Van képem hozzá

boszorkany

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 24. 0:51

Rita írta:Gabi! Az igazi mediterrán naplementétől kevés szebb van! A lányodé is gyönyörű!

Marcsi! Köszi! Kevés fény van a barlangban, ha több lett volna, az én képeim még
jobbak lettek volna. De jól esik a dicséret nagyon!

Ma Debrecenben voltunk. A lányom a Debreceni Egyetemen végzett. Imádta a várost,
szerette volna megmutatni az angol barátnőjének, ezért volt Debrecen a mai úti cél.

Az egyetem főépülete kívül-belül csodaszép. A belső átrium ívei, formái, ritmusa,
szimmetriája magával ragadott:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Folyt. köv!

Valamikor sokat koptattam a lepcsoit,annak ellenere,hogy nem tanultam benne,a noverem viszont igen,hozza jartam surun.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 24. 21:28

1. nap: Vasárnap, indulás Mo.-ról:

Reggel hatkor a reptéren épp arra vártunk, hogy beszálljunk a gépbe, amikor mit ad isten,
megláttam amint a nap kúszik fel az égen. Azonnal csőre töltöttem a fényképezőmet, és
kattogtatni kezdtem. Reptéri napfelkeltém még nem volt. Jót vihogtam. Sikerült elkapni
a pillanatot! Lámpát csináltam a lámpából:

Kép

Búcsú napkelte a gépből. Az ablakhoz vettük a jegyemet oda és vissza is, hogy bámulhassam
a felhőket:

Kép

Emelkedünk:

Kép
Kép

Felhők:

Kép
Kép

Itt egy légörvénybe kerültünk, dobált a gép rendesen. Azt hittem nem lesznek jók a fotók:

Kép
Kép

Folyt. köv.:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 24. 21:29

A fenti hidegben ilyen jégkristályok nehezítették a fotózást. Az ablak külsején voltak, és a
fényképezőm állandóan azokra fókuszált. Több felhőképet is elrontottam miattuk:

Kép

Itt olyan érzésem volt, mintha hómezők és jeges tenger felett repültünk volna. Nem lepődtem
volna meg, ha egy jeges macit is láttam volna:

Kép

Készültünk a leszálláshoz. Már felettünk is voltak felhők:

Kép

Itt értük el azt a sűrű felhőtömeget, amit eddig a magasból láttunk:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 24. 21:32

Warrington:

Néha elkezdett cseperegni az eső, de alapvetően nincs rossz idő. Fúj a szél, de süt a nap:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ahogy mentünk a boltba, az egyik fakerítésnél kíváncsi kukucskálókat fotóztam le. Szeder és a virága:

Kép
Kép

Ezt a virgot nem ismerem, de gyönyörű a belseje:

Kép
Kép

Közönséges galaj és egy tollacska, ami a nem messze lévő híd alatt fészkelő galamboktól származik.
Jó kis csendélet:

Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. július 25. 1:33

Rita, örülök, hogy máris jelentkeztél! :) Azért jók lettek a repcsiben készített fotóid is. :-bd
A reptéri napfelkeltéd meg, egyenesen szenzációs. :-bd Nagyon kreatív. :ymapplause:
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 9:37

Szia Unni! Köszönöm szépen! Véletlen, hogy pont akkor tévedt arra a szemem, amikor a lámpa
tetejéhez ért a napocska, ha direkt akartam volna egy ilyen fotót, juszt sem sikerült volna ennyire
jól.

Boldogan jelentkeztem, már lement rólam az utazás izgalma, és azt sem akartam, hogy a mondani
és a mutatni valóm összegyűljön, így is el vagyok maradva a válaszokkal.

Olyan idegesítő volt, hogy az ablakon egyre szaporodó jégvirágokra koncentrált a gépem! Felszálláskor
mikor még nem voltak ott, jó képeket tudtam készíteni, de menet közben egyre nehezebben ment a
fotózás. Úgy tudtam távolabbi képeket készíteni, hogy a repülő szárnya felé tartottam a fényképezőt,
hogy jöjjön rá, hogy a jégvirágokon kívül más is van a látóterében. Amikor élesnek láttam a szárnyat,
akkor gyorsan csináltam egy felhőképet.

Rengeteg jégvirágom van a felhők helyett:

Spoiler: mutasd
Kép
Kép
Kép

Leszálláskor, amikor belerepültünk a vastag felhőkbe, és eggyé váltunk a földről is jól látható
képződményekkel, nem fotóztam, hanem videóztam, hogy azoknak, akik nem repültek még, meg
tudjam mutatni, milyen látvány, amikor ott úsznak el mellettünk a kisebb nagyobb pamacsok,
hogy érezzék micsoda fantasztikus érzés a felhők közt lenni. Legalább három percig videóztam,
de sajnos csak egy percnyi élvezhető belőle a fókuszálási gondok miatt. Úgy fáj érte a szívem!
Kristóf azt mondta, hogy majd megvágja nekem, és akkor azt, ami megmaradt belőle fel fogom
tenni a megára.

Remélem sokat tudsz pihenni a szabadságod alatt!

Tegnapi naplemente. A napot nem látom a lakásból, csak a hatását:

Kép
Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 25. 13:45

Szia Rita!
Ez igen,meg csak tegnap indultal,maris milyen sok fotot keszitettel!
A kepek alapjan ugy latom,szep helyre erkeztel. :) Haszznald ki az idodet,pihenj sokat.
Miutan atadtam az ajandekot az unokamnak,most en is azt teszem,az egesz hetet lustalkodassal fogm tolteni. =))
Legjobban a repuloteri "lampad" tetszik. :-bd
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2016. július 25. 14:09

Szia Rita!
Nagyon jó pihenést és feltöltődést kívánok neked. :-bd
Marcsi :)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 25. 15:42

Szia Rita! Köszönet a sok-sok szép képért, földön és levegőben. A lámpás képed nagyon egyedi. :ymapplause: Sok nézni és látnivalót még az utazásod során, hiszen olyan vagy, mint egy igazi fotós, akit hajt a lelkesedés, hogy minél több pillanatot örökítsen és osszon meg másokkal, legnagyobb örömünkre.
Élményekben gazdag utat és Kristóf fiadnak nagyon boldog születésnapot kívánok. :o) :ymparty:

Egy távolról jött kép. Közel az éghez!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 25. 18:00

:D #:-s Repes a szívem, hogy épségben megérkeztél Angliába! Kedves Rita ! még csak elindultál és máris mennyi gyönyörűséget tártál elénk fotóiddal! Egyik másikon jót vigyorogtam, mert az jutott eszembe, ha lehetett volna talán azt is kipróbálod, milyen a pamacsokon mászkálni!!! :)) =)) =)) =)) A lámpás kép nekem is nagyon tetszik, vele a többi is, de nagyon megragadott a közel az éghez kép is! :littlehearth: :littlehearth:
Érezd jól magad, pihenj, élvezkedj, és gyönyörködj amiben lehet! Kristófnak én is Boldog Születésnapot Kívánok! :ymparty: :o) :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 20:01

boszorkany írta:Szia Rita!
Ez igen,meg csak tegnap indultal,maris milyen sok fotot keszitettel!
A kepek alapjan ugy latom,szep helyre erkeztel. :) Haszznald ki az idodet,pihenj sokat.
Miutan atadtam az ajandekot az unokamnak,most en is azt teszem,az egesz hetet lustalkodassal fogm tolteni. =))
Legjobban a repuloteri "lampad" tetszik. :-bd

Szia Éva! Warrington is olyan, mint a legtöbb város, vannak szép, kevésbé szép,
és csúnyácska, elhanyagolt részei is. A fiam a belvárosban lakik, egy lakóparkban,
az szép, és rendezett környéknek mondható. Szívesen sétálgatunk a központban
és a keskeny utcácskákon is, amiknek a végében sokszor parkok, és elkerített
kutyafuttatók vannak.

Marie biztosan nagyon örült a nagyi ajándékának. Gyorsan készen lettél azzal a
nagy képpel. Igazán szép lett!! Gratulálok!

Tipikus angol sorházak:

Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. július 25. 20:04

Köszi Rita a további képeket! :)
Kristófnak is nagyon boldog szülinapot kívánok! :x Kép

A jégvirágok gyermekkori emlékeket idéznek fel bennem, ugyanis ha jégvirágos volt az ablakunk, akkor a Nagyikám mindig egy déligyümölcsöt csempészett oda nekem, (banánt, narancsot, fügét, datolyát, amikhez akkortájt csak ritkán lehetett hozzájutni) és azt mondta a Drágám, O:-) itt járt a hótündér. :)
Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 20:12

gyomar írta:Szia Rita!
Nagyon jó pihenést és feltöltődést kívánok neked. :-bd
Marcsi :)

Szia Marcsi! Köszönöm szépen! Ma még csak itt a városban csavarogtunk, de holnap
már nagyobb útra megyünk. Chesterbe vezet az utunk, ami kb. 40 km-re van innen,
és gyönyörű városka. Azonban nem erről híres. A mai napi beszámolómban többet írok
róla.

Kellemes hetet kívánok neked!

Itt lakik a legkisebbem:

Kép
Vaskica06

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2016. július 25. 20:33

Kedves Rita!
Nagyon szépek a képek,amelyeket készítettél.Remélem,nagyon jól fogod érezni magad.
További jó nyaralást és pihenést kívánok.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 20:37

Gabóci5 írta:Szia Rita! Köszönet a sok-sok szép képért, földön és levegőben. A lámpás képed nagyon egyedi. :ymapplause: Sok nézni és látnivalót még az utazásod során, hiszen olyan vagy, mint egy igazi fotós, akit hajt a lelkesedés, hogy minél több pillanatot örökítsen és osszon meg másokkal, legnagyobb örömünkre.
Élményekben gazdag utat és Kristóf fiadnak nagyon boldog születésnapot kívánok. :o) :ymparty:

Egy távolról jött kép. Közel az éghez!

Szia Gabi! Nagy örömmel készítettem a fotókat! Boldogan kattintgatok itt-ott-amott.
Előre szóltam a fiamnak, hogy erre számítson, amikor kitesszük a lábunkat a házból.
Egyelőre türelmes, jól bírja, hogy minden tíz lépés után megállok.

Csodálatos fotót küldtek a gyerekek! Minden olyan klassz rajta! A holdbéli táj, a felhők,
a színvilág, a beállítás! A lányodnak is jó érzéke van a fotózáshoz!!

Általában ugyanazok a gyom(gyógy)növények vannak itt is, mint otthon. De amikor
megláttam a közönséges aszatot (ennek szúrósak a levelei, nem olyanok, mint amit
otthon szoktam fotózni) kirobbant belőlem a röhögés. Mindenhol találkozni vele, és
a repülő magjával is:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 21:02

Kata58 írta::D #:-s Repes a szívem, hogy épségben megérkeztél Angliába! Kedves Rita ! még csak elindultál és máris mennyi gyönyörűséget tártál elénk fotóiddal! Egyik másikon jót vigyorogtam, mert az jutott eszembe, ha lehetett volna talán azt is kipróbálod, milyen a pamacsokon mászkálni!!! :)) =)) =)) =)) A lámpás kép nekem is nagyon tetszik, vele a többi is, de nagyon megragadott a közel az éghez kép is! :littlehearth: :littlehearth:
Érezd jól magad, pihenj, élvezkedj, és gyönyörködj amiben lehet! Kristófnak én is Boldog Születésnapot Kívánok! :ymparty: :o) :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kata! Köszönöm szépen! A repüléstől nem félek, sőt nagyon vártam már, hogy újra átéljem,
hogy a magasban lehessek. Inkább csak a körülmények izgatnak: nem hagytam-e otthon valamit,
nem sípol-e be a szerkentyű, amin át kell menni, nem lesz-e bombariadó, mert akkor sok-sok
órával eltolódik a repülés....

Rád is gondoltam a videóval, mert te is nagyon szereted a felhőket. Amint megvágja a fiam,
azonnal kiteszem a linket. Szinte elérhető közelségben vannak a pamacsok!! Igazad van! Ha
lehetne, kipróbálnám milyen menni rajtuk.

Reggel még sütött a nap, és ragyogó időnek nézett ki:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 21:11

Unni2011 írta:Köszi Rita a további képeket! :)
Kristófnak is nagyon boldog szülinapot kívánok! :x

A jégvirágok gyermekkori emlékeket idéznek fel bennem, ugyanis ha jégvirágos volt az ablakunk, akkor a Nagyikám mindig egy déligyümölcsöt csempészett oda nekem, (banánt, narancsot, fügét, datolyát, amikhez akkortájt csak ritkán lehetett hozzájutni) és azt mondta a Drágám, O:-) itt járt a hótündér. :)

Unni! Nagyon cuki a nagyid története, mástól még nem is hallottam ilyet, ez az ő saját
találmánya lehetett.

Nagyon szépen köszönöm!

Ahol tavaly büdöske volt, most muskátli van:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 21:26

Vaskica06 írta:Kedves Rita!
Nagyon szépek a képek,amelyeket készítettél.Remélem,nagyon jól fogod érezni magad.
További jó nyaralást és pihenést kívánok.

Nagyon szépen köszönöm, Ica! Még sok képet fogok készíteni. Ki sem esik a kezemből a gépem.
A tokjába sincs érkezésem visszatenni, mert két percenkén kattogtatom.

Az egyik parkban hatalmas fejű rózsák voltak:

Kép

Bele kellett kukucskálnom:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 22:01

A mai nap is itthon telt. Kristóf ma 26 éves, és mivel csak kézipoggyásszal utaztam, amibe a
ruháimon kívül semmi más nem fért el, ezért úgy beszéltük meg, hogy itt veszek neki valamit
ajándékba. Elmentünk hát az IKEÁ-ba, ahová már amúgy is nagyon vágytam, mert még soha
nem voltam benne. A mi környékünkön nincs egy sem. Végül a Decathlonban kötöttünk ki, amit
viszont nagyon jól ismerek, és szeretek. Ott vettük meg végül az ajándékokat. Úgy volt, hogy
valahol megebédelünk, az még az ünnep része lett volna, de aztán mégis hazajöttünk, és itthon
főztünk és ettünk. Aztán később még sétáltunk egy kicsit.

Reggel, mikor elindultunk úgy nézett ki, hogy ragyogó idő lesz, aztán egész nap fekete felhők
voltak az égen, de csodálatos módon egy csepp eső sem esett. Nem volt meleg, de a vékony
dzsekim szinte egész nap a derekamra volt kötve, csak akkor vettem fel, ha feltámadt a szél.
Rövid ujjúban lehetett lenni egész nap. Itt valahogy más a hőérzete az embernek a magas
páratartalom miatt:

Indulás előtti felhők:

Kép

Lassan megérkeztünk az IKEÁ-hoz:

Kép

Fél órája készült fotó. A nap süt, a szörnyű felhő ellenére:

Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 22:29

Néhány kép a városból amerre sétáltunk:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Folyt. köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 22:54

Jöjjenek a mai növények, virágok:

Szeretem a szokatlan párosokat. Ez a tegnapi fakerítés, ahonnan leskelődnek ki a növények.
Csak ma vettem észre, hogy az egyik résen a borostyán és a galaj (ez nem a galambtollas)
együtt bújtak ki egy kis nézelődésre:

Kép

A parkot babérsövény vette körbe egy darabon. A szeder szemtelenül belenőtt. Arra már
rájöttem amióta itt vagyok, hogy a szeder itt olyan, mint nálam a bodza. Hihetetlen, hogy
mindenütt ott van, és a leglehetetlenebb helyekről kandikál ki:

Kép

A park bejáratát fekete színű téglafal vette körbe két oldalról. Mi nőtt ki belőle?
Szeder... és még nagyon sok minden, például csorbóka (sárga), és kétféle páfrány is:

Kép
Kép
Kép

Ja, csiga is volt a babéron, és a juharfa levelein(?) is:

Kép Kép

Folyt. köv:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 25. 23:12

A séta során is muszáj voltam a virágokat lefényképezni.

Gyönyörű színű hortenziák:

Kép
Kép

Kép Kép
Kép Kép

Gyomnövények:

Kép Kép
Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 26. 8:19

Kedves Rita! Örülök, hogy jól érzed magad, és máris tettél egy nagy sétát! szépek az épületek! Kicsit elcsodálkoztam a kilépőkön, igazából nem tudom mi a csuda funkciójuk van, mert rendesen kilépni sem lehet...hát nem lett volna jobb egy igazi erkély? az enyémre is nagyon haragszom! olyannyira, hogy ha rajtam múlna befalaztatnám a kilépő ajtaját és akkor nyernék egy kis belső sarokteret!
A virágokon én is kiélvezkedtem...nagyon szépek...a muskátlin mosolyogtam, nem is tudtam, hogy ott is kedvelik! :movingflower: :flower1:
Érezd jól magad továbbra is...Kellemes élményeket! :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 26. 10:24

Rita írta:A séta során is muszáj voltam a virágokat lefényképezni.

Gyönyörű színű hortenziák:

Kép
Kép

Gyönyörűek ezek a hortenziák, látszik, hogy az ottani időjárás kedvez nekik.

Nem az eső esett, csak az este locsoltam a lányoméknál, amíg nincsenek itthon!

Kép
Kép

Ma reggeli kutya sétáltatás közben látottak.
Utolsó virágait hozó szivarfa, "vonatozó" poloskákkal.
Kép Kép

Még virágzó, városi rózsaszín akác.
Kép

Az ostormén bangita szinesedő bogyóival.
Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2016. július 26. 15:15

Sziasztok!
Ma a lányom a Szegedi Dóm tornyában volt és készített pár fotót.
Nagyon büszke vagyok rá.Marcsi
Kép

Vissza: “Társalgó”