Ági, én már pár éve, amióta nem eszek állati eredetű dolgokat, és jártas lettem vegán oldalakon,
tudom, hogy vannak vegán kozmetikai termékek is, amelyekben semmilyen állati eredetű összetevő
nincs. Azért nem izgat olyan mélyen ez a téma, mert én az egészségre gyakorolt hatása miatt nem
eszem az állati dolgokat, nem lelkiismereti okokból. Ezért nem igazán tartom magam vegánnak se.
A vegánság egy életforma, tagjaik nem mennek cirkuszba, delfináriumba, nem vesznek bőrből, állati
szőrből, csontból készült termékeket stb. Mondjuk ezek pont jellemzőek rám is.
Második éve veszek vegán kozmetikumokat a volt férjem kislányának. A fiatalok közt nagyon népszerű
a vegánság, és a modern eszmék, mint a csomagolásmentes vásárlás, a hulladékmentes háztartás stb.
Van is miért aggódniuk. A jövőjükről van szó. Sokkal tudatosabbak, mint az idősebbek, akik sokszor
csak legyintenek, ha az üvegházhatásról vagy hasonlókról van szó.
Sárika is örült nagyon a tavalyi ajándéknak, ezért az idén is hasonlót kap. Az Auchanban vettem. A doboz
is újrapapírból van.

Én amolyan ragaszkodós típus vagyok, ha beválik ez a L'Oreal, akor lehet, hogy megmaradok nála, de
az is lehet, hogy a krémeket is jó váltogatni... nem tudom, majd meglátom.
Na, ezt utálom a legjobban, amikor egy törvényt, egy űrlapot, egy kérvényt...stb. úgy fogalmaznak meg,
hogy nehogy a hétköznapi ember is megértse, holott róla szól az egész. Ez egy magyar sajátosság, hogy
függésben tartanak bennünket a hivatalok jóindulatától. Nehogy magadtól is el tudj intézni valamit, mert
akkor kiderül, hogy arra a sok hivatalnokra nincs is szükség.
Kiváncsi leszek, hogy fog ízleni neked ez a curry paszta. A fűszerekből ítélve, indiai ízvilágú. Sajnos nem
bírom megenni a koriander zöldet. Többször nekifutottam, de egyszerűen nem megy le a torkomon. Ugyanígy
vagyok a rukkolával.
Paggy, nem értek veled egyet. Mindig szívesen fogadtuk az új tagokat, és ha elmentek maguktól mentek el.
Ha visszajöttek örültünk nekik, ha megint elmentek, saját akaratukból tették. Ha egy asztalnál tízen ülnénk,
már nem tudnánk egymással beszélgetni, óhatatlanul kis csoportok alakulnának ki, akik csak egymással
társalognának, de ha öten ülnénk, simán tudnánk figyelni egymás szavára. Ezzel persze nem azt akarom
mondani, hogy ne fogadnám örömmel egy új tag vagy a régiek jelentkezését. Nagyon is örülnék, főleg a
régieknek. Azt viszont nem szeretném, ha ahhoz kéne igazítanom a mondanivalómat, hogy elijesztek-e vele
egy lehetséges új tagot vagy sem. Mi értelme egy baráti csoportnak, ha nem beszélgethetünk a kicsit költséges
hobbinkról, vagy nem engedhetünk meg magunknak kedveskedő, szeretetteljes megnyilvánulásokat egymással
szemben. Ha ez valakit elriaszt, akkor valószínűleg nem köztünk van a helye. Én továbbra is a régi módon
szeretnék veletek beszélgetni. Végül is virtuális barátok vagyunk, köztünk nincs helye a tárgyilagosságnak,
érzelemmentességnek.
Na, csak sikerült Csokinak befészkelnie magát melléd! Olyan, mint egy gyerek. A szülők is mindig eldöntik,
hoyg nem aludhat köztük a gyerek, aztán meg... A répa rágcsálást én is megnéztem volna. Hogy jutott hozzá?
Csak nem a nyulaktól lopizta.

Nagyon édes azzal a kis fényes gombszemével. Úgy látom, a párodat is jól
magába bolondította.
Remélem egy jó alvás után reggelre jobban leszel!
Kata! Basszus! Olyan jól indult minden! Hátha nem tart sokáig ez az állapot. Nagyon drukkolok! De jó, hogy
Samukának semmi baja!