Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 15. 17:22

Sajnos csak ennyire volt időm, pedig annyi mindent szerettem volna még feltenni. Annyi sok maradék
képem van már, hogy amikor már otthon leszek is angliai képekkel foglak traktálni benneteket.

Lilyke és a vásárlás:

Most már bármelyik üzletbe megyünk kivesszük a babakocsiból, hogy megtanulja, hogy kell viselkedni,
mihez nyúlhat hozzá, és mihez nem, hogy mikor kell fognia a kezünket (élelmiszer bolt, ahol sokan vannak),
és mikor lehet szaladgálni egy kicsit (IKEA, Decathlon...), és hogy szót kell fogadnia. Néha hisztizik, ha
valamit nem engedünk meg neki, de inkább most csinálja, mint nagy gyerekként. Én is így csináltam a
sajátjaimmal. Három kicsi gyerekkel kellett boltba járnom, hamar "be kellett tanulniuk".

Spoiler: mutasd
Itt nemcsak ezzel a szatyorral mászkált egész nap, hanem még ezt a régi műanyag előkét is a nyakába
kellett tenni.

Kép

A Decathlonban:

Kép

Kép

Így indultunk és érkeztünk meg a délelőtti játszóterezésről. Csak pár dolgot vettünk az ebédhez, de nem
volt könnyű a szatyor. A földön húzta, de nem engedte, hogy könnyítsünk rajta, vagy hogy segítsünk neki.
Igazi KOS! Ja, a szatyrokat nem mi adjuk a kezébe, kiszolgálja magát a szekrényből. :D Az utolsó előtti
fotón egy lidl-ös zacskóval. Az utolsó képet ma küldte a lányom. A kis táskája otthonról és egy üres zacskó
a Morrisonsból. :D

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 15. 17:24

A legkisebb csúszdára már egyedül is fel tud menni, leülni, elhelyezkedni és lecsúszni. Nagyon boldog tőle.
Megint írhatnám, hogy igazi Kos. Imád egymaga, segítség nélkül elérni valamit.

Kép

Mielőtt leülne, meg kell forgatni azt a kereket. :))

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A nagy csúszdákon elkél a segítség.

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 15. 17:25

A paprikás krumplit régen is hosszabb lével készítettem, ha nokedlit akartam beleszaggatni, most is
így tettem, és jól tettem. Külön szaggattam ki a nokedlit, de legközelebb egyenesen a lábasba fogom.
Ebbe a nagy adag krumpliba 15 dkg zabpehelyből őrölt lisztből készült a nokedli. A lányomnak van egy
nagy teljesítményű több funkciós robotgépe, ő abban darálja meg a zabpelyhet, de nem szabad, hogy
teljesen liszt simaságú legyen. Maradjon nagyon picit darabos. Legközelebb lefotózom ezt is. Annyi
vizet kell beletenni, hogy az állaga a hagyományos nokedli tésztához hasonlítson. Hagyjuk egy kicsit
(10 perc) állni, hogy a liszt megszívhassa magát vízzel. Jól be fog sűrűsödni a tészta, de semmi gond,
teszünk hozzá annyi vizet, hogy újra nokedli tészta állagú legyen. Ekkor kezdhetjük szaggatni. Kis sót
tegyünk bele.

Kép

Kép

Kép

Vegán életünk legfinomabb rakott karfiolját készítettem el szerdán. Legalulra szójajoghurt került, majd
a párolt karfiol fele. Arra só és újabb réteg szójajoghurt. Erre jött a töltelék. A kuktában készítettem
egy jó sűrű szaftos pörköltalapot (olaj nélkül), erre jött az alaposan megmosott barnarizs, nyers zöldbab,
nyers gomba, és alaposan megmosott fekete lencse. A fűszerek só, bors, őrölt kömény és majoránna volt.
Magas nyomáson 30 perc alatt készre főztem, majd a karfiolra borítottam. Újabb karfiol réteg következett,
amit sózás után hummusszal kevert szójajoghurttal locsoltam meg. Sajnos nem fotóztam le, hogy mennyire
élvezettel ette Lilyke is. A képet nézve jutott eszembe, hogy a felső rétegbe maradék párolt brokkoli is
került.

Kép

Nagyon szeretjük a thai vörös curry pasztát, otthon szinte minden héten készítettem vele zöldségételt.
Pénteken nagy darabokra vágott hagyma, fokhagyma, kaliforniai paprika, cukkini, paradicsom, brokkoli
és vörös vesebab főtt össze a pasztával. Mikor kész lett, kiszedtem magamnak az ebédre valót, mert a
többiek öntöttek bele kókusztejet, és úgy is rottyantottak rajta egyet. Így autentikus, de én nem szeretem
a kókusztejet, ezt a lépést mindig kihagyom. Répás rizibizivel ettük. Ebből kivételesen csak a felnőttek
ettek, mert a szósz enyhén csípős.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 15. 17:25

Nagyon ízlésesek voltak ezek a művirágok, és tényleg megszólalásig hasonlítottak az igazi
párjukra.

Kép

Közben olvastam Ági utolsó hozzászólását, és bár nem akartam ezeket a vödrös, műanyag edényes képeket
betenni, meggondoltam magam. A szatyrok előtt egy darabig az volt a szokása Lilykének, hogy induláskor
valami naggggyon fontos tárgyat akart vinni magával az útra. Amíg egy picike felhúzhatós mozdony, vagy
egy kislabda volt ez a nagggggyon fontos tárgy hagytuk, hadd hozza. De aztán kezdett eldurvulni a dolog.
Egyik alkalommal egy műanyag tállal és egy műanyag ételtárolóval akart elindulni, másnap meg egy vödörrel,
amit a fürdőből csempészett ki. =))

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 15. 18:53

Haliho Lányok!Ideértem.Mindenem vizes a melegtől,megy a ventilátor,a szellemi állapotom is hasonlít a testihez,ÁM, nagyon igyekszem.Először is:
Volt egy jó napom az unokámmal.A lovas videójátékot kipróbáltam,lehet lassan menni.Lilla megígérte, mindent megmutat és nem baj,ha nem vágtázok.Ez egy online játék,de csak a barátnőjével játszhat,idegenekkel nem.Nagyon élvezetes volt a mai "TANÓRÁM" vele.Hoztam képeket és videót,valamint a kutyáknak vittem játékot.Csináltam néhány fotót velük is+ egy rövid videót.Ha mindent feltettem ,nézem és olvasom a hozott képeiteket és a hozzászólásokat.
Tehát itt a lány/aki LILLA/lova.Ezzel a lóval fogunk feladatokat megoldani.Őt a szgép billentyűivel lehet irányítani/jobbra,balra,egyenesen ,hátra,megállás,leszállás/Észrevettem,hogy a lány ugyanúgy kaparászik a cipője orrával,mint a koreai sorozatokban a tanácstalan lányok.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 15. 19:05

Egy stégen lovagolunk,vágtázunk,elmegyünk egy strandra,napozunk,majd beugrunk a vízbe,végül ruhákat válogatunk.Sajnos csak nézegetjük,mert nincs elég pénzünk/amit vagy pénzért vagy feladatmegoldással lehet szerezni/Tehát nézzük.Most ismerkedem a tereppel.
Kép
Kép
Minden mozdulatot az irányító végeztet.Nem könnyű.Itt be kellett ülni a napágyba.Jó szerkója van Lillának? :)) :))
Kép
A lova meg csak áll a vízparton.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 15. 19:11

NODE,NODE,mindjárt belegázolunk a vízbe!!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 15. 19:19

Gyorsan megnézzük milyen új göncöt lehetne vásárolni,ha volna pénzünk.Így csak fájdítjuk a szívünket.Meg jó volna egy 2.,gyorsabb ló is a saját karánunkba.Nem baj,majd karácsonykor az Angyalkák hátha besegítenek!Addig meg iskola van,úgy sem nagyon lehet játszani.
Na innen mit vennénk meg?Gatyák,cipők,lószerszámok...

Kép
és a felsők???

[Kép
Miután kinézelődtünk magunkat menjünk tovább!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 15. 19:27

Keressünk egy helyet ahonnan szép a kilátás!
Kép
Kép
Na most már vissza kell menni!
Kép
Kép
Jesszus,ezen a lépcsőn kell lemennünk!!!!!
Kép
Lányok billentyűvel irányítva...NEM SEMMI,DE IZGI!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 15. 19:34

Amíg mi Lillával vágtáztunk a kutyák az új játékkal jól elvoltak.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 15. 19:44

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 15. 19:48

Végül még megpróbáltam a bonyolult társassal is játszani.Nem voltam olyan sikeres,mint a lovaglással.
Kép
Ennyi volt Lányok a jó napom.Remélem lesz még ilyen!!! :littlehearth: :-bd
Most pedig nézelődök a hőségben.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 16. 8:53

Sziasztok!Tegnap este egyszerűen elaludtam a gép előtt.Se kép se hang.Mindent újra elolvastam és megnéztem.
Még egy gondolat mielőtt reagálok.Az éjjel eszembe jutott,hogy nem biztos,hogy jó lenne az Angyalkákat megkérni szerezzenek be Lillának új lovat,mert azzal komolyan versenyezni lehet online,s ez játékfüggővé teheti.Egyébként, csak nagyon NÉHA játszhat a gépen,TV-t évek óta nem néznek,csak képernyőnek használják.Nagyon "elegánsan" hangzik ,hogy mi nem tv-zünk/én kb 12 éve/Nem ,nem igaz 11 éve, a Q.Seon Deok volt az utolsó 2010-ben.Akkor annak megkerestem szgépen a feliratos verzióját,azóta a gépen ragadtam.Egyébként sem érdekel a magyar adások politikai csatározása,a szex egyenesben a mindenféle házbeköltözős műsorokban,a sok csim-bumm film és a reklámok.TUDOM HOGY RENGETEG TARTALMAS MŰSORT SUGÁRZÓ ADÓ VAN,de nekem elég a szgép.
Ildikó!Jól sikerültek a növényfotók.Különösen szeretem a közeliket
Kép
Mindjárt falra is teszem. :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 16. 9:05

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 16. 9:11

sziasztok Lányok, megyek ébreszteni Samut, mert még mindig alszik! Ez az új gyógyszer miatt van meg az időjárás!
tényleg Ildikó, ha jól tudom Zalaegerszegen vagy körül laktok, és igencsak kijutott az időjárásból. Irj légyszíves mi újság veletek!
Tegnap igen durván kiosztottak a facebokon, az volt a legenyhébb hogy akasszam fel magam a hitem miatt hát..............
Nem fogom neki megtenni ezt a szívességet. s mindez egy youtubos videó miatt. Na megyek megnézni a legényt, kb negyed óra múlva jövök, gyógyszer turmix stb.
Paggy, neked is írok... :x

Itt is vagyok és folytatom! Nálunk a rokonságban meg pont fordítva működtek a dolgok. Az egyik mamának az volt a baja, hogy az apám az apám a másiknál meg hogy azt vett el apu akit.
Mindkét oldalon ment a fiú unokák felé a rivarizálás, egyedül anyu nagypapája szeretett őszinte szívből. Tőle még egy kétforintos is nagy dolog volt, ha mentem zongoraórára mindig ott várt a Baross ut. végén, hogy odaadhassa a fagyira valót! Nagymama nem szerette ha "kényeztet". Talán még az öttevényi másik mama szeretett, de őket meg a győriek nem.

Na mindegy.Nemesdéden gyerekkoromban még nem volt villany, petróleum lámpa volt, de aztán hamar lett az egész faluba. Viszont busz változatlanul napi 3 van. Mindenki kocsihoz van kötve, vagy helyben bicikli.
A nemesdédi nagyszülők nevelték fel a legkisebb fiú unokát. Az volt a favorit a családban. Sajnos egyik sem dicsekedhet boldog élettel., lehet a bátyja már meg is halt. Nem tudok róluk semmit, igaz nem is különösebben mozgatok meg minden szálat. Minek! Egyébként a volt sógornőmék is eléggé magamra hagytak. Csak hogy finoman fejezzem ki magam.

Nem érdemes ezen keseregni! Most elhívhatnának magukhoz a családi házhoz pl. de majd ha itt lesz a 4 hullám majd mondogatni fogják, hogy milyen jó lenne ha kimennénk! Hahaha.

Sajnos lassan az idegenben jobban lehet bízni mint a sajátjaidban.! Na jó ha nagyon olyan lenne a helyzet biztos segítenének, de ne úgy mint a múltkor, hogy szerez magándokit, és nemhogy nem fizeti ki, még 5ezerrel többet kellett fizessek.! Pedig azt mondta az ő állja! Úgy látszik, mivel nem úgy cselekedtem a kerttel kapcsolatban ahogy ő elgondolta, vagyis a mostani férje, így tárgytalan lettem a számára!

Ha rájuk hagyatkoztam volna csak egy heti egyszeri bevásárlással, már csak az elporladt csontjaink lennének itthon
De a kicsi bioptron lámpáért ide tudott + ba szaladni. azóta egyszer felhívtam hogy van, de ő nem hívott.....

Szóval Paggy, nem is érdemes azon filózni hogy a másik nagyi a minden, Te meg csak kiegészítő lennél...ha ők így gondolják, lelkük rajta. Ezt majd nekik kell elszámolni odafent, mert ne gondold, hogy a végső elszámolásnál ezek nem lesznek felsorolva! Ez most nem hit kérdése, ez a kőkemény valóság. Ezért kell az embernek vigyázni magára, hogy nehogy a keserűség miatt olyasmit csináljon amit később megbán. S még akkor ha szerencséje van az embernek hogy észreveszi és korrigálja magát, akkor az előző rossz eltűnik, olyan mintha letörölne az ember egy magnófelvételt. De ehhez szívbéli megtérés kell.
Az ember tele van hibákkal ahogy én is. Néha nem tudom befogni a számat, még ha jóakarattal, vagy jogosan is szóltam vagy írtam valamiért.
Lásd a Youtubos esetet az egyik egy mesénél volt, ami arról szólt hogy egy nénit fellöknek és kirabolnak, az étteremből meg kiutasítanak és az egyik kiszolgáló megszánva hátravitt neki ennivalót és pénzt is adott neki, majd a hölgy egy más alkalommal megjelenik, kiderül hogy az étterem az övé és kidobja az ottani vezetőt, és felemeli annak a fiúnak a státuszát, aki nem röstelt az elesetten segíteni. Kommentek hada ment hogy mese...stb. de az is hogy igazából a mondanivaló a lényeg, nem az hogy igaz e a történet vagy sem.

Szóval egy két komment után kaptam hogy hova menjek a hitemmel és hogy akasszam fel magam. no com.
A másik meg egy facebokos megjegyzés, egy percingert kereső komment alá írtam, hogy legundorítóbb dolgok egyike az orrpercing, az orvosi háttért nem is említve. szóval ott is megindult ellenem a lavina!
De most komolyan ... valakinek az a legnagyobb gondja, hogy egy vélemény miatt a föld alá tapossanak? hol a véleményszabadság?
Ennyire nem lehet az embernek más véleménye arról ami tényleg egészségtelen? Van aki közvetlen a szemhéjra teteti, ne mondja nekem senki hogy ez egészséges és normális.A fül még a viszonylag normál terület, mert ott pl van olyan hely ami akupunktúrás terület, és azt stimulálva is lehet fogyni... Na mindegy..majd folytatom, de most kicsit pihenek, mert mindent olvastam már csak nem akarok akkora szóözönt még idezúdítani..Nagy ölelés és puszi mindenkinek!
Majd minden szót javítanom kell, ilyenkor jobb leállni! :-bd x_x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 16. 9:12

Kép
Jobb keret kéne.Majd este keresek jobbat.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 16. 9:20

Kata!Ez tetszik a virágközeliken kívül/egyébként az nyáriorgona,amit lefényképeztél?/Tehát a sámuelesek közül most ez tetszik.Elhatároztam,hogy Samuka nem lesz többé Samuka,hanem Sámuelnek fogom hívni,ha lehet/????? :littlehearth: /,mert már férfiembernyi.Adjuk meg a tiszteletet. :flower1: :littlehearth: :flower1: egymásnak.Engem is zavart ,persze csak fiatalon,ha lekislányoztak.BEZZEG MOST NÉNIKÉZNEK!!! :(( :(( :((
Kép
Vajon kicsinyellte a sütit,vagy csak meglepődött,hogy szilvásat kapott?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 16. 9:25

Kedves Lányok!Ágika és Rita!Most reggel elszöszöltem az időt,de este jövök vissza hiszen annyi klassz dolgot írtatok és Lilyke megint :)) Annyira bírom a cuccaival/vödör,előke.../!!!Jövök,jövök,csak ma is ki kell menjek Lillához ebédet vinni,mert a nászasszonyom nincs nagyon jól ebben a nagy melegben.Pár éve a szívét műtötték.Tehát indulok.Estig :-h Paggy %%- @};-
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. augusztus 16. 10:41

Sziasztok.

Köszönöm Lilyke édes fotóit, szóval ő is feszegeti a határait.
Rita, jól vissza kellett mennem a festeményért, mert nem emlékeztem már rá, hogy mit is tettem fel. Ez a kép már több átalakuláson ment keresztül. Új technikát próbáltam ki. Ez olyan, hogy egy feszített vászonra fóliát tettem, alatta festék, így felragadt. Száradás után festettem rá. Egyik mód folyatásos volt, ahol kilátszottak az ezüstös alufólia részek. Így volt egy kicsit. Nem tetszett, aztán, kapott egy másmilyen formát, alakot, ami nagyon érdekes volt, mert a falon, ahogy más megvilágítást kapott, mindig más képet mutatott. Volt amelyik időszakban tetszett, aztán nem.
Most legutóbb átfestettem, és kapott egy vizes részt, fényt az erdőből kapja. Kis macera,hogy a fólia nem jól tűri a festékezést, és nem azt a színt kapom vissza, amit rátettem. Akril különben. Most talán még a lehető legjobb. Néhol ki kell látszania a fóliának, és mivel a fólia közben gyűrődik, így kialakulnak redők, amit készakarva csináltam, és direkt külön festettem be. Sok munka van benne, száradás után lehet felvinni az újabb színt.

Paggy le a kalappal előtted játékügyben. Én bonyolult játékot nem szeretek játszani, és egyáltalán talán játszani sem szeretek. Néha kis társas belefér, de más elfoglaltságot jobban szeretek.Néha az ember kitér a hitéből, mi is vagyunk így, de talán megnyugodtál, ami izgatott. Én nem olvastam, így nem tudom miről van szó.

Kata, mostanában az emberek a politikán vitáznak legtöbbet. Mi a fenéért nem lehet hagyni, hogy mindenki higgyen azt amit ő jónak tart, és nem kellene rosszindulatúnak lenni egymással. Főleg az oltáson van vitatéma. Nem politizálok a FB-on,te többször megírod a véleményedet. Nem érdemes, legtöbbet magadnak ártasz.
Én nem nagyon adok hangot, magamban megvan a véleményem, igen, vagy nem.Kérlek vigyázz magadra, mindenki másképp látja a helyzetet, és nem biztos hogy a saját magunké a legjobb, a legideálisabb.

Remélem Sámueled megette azt a finom sütit. Nem sütöttem mást, mint sport szeletet, azt is zömében magam ettem meg.
Tegnap este jött a vihar, futás ki az udvarra, és összeszedni a muskátlikat és minden mozdítható virágot. /sajnos a szellőrózsa bizony már halódik, a szél is megtépte, és a szárazság, a hatalmas meleg. Máskor gyönyörű volt, és olyan légies, most ő is védekezik valahogy. Itt nálunk nem volt jég, de a város más területein igen. A paradicsomtöveket fel kellett kötözni, mert meglazultak, és a karók is megdőltek. Érik a füge, szívesen adnék belőle. Dörgés, villámlás és eső volt, pillanatra megszünt az áramszolgáltatás, így kikapcsolta a sz.gépet, mielőtt én megtettem volna, alig bírtam visszakapcsolni. Meg is ijedtem.

Remélem senkit sem sértettem, csak írtam-írtam ami eszembe jutott.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 16. 13:24

Ildikó drága, dehogy sértettél meg egyáltalán senkit sem. Azért vagyunk sokszínűek, /nem a kétszínúségről és a kétszívűségről / beszélek, hanem ahogy és amiért megalkotódtunk. Hiszem, hogy mindenkinek megvan a maga feladata, mindenki lehet szép színes, érdekes, egyedi és különleges, csak kérdés, hogy tudnak e, mernek e az emberek eszerint élni és megélni dolgokat. Én pl. nem tudom magam kivonni a politikai dolgok alól, s nem is tehetem, éppen a lelkiismeret okán. Nem feltétlen kell mindenben egyetérteni, de a jóra való törekvésnek is 1000 útja van, a pokolra vezető meg egy de az széles. Szóval ezért sem lehet mindig hallgatni. Mint pl. a gender ügyben sem. Muszáj kiállnunk a normalitás mellett, hogy ne essünk a nyugati örültségek csapdájába, nagyon sok hasznos információ nem jut el az emberek többségéhez, pedig joguk lenne tudni róla.
Sajnos nyugaton olyan mint sajtószabadság már nem létezik!

Örülök, hogy a mostani vihart ennyivel megúsztátok. Ezek szerint a nagyját sikerült menteni a dolgoknak!
Nagyon sajnálom azokat a családokat, vállalatokat, egyéneket, akik nagyon komoly károkat szenvedtek ettől a szélsőséges időjárási anomáliáktól.

Amennyire kedves emlékek fűznek Zalához vagy Pécs környékéhez, elég nehéz elképzelnem a leszakított tetőket, a kicsavart fákat. Van egy olyan érzésem, hogy nem csak az internet gyorsasága stb miatt hanem úgy amblokk mintha nagyon felgyorsultak volna az események, minden eddigi katasztrófafilmet túlszárnyalnak a mostani események.

Nagyon tetszenek a virágaid, képeid is, hozzál majd ide is belőle, mikor a facéra felteszed, nem tudom mikor lépek majd be oda, de akkor majd felteszem a legutóbbi képeket is. Sámuel meg közben végzett az ebéddel.,/mákos tészta/, mert most még ma is tartunk egy húsmentes napot! Tegnap sem ettünk húst, még szalámi és kolbász formájában sem!
Úgy érzem, most kell egy kis szünet!

Jövök még majd , szeretném kitenni a képeket is. puszi és ölelés mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 16. 17:02

A fene egye meg elszállt,amit írtam :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( :(( !!!+!
Sziasztok!Kata!Szerintem a stílus az fontos a véleményközlésnél.Pld.az írtad a legrondább dolog az orrpirszing---NEKED--és esetleg félig nekem -Ám más meg szereti.Ma ugyanígy kiosztott az anyóstársam:
-Fogalmam sincs ,mondta-hogy lehet kövérnek lenni ebben a korban.Miért nem diétázol?ÉN!!!!!!!!!!-mondta----azt tarom egészségesnek,ha az idős ember inkább sovány,mint kövér legyen.-Valójában igaza van ÁM!!!!!!Milyen alapon gondolja,hogy leszólhat másokat?-----És bár nem egészséges gyönyörű orrpirszinget hordanak az indiai nők.--Sokszor rosszul vagyok tőle/nászasszonyom/ KATA,amikor kategórikusan kijelent dolgokat,hogy így meg úgy helyes.Elhiszem ,hogy ő úgy gondolja,azt is elhiszem,hogy a saját meglátása valódi,hiszen a szerint él.
Például,ha nekem írtad volna,hogy Paggy nekem nem tetszik az orrpirszing és véleményem szerint nem is egészséges,akkor én azt írtam volna rá,hogy JÓ,ez a Te véleményed ,de nekem tetszik.
Most vizet prédikálok és bort iszom,hiszen hányszor írtam ide én is felháborodott, kritizáló bejegyzést a politikusokról!!Úr Isten milyen nagy szöveget lökök le!!!Valójában szeretném,ha a dolgok háborúskodás nélkül intéződnének el/ilyen az én lelki alkatom/,mások viszont ütköztetik a véleményüket,mint pld Te is.Ez is jó,csak akkor ne legyél lesújtva!! :flower1: :littlehearth: :)ha egy más szinten lévő ember meg lebunkóz!!Szerintem is ocsmány dolog.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 16. 17:18

Szép délutánt mindenkinek!
AHogy jövök ide olvasom a neten, hogy : májkrémes-meggyes pohárkép. Gondolom is magamban, hogy totál megkergült a világ, mire kiderült, hogy mákkrémes. :))

Rita irásán Lilykéről, meg a vödörről olyan jót vigyorogtam. Totál természetesen vette persze, hogy ő azzal most elindul. :-)
Nagyon guszták az ételfotók. A paprikáskrumplit terve vettem kipróbálni.

Paggy, örülök, hogy jól sikerült Lillával a nap. Meg azért annak is örülök, hogy nem csak én vagyok az, akit a társasjátékok nem hoznak lázba. Értem ezt Ildikóra is. :-)
Irtam már, hogy a szomszédunkba egy éve talán? , beköltözött a nazarénus fiatal pár. Most született a negyedik gyerek, de náluk ez természetes. nagyon szépen nevelik őket, mondhatnám ridegtartásban, ha csúnya szóval akarok élni, de persze ezt arra értem, hogy az udvaron nincs nekik tiltva semmi, bármit csinálnak szerintem ez természetes náluk. Viszont a szülők ha nem jót csinál a gyerek, igenis rászólnak. Anyának a múltkor a kelt tésztáim receptjét megadtam - kettőét-, mert kaptunk valamit és igy viszonoztam. Lényeg: nem birtam magammal és ráirtam a receptre, hogy házi tej, házi vaj, házi méz. Mert hát ezzel finom, nem tehetek róla. Kiderült, hogy ők is ilyen dolgokat használnak, sőt ad majd nekem házi kecskesavót, mert finomabb a kenyér tőle. :-)
Múltkor meglepett a nagyfiú, mikor mondta az anyukájának a virág nevét, ami felfut a keritésen - gaz-, Prsze nem az volt, de ezt egy másodikos gyerek szájából hallani, nekem fura volt. Mindezt azért meséltem most el, hogy a mai gyerekek többsége az ilyen dolgokat nem éli meg, mert vagy nincs rá lehetősége, vagy a szülő nem tartja fontosnak, hogy beszélgessen, mutasson.
Most jól belekeveredtem a gondolataimba, hogy hogy is jöjjek ki ebből jól :-)
Tehát Paggy, élvezd az együttlétet olyan jól Lillával, mint tegnap és ne keseregj. Szerencsére nekem még nincs unokám - most megkövezhettek, de én még nem tudnék vele mit kezdeni azt hiszem-, de ugyanazok a gondolatok keringenének a fejemben, mint neked, miszerint mit is lehetne csinálni, hova menni, mire tanitani, amire már neked van időd és tapasztalatod abban, hogy milyen jól tudná azt későbbiekben alkalmazni, ha eszébe jut, vagy csak az emlékeiben, hogy a nagyi ezt mondta, a nagyi azt csinálta.... Ezt sem olvasom vissza és nem korrigálom. Zagyvaságnak tünik most visszagondolva, de remélem átjön amit akartam.
Mit főztél ma a társaságnak?
Most minden nap viszel ebédet? Vacsira szárazat esznek?
Klima van a lányodéknál? Sokat jelent a szivproblémáknál, én már csak tudom, most hogy szinte állandóan megy déltől estig.
Nagyon jól siekrültek Ildikó virágkollázsai.

Kata, Samukán én is elgondolkodtam. Mármint azon, hogy Samukázzuk. Hú, de utálom, mikor a fiamat a hugom Zityikézi. Kicsinek hivtam igy, de nem azzal a nyálas hangsúllyal. Nem dedós már, miért nem lehet Zoltánozni? Mondjuk úgy mentem bele a nevének választásába, hogy nem lesz becézve Zolikának, mert attól falramászok. :-)
Igy én is szép nevén Sámuelként fogom hivni. :-)
Kata, én már megtanultam az üzletbe, mert egyre bolondabbak az emberek, hogy véleményt nyilvánitani valamiről óvatosan kell. Nehéz néha visszafognom magam, de ha nem akar az ember sérülni és dühöngeni utána a kioktató válaszon, akkor hagyni kell a saját bugyuta világában élni az embert, ha mi igy gondoljuk.
Nem vagyunk egyformák, elfogadónak kellene lenni a másikkal szemben, de ez sok embernél nem igy működik és a vélemény nyilvánitást sokan személyes sértésnek veszik. Igy én nagyokat hallgatok, hagyom kifejteni a hülyeséget és csak itthon eresztem kia gőzt, hogy mekkora...., az illető. :-) Bocsánat, de néha tényleg ez a véleméynem. :-)
Tetoválás és pirszing téma is igen megosztó. Nem pártolom egyiket sem, de elfogadom, ha normális. Talán a tetoválást jobban azért. Na majd megnézném én a kinyúlt bőrt jó pár év múlva milyen ocsmány lesz, de ez maradjon annak a gondja, akin van.
A pirszingnél meg a gond akkor van többek között, ha akupunktúrás pontot ér. Na de akkor beszélhetünk a műtétekről, mikor energetikai vonalat vágnak át és utána minden baja van az illetőnek.
Szegedi kutyás oldalon hogy miket olvasok néha? Úgy neki tudnak esni az emberek a másiknak, pedig csak a véleményét mondta el normálisan, hogy ihajj.

Mára már nlálunk is mondja a vihart estére. Az időkép még nem mutat semmit. Ramossal fel vagyunk készülve. Ha holnap csak ketten vagyunk itthon a fiammal, és dörögni fog, viszsük magunkkal az albérletbe, mert a csaj most hozza vissza a kulcsot, ugyanis hazavitte Iránba. Világlátott kulcsaink vannak. Spanyolországot is megjárták már, aztán postán jöttek vissza. :-)

Ildikó, ahogy leirtad a festést most, hát megmondom őszintén fel kellett kötnöm a gatyamadzagot, hogy elképzeljem :-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 16. 17:22

Paggy, olvasom mit irtál. Háát most én sem maradok le a milyen szöveget lökök dologról. :-)
Hát a nászasszonyod
basszus
, ahelyett, hogy örült volna, hogy viszed a kaját, még kritizál. De gondolom szépen lereagálod a magad módján ezeket a beszólásokat. Én biztos nem tudnám gyilkolós szempillantások nélkül amúgy bájosan mosolyogva fogadni.
Majdnem úgy jártam mint te, kétszer kellett küldeni, hogy elmenjen amit irtam. Frászt hozta rám
megyek megnézem a buktámat, meg a lecsót
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 16. 17:29

Kedves Ági és Rita!Megjöttem a lányoméktól.Ők is megérkeztek.Basmati rizst vittem ,rántott sajtot és bécsi virslit/a legdrágábbat/Tudom főznöm kellett volna,de hátha nem eszi meg ...Nem szoktunk mi sem felvágottakat enni,de a jó virslivel évente 2x elcsábulok.És vittem egy szuper görögdinnyét.Na vajon mit mondott a kajára????
-Ó,ő évek óta nem eszik sem sajtot sem virslit,de most kivételt tesz.Egyébként ott csináltuk meg a rizst,nagyon finom lett a sajttal és a virslivel.Hát meg a görögdinnye lehűtve És főzött hozzá egy finom kávét.Lillával játszottunk Isteni volt a napunk mindhármunknak!!Történte egy nagyon vicces dolog.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 16. 17:45

Képzeljétek az ALDIBAN lehet kapni olyan szatyrot,ami 10kg-t kibír.Tehát betettem reggel a boltban vásárolt kb 6kg-os dinnyét,10 tojást,a virslit és egy száraz/40 dkg-os macskatápot.Kiszállok a lányoméknál,az utca lejtős!!!,megkerülöm az autót,az úttest közepén elszakadt alul a táska és kigurult a lejtős utcán a görögdinnye,a tojások utána és a többi.Futok a dinnye után a magam módján,de a dinnye gyorsabb volt,meg hát helyzeti előnye is volt.Már 5 háznyira volt,amikor utolértem ELGÁNCSOLTAM :)) :)) :)) :)) ,zsuppsz, ugrott egy nagyot az úttestről a járdára és ott az árok szélén landolt.Nagy nehezen kihorgásztam,a kocsi nyitva,az úttesten a tojások egy részéből a forró aszfalton tükörtojás lett!!!Telefonáltam Lillának jöjjenek ki értem az utcára,mert kergettem a dinnyét és csak most sikerült megfognom.Először nem értették mi van,majd a nászasszonyom értem jött mérges volt,hogy kizökkentettem a világából és megint igazolást nyert,hogy nem vagyok egész komplett/??,/
-Miért ilyen szatyorban hozod?---Én-mondta-soha ilyent a kezembe se vennék.Nem láttad,hogy ki fog szakadni?--BNem mondtam,mert rá volt írva,hogy 10kg-ot kibír.
-Szóltam az optt sepregető szomszédnak,hogy visszajövök és eltávolítom az úttestről a tükörtojást. =)) =)) Kb 5 perc múlva felszerelkezve sikáltam az úttestet,mert ez "jó környék!!!,ne hogy megszóljanak.Egyébként én is így találtam helyesnek,hogy összeszedem,csak röhejes voltam,amint wc-papírral és vízzel próbálom a recés aszfaltból eltávolítani a tojást.De jókat vihogtam,miközben Lilla is meg volt rökönyödve,hogy jut a nagyi eszébe dinnyétgörgetni.A nászasszonyom 1 óra múlva tért csak magához.Azután,miután elmondta a véleményét,megittunk egy finom kávét. :-bd :littlehearth: :)) :)

Vissza: “Társalgó”