Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 29. 21:01

Még a torony előtt voltunk Madam Tusseaud panoptikumában. Ez is tetszett.

Rögtön a bejáratnál a két idióta fogadott az Angolkákból. Ezt is és a Kretének klubját is nagyon
bírtam még tévénézős koromban. Az angol humort rettentően kedvelem, egyedül csak Mr. Beant
nem tudom megnézni, a többi jöhet. Benny Hill is:

Kép Kép

Beckham (az öltözőben hasazik):

Kép

Freddy Mercury és Jamie Oliver:

Kép Kép

II. Erzsébet, Katalin és Vilmos:

Kép
Kép

A Beatles:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 29. 21:14

Szerencsére be tudtunk menni egy katolikus templomba. Itt ez ritkaságnak számít:
Kívülről is, és belülről is sokban különbözik az itthon megszokottaktól:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 30. 7:17

szia Rita! Egyet kell értenem a képek alapján, hogy jogos a csalódásod! tényleg nem ilyen látványra van felkészülve az ember.! De a torony valamennyire kárpótolt akkor. A kislány egyáltalán nem tetszett, nem találtam humorosnak egyáltalán amit csinált Az üvegpadlón egyből Kína egyik hatalmas üveghídja jutott eszembe...hát én sem biztos hogy azon is végigmentem volna e. #:-s
Remélem a mai nap kárpótol majd valamennyire! Legyen kellemes a hétvégétek is! :littlehearth: :flower1:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 30. 14:15

Rita! Köszönöm az újabb képeket, nagyon sok szép helyen jártál. ^:)^ Sok szép élményben volt részed, ha volt benne egy csöpp csalódás is. :-o ;;) :( Úgyis csak a szépre fogsz emlékezni. ;)) :ymblushing: :-* (%) Nekem a középkori építészet tetszik, meg a panoptikum is érdekes ;)

Nálunk ma délben 30 fok, fülledt idő, és ilyen felhők, de nem valószínű, hogy fog esni. Csak körbe néztem. :(

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 30. 14:50

Sziasztok Kata és Gabi!

Csalódtam a városban, mint Anglia legnagyobb üdülőhelyében, de nem vagyok csalódott.
Itt is jártam, ezt is megnéztem. Anglia is olyan, mint a többi ország. Vannak szép és
kevésbé tetszetős részei.

Amikor kitaláltuk, hogy nézzük meg ezt a várost is, mit szeretnek az angolok ennyire
Blackpoolon, akkor csak a panoptikumot és a tornyot találtuk a kínálatból számunkra
érdekesnek. Panoptikumban sem voltam még, egyszer érdekes volt megnézni egy ilyet
is, de ennyi elég is volt belőle. A tornyokat szeretem, mert imádok magasban lenni, és
a kilátásban gyönyörködni. Még egy óriáskerékre is fel fogok ülni, de nem hiszem,
hogy elmegyünk már Liverpoolba. Mára és holnapra nem mond esőt, de hétfőre igen,
kedden meg már indulok haza, szóval valószínű, hogy az is jövőre marad.
Ma megérkezik a lányom is Skóciából, ki tudja, merre visz majd az utunk.

Most ilyen az ég nálunk. Fúj a szél (itt mindig fúj a tenger közelsége miatt), de süt a
nap, jó idő van:

Kép

Reggel ilyen volt, de sütött a nap, és az aranyat ér itt:

Kép

Tegnapi naplemente, de akkor is sütött:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 30. 15:02

Mikor tegnap megláttam a tengerpart homokjában a hínárt, azonnal a koreai sorozatokból
megismert szülinapi leves jutott eszembe:

Kép

A homokban sok szerelmes szívet láttunk, benne a monogramokkal. Arra gondoltam,
mennyivel környezetbarátabb megoldás, mint az erdő fáiba vésve látni ilyesmit. Igaz,
az apály elmossa majd, de másnap lehet újra megerősíteni:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 30. 16:18

szia Rita! Ma is nagyon tetszenek a képeid, A katolikus templom is tetszett a maga szépségében és egyszerűségében! A naplemente és napkelte is tetszett, jót mosolyogtam, hogy arról lehet tudni hogy reggel vagy este jön, hogy a szemben levő épület látszik vagy nem! Nagyon érdekes ott is a felhők játéka! Milyen érdekes lehet a sós tengeri levegő! A tengerparti hináron jót nevettem, hogy egyből a koreai filmekre asszociáltál... :)) Igazad van, ahomokba írt szeretet jelkép ismételhető és senkiben és semmiben nem tesz kárt! ;) Remélem Lányod már haza is érkezett épen és egészségesen! Üdv. itthonról! A hátralévő napok is legyenek tele kellemes élményekkel, beszélgetésekkel!sziasztok! :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 30. 21:31

Kata mai fotói:

A papánál:

Kép Kép

Naplemente:

Kép Kép
Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 30. 22:13

Köszi, Kata! Megérkezett a lányom 3 óra felé, ötkor már mentünk is egy kicsit csavarogni.
Szeretjük ezt a várost. Barátságos, jól érzi magát benne az ember.

Csak pár kép:

Kép Kép Kép Kép Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. július 31. 0:19

Rita írta:Csalódtam a városban, mint Anglia legnagyobb üdülőhelyében, de nem vagyok csalódott.
Itt is jártam, ezt is megnéztem. Anglia is olyan, mint a többi ország. Vannak szép és
kevésbé tetszetős részei.

Amikor kitaláltuk, hogy nézzük meg ezt a várost is, mit szeretnek az angolok ennyire
Blackpoolon, akkor csak a panoptikumot és a tornyot találtuk a kínálatból számunkra
érdekesnek. Panoptikumban sem voltam még, egyszer érdekes volt megnézni egy ilyet
is, de ennyi elég is volt belőle.

Rita, pont ezt akartam írni neked tegnap, hogy néha kevésbé tetszetőset is kell látni, mert akkor még jobban lehet értékelni a szépet. Ilyen nagyfejű csodaszép liliomot még nem is láttam.
;;)
Én csak a londoni panoptikumban jártam, az is több órás program volt. Persze a húgom sok fotót csinált, még Brad Pitt-tel is le kellett fotóznom. Én azért egy magasabb pasit választottam, Arnold Schwarzeneggert. :))
Az üvegfolyosó tényleg félelmetes tud lenni. :-o Az egyik hazai szállodában is van kb. 2-3 emeletnyi magasságban. Addig nem nyugodtam, amíg át nem merészkedtem rajta. Egy társalgóféle is volt mellette bőr ülőgarnitúrákkal, azok is az üveglapon voltak elhelyezve.
Itt a toronyban, ebben a szédítő magasságban, már én sem léptem volna rá. #:-s :-o
További kellemes időtöltést kívánok, sok élménnyel!
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 31. 7:07

Szia Unni! Nagyon élvezem, ha magasban lehetek, és szeretek fentről nézelődni,
gyönyörködni a kilátásban. Bármely irányba nézhetek, nem okoz gondot, nem
szédülök vagy ilyesmi. De amikor az üveg szélére álltam, és magam alá lenéztem,
az szörnyű érzés volt. Hősként rá akartam állni, de egyszerűen nem mozdult a
lábam. Az üveglapokat elválasztó vastag fémkereten oldalazva mertem csak az
ablak közelébe menni.
Volt egy hapsi, aki az egyik üveg kellős közepén ugrált, mint egy majom, jó nagyokat
dobbantva. Az ijedt családtagjainak mutatta, hogy nyugodtan menjenek oda, nem
történhet semmi baj, biztonságos az üveg, lám, még az ő extra terhelését is bírja.
Legszívesebben adtam volna neki egy maflást.

Felettünk szép kék az ég, süt a nap. Az előrejelzés szerint csak 10% esély van
az esőre Liverpoolban, úgyhogy 10 óra felé indulunk!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 31. 14:27

Szia Rita! Köszönet a képekért, hogy kitetted. Milyen szép a környék valóban nagyon nyugodt és azon mosolyogtam, hogy az üzlet kék színű reklámja próbálja felvenni a versenyt a ég kékjével :)) :)) nem nagyon sikerült neki csak majdnem. ott is lehet gyönyörködni a kék ezernyi árnyalatával!
Üdv a Családnak, élvezzetek ki minden percet! \:D/ :D :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2016. július 31. 19:53

Szia Rita!
Nagyon jó látni az általad készített fotókat olyan mintha nem is lennél tőlünk távol hanem együtt lennénk veled mindannyian.
Pihenj nagyon sokat, töltődj a gyerekek által.
Szép estét Marcsi :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 31. 22:12

Köszönöm szépen Marcsi! Pihenek is, töltődöm is, és hiányoztok is! Nem tudok annyit lógni a neten,
amennyit szoktam. Nem baj, kedden délután hazaérek, és utána már aktívabb tudok lenni, meg el is
kezdek fordítani, mert az is rettentően hiányzik most már. Végre megtaláltam a jó kis kínaimat, ami
sajnos réteg sorozat lesz, mint a Sex and the City vagy a Dodo, mert ennek is igen sajátos humora
van, amire nem mindenki vevő. De aki vevő, az fogja szeretni.

Ezt a gyönyörű korall színű muskátlit ma fotóztam Liverpoolban:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 31. 22:47

Ahogy írtam, ma csak 10% eséllyel mondott esőt Liverpoolba az előrejelzés, gondoltuk, ezt ki kell
használni, úgyhogy elhúztunk Liverpoolba. A múltkoriban nagyon jól éreztem magam ott, igazán
kellemes emlékek maradtak bennem, és Zsuzsinak is az egyik legkedvesebb városa. Tudtuk, hogy
most is jó élményekkel fogunk távozni a nap végén.

Először letrappoltunk az Albert dokk mellett található kikötőhöz, ahol óránként indul a Snowdrop
(Hóvirág) nevű tiritarka(!) hajócska, amivel egy ötven perces sétautat lehet tenni a Mersey folyón.
A folyó másik oldalán, Liverpoollal szemben egy félsziget van, ahol a Birkenhead nevű város található.
Itt is kiköt két helyen a sétahajó, szóval le lehet szállni róla és megnézni Birkenhead nevezetességeit,
de mi maradtunk, mert most Liverpoolban szerettünk volna barangolni. Kimentünk a folyótorkolatig,
ahol a Mersey a tengerbe öMlik, aztán egy nagy körrel visszatértünk Liverpoolba:

Gyorsvonattal 20 perc alatt ott voltunk Liverpoolban:

Kép

Hóvirág:

Kép

Távolodunk a parttól:

Kép
Kép
Kép

Bárhol vagyunk a kikötőben, az anglikán katedrális mindig látszik, pedig az nem is a parton van,
hanem jóval beljebb a városban. A múltkor is megemlítettem, hogy Anglia legnagyobb, és a világ
ötödik legnagyobb székesegyházáról van szó. A méretei lenyűgözőek. Nagy kedvencem az épület,
sok képet készítettem róla:

Kép

Folyt. köv. holnap.
Vaskica06

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2016. augusztus 1. 7:46

Kedves Rita!
Örömmel nézegetettem az angliai képeket.Kicsit úgy éreztem,mintha én is ott lennék.Nagyon szép helyeken jártál.Köszönöm,hogy megosztottad velünk.További kellemes nyaralást kívánok. :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 1. 8:17

A hajó után ettünk a belvárosban, és visszamentünk az Albert dokkba. Mint már mondtam,
nagyon szeretek a magasban lenni, egyszer el kellett jönnie annak a pillanatnak is, hogy
felülök egy óriáskerékre, hát felültünk. Olyan klassz volt, amilyennek elképzeltem! A nagy
izgalomban nem számoltam, de kb. négy-öt kört tesz meg a kerék, mielőtt kiszállnánk,
és egyszer meg is áll. Drukkoltam, hogy úgy álljunk meg, hogy jó magasan legyünk éppen.
Ez a kívánságom is teljesült. Lestem-fotóztam-lestem-fotóztam...

Az Albert dokk: valamikor Anglia második legfontosabb kikötője volt, mára ez a funkciója
megszűnt. A dokk védett épületei teljes egészében a kulturálódást szolgálják. Ez a világ első
zárt, tűzbiztos dokk- és raktár épületegyüttese, és Nagy-Britannia első olyan épülete, amit
teljes egészében öntött vas, tégla és kő felhasználásával készítettek.

A sétahajós bejegyzésemnél elfelejtettem írni, hogy Liverpool folyóparti látképe 2004-ben
felkerült az UNESCO Világörökség listájára, ezzel is jelezvén a város jelentőségét a
világkereskedelemben és a dokk technológiák fejlesztésében.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Liverpool

A dokk egyik épülete és a Liverpool Eye, vagyis Liverpool szeme, az óriáskerék egy darabja:

Kép

Kép

Ez volt a mi kabinunk:

Kép

Kép
Kép
Kép

Most látszik igazán, hogy a katedrális nem a parton van, mégis uralja a várost. Nem tudom
levenni róla a szemem, alig vártam, hogy újra láthassam közelről, pedig kicsit félelmetes a
közvetlen közelében lenni, de egyben felemelő érzés is:

Kép

A fehér kabinok közt volt egy kis fekete is, sötétített ablakokkal. Az volt a VIP kabin. Azon
törtük a fejünket a lányommal, hogy mitől másabb, mint a többi. Fotózni például nem is tudtam
volna benne. Aztán ahogy közelebb ért hozzánk, akkor láttuk, hogy az alja is üveg! Azóta tudom,
hogy az óriás keréken soha nem leszek VIP vendég (máshol sem, de mindegy! Hihi!)

Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 1. 8:42

Még pár fotó a dokkról és a folyópartról:

Az elő kép nagyon jól sikerült:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Beatles nélkül nincs Liverpool és ez fordítva igaz:

Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 1. 8:58

A városra jellemző a modern és a régi bátor ötvözése. Nagyon tetszik nekem:

Kép
Kép
Kép

A pláza üvegbejárata fölé tornyosuló Radio City torony lesz a következő, amire felmegyek:

Kép

Folyt. köv.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. augusztus 1. 9:18

Nagyon szép helyen jártatok...bár vicces név jutott eszembe hóvirág kapcsán indián kenu... :)) .
Nem győztem gyönyörködni a képeiden, és megértem az ottani magyarokat, hogy nem akaródzik nekik eljönni onnan,az angliai migráns áradatról hála Istennek nincsenek látható nyomok!
Olyan szép képeket csináltál, hogy az biztos, hogy többször nézős lesz...tényleg csak gratulálni tudok a képekhez! \:D/ Az meg külön öröm, hogy teljesült végre a kívánságod is, hogy fel tudtál ülni az óriáskerékre! \:D/ Élvezd ki a még hátralévő időt! Üdv a családnak! :movingflower: :flower1: :littlehearth: :ymhug: ekkora öleléssel! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 1. 10:45

Kata58 írta:Nagyon szép helyen jártatok...bár vicces név jutott eszembe hóvirág kapcsán indián kenu... :)) .
Nem győztem gyönyörködni a képeiden, és megértem az ottani magyarokat, hogy nem akaródzik nekik eljönni onnan,az angliai migráns áradatról hála Istennek nincsenek látható nyomok!
Olyan szép képeket csináltál, hogy az biztos, hogy többször nézős lesz...tényleg csak gratulálni tudok a képekhez! \:D/ Az meg külön öröm, hogy teljesült végre a kívánságod is, hogy fel tudtál ülni az óriáskerékre! \:D/ Élvezd ki a még hátralévő időt! Üdv a családnak! :movingflower: :flower1: :littlehearth: :ymhug: ekkora öleléssel! :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Vaskica06 írta:Kedves Rita!
Örömmel nézegetettem az angliai képeket.Kicsit úgy éreztem,mintha én is ott lennék.Nagyon szép helyeken jártál.Köszönöm,hogy megosztottad velünk.További kellemes nyaralást kívánok. :D

Kedves Ica és Kata! Igyekszem szép képeket csinálni, ezekkel kell kihúznom jövő nyárig.
Biztos vagyok benne, hogy az én hangulatom, jó érzésem, befolyásolja a fotókét. Ezeken
és a chesteri képeken látszik, hogy nagyon tetszik, amit látok, a blackpooliakon nem.

Köszönöm a jókívánságaitokat! Holnap három óra felé már a saját fészkemben leszek.

Kata! Még jó, hogy megemlítetted a sétahajó nevét. Véletlenül elírtam. Nem hópelyhet,
hanem hóvirágot jelent a snowdrop. Kijavítom ott is, ahol a hajó van, és a te hsz.-ban
is. Tényleg hasonlít egy indián kenura, már ami a színét illeti.

A fiam mondta, hogy a hajót üzemeltető társaság honlapján látott egy videót arról, ahogyan
lefestették. Megnéztem, és jogos a Hóvirág név. Ez egy hófehér hajó volt eredetileg,
azonban az első világháború százéves évfordulójának tiszteletére felkérték Sir Peter Blake-t,
a pop art stílus ma élő angol legnagyobbját, hogy tervezzen a hajónak egy új "ruhát".
2015. áprilisában bocsátották útjára ezt a mozgó művészeti alkotást. Ilyen formában
2016. decemberéig látható.

Valamilyen fontos szerepet töltött be a háborúban a kikötő, de ennek nem néztem utána.
A 2 perces videót itt lehet megnézni. 800 liter festéket használtak fel:

http://www.biennial.com/video/timelapse-everybody-razzle-dazzle-by-sir-peter-blake

Sir Peter Blake tervezte 1967-ben a Beatles egyik lemezborítóját is. Jó színes az is:

Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 1. 17:16

Már alig vártam, hogy újra az anglikán székesegyházban legyek. Félelmetes, mégsem
tudok nem rá nézni, és vonz hozzá valami. Kívül is nagy, belül is, de ugyanakkor olyan
otthonossá tették, amennyire csak lehet.

Az angolok mindenütt, mindent megtesznek, hogy kicsit-nagyot egész napra, vagy
ameddig csak lehet, ott tartsanak a múzeumokban, a kiállításokon, az állatkertben,
az üzletekben... bőségesen kínálva mindenféle földi jót, szórakozási, kikapcsolódási
vásárlási, étkezési lehetőségeket.

A katedrálisba is családostól látogatnak az emberek. Kiállítás, étterem, ajándékbolt,
kávézó, vetítések, és interaktív játékok teszik érdekessé. Csend van, mindenki halkan
beszél, senki nem zavar senkit. Több órát el lehet itt is tölteni.

Sajnos mikor odaértünk épp valamilyen szertartást tartottak. Várnunk kellett volna
négyig, hogy mindent bejárjunk, amit be lehet, de nem vártunk, annyi időnk nem volt.

Ez a két fotó ugyanakkor készült, csak az egyiknél zoomot használtam. Szerettem
volna érzékeltetni, hogy milyen apró az ember a katedrálishoz képest. Még a busz is
eltörpül mellette:

Kép
Kép

Legközelebb a kertjét is végigjárjuk:

Kép

Egy nagyon szép általános iskola van a katedrális mellett:

Kép

Folytatása ez a szép házsor:

Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 1. 17:49

Tavaly nem igazán tetszett nekem itt a kínai negyed. A manchesteri szebb, rendezettebb,
tisztább volt. Magamtól nem jöttem volna újra el ide, de a lányom vásárolni akart ezt azt,
úgyhogy megint itt kötöttünk ki. Nagyon közel van a székesegyházhoz. Ugyanaz a kép
fogadott, mint a múltkor. Semmi sem változott. Az üzletek koszosak, büdös van, unott
fejű eladók, rossz kinézetű nyers ételek, élelmiszerek a földön, mikor a hűtőbe vagy a
polcokra is felférnének... Bekísértem Zsuzsit, de én nem vettem volna semmit egyikben
sem. A nem élelmiszer üzletek sem hívogatóak, és egyiknek sincs csábító kirakata.

Kínai negyed kapuja, és a benn lévő villanyoszlopok viszont szépek:

Kép
Kép

Kép

A lányomat ezek a tálkák izgatták:

Kép Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. augusztus 1. 18:12

Angliában nagyon sok szép, jól karbantartott park van, amit mindenki igénybe vehet, és az
angolok igénybe is veszik. Hogy a parkok köré épülnek-e a bevásárló központok, éttermek,
kávézók, látványosságok, vagy fordítva, azt nem tudom, de ezek mindenütt együtt járnak.
Jó idő volt, amikor Liverpoolban jártunk, párok, családok, barátok kitelepedtek a szabadba
sütkérezni, játszani, jól érezni magukat:

Egy nagy pláza környékén:

Kép
Kép

Ezeket a "kerékpárokat" hajtva bárki feltöltheti a telefonját, tabletjét. Annyira jó ötlet!!!
Persze USB kábelnek lenni kell nála:

Kép

A múzeumok között:

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. augusztus 1. 18:30

Rita! Köszönöm ezeket az újabb csodálatos képeket, nagyon jó gyönyörködni bennük.

Kép
Látom a büdöskét itt is megtaláltad! hihi, magamon nevetek, hogy a sok szép látvány közül, pont ezt szúrtam ki.

Vissza: “Társalgó”