Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 7. 12:41

Drága Rita. Gratulálok hogy elérted a nyugdíjaskort, és máris mennyi öröm ér minden nap!
Gyerekeid igencsak érdekes személyiségek. Azt hiszem akik veled tartottak, ők talán jobban a szívükbe zártak!
Sajnálom, hogy ilyen korán a cigaretta rabjai! Az legény a hátad mögött, kész érett férfinek néz ki, neki milyen elképzelései vannak a jövőjét illetően? Akar e majd szakmát tanulni?

Csodásak az ételfotóid, valamint a lakhelyed panorámája! Milyen jó érzés lehet így is megérinteni egy fenyőt!
Örülök, hogy ilyen jó helyet sikerült kifognotok!

Látom már meg is van az időpont az utazással. Mi van az oltásokkal? Melyiket kaptad?
Izgulok persze ezerrel hogy minden úgy sikerüljön ahogy elterveztétek!
Egy pici javulás van a lámpázás után! Nekem is van egy közepes állólámpa, meg egy kicsi mint a hajszárító!
De színeket nem vettem hozzá csak natúr sárga!

Most megyek lefeküdni, hogy Samu nyugodtan tudjon mellettem pihenni, mert vár rám! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 12:36

Kedves Lányok!Hamarosan jövök ,csak bejelentkeztem.Addig 2 kép a hűvös Budapestről.Az erkélyen száradnak a ruhák,a nap nem túl melegen süt.És gyorsan átfutottam ,amit írtatok,mint írtam,hamarosan jövök és még egyszer megnézek mindent
Kép
Az utolsó téli frézia is kinyílt,bódító illatfelhőbe borít.A sárga és fehér különösen illatos.A tavaszi fréziák ,csak 10 hagyma!!4/ ,már bújnak kifele a colás flakonban.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 14:40

Végre ideértem,sül az ebésuzsonna a páromnak.Erről majd később.
Mindenkinek írni szeretnék!
Időrendben írom.
Ágika!Sajnálom,hogy megint be kell zárni az üzletedet!Csak reménykedem,hogy senki sem fog tönkremenni.Nem nagyon hallok konkrétumokat,hogy mi van vidéken.A pesti emberek,már akivel én találkozom,mind kétségbe esettek,dühösek ,próbálják kibírni.Az albérlő srác elment egy burkoló mellé segíteni,ő keveri a maltert.A házban lévő fiatalok,részben itthon dolgoznak, a dietetikus jár dolgozni.A párom is jár dolgozni.EZ VAN. :((
A szerencsében és az oltásokban bízhatunk,meg magunkban. %%- :ympray: :flower1: Te beoltatod MAGAD?Aztz hiszem írtad már,de újra megkérdezem,ugye kiveszed a csirkéből a csontot?A csirkéhez adsz zöldséget?Rizst?Vagy egyebet?Nasit is kap néha?Nem kunyerál?Nálunk gond,hogy a macskák után állandóan pakolnom kell,mert Fruzsi mindent megenne és a macskakaja nem jó neki.Szegénykém!Nem fogtok majd aludni a kószáló sünök miatt.A frász törne ki,ne hogy szétszedjen egy sünit. x_x Miért a föld alatt vezetik a nagyfeszültséget?Régebben távvezeték volt a föld felett.
Biztosan leárnyékolják valahogy.Mindjárt keresek róla valamitEzt találtam:
https://ek-egyesulet.blog.hu/2010/11/23 ... tt_artalma
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 15:20

Kata!Olvasom,hogy valamit javult a füled.Azért az ügyelet működik,ha nagyon fájna?Mi van a hőemelkedéssel???????????Írjál róla!!!! :flower1:
Kedves Dorina!Most én írom,amit Ildikó nekem,hogy ámulok és bámulok,csak én rajtad.MICSODA GONDOSSÁG,MICSODA TUDÁS egy saját szorgalommal tanult nyelvből!!!!Példa értékű!!!!!! ^:)^ :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: Tiszta szívvel gratulálok és köszönöm,hogy megosztod velünk a folyamatot!!! :flower1:
Rita!Jaj,de jó!Már nyugdíjas vagy!!!Azt hiszem írtam már,hogy milyen kedvesen üdvözölt egy idősebb nyugdíjastársam,amikor először találkoztunk :
-KÖSZÖNTELEK AZ INGYEN UTAZÓK CSALÁDJÁBAN!-Rita!ÉN IS KÖSZÖNTELEK ITT! :-h :flower1: A miskolci lakás magasföldszinten van?Vagy első emelet? Milyen az első pár nap az új lakásban,Tudtál aludni?
Mindjárt jövök,megnézem a sütőt.
Hű,ez nagyon finom,majd megmutatom.
Folyt.
Rita!Köszönöm szépen az osztályodról és rólad a képeket.Meghatott és tiszteletet ébreszt bennem,hogy ennyi éven át ilyen nehéz és látszólag kilátástalan feladatot végeztél.A nevükben és a magam nevében is, köszönöm szépen a sokéves munkádat. :littlehearth: :flower1: Tudom milyen nehéz feladat.Nem cigány gyerekeket ,de nehéz sorsú gyerekeket korrepetáltam.Minden picike lépés is km-nek felel meg.
Drukkolok,hogy április elején utazhass!!!Most csupa szörnyűségről szólnak a rádióban.nem részletezem.
Nekem az 5 lisztes kenyered szimpatikusabb.Levegősebbnek tűnik.Köszönöm az összes képet. :movingflower: :movingflower: :movingflower:
Lányok teszek be fotókat.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 15:37

EZT CSINÁLTAM MEG:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 15:43

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 15:57

Bocsánat Lányok!De közben szól az OPERAKALAUZ a rádióban és a csodálatos,különleges hangú PAVAROTTIRÓL beszélnek.És szól,árad a fantasztikus hangja!!!! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :littlehearth: :flower1:
Pavarotti a 9 "C" mestere ,ennyit tudott kiénekelni.Ilyen hangterjedelme volt!!!
Most direkt egy ilyen videót teszek be ide ,mert a zene összeköt.2 nagy énekes.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 16:01

A főtt krumplihoz ezt tettem.Csak Mozzarellát ehetek.
Kép
A végeredmény.Nem nyújtogattam,csak evőkanállal a tepsire szedtem és bekentem szezámmgos olajjal.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 16:05

Még néhány fotó a palántáimról.
A körömvirág,nemsokára szétültetem.
Kép
Még csak 1 sütőtök bújt ki.
Kép
A bazsalikomkák.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 16:12

Együtt napoznak a szamócamálnával.
Kép
Katától megirigyeltem a felhőket.Ez egy 2 nappal ezelőtti kép a KÖZÖSSÉGI KERT felett kószáló felhőkről.
Kép
majd a még kopár kertről.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 16:19

És Fruzsiról :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:
Kép
Ennyi volt mára.Sziasztok!!!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 16:34

Bocsánat Lányok!Még egyszer beteszem a az egyik kedvenc számom.

:-h :flower1:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 8. 18:05

Kép
3 évvel ezelőtt
Kép
Éppen kinéztem és ilyen felhőkép fogadott. Már végre egy kicsit jobban odaférek az ablakhoz! :D
Paggy, elképzeltem a csodás fréziaillatokat! Itt a lépcsőházban sem lehet semmit kint tartani mert 50 ezer a büntetés!
De azért hellyel közzel van kint valami, de nem sokáig! Nagyon kopár és kihalt az egész lépcsőház, hiába van újra festve!
A palántáid csodásan fejlődnek!
Fruzsina is milyen aranyos a maga kis őszes pofijával.! Az ételek is csodásak!
Nálunk most csirkemell csíkok voltak, de nem rántva, hanem párolva! Rizs, és uborkasaláta de tejföl joghurt combóval.

Pavarottit én is nagyon szerettem, de Lennon sajnos Yoko hatására rossz útra tért! Megtérése után tagadta meg az Urat, döbbenetes pálfordulás persze negatív irányba, pedig mind az élete, mind a zenei profizmusa állhatott volna sokkal jobb szolgálatban. De a kábítószer mindent felülírt! Sajnáltam nagyon megsirattam mikor meghalt!
Pavarottit nagyon bírtam a másik két aranyhangú énekessel együtt is! Meg amikor azzal a vak csodaszép hangú énekessel énekel duettet hát libabőr vagyok a puszta emléktől is. Bocsánat most nem jut eszembe a neve!!

Ettől függetlenül mindenkinek áldott hetet kívánok, azt hiszem rekordokat döntögetünk időjárásilag. Már több mint vicc.

A hőemelkedésünk meg hullámzik, de nem megy 37,5fölé..
Most éppen a talpmasszírozó van használatban! már kezdem megszokni, végig csinálom a programokat!

Szomszédok meggyógyultak végre mindenki negatív- csak szegény anyukának nehéz 3 iskolás gyerekkel meg egy picivel együtt. De hát ez van. :ymhug: :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. március 8. 18:57

Paggy nagyon meglepődtem, nem ilyen kertre számítottam, de nekem nagyon tetszik. Én is ilyet szeretnék, de nincs aki megcsinálja, én magam pedig nem boldogulnék a megszerkesztésével. Ennyi ládaféle? és elég nagy területen van. Szuper vagy. Sütsz főzöl, fényképezel, kertészkedsz, virágot nevelsz, kutyát sétáltatsz, furulyázol. Mondom én, hogy szuper vagy.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 21:13

Kedves Ildikó!Ez a sok magaságyás nem az enyém,hanem nem messze tőlünk van a lakótelepiek számára egy KÖZÖSSÉGI kert.Nagyon ellene voltam,bár a világon semmi közöm nincs hozzá,de azt gondoltam a szép növények helyett bekerítenek egy részt és nem fogják gondozni.NEM VOLT IGAZAM.Csodás zöldségek nőnek ott.Fiatal szülök kis gyerekekkel és idősek járnak gondozni,mindenki a saját parcelláját .ennél jobb dolog alig van a mai világban.Nekem egy kis előkertem van a 2 emeletes házunkban,valamint a hátsó kis kertet közösen használjuk,ott a komposztáló,amit én "működtetek",de segítenek néha és van egy beüvegezett gangom és egy pici erkélyem.Ezek a "birodalmam " részei.
Egyáltalán,semennyire sem vagyok szuper,nem álszerénységből mondom.Mindig nagyon kellett alkalmazkodnom gyerekkoromban,így megtanultam elég sok felé figyelni. Mutatom az előkertemet felülről az erkélyről és mutatom a nyárit is.Jelenleg éjszakára letakarom a tulipánjaimat,hogy el ne fagyjanak.
Kata!Köszönöm szépen a felhőfotókat.Már hiányoztak az állatkák,angyalkák az égről. :x
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 21:38

Kép
Kép
Ezek a magrÓl nevelt törpe őszirózsák és dáliácskák.Másoknál sokkal nagyobbak és szebbek vannak. A komposztom és a gyógynövények miatt kártevőmentesek és egészségesek voltak. Még dicsekszem is Ildikó az erkélyen termett paradicsomaimmal.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 8. 21:44

Kép
Ez az "utazó" SOKRÉSZES PARADICSOMOM,MÉG ZÖLDEN:

Kép
vÉGÜL ITT VAN A közösségi kert nyáron:
Kép
sZÉP ÁLMOKAT!pAGGY %%- @};-Lányok,képzeljétek,ülve elaludtam a gép mellett!Éjszaka átvánszorogtam valahogy az ágyamra és nyitva maradt a gép.Most hajnalban látom csak,hogy már megint mennyit írtam.Tiszta szószátyár lettem.Letöröltem a felét.Remélem TI tudtok aludni!További szép álmokat!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 9. 5:59

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. március 9. 6:46

Jó reggelt.
Úgy látszik nálam is nyitva maradt a gép,mert elaludtam én is. Most reggel egyszer lekapcsoltam, de nem tudtam elaludni, így visszakapcsoltam.
Köszönöm a részletes ismertetőt Paggy. Nagyon szép a jácintod, én is szeretem. Most már értem a magas ágyásokat, gondolom itt mindenki tudja melyik az övé. Zárt ez a rész, és biztosnem lehet csak úgy bemenni bárkinek.
A kis őszi rózsák nagyon szépek, én is nagyon szeretem. Nagyon hangulatos a kis sarok. Ilyen paradicsomot még nem láttam.

Ma nekem is a kertben lenne a helyem, de a hideg napokban semmi kedvem nem volt kint lenni.
A tananyagból festettem egy csili paprikát. De sokkal többet kellene festenem,mert lejár a befizetett idő. Ági majd kíváncsi leszek a festményedre, hogy reagálsz Rita fotójára. Ablaktisztítás ideje is eljött, szóval most nagyon sokfélét kellene csinálnom, amihez jelenleg nem nagyon van kedvem. Sorozatom is van, amit szeretnék nézni.
Köszönöm Kata a felhőfotókat, még ha régebbi is, de nagyon szép.Remélem lassan jobban lesztek.

Rita, biztos sokat fáradoztál a tanítványaid oktatásával, nem csodálom, ha néha kedvedet szegte az ő érdektelen magatartásuk. Örülök, hogy az életed további részét meghatározó események örömmel és boldogsággal töltenek el. Mindig meg kell keresni azt a dolgot, ami örömöt okoz az embernek. Bár a család más, de mégis fontos a munkában eltöltött siker is.
Éva,mi újság veled?
Nemsokára itt a húsvét, de a mostani időben nem nagyon érzem azt a ráhangolódást, amit régebben szoktam, mindig lázba hozott a készülődés varázsa. Úgy látszik elvesznek a régebbi érzések a mostani helyzetben.
A tavasz viszont itt van, nyílnak a virágaim, majd talán hozok pár fotót. Látom a barackfák kipattanó rügyeit, nemsokára hoznák a virágokat, csak ez a hideg tűnjön el, mert akkor bizony nem lesz termés. A fügebokron nem látok még semmit, remélem még alszik.
Nem tudom írtam-e kutyánknál még nem történt meg az operáció, mert nem volt jó a májfunkciója, vagyis a labor eredmény, és most egy hónap regenerálás lesz, hogy meg lehessen csinálni a műtétet.
Mindenkinek gyönyörű szép napot kívánok.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 9. 7:28

Kata, köszönöm szépen! Sokszor készítettem fotókat a "gyerekeimmel", nekik ez már nem volt újdonság,
inkább azzal voltak elfoglalva, hogy megszervezzék a két focicsapatot. A többi, aki "ráért" vett részt a
fotózkodásban.

Spoiler: mutasd
Mindegyik úgy tervezi, hogy valamilyen szakmát tanul, de nagyon sokan kiesnek az iskolarendszerből,
amint betöltik a 16 éves kort. A lányok szülnek, a fiúk meg nem csinálnak egy ideig semmit, aztán 18
éves koruk körül elkezdenek valahol dolgozni. Sokan járnak Pestre, útmunkákhoz alkalmazzák őket,
gyanítom feketén vagy közmunkások lesznek.

Nem regisztráltam oltásra. Csak abban az esetben adatom be magamnak, ha ahhoz kötik az utazást, de
egyelőre mehetek majd anélkül is.

Amikor drága apósomnak fájt a füle, azt mondta neki az orvos, hogy tegye közel a fájós füléhez az asztalán
lévő kislámpát, annak a melege jótékony hatással lesz a fájásra. Így is lett. Én már nem tudnék ilyen kúrát
csinálni. A mai takarékos izzók nem adnak ki hőt.

Jókor, jó időben néztél ki az ablakon. Cukik azok a kis bodri felhők. A szürkéről meg az jut eszembe, hogy
nálunk tegnap öt óra felé elkezdett esni a hó. Szerencsére nem tartott sokáig. Nem lett összefüggő réteg belőle.

Paggy, neked is köszönöm szépen! Az ingyen utazásra még hat és fél évet kell várnom, de anélkül is nagyon
boldog vagyok. Igazából még holnapig dolgozom, de már csak itthonról. Pakolászhatok nyugodtan. Vasárnap
fogok költözni, eddig csak takarítani jártam a lakásban. Első emeleten van.

Nem volt ez az iskola mindig ilyen, nagyon nem. Imádtam itt dolgozni, aztán elkezdték elvinni a magyar
gyerekeket, és ezzel elmúlt a jó világ is. Mindegy, pár nap, és ez az egész már csak a múlt része lesz, innentől
már más dolgok foglalkoztatnak.

De gyorsan elvirágoztak a fréziák! Vagy az idő telt gyorsan? Nem régen még kíváncsian vártuk, milyen
színű lesz a második virág.

Hová szánod a sütőtököt? És a szamócamálnát? Kiülteted a kertbe őket?

Nekem most csak ez a hagymácskám van, amit a múltkor is mutattam. Egészen szépek már a levelei. Ma már
elkezdem legelni. Most ilyen:

Kép

Én emlékszem a tavalyi fotóidra a közösségi kertről, meg a kis virágos kertedről is. Nagyon mutatós volt.
Ja, és a paradicsom Paradicsomra is emlékszem. Bőven teremtek, szép egészségesek voltak.

Ildikó, ez a festményed is nagyon ütős lett! Jól áll nekik az a barnás háttér. A paprikák meg nagyon élethűek.
Lehet, hogy "rendes" iskolából is nagyon elvágyódtam volna már, nem tudom. 40 év elég volt a tanításból, a
gyerekekből. 52 évet töltöttem oktatási intézményben, vagy mint tanuló, vagy mint tanár, de mivel mind két
diplomámat munka mellett szereztem, évekig voltam diák és tanár is egyben. Elég volt ennyi ebből. Azért
nagyon jó, hogy van a nőknek ez a lehetősége, hogy 40 évi munka után nyugdíjba vonulhatnak. Ellenkező
esetben, még majdnem hét évem lenne hátra. Meg most az is jól jött, hogy nagyon fiatalon mentem férjhez.
Ha nem így lett volna, lehet, hogy nappali tagozaton tanultam volna tovább, akkor viszont még három évig
dolgoznom kéne (akkoriban a tanítóképző csak három éves volt). Így járt az egyik kolléganőm, akivel még a
gimnáziumból ismerjük egymást, évfolyamtársak voltunk. Ő nappalin végzett (négy évet tanárképzőn), és
hiába vagyunk egy idősek, neki még négy évig dolgoznia kell, akkor lesz meg a negyven éve.

Tegnapi napkelte:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. március 9. 7:33

Zsuzsi küldte tegnap délután. Sétáltak Lilykével a folyóparton és egy kislány elkezdte etetni a madarakat.
Gyorsan odarepült még sok másik is. Zsuzsiék odébb húzódtak, nehogy lepottyantsák a gyereket. :D

Kép

Kép

Még mindig szépek a nárciszok:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 9. 8:02

FONTOS LÁNYOK és FIÚK!/ha olvassák esetleg/ :flower1: :)
https://mnm.hu/hu/muzeum/hirek/marcius- ... -muzeumban
INGYENES CSAK REGISZTRÁLNI KELL!!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: Lányok!Mikor jut el az ember a Nemzeti Múzeumba?????Érdemes ezt a lehetőséget,mint egy jó programot, kihasználni.Azért írom most ,mert hamar betelik a regisztráció. :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 9. 8:34

Sziasztok Lányok, élvezettel olvastalak benneteket, és kigyönyörködtem magam a képeken is!
Rita! Csodás a napkeltéd, az angliai képek, a sirályok! Mennyire rohan az idő! :x :-bd :D
Ez a két három hét teljen már el végre, hogy aztán nyithasson minden és mindenki! Már köszönni sem mernek egymásnak az emberek! Hihetetlen! :-o .

De nagyon durva a helyzet. Tegnap beszéltem a barátnőmmel telefonon, a Győri korházban dolgozik, elkapták ők is a covidot, és az mondta hogy nagyon durva és hosszantartó volt, majd egy hónapot benne voltak a férjével együtt, és éppen csak túlélték! Azt mondta, hogy ha lehet sehova nem menjünk orvoshoz, hacsak nem életveszélyes helyzet van.!
Két napja dolgozik újra! Azt mondta, hogy ez sokkal durvább mint a nátha meg az influenza! Nagyon más! Fizikailag, lelkileg...volt olyan betegük nekik is nem egy hogy az ambulancián reggel beszéltek, beutalták, és másnapra már Elment!
Eszméletlen és nagyon megrázó! És Fiatal!

Remélem az állatkák is javulóban vannak!
Ildikó, remek a festményed megint, szinte lenyúlná az ember a paprikát a képről a recepthez! Nagyon ügyes vagy! :-bd :D
Paggy, jó volt viszontlátni a nyári képeket, az utazó paradicsomról is! Már el is felejtettem! Megpróbálok pár szem magot szerezni! :-bd :D

Na megyek rendezni az itthoni soraimat! Jövök majd ..addig is vigyázzatok magatokra! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. március 9. 10:55

Lányok!Egy húslevesnyi zöldség/bal.o./,megpucoljuk, ennyit dobunk el,DE INKÁBB MENJEN A KOMPOSZBA!!!!!!!!!!!!!!!lesz belőle újra zöldség,virág..!
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. március 9. 19:08

Hát itt nagy szemléletváltás kellene! Pedig nem kivitelezhetetlen.! Na ilyenkor hiányzik a kertem.. :( :x :-bd :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”