Paggy, megnéztem a videót, tetszett a vége is.

Párizsról:
18 évesen az embernek egy elérhetetlen cél volt , legalábbis nekem. Vadregényes volt a férjemmel a megismerkedésünk is, és az utazás az első közös utunk volt érettségim után.
Zastavával mentünk, kempingeztünk. Emlékszem volt egy nagy erdő és ott kaptunk helyet a sátrunknak. Ez már a külváros lehetett, a Szajna is nem messze volt és egy ultramodern városrész, ami kicsit fura volt a nagy üvegépületeivel Párizs belsejéhez képest.
Tudom, hogy voltunk a Notre Dame-ban, de olyan régen volt, hogy nem igazán emlékszem már az érzésekre. Azt tudom, hogy ugye akkor már fodrásztanulónak indultam és azt vártam, hogy micsoda szalonokat fogok látni, vagy hajkölteményeket, mert Párizs a divat fővárosa. Hát nem. A fodrász áraktól elájultam annál az egy, vagy két üzletnél,amit láttunk. Ki voltak téve az árak az ablakba, vagy az ajtóra....
Szépen , divatosan öltözött embereket sem láttam....
Boltokat is nehezen találtunk, metróztunk - azt hiszem-, azon gondolkodtam akkor, hol a bánatban vásárolnak ezek.
Aztán 2005-ben voltunk ismét a fiammal már.
Szállodában laktunk, étteremben vaccsiztunk, meg a szállodában reggeliztünk. Akkor már Párizsban is jelen voltak a vendégmunkások, azt hiszem lengyel pincérnő szolgált ki bennünket egy kis pub-ban, mert normál éttermet nem találtunk, hiába kerestünk.
Akkor viszont a Notre Dame totál elkábitott. Más volt az én megitélésem is dolgokban, kicsit hittem is már bizonyos dolgokban, ami lehet másnak fura lenne, gyógyitóhoz jártam....
Tehát a Notre Dame-ba belépve elképesztő nyomást éreztem. Valami megcsapott...., leirhatatlan volt, de felemelő érzés.
Azt mondják, ha ott gyujtasz egy mécsest, teljesül egy kivánságod, amit lehetetlennek gondolsz normál esetben. Gyújtottam...., évek után teljesült.
Aztán egy gyógyitótól megkérdeztem - erről irtam már nektek-, hogy a szegedi dómban miért nem éreztem ezt az érzést.
Azt mondta, hogy régen az energiavonalakat figyleembe vették meg sok minden mást az épitkezésnél. Nem tudom olvastátok-e a Katedrális c. könyvet. A mi dómunk pedig a papok hatalmát hivatott dicsőiteni.
Eurodisnyland-be kivonatozva nagyon érdekes volt, hogy csak feketebőrű embereket láttunk. Nagyon szépen felöltözve és aktatáskával legtöbbjét.
18 évesen: