Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 16. 6:16

Szia Kata! Nálatok is hasonlóak voltak a naplemente színei, mint nálunk.

Itt esett éjszaka, de nem volt vihar. Hűvös van, úgyhogy ma itthon leszünk
szerintem.

A mai iker. Pár napja fotóztam. Összekapaszkodva repültek a levegőben.
Megvártam, hogy landoljanak, aztán lefotóztam őket. Az aszat termése:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 16. 7:51

Szia Rita! Itt sem esett, de az előrejelzés szerint be van ígérve, viszont akkora a szél és nagyon hűvös majdnem hideg, hogy...ki is néztem, hogy ne csak a szoba védelméből számoljak be az erősségéről...fognom kellett a szemüvegemet..délre már nem is mertem nézni, nehogy lekapja! :( .
4o km-s szél van + a széllökések!szóval valóban nem egy kirándulós idő, sőt, számítani lehet fakidőlésekre, a sok eső miatt. Nem egy szívderítő helyzet ez biztos! :-q .Brrr.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 16. 8:14

Szervusztok! Nálunk már tegnap is 17 fok volt, az éjszaka óta folyamatosan esik, és már csak 15 fok van. :-q Ez inkább ősz, mint nyár. [-x

Kép

Az előrejelzés szerint ilyen lesz a hétvégénk!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 16. 8:26

Gabóci! a kép aranyos, csak az időjárás nem :-?? normális? :-?? Megnéztem pár videó felvételt az időjárásról hát..........semmi túlzás nem volt az előrejelzést illetően sőt :-ss ~o) megyek iszom!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 17. 8:12

Kata58 írta:Szia Rita! Itt sem esett, de az előrejelzés szerint be van ígérve, viszont akkora a szél és nagyon hűvös majdnem hideg, hogy...ki is néztem, hogy ne csak a szoba védelméből számoljak be az erősségéről...fognom kellett a szemüvegemet..délre már nem is mertem nézni, nehogy lekapja! :( .
4o km-s szél van + a széllökések!szóval valóban nem egy kirándulós idő, sőt, számítani lehet fakidőlésekre, a sok eső miatt. Nem egy szívderítő helyzet ez biztos! :-q .Brrr.

Nálunk se tegnap, se ma nem fújt a szél, csak reménytelenül egyfolytában, hol jobban,
hol kevésbé, de esett az eső. Késő délután egy kis időre abbahagyta, hogy aztán újult
erővel neki kezdhessen. Most is esik, és nagyon hideg van.

Tegnap, amikor elcsendesedett kimerészkedtem, és lefotóztam az eget. Szabályos, sugár
szerűen szétterülő felhők voltak mindenfelé. Ez már tegnap előtt is jellemző volt, látszik
is a naplementés képen.

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 17. 8:33

Gabi! Nálatok legalább borult az ég! De nálunk még sötét sincs, még sem látni semmit.
Ez az öt perccel ezelőtti állapot. A diófám jól látszik, de más... 19 fok van. Hidegebbnek
tűnik:

Kép

Cuki a katicás kép!

Tegnap megpróbáltam esőcseppet fényképezni, egész jó lett:

Kép
Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 17. 11:56

Kata58 írta:szia boszorkány! gyorsan írok, mert hátha megint megbokrosodik a kurzorom és nem tudok majd tovább lépni! A diós beütéses macsekod nagyon aranyos, látszik, hogy nagyon kíváncsi, és meg van elégedve a sorsával... :)) Egyébként nekem nagyon tetszik az egy kicsit vadon kert, olyan eredeti, természetes...ontja magából mindazt amire szükséged van. Kell ennél több,? :ymblushing:

Szia Kata,koszonom:)A dios macsek csak addig elegedett,amig a kutyam nincs a kertben,de ha igen,akkor gyorsan dobbant a szomszed keritesen at. :))
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 17. 12:01

Rita írta:Éva! Én is az ilyen természet adta kertet szeretem, mint a tiéd is. Bár az is nagyon tetszik,
amelyik "jólfésült", megtervezett. Én egymagam nem bírnék 1750 m2-t rendben tartani,
mindenkinek magáról kell gondoskodnia nálam. Csak néha szólok bele a növényeim életébe.
Mivel mindent szabad, ezért szoktak meglepetések érni, de jól tolerálom.

Én sem ismerem azt a lila virágot, nem is láttam még soha. olyan sárga sásliliomot én is
fogok ültetni a kertbe, mert jóval hamarabb elkezd virítani, mint a narancssárga.

Ma nagyon sok rovar volt az aszatok környékén. Amíg virítanak ide érdemes minden nap
kinézni.

Az aranyos rózsabogáron nagyon sokat nevettem. Amint meglátott, gyorsan a virág mögé
bújt, de pechére beszorult három ágacska közé. Ott kapálózott, míg én gonosz módon
kihasználtam a helyzetet, és jó sok fotót csináltam róla:
A rózsabogár nevet ismertem, de a teljes nevét innen tudtam meg:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Aranyos_r%C3%B3zsabog%C3%A1r

Kép
Kép
Kép
Kép

Szia Rita,mostmar nalam is magukat nevelik a novenyek. :D A sarga lilomok kozott van par narancssarga is,de mar elviragzottak azok is.
A lila ismeretlen virag viszont ontja a bimbokat magabol a hideg se art neki.Napok ota 9 °C van reggelente,napkozben meg 15-17 ,ja es esik az eso. :(
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 17. 14:22

boszorkany írta:Napok ota 9 °C van reggelente,napkozben meg 15-17 ,ja es esik az eso. :(

Éva! Nálunk sem sokkal jobb a helyzet, reggel 15, most is csak 17 fok van és sokat esik az eső. Mai virág képeim az eső után.

A selyem akác tele van virággal.
Kép Kép

Dupla sásliliom és dupla hibiszkusz

KépKép

Szimla muskátli és kiírthatatlan koktél paradicsom

Kép Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 17. 20:57

Délutáni eső szünetben készült: sziámi iker hibiszkusz, a jobb oldaliban két hangya éppen virágport gyűjt. Még sose figyeltem meg a hosszú porzó végén a két bibét.

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 17. 21:25

Gabi! Nagyon szépek a virágfotóid és a kakukktojáska is! Nekem úgy tűnik,
mintha nálatok nagyobb szemű eső esne, mint nálunk. Olyan hatalmasak a
cseppek.
Úgy örülök, hogy neked is van már ikred!

Ma megtanultam, hogy a Microsoft Office 2010-ben, hogy kell javítani a képek
színén, kontrasztján.... úgyhogy mostantól kezdve az sem gond, ha nem süt
a nap, és nem olyan élénkek a színek, lehet rajtuk segíteni. Nagyon nem fogok
bíbelődni ezzel, mert sok időt vesz el, de ha lesz egy arra érdemes fotóm, ami
a sápadtsága miatt nem olyan szépecske, akkor szebbé fogom tenni. Persze
lesznek tabu témák, például a napfelkelte és a naplemente.
Nekem a Microsoft Office 2012-ben nyílnak meg a képek, ha rájuk kattintok.
Itt szoktam átméretezni, körbevágni, ha kell valamelyiket. Nagyon szeretem.
Kértem is a fiamat, hogy tegyük fel az új laptopomra is.

Mutatok egy példát:

Ezeket ma, két eső közt fotóztam le. Az egyik nincs "megbabrálva", a másik igen.

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 17. 21:40

Még egy utolsó! Sajnos ezt is élvezem. Ha valami változtatást hajtok végre egy fotón is,
jelezni fogom:

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 17. 21:52

Rita! Látványos különbség van a képek között.

Nekem nincs fennt az office, nem javítok semmit, csak átméretezem őket.

A szenvedély ragadós!!!

Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. július 17. 22:44

Gabóci5 írta:
boszorkany írta:Napok ota 9 °C van reggelente,napkozben meg 15-17 ,ja es esik az eso. :(

Éva! Nálunk sem sokkal jobb a helyzet, reggel 15, most is csak 17 fok van és sokat esik az eső. Mai virág képeim az eső után.

A selyem akác tele van virággal.
Kép Kép

Dupla sásliliom és dupla hibiszkusz

KépKép

Szimla muskátli és kiírthatatlan koktél paradicsom

Kép Kép

Nagyon szepek a fotoid Gabi,ugyes vagy. :( Micsoda nayar,nekunk vagy ket nap volt nagyon meleg,a tobbi esos, huvos.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. július 18. 7:48

Olyan gyönyörűek a fotóitok, hogy csak lesek! Azt a mikroakármi progit én is leszedem magamnak, hátha egy két régi képet ki tudok javítani.... Az átméretezés nekem nem sikerült a telefonon, csak mindenki kövérebb lett mint az átlag...úgyhogy kezdhetem újra őket..legalábbis a 4-5 abszolúte kedvencet! Meg akarok tanulni időzíteni is, eddig nem sok sikerrel. mert ritkán van rá szükség és inkább segítséget kérek. viszont van olyan sorozatom, amit részenként, vagy rész közben kell állítani brrr. A sortördelés és a javítás az megy...az nem probléma.igaz, hogy soronként csinálom...mert úgy biztonságosabb és a közbeni esetleges elírást az ember hamarabb észreveszi. Persze néha így is marad benne néha hiba. Sziasztok! mentem....remélem ma ki tudunk mozdulni... :D @};- :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 18. 10:48

Sziasztok! Ma végre süt a nap, és kellemes idő van, 19 fok. Végre az ég is tiszta.

Kép

Ma a Körös partra mentem képet csinálni, de a nappal szemben csak a víztükörben tudtam fotózni.
Kép Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 18. 12:25

Kata! Lehet, hogy már van jobb program is, sőt biztos, de ehhez vagyok hozzászokva,
ezért szeretném ezt a másik gépre is. Főleg akkor használom, ha a netről csak túl nagy
méretben tudnám betenni a képet. Gyorsan lekicsinyítem, és mehet is.

Tegnap eső után kimentem az aszatokhoz. Csapzottak, szép hajacskáik összeálltak az
esőtől, viszont több rovarral is találkoztam. Egyikük a bodobács:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 18. 12:54

Gabi, gratulálok! Micsoda ötlet! Úgy szeretem az eredeti elképzeléseket, ami más,
mint a megszokott! Egyedi, szép fotókat csináltál, és a gif is olyan jó lett! Mintha
a nap pulzálna, pedig ezt csak a sugarai útjába kerülő akadályok mozgása okozza.
Nagyon tetszik mindegyik!

A tegnapi rózsalevelet ma is lefotóztam az éjjeli eső után. Ma reggel sütött a nap.
Mennyivel másabb a színe, mint tegnap. Kicsit más szögben kaptam le, mert nem
akartam útját állni a napnak:

Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. július 18. 14:24

Lányok!
Nagyon szépek a feltöltött képeitek! Csudajó elkapott pillanatok rovarokkal, anélkül, esőcseppel, napsütéssel.
Amikor tekerek reggel dolgozni és nem éppen vagyok toppon, vagy hazafelé jövet hulla fáradtan, mindig megvan az útvonalon ami köszönt. Tavasszal a virágok, a hárs amikor illatozik, vagy az akác, olyankor a narkós kismiska hozzám, úgy szaglászom menet közben őket. Van egy naspolyafa is az egyik ház előtt, mindig várom mikor érik be. Van egy eperfa is, ami nagyon mozgatja a fantáziám, milyen jó volna a régi izeket érezni, ha megkóstolnám.
Nagyon ügyesek vagytok a szép képek miatt!! :-)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. július 18. 15:51

Eddig tartott a jó idő, már megint esik! Két óra múlva meg süt a nap, de sötét felhők vannak.

Kép

Kép

Ez az igazi kék ég, a gyerekeim megérkeztek Görögországba.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 18. 19:39

f.ági írta:Lányok!
Nagyon szépek a feltöltött képeitek! Csudajó elkapott pillanatok rovarokkal, anélkül, esőcseppel, napsütéssel.
Amikor tekerek reggel dolgozni és nem éppen vagyok toppon, vagy hazafelé jövet hulla fáradtan, mindig megvan az útvonalon ami köszönt. Tavasszal a virágok, a hárs amikor illatozik, vagy az akác, olyankor a narkós kismiska hozzám, úgy szaglászom menet közben őket. Van egy naspolyafa is az egyik ház előtt, mindig várom mikor érik be. Van egy eperfa is, ami nagyon mozgatja a fantáziám, milyen jó volna a régi izeket érezni, ha megkóstolnám.
Nagyon ügyesek vagytok a szép képek miatt!! :-)

Ági! Te is tudsz jókat fotózni! Én szinte csak a kertemben, a szomszédéban, ahol nem
lakik senki, szóval gaz van, de néha az a legjobb "alapanyag", a ház előtt, meg az árok
szélén fotózom. Szoktam boltba menet is, de az ritkább.
Ha van kedved, te is kiteheted a saját fotóidat bármilyen témában. Mi holnap Aggtelekre,
a cseppkőbarlangba megyünk, onnan fogok képeket hozni. Már alig várom! Vagy 7-8 éve
voltam utoljára, pedig kb. 50 km-re lakom tőle.

Mikor még dolgozni jártam, de a gyerekeknek már szünet volt, akkor le kellett gyalogolnom
egy tőlem távolabbi buszmegállóba. Útközben fotóztam le a "mindenki eperfáját", ami a
gyalogút mellett van, és aki elmegy mellette, megáll alatta és legel belőle. Imádjuk, és
nagyon vigyázunk rá:

Kép

Ezen a fotón nagyon nevettem! Pontosabban nem is a fotón, hanem magamon. Csak a
laptop előtt ülve fedeztem fel, hogy a légy mellett van egy másik rovar is a fényképen.
Érnek meglepetések, mikor nagyban megnézem a fotókat. Már a fényképezéshez is
olvasószemüveg kéne:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 18. 20:13

Gabi! Nálunk is így volt valahogy, ahogy nálatok, de azért jó sokat sütött a nap,
és határozottan kellemes volt az idő. Nagyon pici eső volt csak. Csupán erőtlen
próbálkozás, holott a felhők igen komolyak tudtak lenni.

Innen szoktam csinálni a naplementét (25 perce ilyen volt az ég). Most ilyen az
ég. Mindjárt kimegyek és újra megnézem:

Kép

Én is lefotóztam a tönkre ázott rózsáimat. Igaz, már az eső előtt elkezdtek
hervadni:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 19. 19:20

Aggtelek:

Az idő kegyes volt hozzánk, hála a jó istennek, bár a barlangban télen-nyáron +10 fok van,
mégis jobb kirándulni jó időben.

A barlang a szokásos gyönyörű képét mutatta. Angol vendég elájult. Még soha nem volt
barlangban sem, nemhogy cseppkőben.

A tőlünk Aggtelekre vezető út is szebbnél szebb falvakon vezet keresztül. Ezek majdnem
mind tájvédelmi körzetben találhatóak. Tehenek, szalmabálák, napraforgómezők, virágos
mezők, majd ahogy közeledünk az Aggteleki Nemzeti Parkhoz, erdő szegélyezte utak...
És mindeközben ragyogóan szép idő.

Most csak a barlangra volt időnk, plusz a kilátóba is felmásztunk. Sok képet készítettem,
és most mind rátok zúdítom:

Az 51 méteres sziklafalban van az egyik természetes bejárata a barlangnak:

Kép
Kép
Kép
Kép

Folyt köv.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. július 19. 19:28

Kép