Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 16. 22:58

:)
Történelme röviden :
történelme során területe kezdetben a :ymparty: Perzsa és :ymparty: Makedón Birodalomhoz tartozott, később, az ókor után iszlám hódítók foglalták el Üzbegisztánt. Az iszlamistákból kiváló Szamanida birodalom, majd a :ymparty: tatárok hódítása után jött létre az önálló Üzbég Kánság. 1600 körül a török, majd 1700 körül a :ymparty: perzsa birodalom foglalta el az országot. :o) 1878-ban az oroszok vonultak be Üzbegisztánba. 1920 körül Üzbegisztán részese volt az oroszellenes közép-ázsiai forradalomnak, ám az ellenállást a szovjetek kegyetlenül leverték. 1991-ig szovjet tagállam volt, Üzbég SZSZK néven.

1991-ben az ország kikiáltotta függetlenségét. Első elnöke a tejhatalommal rendelkező Islom Karimov volt, aki 2016-os haláláig állt az ország élén.
AMI ENGEM ÉRDEKEL!!!!!
---Az Aral -tó kiszáradása
---A SELYEMÚT RÉSZE
---A gyönyörű városai
---A híres szőnyegei és mezőgazdasági terményei

---A mai Üzbegisztán.
Akkor nézzünk körül!!!
1/Az Aral-tó sorsa:

Az Aral sorsát a Szovjetunió döntéshozói pecsételték meg, amikor az 1950-es, 1960-as években úgy döntöttek, hogy a két folyó vizét öntözésre használják fel, hatalmas méretekben alakítva gyapotföldekké a legelőket Kazahsztánban, Türkmenisztánban és Üzbegisztánban. Az öntözés nem volt hatékony, az évek során a víz 25–75 százalékát elnyelte a sivatag.

A tó vízszintje csökkenni kezdett. 1989-re északi és déli részre vált szét, az utóbbi volt a nagyobb. A teljes vízmennyiség 1998-ra 210 köbkilométernyire csökkent az 1960-as 1060 köbkilométernyiről. A tó déli része nyugati és keleti medencére oszlott, és az utóbbiban olyannyira megnőtt a sókoncentráció, hogy csak egyetlen rákfaj (Artemia parthenogenetica) volt képes megélni benne.

-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 16. 22:58

:)A SELYEMÚT
kínai selyemárukat az Ázsián átvezető karavánutakon szállították a kereskedők Európába, ahol igen nagy becsben tartották a titokzatos kelmét. A selyemút elnevezés kereskedelmi útvonalak olyan történelmi hálózatára használatos, amely Kelet-, Dél- és Nyugat-Ázsiát, a mediterrán térségen keresztül Európával és Észak-Afrikával kötötte össze. Kínából, Chang`an-ból (népszerű magyar átírással: Csang-an, mai nevén Xi`an (Hszian) indult, Anatólia területén és a Földközi-tenger térségén haladt keresztül. A selyemúton folytatott kereskedelem fontos szerepet játszott olyan nagy civilizációk fejlődésében, mint Kína, Egyiptom, Perzsia, Arábia, India, Róma és Bizánc.

Kutatások szerint az egymást követő hullámokban bekövetkezett pestisjárványok terjedése a selyemúton keresztül történt. A kór egy Közép- és Belső-Ázsiában honos rágcsálón, a futóegéren (Rhombomys opimus) megtelepedő bolhán keresztül jutott Európába. A bolha a selyemút mentén közlekedő karavánokkal együtt utazott nyugat felé,[1][2][3] a rossz higiéniai körülmények miatt jóval nagyobb pusztítást okozott, mint Ázsiában.

A selyemút (németül „Seidenstraße”, „Seidenstraßen”) elnevezést először Ferdinand von Richthofen német geográfus használta 1877-ben. [4] [5]

2014-ben az út kazahsztáni, kínai és kirgizisztáni szakaszát az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították.[6]
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 16. 23:59

TÖBB HELYET FOGLALOK ,BOCSÁNAT ^:)^
Üzbegisztán Közép-Ázsia legnépesebb országa, fővárosa, Taskent a térség legnagyobb városa, infrastrukturális központja. Üzbegisztán rendelkezik Közép-Ázsia legtöbb történelmi örökségével, területén található Szamarkand és Buhara, a régi Turkesztán legjelentősebb kultúrközpontjai. Itt volt az egykori Szogdia, és ezen a területen haladt végig a selyemút is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 0:09

https://www.valaszonline.hu/2021/10/05/ ... d-utirajz/
A KÉP a cikkből származik:
Kép
4/A híres szőnyegek:
Szuzani ágytakarók, szófatakarók, és faliszőnyegek.

A szuzani szó jelentése kézimunka, amely a hímzett törzsi textíliák egyik fajtája. Suzani szülőhelye a mai Üzbegisztán, és a Selyemút mentén található terület. A legszebb és legérdekesebb közép-ázsiai hímzések közé tartoznak és nem meglepő, hogy a „Bukhara nagy hímzései”” néven váltak ismerté. A suzani évszázadok óta az üzbegisztáni nők művészi kifejezésének szerves része. A hagyományok szerint amikor egy lány született annak édesanyja elkezdte hímezni számára a szuzanit. Amikor a lány nagyobb lett bekapcsolódott a folyamatba és később a hozományként vitte tovább és lakásának dekorálását szolgálta. Ezek a nagy szeretettel készített textíliák sokféle módon használhatóak romantikát és gyönyörűséget sugároznak bárhol legyenek is.
A darabok változatos körülmények között készülnek városokban, falvakban, műhelyekben és otthonokban is egyaránt, különösen Taskent, Nurata, Samarkand, Bukhara és Shahrisabz körzetek kézműves központjaiban. Napjainkban ezek a gyönyörű kortás hímzések nemcsak üzbég otthonokat, hanem amerikai és európai lakásokat is díszítenek egyaránt.
A darabok többségénél, hagyományos hímzéstechnikákat használnak, nagyon elterjedt a basma öltés kevésbé elterjedt a láncöltés. Hihetetlenül sok idő és gondoskodás kell egyes darabok elkészítéséhez.
Közel egy évszázad elteltével Közép-Ázsiában Üzbegisztán legnagyobb műhelyei visszatértek a hagyományos természetes színezékek használatához. Az alkalmazott festékanyagok közül a madder, cochineal, indigo, dió, és gránátalma a legelterjedtebbek.
Ezek a pompás textíliák színt visznek mindennapi környezetünkbe és egyaránt használhatjuk őkket, asztalterítőként, ágytakaróként, faliszőnyegként, szófatakarónak.https://keletiszonyegbolt.hu/hu/kategor ... yem-himzes
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 0:28

5/A mai
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 0:35

:x
https://ibeauty-hu.htgetrid.com/naciona ... uzbekskie/
Kép
A népviselet a nemzet történetéről és jellemzőiről szól. Az évszázadok során alakult ki, ami azt jelenti, hogy gondosan tanulmányozva nyomon követheti az emberek egész életét.
A népviselet színsémája az üzbék helyétől függően változott. Szóval, a Surkhandarya régió híres vörös színtartományáról. Érdekes tény, hogy az egyes régiók színjellemzői ellenére senki sem viselte a fekete és sötétkék anyagból készült jelmezeket, attól tartva, hogy vonzza a hibákat.
A női ruhák színpalettája nemcsak a szépségek finom ízét, hanem a társadalom pozícióját is kimutatta. Például, hölgyek, akiknek férje magas pozícióban voltak, kék és lila ruhában öltözöttek, kézművesek - zölden.
Kép
Nyisd meg a fenti linket és sok szép ruhát láthatsz!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 0:47

https://kormany.hu/hirek/fontos-a-magya ... -erositese
Magyarország stratégiai törekvése, hogy Üzbegisztánnal minél szorosabb kapcsolata épüljön ki a mezőgazdaság területén - jelentette ki Nagy István agrárminiszter Taskentben, kedden, az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központ avatási ünnepségén.
Nagy István úgy látja:

A kenyér mellett a burgonya a másik igen fontos élelmiszer, amelynek nemcsak múltja, hanem jövője is van a térségben.

Hangsúlyozta azt is, hogy a két ország között létrejött megállapodás lényege, hogy

a magyar és üzbég szakértők közösen mérjék fel a helyi burgonyatermesztési, illetve kutatási lehetőségeket, megfogalmazzák az igényeket és lehetőségeket, valamint részletes projekteket dolgozzanak ki az ágazat további fejlődése érdekében.
A tárcavezető úgy véli, az együttműködés fontos része a gyakorlati és kutatási szakemberek képzése, valamint az ismeretek átadása is. Továbbá a közös beruházások révén megvalósuló projektek szerinte lehetővé teszik a régión kívüli piacszerzést és terjeszkedést is.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 1:08

RÁADÁS!!!
Ismeritek a TURÁNI ÁTOK KIFEJEZÉST????
A Turáni- alföld egy részén van Üzbegisztán
/

Turáni-alföld vagy Turán-síkság (kazak: Тұран ойпаты) 100-200 méter magas süllyedékterület Közép-Ázsiában, a Kaszpi-tenger, a déli-Urál, a Kazah-hátság, a Tien-san és az Iráni-medence északi peremének hegységei között. Nagy része feltöltött síkság.[1] Kazahsztán, Üzbegisztán és Türkmenisztán politikai területén húzódik./

Kép

Egy régi legenda szerint a közép-ázsiai Turáni-alföld mágusai átkozták meg az arra vándorló magyar törzseket azzal, hogy örökösen viszálykodjanak egymással.

A „turáni átok” szóösszetételt egyesek szerint Herczeg Ferenc író alkotta meg. Ez lehetséges, de már Vörösmarty Mihály 1832-ben írott, Az átok című verse is ...

Az átok
"Férfiak!" így szólott Pannon vészistene hajdan,
"Boldog földet adok, víjatok érte, ha kell."
S víttanak elszántan nagy bátor nemzetek érte,
S véresen a diadalt végre kivítta magyar.
Ah de viszály maradott a népek lelkein: a föld
Boldoggá nem tud lenni ez átok alatt.

1832.

Forrás: Vörösmarty Mihály versek
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 1:22

Hát ennyi volt lányok egy kis bemutatás NEM SAJÁT KÚTFŐBŐL.Mindenkinek akitől hoztam a videókat és cikkeket ezer köszönet ^:)^ ^:)^ ^:)^ :flower1: :littlehearth:
Jó éjszakát!Paggy
Jaj elfelejtettem a lényeget!!!
Egy aranyos történet az üzbég TIMUR LENKRŐL,aki híres hadvezér volt 1300 körül
Aszépséges Bibi Khanum, Timur első felesége, elhatározta, hogy férje, a rettegett hadvezér tiszteletére építettet, egy csodálatos mecsetet, aminek nincs párja az egész világon. Eleinte gyorsan haladt a munka, de az utolsó boltív nem akart elkészülni.
Történt ugyanis, hogy a főépítész beleszeretett Bibi Khanumba, és csak egy csókért lett volna hajlandó befejezni a munkát. Hosszas huzavona után végül engedett az asszony, de az építész csókja égő nyomot hagyott az arcán. Timur azonnal észrevette a csók nyomát, kerestette az építészt, de az nyomtalanul eltűnt. Ekkor rendelte el a kötelező fátyolviselést a nők számára.
http://pvincze.blogspot.com/2014/01/szamarkand.html
Itt nagyon szép képeket láthatsz.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 8:24

Kedves Lanyok!Mikozben feltettem az este a sokmindent, ejszaka rajottem mennyire felszines ez igy.H.Mint egy utazasi iroda prospektusa.Hogy lehetne megismerni az orszagot ha nem ismeri meg az ember picit melyebben legalabb az asvanykincseit a vallasat a nep eredetet Hogy es mit termesztenek, a krumplin kivul, hiszen a piacon 1000 fele termenyt lattunk Gondoljatok el ha Magyarorszagrol keszitenenek ilyen bemutatkozast mit lehetne bemutatni.Persze a muemlekek a piac.De az visszaadna a lenyeget?Ti mit mutatnatok meg es mondanatok el hogy vakis kep legyen az orszagunkrol?Megyek kutyat setaltatnPaggy:-h Pi.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 17. 9:51

Sziasztok lÁnyok és Elthan! Mondanám hogy jó reggelt, de inkább már szép napot, ugyanis jócskán délelőtt van.!
Annyi nézni és olvasnivalót kaptunk javarészt persze most Paggytól, hogy csak néztem. De sok mindent élvezettel olvastam.
azért is jó sok sorozatot nézni, már ahol adnak az eredeti helyszínekre, hogy még jobban belelássunk az adott nép életkörülményeire, helyszíneikre. Persze a legjobban talán a dok filmek alkamasak erre de valamikor én is pl. regényeken keresztűl és anno történelem órán okosodott! Dr. Tenk Béla volt anno a történelem tanárunk, hát imádtuk, annyira jól tudott bennünket érdekeltté tenni a sok sok ismeret befogadására! az Ő órái voltak akkor az alfa és az omega.

Viszont gyerekkoromban voltam egyszer egy grúz esten és fantasztikus hangulatot csináltak a Margit - szigeten, többször visszatapsoltuk őket. Ott is csodaszép ruhákban voltak a hölgyek, na de a srácoknak sem volt szégyellni valójuk.

egyébként döbbenetes az Aral tó pusztulása!

Megnéztem sok sok linket is, de majd vissza kell nézzem őket.
Most mennem kell, még nincs ebéd, tegnap mindent megettünk. :D .
Vigyázzatok magatokra! Itt narancssárga riasztás van érvényben. :ymhug: :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy, egyáltalán nem felszínes amit kitettél, hatalmas munka van benne. Sokkal jobban közelebb hoztad a dolgokat mint egy prospektus tette volna, úgyhogy ne kicsinyeld le amit feltettél! :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2022. február 17. 9:55

Sziasztok Lányok, Elthan!

Paggy: rák vagyok július 17-én születtem, de időt ugye nem tudok. Tetszik ez a Munchos ötlet. Nem kell mindennap valamit rendelni tőlük ugye?

Kata: nekem már decemberben amikor feltettem a képet a testem durván 80%-a viszketett és vörös és sebes volt. A kamerával viszont csak akezem tudom fényképezni. Nagyjából január végére alig vakaróztam és már sehol nem voltam piros. Beszéltük a férjemmel, hogy lehet, hogy a testem a vírus ellen mindent bedobott, mert akkor volt a szünet a vakarózásban. Nagy rejtélyek vannak. Most ahogy feltették a tesztet aznap elkezdtem vakarózni és azóta minden nappal többet ismét. Neked akartam még írni, hogy én célirányosan szoktam menni vásárolni. Mindig megnézem, hogy éppen mi az akciós, ha van olyan felírom és a listával megyünk, vagy hozatom a fiammal. Ki kell nézned, hog milyen bolt van a környéketeken és annak az újságját nézni. Ha nem dobják be én itt szoktam nézelődni. Nekem el van mentve, én ezt tudom a legjobban olvasni. Igaz, hogy 150%-ra van állítva az oldal mérete, nekem akkor olvasható a betűnagyság. https://akcios-ujsag.hu/ Ebben boltra is lehet keresni. https://akcios-ujsag.hu/akcios-ujsag/el ... uhaz/aldi/ vagy https://akcios-ujsag.hu/akcios-ujsag/el ... ny-market/ Most éppen Karalábét, tortillát, sertés virslit, morzsolt kukoricát és egész zöldbabot, fekete babkonzervet és lecsót akarunk hozni. Feketebabot még soha nem sikerült vennem. Banyatankkal szoktunk menni vásárolni. A lehel piac és az aldi 1,9 a penny 1,7km tőlünk gyalogosan spár 2 is van 2-3 utcányira. Néha, ha nagyon megéri akkor akkor lidlbe is megyünk. Nemrégen kaptam ott 1100 Ft/kg áron gluténmentes zabpelyhet ami 1400Ft/kg máshol. Én mindennek a kilós árát nézem, hogy megéri-e. A kiszerelések nagyon becsapósak.

Rita: Mindenhova nagyítóval megyek mióta gluténérzékeny lettem, kénytelen vagyok átnézni minden cimkét. Például gondoltátok, hogy a 90%-os étcsokiban is lehet glutén? Vagy a sültkrumplin vagy májkrémben? Köszi a linket a hajdina palacsintával kapcsolatban. Hasonlót olvastam Mindenmentes Nórinál. Ő pizzát készít beáztatott lencse és hajdina keverékből. Éjszakára beáztatja, leszűri és utána turmixolja le. Ez az alap. Picit elősüti azt hiszem, majd utána rá a feltét és úgy fejezi be a sütést. Én kávédarálóval szárazon megdarálom a hajdinát és azt használom lisztként. Illetve még a kölest is azzal szoktam vagy zabpelyhet. A zsírosabb magokhaoz, dió, len, szezám, mák, szotyi nekem Chopperem van. Lassan 20 éves már. Topshopos vásárlás volt. Imádom. Ja és padlizsánkrémet is azzal csinálom. A lényeg, hogy a kávédarálóval daráld meg a hajdinát lisztnek és abból már akár vízzel is mehet a palacsinta. De a hajdina olyan puhára ázik, hogy az ezeréves botmixerem is simán viszi.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2022. február 17. 9:57

Letelt a szabadidőm, mennem kell teegetni, főzni. Lassan gépelek sajnos.(( Mindenkinek további szép napot.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 17. 10:05

Szia Éva, de jó hogy visszaléptem..
Örömmel olvasom a javulást, bár a teszt most megint bezavar, de szerencsére nem fog sokáig tartani.!! Mikor veszik le?

Sajnos nem tudok mindig úgy vásárolni ahogy szeretnék, mert ugye Samu velem van ...........

hozok egy kis videót a tüntetésről!
6, perctől...

Remek kiállás! Én is aláírtam a petíciót! :littlehearth: :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 17. 11:58

Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 17. 12:23

Paggy, köszi a kutakodásodat! Amikor ezekről a közép-ázsiai országokról tanultunk, még a Szovjetunió részei
voltak, és én meg is rekedtem annál a szintnél. Nem olvastam róluk, és dokumentumfilmet se néztem róluk.
Annyit tudtam csak, hogy miután önállóak lettek, még nagyobb nehézségekkel kellett szembenézniük, mint
addig, pedig az oroszok uralma alatt se volt könnyű nekik.

Borzalmas volt nézni az Aral-tó pusztulását. Mennyi élőlénynek adott valamikor életteret, most meg milyen
szánalmas látványt nyújt azokkal a hajó torzókkal.

A Selyem-út nagyon izgalmas. A só útja mellett szerettem volna erről is filmet vagy sorozatot fordítani. De
csak olyanokat találtam, amihez nem volt angol felirat. Amihez volt, azt már leadták a tévében magyarul is.
Nagyon élveztem volna! Arra nem is gondoltam, hogy járványok is terjedhettek a Selyem-úton, pedig logikus.

Csodásak az épületek, a falfestmények, a kézimunkák a szőnyegekkel, a fafaragásokkal együtt. Az utolsó linken
a szamarkandi utazásról készült fotók a legcsodálatosabbak nekem. Jó, hogy ki lehet nagyítani a képeket.
Nagyon tetszett Timur Lenk szobra mögött a jelent jelképező óriáskerék. Megnéztem, egy 9 nap 7 éjszakás
út 500 ezer forintnál kezdődik. Marad Anglia! =))

Ha Mo. annyi sorozatot tudna készíteni, mint az ázsiaiak, akkor máris sokat tenne azért, hogy szerte a világon
megismerjenek bennünket, úgy ahogy vagyunk. Ez a formátum a legalkalmasabb arra, hogy minden szempontból,
eladjon bennünket. Mi is az ázsiai sorozatokon keresztül látjuk a jelenüket, a jövőjüket,a múltjukat, azon
belül a kultúrájukat, az ételeiket, az építészetüket, a szokásaikat, gazdasági fejlettségüket stb...stb.

Kata, nálunk reggel esegetett, meg nagyon fújt a szél. Most délben, meg szépen süt a nap, és már csak szellő
fújdogál. Az eső miatt nem mentem le délelőtt, így a főzés mellett takarítottam is egyet.

Éva, nekem a turmixom túl darabosra hagyja a hajdinát, de a rúdmixerrel még nem próbáltam. Jó, hogy mondtad.
Pont hogy a lisztet akarom kiváltani a turmixolt nyers hajdinával. Nincs semmi baj a liszttel (mármint a nem fehér,
nem finomított lisztekkel), de jobb, ha nincs annyira finomra őrölve. A lányomnál csak beletettük a kehelybe a
megmosott nyers hajdinát, meg a vizet, pillanatok alatt összeturmixoltuk, és a kehelyből már öntöttük is az olajmentes
serpenyőbe. Gyorsan megsültek, és lehetett enni a wrapot. Igazából nem tudnék egyedül kihasználni egy nagyobb
teljesítményű robotgépet, azért nem akarok pénzt áldozni rá.
Még azt el tudom képzelni, hogy a kávédarálóval durvábbra őrölöm a hajdinát. Na, ki fogom próbálni.

Angliában láttam csak feketebab konzervet, itthon még nem, ezért veszem a piacon. Épp most főtt meg a kuktában.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 17. 14:11

Ma brokkolikrémes tésztát készítettem. Olyan egyszerű kimondani. Mintha csak brokkoliból és tésztából
állt volna az ebéd. Pedig jó sok zöldséget sikerült megint belecsempésznem.
(A múltkor cukkinikrémes tésztát tettem ki, de azóta karfiolkrémet is csináltam. Azt is hozom majd.
Mindegyik ugyanazokkal a hozzávalókkal készül.)

A tk. penne tésztát répával, borsóval, zöld- és sárgahüvelyű babbal főztem ki. A vízbe csak egy kevés sót
tettem.
Míg ezek főttek, betettem a kuktába egy egész fej brokkolit, a torzsáját, egy felszeletelt karalábét, egy kis
fej kockára vágott céklát, egy kisebb édeskrumplit, egy negyed sütőtököt, egy hagymát és három gerezd
fokhagymát, és megpároltam őket.
Mivel a lányommal dumcsiztam, kimaradt egy krumpli, és pár darab kelkáposzta levél az üstből. A kelkápit
elengedtem, de a krumplit nem lehetett, így azt utólag egy kis lábosban főztem meg.

A brokkolikrémhez a brokkolit, a karalábét, a hagymát, fokhagymát, egy kevés édeskrumplit, a krumplit,
a krumpli főzővizét, kesujoghurtot, sót és sörélesztőpelyhet összemixeltem. Került még bele egy kevés
folyékony füst, amit már nagyon vártam, hogy kipróbálhassam. Nem bántam meg!!! Nagyon fincsi ízt adott
a krémnek. Nagyon gyakran fogom használni. Majd hosszabban írok róla.

Még hajnalban főztem a kuktában egy adag feketebabot, amit négy napig fogok enni.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 17. 14:29

Ilyen folyékony füstöt vettem:

Kép

"Mesterséges anyagot nem tartalmaz. A folyékony füst a faszén gyártásakor a kéményben lecsapódó
folyadék, amit ételek természetes fűst ízének eléréséhez használnak. A termék semmilyen káros
összetevőt nem tartalmaz, a vegetáriánus konyha tökéletes kiegészítője."

Összetevők: ivóvíz, természetes fűst kivonat, poliszorbát.

A poliszorbátok emulgeálószerek, amelyek veszélytelennek számítanak. A zsíranyagcserébe kerülve
lebomlanak.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 14:45

Ezt olvassatok el, most hallottam x_x
A kinai Baolong autoipari orias tovabbfejleszti szigetszentmiklosi gyarat.MOST JON A Lenyeg x_x. aZ 5 milliardos befektetest Magyaro. 1,5 milliarddal!!!!! tamogatja amivel ....35db uj munkahely jon letre x_x
A kinaiak innen akarjak az E.Uban szetszorni az elektromos alkatreszeket.Nem tul draga ez nekunk????Egy altalanos iskolaban, kozepes nagyban, van ennyi tanar.1,5 milliard 35 munkahelyert?
Kinek az erdeke a kinai seggnyalas?Illetve a rovidtavu haszonert tenyleg eladjuk magunk.Ha nem Fundan majd jon mas kinai ceg???
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 14:51

Azert majd utanaolvasok hogy van ez mert nem uszitani akarok es nem is politizalni.De az biztos hogy az oroszok helyett most a "KINAIAK MAR.A SPAJZBAN VANNAk"
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 17. 14:56

Fehérbabos zöldségragu zöldséges barnarizzsel

Alsó réteg: paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, újhagyma, paradicsompüré, paprikakrém, só,
bors, őrölt pirospaprika, víz
Második réteg: répa, gomba
Harmadik réteg: kelbimbó, főtt fehérbab

Kép

Kép

Kép

Kép

Mindent összekevertem, ízesítettem még ha kellett, majd készre főztem a kuktában. Mikor készen volt,
egy kevés tk. liszttel sűrítettem a levét.

A barnarizst mexikói keverékkel, kápia paprikával és zöldbabbal főztem meg.

A karfiolkrémben karfiol, karfioltorzsa, karfiollevél, hagyma, fokhagyma, krumpli, kesujoghurt, víz, só,
sörélesztőpehely van összeturmixolva.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 15:13

Ooo,Talan egy TENE etterem honlapja kerult ide??Olyan guszta minden!Lehet rendelni???
Akkor en a felkesz gomba sargarepa kombinaciot kerem. :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 15:58

Lanyok!Hanyok az idegessegtol.A parom 2,5 oraja elvitte a kutyat setalni.Nem vette fel a telefont.Most ertek haza.Azt mondta a kutya donti el mikor jonnek haza.Csak mentek mentek arkon nokron keresztul.De en vsgyok a hulye.Megprobaltam hatha megis rabizhatom.De nem.Mar nem mert mennek az orruk utan s azutan hol szedem ossze oket?Nem demens hanem nem hajlando mar alkalmazkodni.Ha o viszi akkor addig mennek amig leesik a labuk..Igy alszik Csoki.1 perc utan.
Kép
Lehet ,hogy a 17-es cukra miatt változott így meg a párom??Ma megtaláltam a szemetesben 1 nagy üres jégkrémes dobozt.Megehette amíg nem voltam itthon.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 17. 16:33

Lányok a nagy izgalom közben elkészült/40 perc 200 fokon/a sütőzacskóban az egész sültcsirke.MENNYEI!!!! :-bd :-bd :-bd
Sütőzacskó,sütőzacskó Lányok!!Kukta,sütőzacskó és szilikonos sütőpapír ,ezzel a 3-mal csodákat lehet művelni.Málik le a csontról a hús és ropogós a teteje.Zöldséggel is meg lehet csinálni!!!Jonatán almát tettem a belsejébe.FINOM!!!
Megyek megetetem a VILÁGJÁRÓKAT :)) utána elolvasom,hogy mit írtatok,majd gyakorolok a furulyaórára.
Kép
A sütőzacskót az utolsó 5 percben levette/kidobtam/
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 17. 16:37

sziasztok!

Levágtam a nagyujjam ujjlenyomatát, a fiammal visszatettük, jó szoros kötés rá, és most igy gépelek.
Ez az eredménye, ha az embernek máson jár az esze és nem figyel sajtvágás közben.
Nézlek majd benneteket, de most egyenlőre lefekszek a sétáltatás után kicsit, kipihenem az ijedséget.
A férjem modnta, hogy menjek a sürgősségire. Minek? Lefertőtlenitettük, visszaraktuk, bekötöztük, ott mire fél nap után sorrakerülnék, kezdve, hogy kiröhögnek ilyesmivel elmenni, addigra meg is gyógyulok,

Irok majd, jövök majd, csak kicsit később.

Vissza: “Társalgó”