a filmlinket, meg is néztem, bár az ablak nagyon sürün visszaugrott, állandóan ki kellett nyomni.
Tetszett a film.
Most a kertben voltam, elvetettem az uborkát, dobáltam egy kis kapormagot, sóskát is vetettem. Kicsit kaszáltam sarlóval, aztán elfáradtam. Bejöve a mosógép kiöblitett a fürdőszobába. Most megyek fürödni, olvastalak benneteket, válasz később.
Még annyit Ági várom a kész képedet, nagyon szép minta.
Tegnap voltam kiállításon, és vásáron, nagyon szépséges festményeket láttam.
Hajrá Paggy, majd rend lesz, ha visszapakolsz.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. április 24. 20:56

Pár kép a festménykiállításról.
Kép
Kép
Kép
Kép
Képupload gambar
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 24. 21:11

Sziasztok!
Úristen Kata, én lemaradtam, vagy nem is irtál előtte, hogy nem a saját gyógyszered vetted be?
legyél jól!!
Örülök,hogy ma " vendégségbe " lesztek!
Irj majd róla!!!

Paggy, végül voltak vendégek?
Hát ez a kutyus a futtatóban, valami csoda! :-)
Jól látom,hogy Csokin nincs póráz séta közben? Nagyon ügyes!! Jár még a mentor hozzátok?
Annyiba kerül egy új paplan, hogy foltozd csak nyugodtan szerintem! Nálam pléd van a matracon, azon lepedő és ismét egy polár pléd, mert képzeljétek, igy nem izzadtam le éjszaka, mikor hőhullámok voltak. Ki érti ezt?
Mondjuk szerencsére nem sokszor volt. Most meg már meg is szünt.
Jól néz ki nagyon a lekvárod!!
Sajnos én alig ettem belőle, mert mindet odaadtam ennek az éhenkórásznak.
Ma azt modnja, hogy hát ő nem is ehet. Persze, tegnap egy kiló tarjából főztem neki levest, az összes hús az övé, meg mi egyszer , ma , ettünka levesből, a többi az övé. Ezt tudja enni. A húst szépen felapritom késsel. - nem turmixszal, mert hát ő nem baba-
A csirkehúst nem tudja megenni most, borsófőzelék, tejbegriz, tejberizs kilőve, joghurtok kilőve, ezt foghúzás után nem szabad.
A krémlevesekbe is tejföl kerül, igy most neki majd anélkül csinálom.
Ma majdnem felfalt egy nagy kondér szárazbab főzeléket. Egy holanpi adagot mentettem meg belőle neki. Evett egy kompótos kistányér lekvárt búzakorpával, reggel ugyanennyit a pudinból amit vizzel csináltam, szintén korpával, most este egyet korpa nélkül. ÉÉÉs azt mondja éhezik. Agyamra megy, komolyan. =))

Holanp megyek viszsa valószinűleg a Lidl-be és veszek narancsot. Abból főzök lekvárt. - meg hogy nekem is jusson. :-)-, én a héját nem reszelem bele, mert tele van vegyszerrel, azt hiába mossa az ember, nem jön ki belőle., meg dzsemfix nélkül főztem, tovább tartott, de hamar besűrűsödött igy is.
Éss nagyon finom lett, nem is gondoltam volna.

Ilyen kis üveggel lett. Most a szárazdunsztban van, de holnap úgyis felbontom, vagyis nem, emrt csinálok másikat. :-)

Kép

Iylen gyönyörű kettős szivárvány volt a hatalmas eső után

Kép

Ramoskánk nagyon félt. A kamrában a sötétben talált helyet, mig a gazdi le nem jött az emeletről a munkából és fel nem csapta a villanyt. Utána mondtam,hogy akkor most már vigye magával, ha megzavarta, mert én festek.
Hú, de nagy kupi van, de hát most ez van. :-)

Kép
Kép

A képem, eddig jutottam vele ma.

Kép

Kép

Paggy, nem kellett megfújni a sütit, megettük úgy. =)) Azt hiszem szőr nem volt a kövön. :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 24. 21:12

Ildikó, köszönöm a képeket, hú, nagyon szépek! Csodás lehetett élőben látni!
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. április 24. 21:16

Azt nem írtam,mind zsűrizett képek, a keretet ők adják a festményekhez, azok is valami csodásak. Nagyon tetszett. Az árak a csillagos égben, legalábbis szerintem. Olajfestmények. Voltak kis szobrocskák is, de azt most nem tudom hova másoltam be. Tegnap egyet kipróbáltam, már csak színhatás kedvéért, egy nem igazán jó papírra, és természetesen mivel papír, ezért akvarell volt. Talán megfestem akril festékkel is. Így is nagyon szép színhatást értem el.

A piac térem megnyílt egy kézműves ház is, oda is bementem.
A bejárat, ahol az ablaküvegben én is látszom, amit fotózok.
Kép
Egy lépcsőpihenő fala,mint dekoráció
Kép
Egy nagyterem előadások szintere, nekem nagyon tetszett a falon lévő kis elemekből összeállított díszlet.
Kép
Kép
Magvak gyógynövények, /nem fotóztam mind.
Kép
zsinagóga, különböző ünnepségek, kiállítások helye.
Kép
Kép
utcarészlet
Kép
Városháza előtti pad.
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. április 24. 21:39

Ildikó! Nagyon tetszenek a mostani képek is! A nagytermi fali kép, a többi dekoráció, a vesszőfonat, a zsinagóga! Szuperek!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 24. 22:04

:flower1Kedves Lanyok!
Koszonom a szep festmenyeket a kiallitasrol,a zalaegerszegi zsinagogat,a terem fotojat,ahol a falon erdekes burkolat van,a beszamolot Idiko.Koszonom szepen. :flower1:
Agi!Orulok,hogy ilyen gyorsan haladsz ezzel a nehez festmennyel.Koszonom a leirtakat.Most csak par pillanatra jottem,hogy leirjam a gondolataimat es azutan megyek a dolgomra.Igazan csak atfutottam a feltetteket , nagyon klassznak talalom ,igy majd jovok,hogy pontosan megnezzem.
Idv.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. április 25. 19:37

Bocsanat Lanyok!Az elobb irtam egy elkeseredett hozzaszolast,amit megbantam.Ez a hisztamin intolerancia kicsit szelsoseges idegallapotot okoz.De szedem az uj gyogyszer,igy remelem mielobb rendbe jovok.Mar unom magam.Raadasul neha elovesz nemi onsajnalat,holtt mar kezdek megbekelni magammal es sok dologban megvilagosodtam.Ne ertsetek felre,nem nagy szent megvilagosodas,hanem megertes !Neha a megertest szenvedes elozi meg.Tehat,ha kitorolt hozzaszolast talaltok a nevemben,azt nezzetek el nekem! ^:)^ Majd jovok.UdvPaggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. április 25. 19:51

Sziasztok LÁnyok! végre ideértem! :D ;)
Ma fél4-től fél6ig aludtam délután, annyira kifárasztott az ,hogy elmentünk az Árkádba, pedig nem is gyalogoltunk olyan sokat, hiszen busszal is mentünk.
Viszont sajnos állandóan össze akar csuklani a lában legyakrabban a bal, és iszonyúan fáj. Alig bírtam átjönni egyhuzamban a hosszabbik körgyürüs zebrán. Egyenesen félelmetes. Itthon meg sikongatok a fájdalomtól, ahogy egy icipicit is balra fordulok vagy lépek. Holnap mindenképp felhívom a háziorvost. Csak az a baj hogy a jobb is kezdi.!

Kigyönyörködtem a képekben, a beszámolókban, a kutyus a falra felmászásban fantasztikus.
Ramost szegény nagyon megviselte a vihar..olyan búskomor..pedig ki fog jutni belőle még a héten.
Én sem szeretem de ez van. Messze van az a júniusi ultrahang a térdemre!

Csodaszép lett a lekvár is! Ági, hatalmasat haladtál a képpel, már most élvezem.
Ahogy Ildikó kiállítás képeit, amivel beszámolt. Csodaszép az ottani Zsinagóga is.
A képműves műhely meg olyan varázslatos.. El tudnék bámészkodni benne.
A tésztagyúrásból még egyenlőre semmi sincs, de Jelenleg nincs is mihez olyan nagyon csinálni.!

Ja az alkalomba meg nem tudtam bekapcsolódni sajnos! Ez van!
Ma egyébként a telefonon kellett állítani, meg a szomszéd néninek a patikába elmenni!
Na máris este van, egyébként álmos is vagyok, mintha nem én aludtam volna 2 órát késő délután.
Vettem cikória kávét instant 999 az ára az árkádi Spárban, ha lesz máshol olcsóbb veszek. Nagyon finom lett ahogy megcsináltam, s még Samu is megitta a maga egy poharával. Úgyhogy nagyon boldog vagyok!
Megint egy újdonság amivel egy kicsit változatosabb az étkezés egyik fázisa!

szép estét mindenkinek.
uiRemélem Elthan, Éva és a többiek is jól vannak! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”