Ma örvös galambéknál, feketerigóéknál és erdei pintyéknél is dúlt a lamúr. Vagy együtt szedegettek
fészeknek valót a párok, vagy....
A képeket, és a videókat az erkélyről, vagy ablakon keresztül készítettem. A tűzhely az ablak mellett
van, ha főzés közben valami történik, már szaladok is be a szobába, kezembe kapom a gépet és fotózok.
Képes vagyok addig félrehúzni az edényt a tűzről.

Mondjuk a régi lakásban is ezt csináltam. A
konyha ablakán szúnyogháló van, azért kell szaladnom a nagyszobába. A hálószobám ablakán is háló van.
Olyan szépen ücsörögtek, aztán nem bírták tovább, egymásnak estek.

Ha van kedvetek nagyban megnézni ezt a videót (a jobb alsó sarokban lévő YouTube feliratra kell kattintani),
akkor valamennyire látható, hogy a bal oldalon lévő hím, mennyivel színesebb, mint a
tojó. Egy fotót is kinagyítottam, hogy még jobban megfigyelhető legyen. A hím fején kék a tollazat.

A fekete rigó hím és tojó is egymás mellett gyűjtögetett a fűben. Ugyanazon a borostyánnal benőtt fán
fészkel az erdei pinty is, és a fekete rigó is. Szerintem a múltkor az egyik pintyet fotóztam le tollal a szájában.
Most a fekete rigó tojót sikerült lekapnom, amikor a földről felrepült a fára, száraz fűszálakkal a csőrében.
A felső két kép erősen ki van nagyítva, hogy itt is látható legyen a tojó és a hím színe közt a különbség.
A tojónak bele kell olvadnia a környezetébe, emiatt nem lehet fekete, vagy túl színes.

Ezen a fán (a borostyános)fészkel a rigó meg a pinty. Ez a fa tőlem jobbra van. A féloldalas fenyőn meg a
galambok fészkelnek, az meg tőlem balra van.

Ez meg csak egy kis verébke. Nagyon tetszik nekem ez a fotó! Ezt jól elkaptam!