Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 27. 23:08

Hú köszönöm sok szép beszámolót, lehetett habzsolni képeket! A videókat majd holnap hogy Samu is láthassa! :D :flower1:

Nagyon tágasnak tűnik a nagyszoba is, és milyen szép a padló! Látni hogy minőségi. :-bd
Nagyon szép a kanapé, milyen jó széles a karfa része, szinte egy asztallá avendzsálódott- :D
Kicsit ugyan de kitört rajtam a frontérzékenység, de nem komoly , csak majd elájulok az álmosságtól
s aludni meg nem tudok! :( i-)
De ha befejeztem az írást juszt is megyek aludni, hiszen holnap bármeddig alszom is már későn fogok kelni..
Csak az előszobai óra lesz most pontos, mert a többin állítanom kell majd.

Jó éjszakát mindenkinek! :-bd :x :ymhug: i-) :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 28. 7:38

Kata, ez egy régi építésű típus téglaház, amilyenből nagyon sok épült annak idején minden városban.
A nagyszobája tényleg jó nagy, de a kis szobája nagyon kicsi. Az ágyamat nem is tudtam magammal
hozni, mert keresztben úgy betöltötte volna a szobát, hogy nem lehetett volna mellette elmenni.
A padló sima hajópadló, de az igaz, hogy jól meg van kímélve. A kanapé karfáján szoktam egerezni,
és a telefon is ott van mellettem, na meg a fényképezőm is. :))

Spoiler: mutasd
Kép

Miközben írok, ezt látom:

Kép

Ahogy látom, szerdára és csütörtökre jó meleget jósolnak. Vigyázz magadra! Mindenféle hátsó szándék
nélkül mondom, hogy mióta (szerintem) nagyon egészségesen étkezem, azóta még a fejem se szokott
fájni. Régebben, ha meleg front jött, három napig is képes volt fájni, ma már ez elképzelhetetlen.

Írtam már a három hagymáról, amit leértékelve vásároltam, mert már elkezdtek kihajtani. Ők azok.
Nagyon gyorsan nőnek. Úgy látom kettőből két, egyből pedig három újhagymám lesz. :D

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 28. 7:46

Fák, felhők és Mancs, a hős miskolci mentőkutya:

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 28. 7:46

A tegnapi ebédem kapcsán beszélnem kell a tegnapelőttiről is. Az egyiknél köret volt ugyanaz
a quinoa, a másiknál meg már feltét lett belőle.

Tegnapelőtt (és azelőtt - két napig ettem ezt a finomságot):
Csicseri bundában sült karfiolok, párolt almás lilahagymás lilakáposztával, szójababos, petrezselymes
quinoával, salátával. A karfiolok sütésénél vékonyan kiolajoztam a serpenyőt, ezért ez nem felel meg
a Téné szabályainak, de a többi igen.

Kép

A maradék quinoából (direkt akkora adagot készítettem belőle, hogy legyen maradék) úgy lett fasírt,
hogy a szójababokat a kezemmel jól összetörtem (a bab keményítőtartalma fogja össze majd a
fasírtot a széteséstől), majd tettem bele egy fél fej apróra vágott hagymát, és reszeltem bele négy
fej gombát. Picit sóztam, és sütőben kb. 20 percig sütöttem. Nagyon illett a kelkáposzta főzelékhez.
A főzelékben se olaj, se liszt nincs, saját magával sűrítettem (TÉNÉ)

Kép

Ismét megcsináltam a sütés nélküli nyers almatortát, csak most egy kis alapot is csináltam neki, hogy
könnyebb legyen a szeleteket kézbe fogni és úgy megenni. Az alap is nyers, darált dió, datolya, és
zabpehely keverékéből áll. Először ezt nyomkodtam a tálba, majd ráhelyeztem az összeállított almatorta
masszát, és a hűtőbe tettem. Az almatortában héjastól reszelt alma, fahéj, datolya, kókuszreszelék,
útifűmaghéj, őrölt lenmag, mazsola, egy citrom héja és leve van belefacsarva.
Mostantól mindig így fogom elkészíteni, mert még finomabb lett, mint a múltkor, pedig úgy is nagyon
ízlett. (TÉNÉ)

A gyerekek ma fogják megkóstolni. Kíváncsi vagyok, mit fognak hozzá szólni. :D A képen alig üt el
színben a vékonyka alap a torta többi részétől, de azért lehet látni. Lehet, hogy legközelebb teszek
egy kevés kakaót is az alapba, úgy még érdekesebb lesz.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 28. 7:58

Szép reggelt mindenkinek! Hát sikerült nem sokat aludnom, de mindegy, majd ebéd után alszom egyet.
Milyen jó, hogy ilyen tégla építésű házba tudtál menni lakni. Anno én a gázkonvektor miatt nem vállalhattam be, nehogy Samu átállítson valamit, s eléggé nehezen bírom a gázszagot is. Tudom sokan nem érzékelik, csak ha már erősebb,
De én a sok arcüreggyulladás miatt kifejezetten érzékeny lettem rá. Még a fejem is megfájdul. Az utcán is megérzem
a vezetéknél, jóval előbb, mint hogy műszerrel kimutathatnák. '100%- ban eltalálva!

Bátyámék lakásánál is mindig olyan gázszag van az utcán hogy iszonyú. Nem hiszem el hogy ez így évek óta rendben van.
Csoda hogy nem robbantak fel eddig.

A hagymák nagyon bájosak! Kettő nálam is kezd hajtani, akkor gyorsan beteszem őket én is vízbe.. Most sajnálom hogy nincs meg semmim a hydro-kulturás neveléshez! Milyen érdekes egyébként, hogy mennyire más mindenhol a virágok érkezése. Már nagyon várom a szembeni fánk lilába borulását, tavaly ilyenkor már javában virított! De majd most minden nekilendül!

Szép vasárnapot mindenkinek, nem tudom milyen idő lesz, mert a telefonom éjjel esőt jelzett és egy csepp sem volt! Itt gyengén be van borulva. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 28. 8:00

Milyen remek képek!! A felhők is szuperek, a fák még igen átengedik a fényeket. :flower1: :flower1: :flower1:
Mancs meg milyen megható környezetben van megemlékezve... :flower1: :flower1: :flower1: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:

Nagyon élvezem a sétáidat... :x :ymhug: :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 28. 8:39

Kata, a változó kor miatt is van az, hogy nem alszunk annyit, mint korábban. Mondjuk én gyerekkoromtól
kevés alvással is beértem. Érdekes, hogy a gyerekeim is ilyenek lettek. Talán a lányom az, aki képes többet
aludni.

Nem is muszáj a hagymákat vízbe tenni, elég, ha valami tárolóban a fényre teszed. A hagyma belsejében
raktározott tápanyag elég a hajtásoknak.

Mielőtt beköltöztem, minden gázkészüléket átnézett, és kitisztított egy szakember, hiszen másfél éve nem
lakott már senki a lakásban.

Nálunk most gyönyörűen süt a nap, de éjjel esett, mert vizesek voltak a járdák.

Pár kép Lilykéről. Nem emlékszem már rá, hogy melyikeket tettem ki a múltkor, lehet, hogy lesznek
átfedések.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 28. 11:24

Jaj de édes kislány, köszönöm az élményt. öröm látni milyen ügyes és kíváncsi!!! :flower1: :flower1: :flower1: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:

De jó hogy minden szempontból meg vannak oldva ezek a helyzetek! Ott hány nézetméter jut a konyhára, fürdőre stb., Mert amit nekünk ajánlottak volna anno, annyira kicsi volt, hogy nem fért volna be a mosógép ...anélkül meg ugye meglenni elég körülményes. S ráadásul több mint 1o négyzetméterrel kevesebb hely is jutott volna. Pedig ennél is híján vagyok legalább6-7 négyzetméterrel. Hát nem mindegy.!

További szép vasárnapot és jó étvágyat kívánok nektek! ~o) :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 29. 6:46

Warrington külterületén található egy 82 hektáros különleges természetvédelmi terület, a Risley Moss,
amit Risley-lápként lehetne fordítani. A leírás szerint a jégkorszak idején a sodródó jégtáblák alakították
ki ezt a tőzeglápos területet, ami az egyik utolsó megmaradt darabja, a valaha ezt a vidéket borító, nagy
kiterjedésű dagadólápoknak. A lápokra a visszaerdősülés jelenti a legnagyobb veszélyt. Hogy ez ne
fordulhasson elő mesterségesen megemelték a terület vízszintjét, hogy a tőzegmohák ne száradjanak ki.

Ide látogattak el a lányomék. Küldött pár fotót. Babakocsival a jól járható részeken sétáltak, így a lápról
a vizes területről csak egy kép született.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 29. 6:58

Ezt is Zsuzsi küldte. Séta közben fotózta ezt a húsvéti dekorációt, amihez a világító karácsonyfát
is felhasználták. :))

Kép

Ezt pedig én fényképeztem szintén tegnap. Ez egy kis vendéglő beüvegezett terasza. Vendégeket nem
fogadhatnak, ennek ellenére szépen kidekorálták az asztalokat, és az ablakokat.

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 29. 8:30

Szép reggelt mindenkinek és kellemes hetet! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Kedves Rita, köszönöm a Warringtoni képeket. azt a fahidas részt különösen kedvelem. Vagy inkább sétáló résznek kellene neveznem :D ;) .
biztosan teljesen más ott a klíma mint máshol. A Húsvéti készülődéssel még szinte sehol sem tartok. De nem baj, úgysem jön senki! Ha megérjük a jövő évet és élünk, talán már majd akkor másként lesz.

A vendéglő üvegablaka és a belső tér nagyon tetszik.! :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Addig meg jön az előírt alkalmazkodás! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 30. 8:08

Szia Kata! Azon a fahídon haladva lehet közelebbről is megtekinteni a tőzeglápot. Ez egyben egy
tanösvény is. Van egy tanterem is a területen, ahol rendkívüli tanórákat lehet tartani.

Magyarországon is vannak tőzeglápok. A Putnok mellett található Keleméri Mohos-tavaknál én is
jártam korábban. Gyerekeket vittünk oda, sajnos akkor még nem fotóztam, így nincs képem róla.
Itt két tőzegláp is található, és ezek is a jégkorszakban keletkeztek.

Ne mondj ilyet! Persze, hogy megérjük a jövő évet! Abban reménykedem, hogy az átoltottság miatt
megnyugodnak a kedélyek, és normálisan folytathatjuk az életünket.

Tegnap a lemenő nap ilyen érdekesen világította meg ezt a fát:

Kép

Napközben pedig nagyon érdekes felhőket lehetett látni az égen (most vettem észre, hogy a telefonom
visszatükröződik az üvegről)

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 30. 10:47

Sziasztok Lányok!kicsit lemaradtam,nemsokára jövök ,csak csinálok egy kis rendet és elmosogatok.Üdv:Paggy %%- @};-
Elolvastam,megnéztem egy részt,írok is,majd ebédeltetem a párom és jövök vissza.
Rita!Bár ezek a billentyűzetek nagyon rövid ideig tartanak/2200ft volt/azért ez túlzás lett volna.Most működik.szép színek dominálnak a szobásban. .A kék kissé hűvös,tiszta,megnyugtató és klasszikus,mint egy modern kiskosztűm.Visszafogott.Azt mondják az emberek olyan színt választanak,melyek őt kiegészítik./Most pici elmélkedés következik-Anyukám belül túl rendezett,racionális volt ,így kívánta a tarkát,harsányat/ez csak az én elméletem/Nekem a megnyugtató,meleg,de ugyanakkor életet igenlő színekre van szükségem,ezért szeretem és hordom a zöldet és a bútor színe világos,kell a mélybordó.az aranybarna.A páromnak a narancssárga a liblingje./Írtad,hogy jó kapcsolatban vagy a nászszülőkkel.Most hol tudtok majd sütögetni?Mennyire vágynék egy jó bográcsos ételre.Itt nem lehet,mert közel vannak a házak és felszáll a füst.Látod ,csak szabadabb vagy egy faluban!Nagyon jó Kata "gőzgépe".Talán jó lenne,ha kicsiben is elterjedne,mert nem szennyezné a környezetet a vegyszerrel.!Rita!HÚÚÚ az a valószínűtlenül kék ég!!!A valódi színt látom a képen?Szép a padló.Gondolom zokniban kell járni rajta,hogy ne karcolódjon.A koreai sorozatokban,mivel a földön ülnek,állandóan tisztítani kell.ÚR ISTEN MILYEN MESSZE VAGYOK ETTŐL!!!!!SAJNOS!!!Ám ennyi állattal és kissé lustán,marad a söprés partvissal,az utált porszívózás és a vizes feltörlés.Igaz ez laminált padló.Amikor cserélni kellett a régit,nem mertem új parkettát,mert sajnáltam volna állandóan felmosni.NEM IS LEHET.Te hogyan és mikor takarítod?persze egyedülállóként,állat nélkül,gondolom,tudsz vigyázni rá.KÜLÖNLEGES az első fás-felhős kép.KI KÉNE NAGYÍTANI!!!Mancs :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :flower1: :flower1: :flower1:
Lilyke pedig,ahogy áll az ágyon és az anyukája fogja a kezét-szembe néz-EGY FIATAL ÉRTELEM NÉZ RÁM-megdöbbentő :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: .Nézz a szemébe és látod!!!ARANYOS!!!!!! :littlehearth: :flower1:
Kata!Jé Te is ilyen "ÉRZÉKENNY ORR VAGY"???Sokszor szóltam én is ,hogy a föld alól jön a szag.Mások nem érezték,felbontották és TÉNYLEG SZIVÁRGOTT.
Kata!Hogy áll a palántanevelésed??Vettél magot???A VILMA paradicsom jó.KICSI,bokorka,cserépbe ültethető.FOLYT köv...
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 30. 15:28

Megjöttem újabb 1/2 órára/Nemsokára menni kell Fruzsival sétálni/
A sonka tojással salátával mellé sütöttem a páromnak pár palacsintát ,diétás isteni finom csipkelekvárral.Így néz ki,hát nem gusztusos?
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 30. 15:33

Folytatom a nézelődést.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mohos-t%C5%91zegl%C3%A1p
Köszönöm szépen a warringtoni képeket.Igen szomorú egy vendéglő látványa ,ha üres.Ám tiszteletre méltó,tényleg,mint egyidős embernél is látom,hogy VAN TARTÁSA-megmosakszik,felöltözik és megfésülködik,még ha nem is jön senki látogatóba-így van a képen látható vendéglő is.---ÉN KÉSZ VAGYOK ,VÁROK RÁTOK.- :flower1:
Kedves Rita!Köszönöm NEKED meg ZSUZSINAK a képeket.Kata! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Lányok!Nem csalódtam.Jó ez e TREND FM rádió
TREND FM=GAZDASÁG és KULTÚRA
Ma pld hoztam 2 nagyszerű dolgot.Palacsintasütés közben hallottam ill még a múltkor is és ez az ismétlés volt.Először is Lányok!az első egy könyvajánló.Olyan élvezetes,hogy ha már csak a könyvajánlót meghallgatod,akkor is megtudsz róla sok mindent.
ELŐSZÖR JÖJJÖN A KÖNYVAJÁNLÓ.A betett link 13ó35-kor kezdődő műsor 8perc 36-nál kezdődik a könyvajánló
Megjelent FESTETICS MÁRIA GRÓFNŐ NAPLÓJA,aki......ELŐSZÖR A KÖNYVAJÁNLÓT HALLGASSÁTOK,úgy érdekes!
Kultúr-Trend Magazin I.--tehát elindítod és könyvajánló
https://trendfm.hu/napi_musor?current=2021-03-30

https://www.libri.hu/konyv/beatrix_meye ... ploja.html

http://www.temptprincess.hu/programok/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 30. 16:03

A másik ugyanebben a magazinban,hát egy olyan élményt hozott elő,ami nekem is alapvető volt.
ÉLETRE SZÓLÓ KÖNYVEK részben Szervét Tibor beszél a .....HÚ Lányok!!!Nagyon jó,olyan IGAZI!!!!!
https://trendfm.hu/musor?musor=8142
EZT,EZT, EZT!!!!!! mindenképpen hallgassatok meg ,főleg azok ,akiknek volt ilyen életre szóló könyve!
Most megyek le a kutyával sétálni.Üdv.Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 30. 18:14

Kedves Lányok!Egy pillanatra visszajöttem,mert még szeretnék valamit leírni.A rádiózás nem idejétmúlt dolog.Sok mindenben emberibb dolgok hangzanak el benne,mint a szuper látványos filmekben.Most nem az általunk nézett és az önzetlen fordítók által számunkra lefordított jó kis és nagy történetekről írom,hanem az egyébről.A rádióban van idő egy hosszabb interjúra,mélyebb beszélgetésre,közben csinálhatod a házimunkát,segít,hogy ne érezd magad magányosnak.Pld.volt,hogy úgy aludtam el,amikor nagy ,súlyos problémáim voltak,hogy halkra,de bekapcsoltam a rádiót.A kedvenc adóimon megszólaló riporterek az ismerőseim.Reggel ,ha felkelek tudom,hogy aznap kinek a hangját hallom.Persze nem minden adást és nem mindenkor hallgatok meg,de beírom a naptáramba és úgy alakítom a programom/munkám/hogy azt az adást meg tudjam hallgatni.Igaz ,van archívuma minden adónak.Most a KLUBRÁDIÓT csak online lehet hallgatni,így ,ha a konyhában vagyok,nem hallom.A sok,elsősorban zenét és reklámot sugárzó adók közül, kiválasztottam a TREND FM-t.Az is jó benne,hogy a gazdaságról is ad információt/NEM A KORMÁNY vagy esetleg az ELLENZÉK propagandájáról beszélek,hanem megszólaltatnak magyar vállalkozókat,tudósokat.Talán a TREND FM inkább a kormányhoz áll közelebb,de nem baj,mert meghallgatom a bal oldali KLUB RÁDIÓT is ,így kicsit képben vagyok.Jó érzés,hogy az új dolog által, picit benne vagyok a mai életben.MERT ÉRDEKEL,HOGY MI FOLYIK KÖRÜLÖTTEM,hiába állok a "mosogatódézsa" és a macskaalom mellett. :)) :)) :)) Most pedig hozok néhány számomra tiltott süteményt.Húsvétra én kókuszkockát és töpörtyűs pogácsát/ÚRISTEN MILYEN FINOM!!!!!!!!!/ csinálok a lányoméknak.Úgyhiszem,megint online leszünk.
LÁNYOK!Tudjátok ,mézeskalácskészítő vizsgám is van,így magos mézeseket fogunk ,online,csinálni/SKYPE-on.A torták után mutatok mintákat
https://www.mindmegette.hu/repatorta-kr ... el.recept/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 30. 18:23

Ez a kép VÁGÓ EDIT könyvéből való,akitől tanultuk a mesterséget.NAGY HÁLA ÉS KÖSZÖNET NEKI ÉRTE ^:)^ :littlehearth: :flower1: ,mert fantasztikusan finom a tőle kapott tésztarecept és gyönyörűek a mézesei.Gondoljátok el Lányok!Nem csak finom a tészta,rajta az ízes sült magvak,de szépek és melegséget sugárzók a magos mézesek.Rengeteget találtok a PINTERESTEN,ha beírjátok magvas mézeskalács.Persze Edté eredeti.KÖSZÖNÖM SZÉPEN mégegyszer.
Tehát először Edit mézese,amit tanultunk/1000 féléje van!!!/
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 30. 18:26

Mielőtt továbbmennék:
a magokat tojásba mártott fogpiszkálóval teszed a tésztára/a szezámmagot pld./,amit előzőleg lekentél.Vacakolás,de megéri ÉS EGY KIS KÖZÖS DUMCSIZÁS KÖZBEN,mellékelve egy jó tea,meg lehet csinálni. \:D/ \:D/ \:D/ ~o)
Néhány minta a NET-ről.
Kép
Ezeket Tardos Mária honlapjáról hoztam.Köszönöm szépen. ^:)^ :flower1:
Kép
Kép
Kép
Kép
Persze megesszük őket HÚSVÉT után.Finom nagyon tea,kávé mellé.Fűszeres és magos.NYAM-NYAM
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 30. 18:41

Utolsó kép.tele van az erkélyem!!!!
Kép
:-h Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 30. 21:18

Köszönöm a szép képeket, nagyon érdekes lett a kettős fényű fa. Milyen érdekes dolgokat tud produkálni a fénysugár.
Én is csináltam egy két képet, ma lementem a kicsi boltba. Holnap hozom a képeket. Jól eltévesztettem a napot, már ezen a vasárnap van húsvét én meg azt hittem még egy hét.
Hihetetlen hogy összefolynak a napok, ráadásul úgy bezavar ez a téliből a nyáriba átállás ...
Amúgy reggel mondjuk időben kelek, de olyan gyorsan eltelik a délelőtt, hogy jó ha két dolgot meg tudok csinálni s máris ebédelni kell. utána pihenő, jó ma csúszással, mert megvártam amíg végez a mosógép és csak teregetés után feküdtünk le s rövid olvasás után előbb Samu aztán én is elaludtam. Mire felébredt meg már fél6 volt ...mire marad már ilyenkor idő, gyorsan lerohantam a kisboltba, mert nem akartam úgy hogy alszik.
gyors uzsonna, most meg tejbedarát csináltam fahéjassal.
Paggy, a csipkelekvár olyan guszta hogy legszívesebben kinyúltam volna érte!
Köszönöm a sok érdekességet, az a hölgy még ránézni is élvezet, milyen életigenlő, helyes személyiség, látni hogy sokat olvas. Hirtelen nem jut eszembe a neve.
A mézesek..hú de csodaszépek! Már nagyon régen nem csináltam egyet se! kb 4. éve.
Mennem kell mert negyed 1o- és Samu itt sertepertél körülöttem..már megint ment egy kört..ilyenkor fel kell álljak, meg amúgy is ideje felállni.

Az erkélyed csodaszép a sok palántával! Én még nem csináltam semmit, mert nem voltam olyan helyen, ahol magot lehetett volna venni. Majd veszek 3 tő paradicsomot mint tavaly.

Mindenkinek jó éjszakát! :x :ymhug: :-bd :flower1: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 31. 7:29

Jó reggelt!
Szia Kata!Hát bizony,olyan gyorsan megy az idő,hogy nem is tudjuk melyik nap van.Nem úgy mint régen,mikor munkába kellett menni.Pont ez a dolog az,amiért szinte elszakadunk a külvilágtól.Ezt csinálom-azt csinálom-hopp,már délután van és mindjárt este.Milyen nap is van ,hányadika?TEHÁT VEGYÜNK EGY NAPTÁRT és minden nap tervezzünk bele és este pipáljuk ki,ami megvolt.nekem bevált.
Egy másik héten a filmek és rádióműsorok.
Kép

Kép

Természetesen nem mindig hallgatom vagy nézem meg ,amit felírtam,de így van egy rendszere a dolognak.Azt is megtervezem ,hogy mikor megyek piacra,mászkálni,régebben fényképezni,mikor tanulok.....Nekem fontos volt,mert megijedtem amikor nyugdíjba mentem,hogy :
-ÚR ISTEN, VELEM MÁR NEM FOG TÖRTÉNNI SEMMI FONTOS DOLOG?-Először segítség volt a tervezés ,később már csak a fontos dolgokat írtam fel.Szóval nem ilyen merev a rendszer,de mégis jó.A másik, Lányok és kedves Kata.Mindig edzem magam szellemileg,persze csak az én kis szintemen Erre jók a kvízek kitöltés,a nyelvtanulás, az online tanulás/pld.festés,mint Ildikó,vagy furulya vagy bármi/.Ne gondoljátok,hogy ez az unatkozó úriasszonyok hóbortja és van éppen elég dolga az embernek!De úgy elveszünk mi nyugdíjasok az időben,hogy a végén magunkat sem találjuk meg .Legalábbis ez az én véleményem.Kihívások kellenek még idős korban is.Pld .kihívás nekem ,hogy minden héten 3x porszívózzak. :)) :)) :)) :)) De itt egy másik kihívás oldal:https://cse.google.hu/cse?cx=partner-pub-0411022568461983:5281549183&q=f%C3%B6ldrajzi+kv%C3%ADzek
Kata!Várom a fényképet. :ymdaydream: \:D/ :flower1: Üdv:Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 31. 8:10

Részlet Gáspár Kinga cikkéből/Egy.hu.facebook/
A magyar káromkodás hosszú és cifra történetéből az első írásos emlék a XIV. századból, I. Lajos király idejéből származik, és az 1479-ben Nagyváradon keletkezett Dubnici Krónika latin nyelvű szövegében olvasható, egyetlen magyar mondatként:

„Wezteg kwrwanewfya zaros nemeth, iwttatok werenkewht, ma yzzywk thy wertheketh.”
„Veszteg, kurvanő fia szaros német, ittátok vérünket, ma isszuk ti véreteket.”

A káromkodás valós történeti eseményhez kapcsolódik: I. Lajos magyar király 1355-ben négyszáz íjászt küldött Habsburg II. Albert osztrák herceg és Luxemburgi IV. Károly német-római császár támogatására Zürich és szövetségesei ellen. Azt a parancsot kapták, hogy egy németet se fogjanak el, vágják le mindet. Zürich város körül a magyarok hatalmas csatát vívtak a svábföldi németekkel, és a fennmaradt káromkodást a csata közben kiáltották.
https://egy.hu/kult/biztonsagi-szellent ... -DTCZpBfys
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 31. 9:16

Szép reggelt mindenkinek! Most csak beköszönök, Paggy, elraboltad a reggelemet a cikkel :)) :)) :))
Legutóbb vele tettem be egy Hitrádiós interjút, mert kint van még mindig Vuhanban!
Mindenesetre ezt is izgalmas volt olvasni! :-bd :littlehearth:

Hozom majd a képeket, de ahhoz meg majd be kell lépjek a Facéra, de azt későbbre hagyom mintegy pihenőként! :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Valamiféle rendszerünk persze nekünk is van, csak ha mindketten elaszunk valamivel ebéd után akkor minden borul. S most ez az időszak van. Meg persze a frontok hol erre hol arra mozognak, jut eszembe a reggeli egyik gyógyszeremet még nem is vettem be, meg megnézem a vérnyomásomat is! Hol alacsony hol magas, Samué meg túl alacsony.

Na megyek, mert megint másfél órával több van mint kellene. Ilyenkor úgy visszaállítanám az órám :(( :)) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 31. 16:09

Sziasztok!Elkészült éltem első kókuszkockája-finom lett/Szoky-konyhája/Ezt a süteményt mindenki ismeri. Mivel egyszerű,fontosak a jóminőségű alapanyagok.Holnap viszik el a lányomék.
Kép
Kata!Köszönöm szépen a vuhani interjút.Mindjárt megnézem.Az elsőt hallottam. :-bd
Óriási szerencsém van,mert ma elmarad Lillával a furulyaóránk/skypolnak a barátnőjével/,ugyanis nem gyakoroltam eleget.Holnap 2-kor lesz.Addig 4x 15 percig/hogy ne zavarjam a szomszédokat ,így egyszerre csak 15 percig fújogatok.Nem szeretnék lemaradni Lillától!!! :(( :(( :((
Lányok!Kel a sonkás pogácsa-hűl a sajtos-és oltári kupi van a konyhában,mert szimultán kellett csinálnom mindent.Délelőtt bevásároltam.Kata!Várom a képeket.Sziasztok.Paggy %%- @};- ~o) Ja ,ebből csak 3 kortyot szabad!!!!A FENÉBE!!!! :)) :(( :))

Vissza: “Társalgó”