A tegnapi ebédem kapcsán beszélnem kell a tegnapelőttiről is. Az egyiknél köret volt ugyanaz
a quinoa, a másiknál meg már feltét lett belőle.
Tegnapelőtt (és azelőtt - két napig ettem ezt a finomságot):
Csicseri bundában sült karfiolok, párolt almás lilahagymás lilakáposztával, szójababos, petrezselymes
quinoával, salátával. A karfiolok sütésénél vékonyan kiolajoztam a serpenyőt, ezért ez nem felel meg
a Téné szabályainak, de a többi igen.

A maradék quinoából (direkt akkora adagot készítettem belőle, hogy legyen maradék) úgy lett fasírt,
hogy a szójababokat a kezemmel jól összetörtem (a bab keményítőtartalma fogja össze majd a
fasírtot a széteséstől), majd tettem bele egy fél fej apróra vágott hagymát, és reszeltem bele négy
fej gombát. Picit sóztam, és sütőben kb. 20 percig sütöttem. Nagyon illett a kelkáposzta főzelékhez.
A főzelékben se olaj, se liszt nincs, saját magával sűrítettem (TÉNÉ)

Ismét megcsináltam a sütés nélküli nyers almatortát, csak most egy kis alapot is csináltam neki, hogy
könnyebb legyen a szeleteket kézbe fogni és úgy megenni. Az alap is nyers, darált dió, datolya, és
zabpehely keverékéből áll. Először ezt nyomkodtam a tálba, majd ráhelyeztem az összeállított almatorta
masszát, és a hűtőbe tettem. Az almatortában héjastól reszelt alma, fahéj, datolya, kókuszreszelék,
útifűmaghéj, őrölt lenmag, mazsola, egy citrom héja és leve van belefacsarva.
Mostantól mindig így fogom elkészíteni, mert még finomabb lett, mint a múltkor, pedig úgy is nagyon
ízlett. (TÉNÉ)
A gyerekek ma fogják megkóstolni. Kíváncsi vagyok, mit fognak hozzá szólni.

A képen alig üt el
színben a vékonyka alap a torta többi részétől, de azért lehet látni. Lehet, hogy legközelebb teszek
egy kevés kakaót is az alapba, úgy még érdekesebb lesz.