Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 25. 17:18

Jelentem túléltem a szurit, Samu igen aranyos volt. Nagyon kedvesek és barátságosak voltak az oltóponton, s látszik, mennyire örülnek hogy egyre több ember tényleg azon van hogy mielőbb visszatérhessünk a normalitásba!

Már most is sokat ültem a gépnél egy kicsit ledőlök, Samu reggel óta csuklik! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 26. 6:34

Szép jó reggelt mindenkinek! Mellékhatás semmi, csak tegnap késő délutánra lettem olyan álmos és fáradt, mintha este 1o óra lett volna már! Úgyhogy örülök hogy túl vagyok az elsőn! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 26. 8:56

Kata, de jó, hogy túl vagytok rajta! Örülök, hogy nincsenek komoly mellékhatásai!
Mikor kapjátok a másodikat?

A játszótéren mindig vannak gyerekek, de akkor nem merek fotózni, nehogy a szülők félreértsék.
Sajnos a sok aberrált barom miatt már ilyenre is kell gondolni. A játszótéri fotó ezért reggel készült,
amikor a piacra mentem.

Paggy, azért nem fotóztam eddig a belvárosban, mert eddig üzleteket teszteltem "árilag", meg
"választékilag". Minden nagy és kis üzletet, ami gyalog kényelmesen elérhető (értsd kb. 2km-en belül
van) végiglátogattam, és megfigyeltem az árakat, meg hogy milyen számomra fontos alapanyagokat
lehet ott kapni. Kicsit messzebb találtam egy csomagolásmentes üzletet is, de jóval drágább, mint
gondoltam, szóval sok mindent nem ott fogok megvásárolni. A piacra minden nap elmegyek, ott már
tudom, hogy hol a legolcsóbb az az alma, amit nagyon szeretek, vagy a narancs, vagy a karfiol. Viszont
cukkinit nem szabad a piacon venni, mert ott 1200-155 forint kilója, míg a búza téri nagy Coop boltban
csak 650 forint. A TV paprika a legközelebbi Spar-ban a legolcsóbb, a zabpehely meg az Intersparban...
Ezek az üzletek nem messze vannak egymástól és tőlem se, úgyhogy nem gond ide-oda mászkálnom,
és hát rá is érek. :))
Tegnapelőtt volt az első olyan délutánom, hogy kedvem volt "csak úgy" sétálgatni a napsütésben.
Legközelebb viszem a fényképezőgépemet is, hogy az épületeket díszítő motívumokat is fotózhassam.
Nagyon szép erkélyeket is láttam.

Képzeljétek a piacon van egy ilyen üzlet is...brrrr...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 26. 13:35

Mai madárkák. Szerintem a galamb egyike a múltkoriaknak. Nyugodtan tudtam fotózni az erkélyről,
nem idegesítette magát.

Kép

Kép

Ebből a madárból keveset láttam a szájában tartott tollpihék miatt, ezért nem tudtam beazonosítani.
Az ágak közt ugrándozva szedegette össze a pihéket, amiket gondolom a fészkéhez használ fel. Olyan
gyors volt, hogy azt hittem nem fogom tudni lefényképezni, aztán mielőtt tovarepült volna megállt az
egyik ágon. Ezt a pillanatot kaptam el. Erősen zoomoltam.

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 14:09

Sziasztok!Végre ideértem.
Most ide egy ÁMULDOZÓ SZMÁJLI KELLENE.Vajon melyik az????? :YMDAYDREAM: :YMDAYDREAM: :YMDAYDREAM: /Segítsetek !/
Ámuldozó a sok jó képért.Nyugiban végignézem.Írok és hoztam is képeket.Közben többször meg kell szakítanom a bejegyzést,mert sül a kolbász a páromnak estére,teregetnem kell és töpörtyűt darálnom.DE ITT VAGYOK TELJES SZÍVVEL!!! :flower1: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :flower1:
Most tehát először végigolvasok és nézek mindent.Időbe telik.Talán késő délutánra mindennel elkészülök.Most megyek....nézelődni.
Időrendben írom:
Kata!Majdnem így néz ki a tűzhelyem mint a TIÉD és a palacsinta sütőm is hasonló Nagyon szeretem,mert jól süt.TE???PFÚÚ,de gusztusos így feltekerve a palacsinta.Egyébként is a túrós :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Kedves Rita!
MISKOLC is az én "gyerekem", azaz a mi "gyerekünk".Az egyik gyerekünk ebben,a másik abban jó,SŐT,van amelyik semmiben,de szeretjük mert a miénk.EZ MOST SZÓLAMNAK tűnik,de így gondolom.Laktam Érden a Rózsadomb után és ott is jól éreztem magam,mert jó emberek voltak a szomszédaim.Tehát várom a szép képeket.
Kimegyek kolbászt nézni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 26. 15:09

Jaj Rita, akkorát nevettem a "húsválasztékon" =)) =)) =))
Tuti majdnem mindent kihagynék! Nem bíznék bennük. Bocsi, de akkora kavar van, hogy nem hiszem hogy ha bemenne a Köjál, mindent flottul találna sem a beszerzés sem a tárolás terén!...Nagyot akar a szarka alapon.

Beüzemeltem az új gépet, tudom megígértem hogy hozom a képeket, de még én is tanuló fázisban vagyok...
https://www.mediashop.hu/termek/livingt ... mop/1042/3

Ezt vettem meg...
Itt ott már kipróbáltam, egy kicsi hiányossága van, túl hamar elfogy a víz belőle..de amit megcsináltam egész jó lett, pedig csak éppen hogy próbáltam itt ott...Most küldik majd emailban a használati útmutatót, mert mondtam nekik hogy a bolha is nagyobb mint ami mellékelve van!

Úgyis nekem az új dolgok beüzemelése a mumus..mert más azt látni hogy milyen szép lesz..amúgy szerintem túl van fényezve, de a lényeg még mindig jobb, mintha nekem kell négykézlábra állva sikálnom.
De nagyon türelmes és udvarias voltam... x_x nem akartam feszkót. :-bd
A galambot meg milyen ügyesen lekaptad! Ez igen! Örülök, hogy élvezni tudod az új lakhelyedet, mert azért az nem vicc, egy új helyre kerülés.
Mi újság nálad oltásilag?
én a 2. at majd 1o-én kapom! :-bd

Paggy, Nyugodtam nézegessél s olvasgass, csak nehogy elégjen valami...én mindig úgy csinálom, hogy vagy mahjongozok, vagy valami más játék, az olvasással azért vagyok óvatos, mert ott is el tud kapni az ékszíj, s mire észbe kapok már 1-2 órája csak itt ülök és olvasok. Ha hallgatok valamit azzal nincs akkora baj, mert látom hány percet hallgattam az adásból.
De azért már így is előfordult hogy belefeledkeztem :)) :(( :)) .

Na ez van, néha az ember elfelejti mit is akart csinálni, pláne, ha valami igen jó filmet és feliratot vár s az megjön.
Van egy új felfedezésem, nem tudom lesz e fordítója de az első rész máris kétszer megnéztem... a többit még csak egyszer, de oda vissza vagyok érte!!!!!

https://mkvdrama.com/download-you-are-m ... ese-drama/
Máris nagy kedvenc, ha lesz fordítás ha nem marad a gépemen. Éppen ma jött meg a 25-26. rész, megyek is levadászni!

Mindenkinek szép délutánt kívánok..majd még jövök talán... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 15:11

Kép
k-L0NLEGES>
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 26. 15:26

Paggy, az a kolbász Samunak sem lenne ellenére!

Jut eszembe hogy tegnap megnéztem a kapott linket, ahol le lehet ellenőrizni hogy elfogadták e a regisztrációt az oltásra. Szerintem kicsit rosszul csinálták meg, sokat kellett az évszámokat és hónapokat visszagörgetni mire elértem a Samuéhoz!

a Felhőkből meg a habcsók jutott eszembe, hogy azt akartam sütni... Mindig belekapok valamibe... :( :D :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 15:31

rrITA4hONNAN VIL'G\TOTTAD MEG AY ETELEKET,AMIKOR FOTOYT'L<
l'NZOK$MEG[R-L0K,ENNZI IDEIG TART EGZ BILLENTZ\YET.boryalom
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 15:54

[Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 16:08

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 16:16

Kép
Kép
Spoiler: mutasd
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 16:21

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 16:29

[
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 16:41

][]Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 16:51

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 26. 17:01

https://hu.wikipedia.org/wiki/Feneketlen-t%C3%B3
Érdekességek
Rákászás
Az 1920-as években a környék már nagymértékben beépült, ennek ellenére a tó egyfajta "vadvízi rezervátumnak" számított, édesvízi rákok nagy számban éltek benne.

Egy, a "kommün" (1919-es magyar Tanácsköztársaság) idejére visszatekintő horgászbeszámoló szerint:

"A lakásom közelében fekvő Átlós úti tó felé fordult érdeklődésem. Itt zártkörű társaság volt együtt, kedves urak, na meg néha hölgyek is. (...) Előre kell azonban bocsájtanom. hogy sok reményt nem fűztem vállalkozásomhoz. Kilós potykákról, mint azt sokan mesélték, nem is álmodtam, s ezt nem is hittem. (...)

10 darab szabályos kétabroncsos rákhálóval vonultam ki, s mondhatom, hogy a legnehezebb volt azt a kis darabka „büdös” búst megszerezni, amire szükségem volt. Akkor a kommün alatt ez nem volt könnyű! (...)

A többi hálóban is valósággal tolongtak! Aznap délután több, mint kettőszáz darabot vittem haza! Másnap kb. ugyanannyit. Napokig rákbán tobzódtunk! Így húztam ki nem egészen egy hónap alatt, közvetlenül a villamos mentén fekvő tóból, nagyforgalmú út mellett mintegy ezer darab nagyon szép és kiválóan ízletes rákot!

Íme Budapesten is lehet, benn a városban is rákászni, türelem és egy kis szerencse kell csak hozzá.

Itt jegyzem meg, ami sok horgászt talán érdekel, hogy napokon át több száz mélységmérést eszközöltem a feneketlennek hívott tóban és soha 7 méternél nagyobb mélységet nem mérhettem! Feneke iszapos, agyagos latyak (régi beomlott agyaggödör) vize nem tisztán édesvíz, hanem keserűvízzel és sósvízzel gyengén kevert. (A keserű és sós források úgy látszik összeköttetésben vannak vele.)

Vízszíne állandó, mert források táplálják. Hal nem igen van benne, s ami van az is jóllakott, horogra nem igen megy."[13]

Galéria
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 26. 19:41

Paggy, annyira aranyos tőled, hogy juszt is írsz, még billentyűzet nélkül is...Remélem holnap megoldódik minden ami a billentyűzetet illeti! :ymhug: Hú de régen voltam a feneketlen Tónál..Samu lehetett olyan 4-5 éves.. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 27. 10:30

:-bd Peiggxy %%- @};-
:littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 27. 10:35

+1 %%- @};-
[https://www.youtube.com/watch?v=mk5MaAmeGDk

:-h
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 27. 17:44

Sziasztok!Fene tudja mi történt,de megjavult a binnentyűzetem.CSAK EL NE KIABÁLJAM,mert hát ebben a bezárt időben ,hogyan tudnánk újat venni?
Langyos napoknak nézünk elébe.Sajnos a sok finom sós süti rajtam ragadt ,mert a lányomék nem tudtak érte jönni,így kínomban,hogy meg ne együk,keresnem kellett "fogyasztót".A földszinti fiatalok elfogadták.ARANYOSAK.Rengetegszer találkozunk,mert amikor a kertben tevékenykedem,összefutunk.Mondtam nekik,ne higgyék,hogy az öregcsajnak nincs más dolga,mint "leskelődni",hanem sokat hozom le a kutyám,meg én tartom rendbe a kertet + vásárlás.Nevettek. :) :)) :littlehearth: :flower1:
Lányok!Remélem szép estétek és napotok lesz holnap,hoztok jó képeket!Gyorsan megnézem a telefonomat,azt hiszem reggel készítettem néhány fotót a napfényben fürdőző palántáimról.Azt beteszem.Sziasztok.Paggy %%- @};-
Kép
Kép
Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 27. 18:40

Szia Paggy, örömmel olvasom hogy megjavult a billentyűzeted, lehet hogy véletlenül megnyomtál valamit...
A lényeg hogy most tudtál írni! Egyébként minden nagyobb áruházban, tescó lidl stb az esetek 9o %-ban lehet billentyűzetet venni. csak az üvegvitrines részen legtöbbször. Csak tippként írtam hogy nem muszáj számítógép boltban venni, de ahol tv-t árulnak ott már tuti az is van.
Nagyon szépek lettek a reggeli palántaképek és a kis szundikáló macsek is nagyon aranyos. :movingflower: :littlehearth:

szép estét mindenkinek, kezdődik az Istentisztelet megyek a másik szobába hogy ott is az szóljon...
ettől a melegtől kicsit fájnak a csontjaim...egyébként jó nagyot aludtam délután :) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: :ymhug: :x
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 27. 18:48

Paggy, nincs gondom Miskolccal. Bár nem laktam még itt soha, de azért gyerekkoromtól nagyon gyakran
jártunk ide a szüleimmel, főleg ruhaféléket vagy bútorokt vásárolni, de amikor építkeztünk, is itt vettük
meg az anyagok nagy részét. Amíg nem voltak kormányablakok, ide kellett jönni nagyobb ügyeket intézni.

Tényleg nem régen vettétek a billentyűzetet! Nem garanciális még? Hopp, most olvasom, hogy megjavult.
Akkor maradjon is így!!

Mennyit nőttek a palánták! Jön a tavasz!!

Nevetni fogtok, ha megtudjátok, hol készítem az ételfotókat. Az L alakú kanapém egyik karfájáról. =))
Itt ülve szoktam netezni. Nagyon kényelmes, mert a lábamat is ki tudom nyújtani, és pont kilátok a teraszajtón.
Innen készítettem az első galambfotómat is.
A mai ebédemen keresztül mutatom be a helyszínt (csak nektek, csak most... :)) ) Az ebédről bővebben majd
holnap.

A konvektoron egy sótál látható. Újat kezdtem, mert a régebbiről költözés közben letöredezett volna a
sóréteg (jó vastag volt már, de nagyon könnyen töredezik, ha valami hozzáütődik). Az üvegtál ugyanaz,
csak vízben leoldottam róla a sót, és úgy költöztettem ebbe a házba. A konvektor elején pedig Lilyke kisebb
kori fotói vannak hűtőmágnesként megcsinálva. Mivel itt a spejzban van a hűtő, nem oda raktam, mert
nem láttam volna. Itt meg mindig szem előtt van a drága.

Kép

Kép

Kép

Akármilyen is a nászasszonyod, azért jól megvagytok szerencsére. A gyerekek miatt muszáj is. Én is kedvelem
nagyon a menyem szüleit. Ha kicsit jobb lesz az idő, összejövünk egy kis sütögetésre.

Kata, olyan borzongató érzés volt még olvasni is az állatok neveit. Szerintem a bolt rendben van. Nem
mentem be ugyan, de beláttam a kirakatán keresztül. Ugyanolyan volt, mint más húsüzlet. A menyem
szerint, már jó régóta árulnak, azóta meg csak ellenőrizték őket is.

Használd egészséggel az új gőzgépedet! Az nagyon tetszik, hogy vegyszermentesen lehet vele tisztítani.

Én majd csak akkor oltatom be magam, ha behozzák, hogy anélkül nem lehet utazni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 27. 18:53

Ibolya, télizöld meténg, virágzó som, virágzó juharfa

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 27. 19:35

Ma örvös galambéknál, feketerigóéknál és erdei pintyéknél is dúlt a lamúr. Vagy együtt szedegettek
fészeknek valót a párok, vagy....
A képeket, és a videókat az erkélyről, vagy ablakon keresztül készítettem. A tűzhely az ablak mellett
van, ha főzés közben valami történik, már szaladok is be a szobába, kezembe kapom a gépet és fotózok.
Képes vagyok addig félrehúzni az edényt a tűzről. =)) Mondjuk a régi lakásban is ezt csináltam. A
konyha ablakán szúnyogháló van, azért kell szaladnom a nagyszobába. A hálószobám ablakán is háló van.:))

Olyan szépen ücsörögtek, aztán nem bírták tovább, egymásnak estek. :D :littlehearth:

Kép

Ha van kedvetek nagyban megnézni ezt a videót (a jobb alsó sarokban lévő YouTube feliratra kell kattintani),
akkor valamennyire látható, hogy a bal oldalon lévő hím, mennyivel színesebb, mint a
tojó. Egy fotót is kinagyítottam, hogy még jobban megfigyelhető legyen. A hím fején kék a tollazat.

Kép

A fekete rigó hím és tojó is egymás mellett gyűjtögetett a fűben. Ugyanazon a borostyánnal benőtt fán
fészkel az erdei pinty is, és a fekete rigó is. Szerintem a múltkor az egyik pintyet fotóztam le tollal a szájában.
Most a fekete rigó tojót sikerült lekapnom, amikor a földről felrepült a fára, száraz fűszálakkal a csőrében.
A felső két kép erősen ki van nagyítva, hogy itt is látható legyen a tojó és a hím színe közt a különbség.
A tojónak bele kell olvadnia a környezetébe, emiatt nem lehet fekete, vagy túl színes.

Kép

Kép

Kép

Ezen a fán (a borostyános)fészkel a rigó meg a pinty. Ez a fa tőlem jobbra van. A féloldalas fenyőn meg a
galambok fészkelnek, az meg tőlem balra van.

Kép

Kép

Ez meg csak egy kis verébke. Nagyon tetszik nekem ez a fotó! Ezt jól elkaptam!

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”