Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 18. 15:38

Kata, az jó, hogy sok mindent meg tudsz venni a kiskocsi segítségével, de hagyj ki szándékosan
nem túl fontos dolgokat, hogy legyen indok újra kimenni a lakásból. ;)

A lányomék is covidosak lettek (nincsenek oltva). Épp karanténban vannak. Nem voltak nagyon súlyosak a
tüneteik szerencsére. A vejem otthonról dolgozik, a lányom nem tud, mert Lilyke is karanténban van, vele
kell lennie. Igazából hat éves kor alatt nem kell karanténban lenniük a gyerekeknek, de mivel a szülőknek
otthon kell maradniuk, őt se viszik bölcsibe. Azt nem tudjuk, hogy Lilyke elkapta-e, mert őt nem tesztelték.
Nem akarták bolygatni, mert nem tűnik betegnek.

Szerintem csak azokat a tartalmakat törlik a yt-ról, amik valamilyen jogokat sértenek, de ez már régi dolog.

Jaj, nálatok is olyan szép színes napkelte volt ma reggel, mint nálunk! De szépek a fotók!!!! És az a sok varjú
szintén nálunk is kering a magasban, a galambokkal együtt.

Éva, szörnyű a te kálváriád, de sajnos csak akkor fog megoldódni, ha rájönnek, mi okozza a kiütéseidet, és
belülről kezdik el a terápiát. De vajon még meddig kell erre várni? Én a te helyedben most azonnal elhagynám
a tejtermékeket és a tojást. Ezek ketten nagyon sok bajért felelősek. Egy próbát megér. Én vagyok a bizonyíték
rá, hogy ezek nélkül is lehet főzni. Én sem hiszem, hogy ettől eltűnnek a kiütések, de lehet, hogy a tüneteid
enyhülnének.

Azért aludtatok el ebéd után, mert amit főztél, nehezen emészthető, megülte a gyomrotokat, elnehezültetek
(kajakóma). A szervezetetek lekapcsolt benneteket, hogy az összes energiát az emésztésre tudja fordítani.
Minden állati eredetű dolog nehezen emészthető, de a tejtermékek, főleg a sajt, még a húsnál is nehezebben.
10 dkg sajt, kb. egy liter tejnek felel meg. Tulajdonképpen egy fehérje koncentrátum, ami 18-20-24 órán át
emésztődhet, nagy munkát adva a szervezetnek.

A zabkása nagyszerű étel! Fogyasszátok továbbra is minden reggel! De ne az előre elkészítettet vegyétek, mert
ahhoz cukrot meg mindenféle mást is tesznek.

Milyen jó ötleteket írtál a gabonák és a hüvelyesek közös felhasználáshoz! Örülök, hogy én is hozzájárulhattam.
A vörös lencse héj nélküli, azért fő meg gyorsan. A fekete lencse áztatás nélkül a barnarizzsel főzhető együtt,
ha egy fél napot ázik, a hajdinával, a bulgurral, a kinoával is képes egyszerre megfőni. Én kuktában szoktam
készíteni őket, de gondolom, tűzhelyen is így működnek. A feketebabot érdemes egy éjszakára beáztatni.
Gyorsabban megfő, mint a tarkabab.

A főtt, sült, párolt növények 30-40 perc alatt megemésztődnek, nem terhelik le a szervezetet, nincs is kajakóma
utánuk. Jól teszed, hogy mindenbe beleteszed őket. Ha nagyon szétfőnének a rizsben, akkor párold meg külön őket,
és tedd utólag a rizs mellé. Mondjuk a hajdinába pont azért teszek cukkinit, hogy szétfőve kicsit nedvesítse azt. Az
ízét nem befolyásolja, csak az állagát, és még növeli is a rosttartalmát.

Azért okoskodok ennyit az emésztésről, mert már régóta érdekelt az időszakos böjt, amit épp azért találtak ki, hogy
a szervezetet tehermentesítse az állandó munkától, hogy az energiáit a betegségek legyőzésére, az egészségünk
fenntartására tudja fordítani. Majd két hónapja kezdtem magam rászoktatni, majd a végső formáját kialakítani.
Mindenképpen fogok róla írni, mert még attól is jobbak a tapasztalataim, mint, amire számítottam.

Ági, az egészségüggyel nagyon nagy baj van. Ezt a bajt abban látom, hogy a gyógyszergyárak érdekeltté teszik az
orvosokat, hogy csak gyógyszerekben tudjanak gondolkodni. Amióta tudom, hogy az orvosképzést is ők támogatják,
azóta már tényleg nem csodálkozom semmin. Jang Geum még gyógynövényekkel és ételekkel gyógyított a Palota
ékkövében, ma már csak a gyógyszereket tartják hathatósnak a betegségekkel szemben. Persze nem verik nagydobra
azt a tényt, hogy a harmadik leggyakoribb halálok a vényköteles gyógyszerek mellékhatásai.

Nem járok orvoshoz, se szűrővizsgálatokra, mert bízom a saját szervezetemben, és a hitemben. Már írtam korábban,
hogy én azt képzelem, és ebben mélyen hiszek is, hogy makk egészséges vagyok. Nem fáj semmim, nem szedek gyógyszert,
nem szoktam beteg lenni. Amióta ténézem még megfázva se voltam. Mióta áttértem abban is rendíthetetlenül hiszek,
hogy ez használ legjobban az egészségemnek. Szóval én így vagyok ezekkel a dolgokkal.

A graham liszt máris egy lépés a több rost felé! Számomra sokkal szebb látvány már egy sötét tészta, mint egy világos
tojásos.

Mi az, hogy neked szajkóból is kettő jut!? Hozzám ő is csak egyesével járt, meg a szarka is. Igaza van Paggynak, a háló
gobelinné varázsolja a fotót.

Nem hallottam még az iplikátorról, érdekes volt olvasni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 18. 15:38

Ildikó, a lenmag jóval olcsóbb, mint a kendermag. Egy évben kétszer-háromszor szoktam venni, hogy ne csak a lenmagot
egyem. A lenmagot egészben kell megvenni, és mindig csak egy keveset megdarálni belőle. Én kávédarálót használok
ehhez. Az egészben hagyott magból nem hasznosulnak a bennük lévő hatóanyagok.

Konzerv csicserit (minden mentes) beleöntök az aprítóba, teszek hozzá egy evőkanál tahinit (a DM-ben szoktam venni,
100% szezámmagkrém), kb. fél citrom levét és egy csipet sót. Összeturmixolom, és kész a hummusz. Szoktam néha boltban
is venni, de azok nem teljes értékűek. Legtöbbször a Sparban vettem eddig, de minden nagyobb szupermarketben kapható,
kivéve a Coop-ot. Hűtőben tartják, így néz ki. (spoiler)
Ha a magamét ízesíteni akarom, akkor egy kevés sóban eltett darált paprikát adok hozzá a turmixolás előtt, de akkor már
nem kell plusz só bele. Pirítósra kenve nagyon finom, de sokrétű a felhasználása. Nagyon szeretem.

Spoiler: mutasd
Kép

Most nincsenek műveim, mert újra kedvet érzek a fordításhoz, és elkezdtem keresgélni. Egy régen tervezett, de le nem
fordított sorozatot kezdtem nézni, de félúton abbahagytam, mert túl lassúnak ítéltem a cselekményt. Aztán eszembe
jutott egy másik, szintén nem fordított sorozat, aminek nagyon klassz a cselekménye, de elég rossz az angolja. Gondoltam
végignézem, hogy tudjam, miről van szó benne, utána eldöntöm, hogy lefordítsam-e. Most vagyok a 12. résznél. Lassan
haladok, mert annyira felszabdalták a mondatokat, hogy csak pillanatok jutnak az elolvasásukra, állandóan meg kell állítanom
a videót. Lesz munka vele, ha úgy döntök belevágok.

A te festményed viszont megint nagyon szép lett! Olyan érzésem van, hogy engem festettél meg, amikor a határban gyalogoltam
a földúton, mellettem mindkét oldalon sárgállott a repce, és dombok vettek körül.

Te is gyógyulj meg mihamarabb! Annyira rossz olvasni, hogy mindenki beteg!

Ági, Ildikó! Csontkovács még nem jutott eszembe, talán majd ha fáj valamim, de egy jó masszírozáson már gondolkodtam.
Az jó lehet. Még nem volt benne részem.

Paggy, Csoki feketesége szőréhez igen jól mennek a színek. A kabátka lilája, a póráz kékje, és az ágyacskája vidám színei. :D
Nagggyon cuki.

A próbabejgliket szívesen megkóstolnám! Hűha! Mandulás, narancshéjas, aszaltszilvás!? Így együtt? Ezt nevezem!

A fiatalok körében már menő dolognak számít a turkálókba, vintázs üzletekbe járni, és egymást közt csereberélni a ruhákat.
Nekem is turis a legtöbb blúzom, pólóm, szoknyám, de vannak terítőim, és ágyneműim is onnan.

Jó hangulatot ad a lila fény.

Jó szórakozást kívánok a volt kolléganőkkel!

Jókat nevettem a találós kérdéseken. Szerencsére mindegyik képpel sikerült összepároztatnom.

Így, hogy négyzethálóba tetted látszik igazán, milyen szép szimmetrikus Ildikó festménye.

Keresgélem még az ablakokat. Eddig kettőt nem találtam meg, a 14.-t és a 15.-t. Pedig ugyanabban az épületben kellett
keresni, amelyikben a 13. és a 16. volt. Háromszor mentem vissza hátha..., de ezt a két számot nem találtam.
A mai két ablak, a 17. és a 18. az eddigi legszebbek szerintem. Majd hozok képet róluk.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 18. 15:53

A mai két ablakot tartom a legszebbnek az eddigi lakásablakok közül. Sötétben, kivilágítva, közelről
még szebbek lehetnek. A 17. ablak büszke tulajdonosa tett ki esti képet a fb-ra az övéről.

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 18. 16:03

A múltkor volt szó a fagyöngyről. A piacon egyre többen árulják.

Kép

Az antikváriumban láttam ezt az alternatív karácsonyfát:

Kép

Elfogyott a japán miso pasztám, most koreait vettem. Még csak megkóstoltam, de ugyanolyan finom,
mint az előző. Nem tudom abbahagyni a miso levest! Mikor fogom megunni?

Kép

Már csak egy soványka állvány áll a minorita templom előtt.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 18. 16:14

Ez mind mai napkelte, különböző időpontokban:

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 18:48

Sziasztok,sziasztok!Friss bejelentkezes.Lanyok szuper minden , amit feltettetek.Ma este hozok frisseket es holnap hajnalban reagalok,de gyorsan elolvastam az osszest.Koszonom,koszonom.Viszont, mivel 5 kor megyunk setalni reggel , utana alszik Csoki ,akkor nem fekszem vissza es irok.Ma este hozok kepeket es videokat frissiben a varosbol.Agika!Kapcsold ki a pittyegest,nem akarlak hajnalban felkelteni!.Most 7 utan megyunk setalni, mert keson jottem haza a kolleganoi talalkozorol.Tehat VISZLAT este 8 utan.Paggy %%- @};- :-h
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 18. 19:42

Sziasztok Lányok! Most csak rövid bekukkantás, aztán teszem el a húsokat, csak fürdés és hajmosás után leültem egyet filmezni, meg megnézni az oldalt.
Igazad van Rita, tényleg csodaszép a 17.es. ablak! Na valami ilyesmit várt volna el az ember a többitől is!
Vettem karácsonyfát, hogy milyet az meglepetés lesz. A Yiskben.
Úgyhogy megint elköltöttem a Tescoval együtt egy huszast! De mindegy, most annyi gyümölcsöt ehetünk amennyit csak akarunk!
Feltéve hogy éppen karácsonyig nem romlik meg a maradék!
A csicseriborsó konzervet nem kell főzni? A misoleveshez való pasztából mennyi kell egy leveshez és hogy készül?
Isteni finom lett a levesünk, de majd még megyek egy két fehér és sárgarépát lopni belőle.
Véletlen kicsit több chilipaprikát találtam beletenni! De megérte!!!!!
Hamarosan végez a mosógép is és megyek teregetni is! Meg lassan kezdődik az Istentisztelet is szeretnék majd bekapcsolódni, de mivel este van nem tudom úgy hallgatni hogy közben a konyhában ügyködöm.

Mindig meg akartam kérdezni, hogy használja e valaki a mustármagot valamire és meg kell őrölni, mert annyi jó hatását olvastam. Nekem valahogy mindig a savanyúság jut róla eszembe.!

Rita, csodaszép lett a napkeltéd, azért csak csak van részed ebben is, nagyon hiányoznak az előző lakhelyes képeid.
Sajnálom a lányodékat, hogy covidosak lettek, remélem tényleg enyhe tünetekkel átvészelik. Jobbulást kívánok mindenkinek!

Szomszédomnak nagyon nagy fájdalmai vannak, nem is tudom meddig fogja tudni itthon kihordani, s még ilyen állapotban is főz!
Na mennem kell jó éjszakát mindenkinek!
Ja a Templom egyre szebb lesz! Nagyon jó munkát végeztek!

HÚ Rita!!! Erről jut eszembe, ha valaki vonattal megy Miskolcra, hogy tud odamenni a villamoshoz megnézni?
A pesti barátnőm szeretné az unokáját elvinni! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 20:54

Sziasztok!Hozok egy csomó képet és videót..Időbe telik,ezért nyugodtan menjetek aludni,majd reggel megnézitek.Hajnalban pedig írok, a sok szépségre reagálok,amit feltettetek. :-bd :-bd :-bd :flower1: :flower1: :flower1:
Lányok!Ők az én kedves,fiatal kolléganőim/ketten/ és az ő barátaik,akik már régóta az enyémek is.
Spoiler: mutasd
Kép

15 évvel fiatalabbak nálam. :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 21:07

A belvárosban találkoztunk az Október 6. utcában,ami a Lánchíd pesti hídfőéhez közel van.rengeteg fotót teszek be.A 2-es villamossal mentem a Lánchídig,s onnan gyalog a török ételbárig.Ezeket a képeket fogjátok látni,majd rövid videókat.
Villamosmegálló Széchenyi tér-leszállás!!
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 18. 21:08

sziasztok Lánykák!
Még mindig csak bejelentkezek, de jönni fogok!!!
nagyjából elolvastalak benneteket, de normálisan reagálni is fogok!!
Paggy, nem prüttyög semmim, ki van kapcsolva. :-)
Rita, sajnálom, hogy a lányodék nem úszták meg a covidot. Remélem jól lesznek és mihamarabb mindenki a régi.
Itt a kisgyerekek miatt is karantén van.
Tetszenek a mostani ablakképek, meg a naplemente is.
Ildikó, bugyiban vagyok a csontkovácsnál. :-)
Kata, kiváncsi vagyok a fádra :-)
Hogy van a gyomrod?
Paggy, Csoki kinyújtózkodása olyan aranyos!
Újból megcsináltam a céklasalátád, de tudod, én nem főzöm, nyersen teszem bele a répát és céklát. Na most tettem bele a saját aszalt szilvámból. Pici darabokra vágtam és isteni lett az összhatás!
Bővebben is fogok irni, most ennyi telt tőlem, de már muszáj volt bejelentkeznem.
Igyekszem jól lenni és jövök!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 21:17

Kép
Tudjátok ugye,hogy most újítják fel a Lánchidat?Így néz ki .
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 21:19

Itt van a DUNAKORZÓ egyik vége az INTERCONTINENTÁL SZÁLLÓNÁL amiben egykor,Elizabeth Taylor is megszállt.
Kép
A szálloda előtt áll Eötvös József szobra,úgyhogy hiába hívják a nagy teret,ami egy óriási körforgalom Széchenyi István térnk,a villamosmegállót mégis Eötvös térnek nevezik,így az előbb rosszul írtam.Mindjárt mutatom a szobrot.
Az Eötvös térre érkezve baloldalt a pesti szállodasort (InterContinental, Sofitel, Marriott) látjuk. Itt kezdődik a Dunakorzó, melyen sétálgatva csodálatos panorámát élvezhetnek a látogatók, de vannak itt neves éttermek és kávézók is, ahol a turisták szívesen megpihennek két városnéző séta között.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 21:29

A Dunakorzó egyik vége,a másik a Március 15 térnél az Erzsébet hídnál van.
Kép
Kép
Pocsék fotó,de KI VOLT EÖTVÖS JÓZSEF???
Báró vásárosnaményi Eötvös József Károly Bertalan Adalbert (Buda, 1813. szeptember 3.[1] – Pest, 1871. február 2.) magyar jogász, író, a Batthyány-kormány, majd az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia (1866-tól 1871-ig) és a Kisfaludy Társaság 1. elnöke (1860–1867), Eötvös Ignác politikus fia, Eötvös Loránd fizikus apja.
Kép
A szemben lévő utcán át megyünk.A nagy sárga épület a BELÜGYMINISZTÉRIUM.Ettől kezdve felfelé nézünk.Meglátjuk a sok gyönyörű homlokzatot,erkélyt.
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 18. 21:42

Jó estét.
Rita, akkor várható tőled fordítás. Ezt nem gondoltam volna, hogy ujra kedvet kapsz hozzá. Elhagytad érte, na nem az özvegyi fátylat, hanem a festészetet, biztos vagyok benne, hogy vissza is térsz hozzá. Én örülök neki jelen pillanatban.

A napkeltés ecsetre csábít, már éppen készülődnék hozzá, de a sötét fákat nem tudnám így megcsinálni. Egy sötét képem nekem is van, meg kellene keresnem a sok között, Talán majd előbányászom.

Ma egy kar. üdvözlőlapot festettem, csak úgy saját kútfejből, és kipróbáltam a maszkolót. Vannak csillagjaim, azzal próbáltam valamit összehozni.
Ági, ugyanígy ahogy írtad, már majdnem felháborodtam, hogy minek kell nekem vetkőzni, már annyira nem szeretem. De mindig megegyezek magammal, hogy kell nekem még így is.

Paggy várom a képeket, amit eddig feltettél az is nagyon szép. Nekem csak mobilom van hozzá, de lehet hogy fényképezőgéppel sem tudnék jobbat csinálni. Ha jók a fényviszonyok, akkor nem lesz ezzel sem annyira rossz. A festményeket nehéz fotózni, ahhoz is ki kell várni a természetes fényt, mert átszínezi az egészet a gép a mellette lévő színekre.
Kata ez a sok varjú? A kórház épülete körüli fák a varjak kedvenc helye, ott aztán sietni kell, mert könnyen megvan a baj, és akkor a ruhákból nagyon nehéz kimosni az ürüléket. De hát védett madarak a vetési varjuk.

Ma ledaráltam a diót a bejglihez. Nem tudom melyik nap sütöm meg, igazán először nem akartam, de mégis rászedem magam. Mákos és diós lesz 6 rud ahhoz van receptem. Csak tavaly nem sikerült 5 db, a 6. jó lett. Sajnos még melegen a tepsiben a kamrában landolt, és valahogy a hideg és a tésztában lévő gőz összeveszett, és lecsapódott a tésztában. A 6. rud, amit kivettem, hogy megkóstoljuk és nem ért el a kamráig az kiváló lett. Ilyet még nem is láttam, nem is hallottam. Most bent fog kihűlni az étkezőben.

Mindenkinek jó éjszakát. Megnézem mi újság a filmek terén, mert tegnap befejeztem a sorozatot.
/azt hiszem hiányos a hozzászólásom, mert mindenre nem emlékszem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 21:44

Ez itt a Belügyminisztérium.Nézzétek meg felül!.Mi van ott!Sajnos a jobb oldalon nem lehetett menni,mert le volt zárva,így csak oldalról fotózhattam felfelé:
Kép
Kép
https://www.otpedia.hu/lexikon/helyek/s ... ekhazanal/
Ennek az épületnek a helyén 200 éve még a CSÁSZÁRI és KIRÁLYI SÓHIVATAL állt.
sóhivatal a só kitermelésével és a sójövedékkel (a só állami monopóliumából származó adóbevétellel) kapcsolatos ügyeket intéző hivatal volt.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 21:58

Elhagyva a belügyet,megyünk tovább a József Attila utcán,mely egyenesen az Erzsébet térre vezet."Útba ejtve" jobbról a József nádor teret.Most innen mutogatok képeket.
Kép
Kép
Ez itt már a József nádor tér,amiből most csak és főleg homlokzatokat,erkélyeket fogok mutatni.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 22:12

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 22:16

Ha megnyitod a linket,megtalálod a TULIPÁNFÁT is!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 22:17

Most jönnek a kedvenc erkélyek.
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 22:33

Mindjárt ott vagyunk az október 6 utcánál,ahová betérve megtalálom az ételbárt.Bal oldalon játszótér,végig végi az utcán felfelé nézve szépségeket latok.Egyébként az Október 6 utcából nyílik a Bazilika előtti tér,ebben az utcában van a kedvenc fotógalériám és az utca végén ott a Szabadság tér a sok érdekességével pld.a volt TV SZÉKHÁZ
Mutatom az utcát.
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 22:42

Kép
Kép
Itt a Bazilika előtti karácsonyi vásárhoz vezető utca.Most jöjjenek a videók!.Kihagyom a barátnős ételbárfotókat.No, azért megmutatom az ajándékokat,amit kaptam. :)) :)) :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 22:49

Jajjj,jajj,még az ajándékok előtt meg latnotok kell!
Kép
Kép
Na ,ide jöttem:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 22:57

https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x ... ip6BAgaEAM
Ez az étterem linkje.
Most mutatom az ajándékokat.Ti már láttátok,hogy én mit adtam/szép szalvéta,rajta fűszermalom és egy pici hóember./
Lányok!Mindig nagy becsben tartom a barátaimtól ,jelen esetben 2 barátomtól és két nagyon jó ismerősömtől ,kapott ajándékot.Most is örültem nekik.Szilvi barátnőmtől kaptam a kedvenc,anyukája által eltett szódavizes meggybefőttet,ami olyan mint a rumosmeggy,egy saját maga készítette angyalkát és egy levendulaszappant.Erika barátnőmtől kaptam nagyon finom csokit,Csilla kolléganőmtől narancsos-fahéjas gyertyát,amit a szülinapomon gyújtok meg és Zsuzsitól kaptam egy mókás szájfényt.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 23:08

Most pedig hozok videókat valamint képeket.A videók a hazafelé úton készültek a vendéglő után.DE!!! előbb kimegyek teát főzni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 18. 23:33

Vissza: “Társalgó”