Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 11. 17:05

Végül egy kis örömködés.Nagyon szeretem...

Nézd meg ,a közepe felé, micsoda láblendítések vannak!!! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 18:38

Paggy, megnéztem a videót, tetszett a vége is. :-)

Párizsról:
18 évesen az embernek egy elérhetetlen cél volt , legalábbis nekem. Vadregényes volt a férjemmel a megismerkedésünk is, és az utazás az első közös utunk volt érettségim után.
Zastavával mentünk, kempingeztünk. Emlékszem volt egy nagy erdő és ott kaptunk helyet a sátrunknak. Ez már a külváros lehetett, a Szajna is nem messze volt és egy ultramodern városrész, ami kicsit fura volt a nagy üvegépületeivel Párizs belsejéhez képest.
Tudom, hogy voltunk a Notre Dame-ban, de olyan régen volt, hogy nem igazán emlékszem már az érzésekre. Azt tudom, hogy ugye akkor már fodrásztanulónak indultam és azt vártam, hogy micsoda szalonokat fogok látni, vagy hajkölteményeket, mert Párizs a divat fővárosa. Hát nem. A fodrász áraktól elájultam annál az egy, vagy két üzletnél,amit láttunk. Ki voltak téve az árak az ablakba, vagy az ajtóra....
Szépen , divatosan öltözött embereket sem láttam....
Boltokat is nehezen találtunk, metróztunk - azt hiszem-, azon gondolkodtam akkor, hol a bánatban vásárolnak ezek.
Aztán 2005-ben voltunk ismét a fiammal már.
Szállodában laktunk, étteremben vaccsiztunk, meg a szállodában reggeliztünk. Akkor már Párizsban is jelen voltak a vendégmunkások, azt hiszem lengyel pincérnő szolgált ki bennünket egy kis pub-ban, mert normál éttermet nem találtunk, hiába kerestünk.
Akkor viszont a Notre Dame totál elkábitott. Más volt az én megitélésem is dolgokban, kicsit hittem is már bizonyos dolgokban, ami lehet másnak fura lenne, gyógyitóhoz jártam....
Tehát a Notre Dame-ba belépve elképesztő nyomást éreztem. Valami megcsapott...., leirhatatlan volt, de felemelő érzés.
Azt mondják, ha ott gyujtasz egy mécsest, teljesül egy kivánságod, amit lehetetlennek gondolsz normál esetben. Gyújtottam...., évek után teljesült.
Aztán egy gyógyitótól megkérdeztem - erről irtam már nektek-, hogy a szegedi dómban miért nem éreztem ezt az érzést.
Azt mondta, hogy régen az energiavonalakat figyleembe vették meg sok minden mást az épitkezésnél. Nem tudom olvastátok-e a Katedrális c. könyvet. A mi dómunk pedig a papok hatalmát hivatott dicsőiteni.
Eurodisnyland-be kivonatozva nagyon érdekes volt, hogy csak feketebőrű embereket láttunk. Nagyon szépen felöltözve és aktatáskával legtöbbjét.

18 évesen:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 18:42

Képzeljétek, a nénike meséli a piacon ma, hogy az elmúlt héten szintén hozott tyúkokat, amit almásrekeszben tart eladásig. Amikor az egyiket vette volna ki, az kiszaladt és eltünt.
mÁR keresztett vetett rá, de mikor indult volna, a tyúk megjelent és haza tudta vinni.
Na ezek a nagy dolgok. =)) =))
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 11. 19:16

Sziasztok Lányok! Most per pillanat már jobban vagyok, a 2. gyógyszer és kávé és rengeteg alvás után. De ha mozgok máris megy fel a hőm, de már nem láz, csak pici hőemelkedés.
Pill.hűtő
Kivettem a csirkemellet a fagyóból...igen nyüsszög a hús után.
Holnapra már sokkal jobban leszek...most még ha mozgok fájnak az izmaim,s megfádul a fejem. De már kétszer elindítottam a mosógépet. Éjjel teregettem ki ami a gépben maradt, mert a szomszéd nem jött vissza felteregetni!
HÁt nem voltam éppen rajongós állapotban, mert akkor jobb lett volna ha el sem indítja! Na mindegy már meg is száradt,
kivételesen még a fehérneműt is majd vasalnom kell. Ez van. Tegnapi ügyetlenkedésem és gyengeségem eredménye.
Nagyon várom már a csomagot, de jó hogy tegnap nem hozták, mert nem tudtam volna átvenni. De most már jöhet.
Különösen a vesémre és a lábamra lesz nagyon jó hatással . Talán még Samunál is bepróbálkozom, legkisebb leggyengébb
változattal. Aztán ha nem hát nem ....
Paggy, annyira aranyos lett Csokiról a képhalmaz! S a képeimet olyan remekül kiemeled ezért is köszönet.
Na már kezd lüktetni a vér a fülemben, nem díjazza hogy sokat üljek itt. Ma szombat lévén úgyis Istentisztelet lesz, úgyhogy majd a másik szobában fekve hallgatjuk!
Elképzeltem a párodat, ahogy mindent megvitat a kutyussal, szerintem rendkívüli módon kapcsolódnak össze! Imponál neki hogy fiatal, mozgékony.

Samunak közben volt egy vegyes balesete, romeltakarítás, zuhanyzás, és kézzel kimosva, most a mosógép 15 percesén is átmegy!
Még nem tudom milyen lesz a karácsony.. nem készülök nagyon, nincs kinek, magunknak meg talán egy kis fenyő, csak legyünk mobilisak! Aztán megoldjuk!
Na jól elfáradtam, majd jövök még, visszaolvaslak benneteket, mert tuti nem mindenkinek válaszoltam...Mindenkinek jó éjszakát! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Egy pillanatra most visszajöttem, Ági, hogy milyen fess voltál 2o évesen...köszönöm az élménybeszámolót! :x
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 19:17

Paggy, egyszerűen nem találom mikor jönnek Lilláék meglátogatni Csokit....
Nálunk is árulják már a fenyőfákat.
Csak irok róla: nem igazán vagyok jól. A doki által felirt gyógyszer nem jó, két éjszaka után nem szedem. Vérnyomás jó, nyaki lüktetés megvan, alig tudok aludni. Ideges vagyok miatta. Aztán ma a mágnesen fekve rájöttem.
Ha havazás van, valami olyan ami nem szokványos, akkor megérzem. Ha hozzánk jön, megérzem, Ha fúj a szél, mint ma, megérzem. Nooormális vagyok? De ilyen lüktetés nem volt még és elegem van magamból. Fáradt vagyok, nyűgös vagyok, nem értem a helyzetet... Majd javul. Vagy nem....
Azt sem tudom megyünk-e haza karácsonykor. Anyu hivott, nem akar jönni hozzánk, apu karácsonykor lett rosszul, utána már nem sokáig élt.
Ha hazamegyünk és látom anyut sirni, totál rosszul leszek megint....

Láttam, hogy honnan közelited meg az Alle-t. Egészen másfele tájoltalak be. A Móricz Zs. körtér pont az ellenkező irányba van onnan, ahol a fiam lakása volt.
Párizsról még eszembe jutott, hogy az is fura volt nekem, hogy az emberek kint eszik a reggelijüket a kávéházak vagy mik teraszán. Akkor nálunk ilyen még nem volt. Olyan volt, mint a filmekben.
A Szajnán is hajókáztunk, semmi élményt nem adott...

Rita, irtam már,hgoy nagyon tetszik a világitós karácsonyfád?? Legszivesebben nem is állitanék fát, komolyan. Na, de fogunk úgyis....

Kata, hogy vagy?????
Láttam az előbb itt voltál. Remélem javult az állapotod. Nagoyn rendes a szomszédasszonyod, hogy küldött kaját. Tényleg kár,hgogy ilyenkor a csőposta nem működik.
Samu hogy viseli, hogy nem vagy jól?

Elfelejtettem Ildikónak irni, hogy gyönyörűek a deres képei!! Micsoda fotók!!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 19:20

Kata, pihenj, ne bolondozz már, mi a bánatnak vasalod még a fehérneműt is. Felveszed, kisimul. Most másra kell az energiád!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 11. 19:21

Ágika!Holnap állítólag 10 körül jönnek a lányomék.
NYAKCSIGOLYAMESZESEDÉSKOR és nyakiérmeszesedéskor is szokott lüktetni.Lüktet ,ha kevés vér folyik át,lüktet ,ha vérszegény vagy,lüktet,ha a szavkamrák nem tudják jól lökni,lüktet,ha hormonális!!!problémák vannak.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 19:24

Paggy, nagyon kiváncsi leszek Csoki és az ők reakciójára is. Lillát nem féltem, szerintem bele fog szerelmesedni. :-) Csoki vajon megérzi-e a másik két vagány szagát?
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 19:26

Paggy, köszi a gyors választ a nyaklüktetésre.
Meszesedés szerencsére nincs a nyaknál. A szivvel lehet valami, meg a stressz sem segit. Na meg ezek a hülye hormonok most. Kiváncsi leszek véglegesen öregedtem -e meg, vagy még csak félig. - bocs lányok, aki már túlvan ezen az egész mizérián.-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 11. 19:26

A változó kor millió hormonproblémával jár.Szédülés,lüktetés,szétesik a világ.CSAK NYUGI NYUGI!!!!!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 11. 19:27

Ugyanaz zajlik visszafelé,mint kamaszkorban.Minden bizonytalan.
Köszönöm szépen a párizsi beszámolót,mindjárt olvasom.HŰŰŰŰ,de klassz csaj vagy.DE FIÚS,most meg tiszta NŐ vagy!!!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 19:31

Paggy, nagyon aranyos vagy, köszönöm,hogy nyugtatsz.
De én nem szeretem a bizonytalan dolgokat, a fenébe!!!!!! =)) =)) =)) =))
Azt szeretem, mikor tudom mi van, főleg velem és tudom az okát és tudom kezelni. Na ez vagyok énÍ!!! :)) Úgyhogy lányok, ha hülyeséget irok, tudjátok be a változásomnak. Hú, azon még nem is elmélkedtem,hogy az orrom is meg fog nőni. =))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 11. 19:35

A mai világban biztosat várni ÁLOM.NAPRÓL NAPRA KELL ÉLNI.Viszont van hol aludnod,van mit enned és van családod.Hidd el MINDENNÉL TÖBBED VAN!Ne "siránlozz",hanem nyugodj meg.Tegnap én leültem kersztrejtvényt fejteni,amit csak ritkán és megnyugtatott.Mások háborúban élnek.De komolyan.Miért is izgulsz??Hogy nem kapsz holnap szép tojást? :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 19:36

Paggy, ez egy 20 éves koromi kép Londonban

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 11. 19:38

Ha láttad volna hány kutya várja a szerető gazdát!Ha látnád,mennyi embernek nincs hol laknia.Túl jól élünk mi itt Európában.Van vizünk és nincs forróság.Ahhoz képest Orbán-Gyurcsány-Márky Zay probléma?
Itt meg egy igazi HÖLGY VAGY.Nagyon -nagyon elegáns!!!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 19:39

Paggy, volt már részem abban, hogy nem kaptam levegőt műtét után. Apunak a szivével gond volt, a kardiológus azt mondta várható nálam is, majd valamikor. Mindig izgulok ha van valami, ilyen idióta vagyok.
Amúgy mindenben igazad van. Sokszor mondtam már másoknak, hogy meghallgatod az ő bajukat, aztán rájössz, hogy neked semmi bajod.
Muszáj volt most leirnom ezeket, mert ha nem jövök akkor önsajnálat van. Igyekszem nem ezt tenni azért, csak sokkal kevesebbet tudok most ügyködni és annyi mindent kellene, főleg festeni.....
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 11. 19:39

Igyekszem gyorsan gyógyulni, a vasalás majd ki lesz bliccelve, vannak még az előző mosásokból szépek.. na jó ahhoz képest! :))
Ági, lehet hogy érzékeny lettél mint én a földrengésre, frontra..aztán ha 3 napig kitart és nem változik nagyon akkor sokáig semmi bajom. Az a lüktetés egyébként tényleg ijesztő tud lenni, mert nem tudja az ember hogy miért...
De 9o %-ban lelki eredetű..pont most is amiért jön a karácsony, s mindenkinek nehéz...
Sok család van sajnos a világon s a környezetünkben is, akik már nem karácsonyoznak velünk. Ez van, ezen nem tudunk változtatni.
Próbálj meg csak nagyon szép dolgokat hallgatni..s most direkt nem az Omega Testamentumát mondom..mert annyira szívfacsaró hogy ilyen hirtelen ment el..s még Ő is élhetne.
Na mentem... :x :flower1: :littlehearth:
Na jól egymásra írunk..ez a kép is klassz..Ugyanilyen jól nézel ki most is csak érettebben.. :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 11. 19:42

Kata!Zsupsz az ágyba!!!Samu mit csinál ilyenkor,De majd holnap válaszolj!!!
Mosd át újra a túl gyűrött cuccokat!Holnap reggel tedd be és kész.Velem is előfordul,hogy elfelejtem kivenni,akkor átpörgetem meleg vízzel-rövid program.Vigyázz Magadra.csak semmi szomorkodás!!Hallgasd a rádiót.Jó éjszakát!Paggy %%- @};-
Ági!Írd le,ami nyomaszt!!Nyugodtan.!!!De ne éld bele magad,hogy mi lesz veled!Majd akkor,ha ott leszel ,VAGY NEM IS LESZEL OTT. [-x
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 19:43

Paggy, tudom, tudom, igazad van!
Kata, van olyan ismerősöm, hogy bárhol van a világban megérzi, hogy földrengés van. Először nem akartam elhinni. Aztán mikor irta, hogy megint fáj neki ez meg az, biztos földrengés volt, rámentem és megkerestem a világban hogy volt-e. Volt. Ezek a megmagyarázhatatlan dolgok, de létezők.
Köszönöm a dicséretet a képeimért. Kutakodtam és úgy döntöttem felteszem nektek is :-)
Hát lányok ti nagyon ügyesek vagytok.
Nálam, ha lejár a száritógép amit kaptam a páromtól, ha már az albérlőknek lett véve, és benne marad a ruha mert elaludtam, én szivbaj nélkül kiteregetem és összehajtom. Csak azt vasalom, ami látszik. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 11. 19:47

ÉS LÁNYOK!!NINCS PANASZKODÁS A KARÁCSONY MIATT!!! ITT LESZEK,senki nem lesz egyedül.Dumcsizunk,zenélünk,gyertyázunk és ünnepelünk MINDENKIVEL,de főleg azokkal ,akik egyedül lesznek.Senki nincs egyedül. Sokat voltam,ezért nem hagyom,hogy mások szomorkodjanak!! \:D/ \:D/
Ez a szöveg olyan megváltós,pedig én csak egy kis öregecske nő vagyok :)) :)) :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 19:59

Paggy! :littlehearth: :flower1: :ymparty: O:-) ~o) , :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 11. 20:04

Ági!Elolvastam a Párizsról írtakat.Holnap válaszolok.Most megyek főzni holnapra.Jó éjszakát!Paggy %%- @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 11. 20:25

Paggy, jó főzőcskézést!
Mit főzől?? :-)
Nekem ki kell venni valami húst húslevesnek. A fiamnak van máról amit szeret, én valami főzeléket eszek a leves mellé, lehet kelkáposztát, a férjemnek meg valami húst kreálok.
Most jött velem tanár úrral egy videó a kalligráfiáról, másolásról, tudásáról...

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 11. 20:34

Visszajöttem lezárni a gépet.marhahúsleves lesz , a főtt hús pedig, paradicsommártással és főtt krumplival.Holnap frissen készül a főtt krumpli.ma a mártás.Vettem ki magamnak a levesből 1/2 sárgarépát,1 kiskanálnyi zellert és botmixerrel pépesítettem.Ezt eszem most.Köszönöm a videót.mindent holnap nézek meg.Takarítanom kell reggel,mert a lányomék feljönnek .Nehogy a vejem túl szutykosnak találjon.Némileg ,néha igaza van,de ez van.Sziasztok.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 12. 12:26

https://qubit.hu/ A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát .....

https://qubit.hu/2019/08/07/hogyan-elhe ... zogazdasag
Részlet a cikkből:
Öntözés nélkül se kukorica, se borsó
„A nyári aszályok, illetve extrém magas hőmérsékletek a tavaszi vetésű növények között különösen károsak lehetnek a kukorica esetében. Ha az extrém időszak egybeesik a virágzással, akkor a pollenek károsodhatnak, és a megtermékenyülés kerül veszélybe. Szintén negatívan érintett a napraforgó, amely esetében a szántóterület 75, illetve 80 százalékán 30 százalékot meghaladó terméscsökkenést várhatunk a század utolsó harmadában” – áll az AGRATéR program legfrissebb összegzésében. A legnagyobb területen termesztett kukorica ugyan jól bírja a meleget, de különösen a legszárazabbnak várható júliusban és augusztusban van szüksége sok vízre, a kutatások szerint a század végére kizárólag öntözéssel lehet majd termeszteni. A zöldborsó szintén nagy vesztese az éghajlatváltozásnak, amelynek szintén 30 százalékkal csökkenhet a hozama, a szakemberek szerint az egyetlen megoldás ebben az esetben is csak az öntözés lehet.

Csakhogy Magyarországon jelenleg rendkívül alacsony az öntözött területek aránya: a potenciálisan öntözhető növények által lefedett területnek mindössze 2,5 százaléka öntözött.

Precízió és ökológia
Az alkalmazkodás egyik kulcsát a teljes élőhely egyensúlyára törekvő ökológiai gazdálkodásban már évtizedek óta használt művelési módszerek jelenthetik. A klímaváltozás mezőgazdasági vetületeivel foglalkozó szakemberek szerint a létfontosságú vízgazdálkodást ugyanis nem lehet kiszakítani a természet körfolyamataiból, visszaüt ugyanis, ha nem teljes a tápanyagok talaj-növény-állat-ember-talaj útvonalat bejáró ciklusa.

A sokszínű vetésforgók és az egyszerre elvetett növénytársulások sem csak a talaj műtrágyázás nélküli tápanyag-visszapótlását szolgálhatják. Hanem, mint Ács Sándorné felhívja rá a figyelmet, arra is jók, hogy csökkentsék a terméskiesés kockázatát. Vagyis azt, hogy ne egyetlen haszonnövény sikeres vagy sikertelen termése határozza meg az adott terület jövőjét.

:o) :o) :o) :o) :o) A konvencionális mezőgazdaság életképessége azon is múlik, hogy az ökológiai műveléshez hasonlóan !!!!!!!!! :o) :o) :o) sikerül-e újra megteremteni a szántók és környezetük egységét. A mezsgyehatárt kijelölő dűlőutak melletti cserjés-fás, úgynevezett mezővédő sávok nemcsak a fajgazdagságot szavatolják, de a termőterület mikroklímáját is biztosítják.!!!!!!!! :o) :o) :o)
Erről már egyszer kommenteltem egy rádióműsor kapcsán,amikor a KUNHALMOKON növő növényeket vizsgálták.,arról írtak,hogy mennyire fontos a MEZSGYE a biológiai sokféleség megőrzése miatt,miközben a mellette lévő szántóföldön MONOKULTÚRÁs ,egyféle növény ,termesztése folyik.Még Kata írt is hozzá.
Kép
Mezővédő erdősáv a szántóföldeken.
A magyar agrárkutatók egyöntetű véleménye szerint az alkalmazkodáshoz elengedhetetlen naprakész szaktudás a jövő sarkalatos problémája.

Vissza: “Társalgó”