Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 2. 21:22

Kata mai fotói:

Új, nagyobb, kényelmesebb konyha asztallal lepte meg magát Kata.
Ja, az új serpenyőt ki ne hagyjam. Kata szerint szuper:

Kép Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 2. 21:25

Kata! Használjátok Samukával egészséggel!
Jó főzőcskézést kívánok!

:movingflower: %%- :movingflower: %%- :movingflower: %%- :movingflower: %%- :movingflower: %%-
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. augusztus 2. 21:42

Rita írta:
Gabóci5 írta:Rita! Ezek a fuksziák gyönyörűek, @};- :) és a felhőid is különlegesek. :)
Biztonságos utat kívánok hazafelé! %%- :x

Neked is köszönöm szépen, Gabi!

Kiteszem a többi fuksziát is, amit azokkal együtt fotóztam:

Kép
Kép
Kép

Rita,gyonyoruek ezek a fuksziak!:)Rgebben en is tartottam tobbet is,a parom kedvenc viraga volt.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. augusztus 3. 6:33

Köszönöm Rita a képeket! Jót mosolyogtam az enyémen a 3 féle italválasztékon! De ez azért van, mert sosem tudom Samukának éppen melyikhez van kedve! A nyár miatt van gyümölcslé is, ami néha a levest helyettesíti, viszont a tea és a víz az mindig ott van!
A Sirályokról mindig Hitckok filmje jut eszembe, gyerekként láttam és bizony jó ideig féltem még a galamboktól is kint, annyira beleéltem magam anno abba a filmbe, ma már csak mosolygok rajta..de akkor... :-o ..
Legyen szép napod az első itthoni napon! :ymhug: ~o) :moviKépngflower: :flower1: :littlehearth:
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2016. augusztus 3. 9:33

Kedves Rita! Tegnap csak üdvözöltelek ma jön a köszönet a képes élmény beszámolódért, amit minden napodról küldtél.
Szép helyeken jártál és napról napra gyönyörű képeket készítettél. A városok hangulata jól átjött a képeken, nagyon tetszettek és én is szívesen bejárnám ezeket a csodálatos helyeket (bár így is kicsit olyan volt, mintha mi is ott lettünk volna)
Minden képed jól sikerült és nagyon tetszenek, de a Blackpool Toronyról készült képnél az volt érdekes, ahogy a ház közepén kiemelkedett a nem megszokott stílusú torony. A Liverpoolban készült képeid közül nekem két kép van, ami nagyon tetszett: egyik a sétahajóról készült kép (a Hóvirág utáni második) és a dokkban készült képek közül az amelyiken a piros hajó van
Csodásak a napos, felhős, virágos képeid. A mályvarózsákról készültek nagyon tetszenek (loptam őket!).
Remélem jövőre is elviszel egy virtuális utazásra!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 3. 19:22

Kata58 írta:Köszönöm Rita a képeket! Jót mosolyogtam az enyémen a 3 féle italválasztékon! De ez azért van, mert sosem tudom Samukának éppen melyikhez van kedve! A nyár miatt van gyümölcslé is, ami néha a levest helyettesíti, viszont a tea és a víz az mindig ott van!
A Sirályokról mindig Hitckok filmje jut eszembe, gyerekként láttam és bizony jó ideig féltem még a galamboktól is kint, annyira beleéltem magam anno abba a filmbe, ma már csak mosolygok rajta..de akkor... :-o ..
Legyen szép napod az első itthoni napon! :ymhug: ~o) :moviKépngflower: :flower1: :littlehearth:

Kata! Te jobban tudod, mi van a háttérben, én észre sem vettem a sok italt.
Az asztalt néztem, mert tudtam, hogy az az új, és annak örülsz annyira, meg a serpenyőt.
Mit főtt benne? Ezzel avattad fel a az új edényt? Én ma a fagyasztóból ettem, hogy minél
több időm legyen fordítani.

Liverpool a vasútállomás lépcsőivel:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 3. 20:02

MinGi írta:Kedves Rita! Tegnap csak üdvözöltelek ma jön a köszönet a képes élmény beszámolódért, amit minden napodról küldtél.
Szép helyeken jártál és napról napra gyönyörű képeket készítettél. A városok hangulata jól átjött a képeken, nagyon tetszettek és én is szívesen bejárnám ezeket a csodálatos helyeket (bár így is kicsit olyan volt, mintha mi is ott lettünk volna)
Minden képed jól sikerült és nagyon tetszenek, de a Blackpool Toronyról készült képnél az volt érdekes, ahogy a ház közepén kiemelkedett a nem megszokott stílusú torony. A Liverpoolban készült képeid közül nekem két kép van, ami nagyon tetszett: egyik a sétahajóról készült kép (a Hóvirág utáni második) és a dokkban készült képek közül az amelyiken a piros hajó van
Csodásak a napos, felhős, virágos képeid. A mályvarózsákról készültek nagyon tetszenek (loptam őket!).
Remélem jövőre is elviszel egy virtuális utazásra!

Kedves Zsike! Minden képet nagy örömmel osztottam meg veletek! Boldog vagyok, hogy
jól éreztétek magatokat a virtuális utazás során!

Miközben olvastalak, az jutott eszembe, hogy Liverpoolt, Menchestert, és Chestert épp olyan
jól fogjátok ismerni, mint én, mert még sokszor vissza szeretnék ezekbe a városokba térni.

Liverpoolban az a jó, hogy hiába nagy város, mégsem óriási, és nagyon emberbarát. Minden
lépésnél van valami nézni, figyelni, lesni való, így úgy érzed, hogy alig kellett menned, mégis
sok helyre eljutottál. Csak otthon, amikor levettem a cipőmet, és leültem, majd alig bírtam
felállni, akkor néztük meg a lányommal, hogy mennyit is gyalogoltunk. Most ez a kedvencem
Warrington után.

Ez a három város nagyon közel van a gyerekekhez, és rengeteg felfedezni való maradt bennük,
ezért ezek élveznek elsőbbséget nálam, így nektek is ezekről fogok írni majd.

Jövőre nem tudom, hogy lesz a nyaram, mert úgy néz ki, hogy a nagyobbik fiam nősülni fog, így
lehet, hogy nem fogok kimenni. De a kinti gyermekeim úgyis hazajönnek, szóval nem lesz egyikből
sem hiányom, és nekik sem belőlem.

Nagyon sok fényképet csinálok egyszerre, hogy majd a legszebbeket tartsam meg. Mindenről
két-három fotót csinálok a biztonság kedvéért. Liverpoolban 375 képet készítettem, és ezt
egy szerencsétlen véletlen kapcsán tudtam meg.

Hazaértünk a lányommal, és már alig vártam, hogy láthassam nagyban a képeket, amikor a
laptopomra való áttöltésnél, a folyamat közben csináltam valamit, így egyik helyen sem voltak
már meg a fényképeim. Üres volt a fényképező kártyája, és a laptop megfelelő mappája is.
Borzalmas volt a tudat, hogy eltüntettem az aznapi élményeimet! Még szerencse, hogy otthon
volt a fiam, és egy program segítségével visszavarázsolta a letörölt fotókat. Aztán azt mondta,
hogy mindenkinek nagyon kell vigyáznia, hogy hogy adja el a telefonját, vagy a számítógépét,
vagy tabletjét, mert hiába törli le a dolgait róla, vissza lehet nyerni mindenét, amit a memóriában
tárolt. Persze arra is van egyszerű megoldás, hogy ne lehessen visszanyerni.

Igen, a piros hajós kép is, és a liverpooli látkép is nagyon jól sikerült! Nekem is a kedvenceim.

A 375 képből csak négy lett ilyen, mint amit most beteszek, a többit sértetlenül kaptam vissza.

Az elsők az aznapi reggeli felhő fotók lennének:

Spoiler: mutasd
Kép Kép

Ez pedig a hajókázás két fotója:

Kép Kép

Ez még a kikötőben készült, ahogy vártuk Hóvirágot. Birkenhead folyóparti része:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. augusztus 3. 20:17

Rita írta:Ez még a kikötőben készült, ahogy vártuk Hóvirágot. Birkenhead folyóparti része:

Kép

Ez a kép nagyon tetszik.

Rita! El tudom képzelni mit érezhettél amikor rájöttél, hogy eltüntek a képeid. Szerencse, hogy Kristóf ennyire profi, hogy visszaállította. Mi is szegényebbek lennénk ha nem láthatnánk majd őket. #:-s :-o ;;)
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2016. augusztus 3. 20:30

Kedves Rita! Míg beléptem ,addig Gabi leírta a mondanivalómat szinte szóról szóra így csak kiegészíteném azzal, hogy a gépen készült videó is nagyon jó lett. A kép eltűnése az én vérnyomásomat is jelentősen megemelte volna, de ilyenkor valóban az egyetlen lehetőség- irány a számítógépes zseni!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. augusztus 4. 3:27

Rita írta:Kata mai fotói:

Új, nagyobb, kényelmesebb konyha asztallal lepte meg magát Kata.
Ja, az új serpenyőt ki ne hagyjam. Kata szerint szuper:

Kép Kép Kép

szia Rita! kérdezted mit főztem éppen...A Maggi mexicói chilis babját csináltam meg, 3odkg darálthús, a por, fehérbab konzerv, kukorica konzerv..
Annyi csak a munka vele, hogy fehéredésig pirítjuk a darált húst, hozzátesszük utána a port, 4dl vizet , a két konzervet, és 15-2o perc alatt összeforraljuk. mivel másnapra maradt, azért főztem egy kis rizs, és koreai módon összekevertem tálaláskor :)) Így másnap is volt ebédünk!így 15oo-ból két napra elég volt az ennivaló! Picit csípős, de ez még Samukának is kedvenc lett! :D \:D/
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. augusztus 4. 3:36

A 375 képből csak négy lett ilyen, mint amit most beteszek, a többit sértetlenül kaptam vissza.

Az elsők az aznapi reggeli felhő fotók lennének:

Kép Kép

Ez pedig a hajókázás két fotója:

Kép Kép

Ez még a kikötőben készült, ahogy vártuk Hóvirágot. Birkenhead folyóparti része:

Kép[/quote]
szia Rita! Gyönyörűek a képeid, és csak vigaszként mondom, hogy a kép a kép a képben egyáltalán nem lett rossz.Sőt! határozottan tetszik! Bár lehet én is kis híján elájultam volna, ha a hatalmas kirándulás után nem lehetett volna visszahozni a képeket! Nagy kár lett volna értük! :ympray: :-w
De minden jó ha vége jó... \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Na mentem vissza aludni. i-) Csak megébredtem a fejfájástól de veszek be gyógyszert és irány az ágy... :-h @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 4. 7:07

Kedves Gabi, Zsike és Kata! Amikor rájöttem, hogy eltűntek a képek, úgy éreztem,
hogy vége a világnak. Csak egy nagy űrt éreztem magamban, mintha a képekkel
együtt belőlem is eltűntek volna az átélt élmények. Amikor azt mondta a fiam, hogy
mindjárt megpróbálja visszaszerezni a fotókat, bár kétkedtem, de reménykedni is
kezdtem. Olyan még nem volt, hogy ne tudott volna valamilyen gépes problémámat
megoldani, bár ez igazán lehetetlen vállalkozásnak tűnt. A mai napig sem értem,
hogy lehet, hogy valamit letörlök, vagyis NINCS, de mégis VAN. Mindegy is, a lényeg,
hogy visszakaptam a fotóimat! A könnyeim meg elkezdtek potyogni.

Tegnap nem fotóztam, de most kimentem szétnézni a kertbe. Füvet kell nyírni, de
sürgősen! Ez egy gyomnövény, a virágai átmérője az egy forintosét sem érik el.
Még nem találtam meg a nevét. Néha halványlilába hajlik a virág színe:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 4. 7:12

Kata58 írta:szia Rita! kérdezted mit főztem éppen...A Maggi mexicói chilis babját csináltam meg, 3odkg darálthús, a por, fehérbab konzerv, kukorica konzerv..
Annyi csak a munka vele, hogy fehéredésig pirítjuk a darált húst, hozzátesszük utána a port, 4dl vizet , a két konzervet, és 15-2o perc alatt összeforraljuk. mivel másnapra maradt, azért főztem egy kis rizs, és koreai módon összekevertem tálaláskor :)) Így másnap is volt ebédünk!így 15oo-ból két napra elég volt az ennivaló! Picit csípős, de ez még Samukának is kedvenc lett! :D \:D/

Kata! Gondoltam, hogy ilyesmi lehet. Én is veszek néha ilyen port, csak én a Knorr termékeiből
szoktam válogatni inkább. A nagyobbik fiam szereti a csilis babot. Ugyanúgy kell elkészíteni,
ahogy te is írtad.

A csipkebogyó is sokat pirosodott, míg nem voltam itthon:

Kép
Vaskica06

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2016. augusztus 4. 8:41

Kedves Rita!
Jó,hogy ilyen ügyes fiad van.Kár lett volna a képekért.A folyóparti kép gyönyörű.A fehér virág és a csipkebogyó szépek.Jó pihenést és fordítást kívánok.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 4. 9:16

Vaskica06 írta:Kedves Rita!
Jó,hogy ilyen ügyes fiad van.Kár lett volna a képekért.A folyóparti kép gyönyörű.A fehér virág és a csipkebogyó szépek.Jó pihenést és fordítást kívánok.

Szia Ica! Kristófnak kicsi korától a számítógép, és az azzal kapcsolatos dolgok a mindene.
Meg az angol! Talán az angol volt az egyetlen tantárgy, amiből láttam, hogy házi feladatot
ír, és még tanulja is.

Köszönöm szépen!

Szép napot kívánok neked!

Mikor ezt a pókhálót készítettem, a pókocskát láttam a közepén, de azt nem, hogy pici
harmatcseppekkel van tele. Mondom, hogy egyre több meglepetés ér, amikor nagyban
újranézem a fotókat. Eljön az az idő, hogy olvasószemüveget kell magammal vinnem, ha
kedvem támad fényképezni.

Kép
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. augusztus 4. 15:46

Ritám, szeretném megköszönni azt a sok képet amit készítettél,
és bennünket igazi angliai túrára vittél. :movingflower: Nagyon tetszettek a téglaberakásos házak
fotói, ilyenkor sajnálom ,hogy a csikóim már igen megfáradtak, és már nemigen jutok
el ilyen szép helyekre. Írtad, hogy nem sokszor esett az eső, bezzeg nálunk, szűk egy hónap alatt
150 mm-nyi eső esett, csak a kárt csinálta. :(
Biztos lesz még fotótárlatod az utazásodról, kíváncsian várom.
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 4. 16:45

Szia dolores! Itt is leírom, hogy milyen jó újra itt látni!!

Nagyon szívesen a virtuális utazást! Örömmel vittelek magammal benneteket!
Én is el vagyok szokva az egész napos mászkálástól. Amint hazaértünk egy-egy
útról, nagy erőfeszítések árán erőt vettem magamon, lezuhanyoztam, felvettem
a "játszós ruhámat", és csak utána ültem le. Az első, a chester-i kirándulás után
már tudtam, hogy nem lesz erőm felállni, ha leülök.
Chester után balga fejjel előbb leültem, később akartam elmenni zuhanyozni.
Reggeli mosdás lett belőle.

Ma szép harmatos fotókat sikerült végre csinálnom:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. augusztus 4. 17:33

szépek a fotók a harmatról azt hittem esőcseppek! Én is úgy vagyok a kimenetellel, hogy mikor megjövünk egy vásárlásból vagy aputól és leülök alig bírok lábra állni...de aztán idővel csitul a rendetlenkedése a lábamnak... :( :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 6. 11:48

Kata tegnap esti fotói:

Kép Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 6. 14:20

Kata! Olyan szépek azok a képek, ahol a nap átsüt a fákon!

A mai harmatos képeim nagyon jól sikerültek szerintem.

A fű így el volt hajolva ott, ahol ezt a képet készítettem:

Kép

Már sütött a nap, az apró cseppeket felszárította, de a nagyok még
ellenálltak:

Kép
Vaskica06

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2016. augusztus 6. 15:50

Kedves Kata!
Nekem legjobban a második kép tetszett,ahol az emeletes ház felett egy szürke felhő látható és az felett mintha egy mesebeli város látszana rózsaszínben csillogva.Nagyon tetszett.

Kedves Rita!
Hihetetlen,hogy az esőcseppek milyen szépek ezeken a leveleken.Olyan, mintha kis gyöngyök lennének.Nagyon szépek.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 6. 18:43

Vaskica06 írta:Kedves Rita!
Hihetetlen,hogy az esőcseppek milyen szépek ezeken a leveleken.Olyan, mintha kis gyöngyök lennének.Nagyon szépek.

Szia Ica! Azok a cseppek a harmattól származnak. Nagynak néznek ki, de csak azért,
mert nagyon közelről fényképeztem le a növényt.

Van még képem! Valahogy ma nagyon kedvesek voltak hozzám a harmatcseppek.
Az a fotó mindig szebb, ahol sütött a nap:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 7. 18:52

Csak fordítok, mosok, fordítok, pakolászok, fordítok, takarítok, és alig fotózom.
Ha lesz kellő biztonsági tartalékom a Go Prinvess Go-ból, akkor többet fogok, mert
kezd hiányozni már.

Tesók a járda mellől:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. augusztus 7. 19:14

Mintha csak az Unni vigyázna a kishugira... :D nagyon jó pillanatban elkapott kép! Rita, lehet hogy most kicsit kevesebb a kép de a hatás ugyanolyan vagyis élvezzük :D :)) :flower1:
Vaskica06...örülök, hogy tetszett az egyik képem :ymblushing:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 8. 7:34

Boltba menet: az egyik helyen még tavaly kivágtak egy szivarfát, mert nagyon rossz helyre
nőtt. Persze a földben maradt törzs kihajtott, és a kis friss hajtásai szebbek, mint valaha.
Élénk zöld színű, szép formájú, ellentétesen álló leveleit mindig megcsodálom, ha arra járok:

Kép

Vissza: “Társalgó”