Megfogadtam magamnak, hogy több nyers ételt fogok enni. Minden étkezésemnél a tányérom felét
nyers, zöldségekkel kell megtöltenem. A főtt étel, még ha csupa egészséges összetevőből is áll, akkor
is csak halott étel. Kellenek az enzimek, a vitaminok, ásványi anyagok, amik nem pusztultak el a főzés
során. Jól haladok, bár nem mondom, hogy mindig kedvemre van a dolog. Van, amikor nem illik össze
ízre a főtt és a nyers összetevő. Ezen úgy segítek, hogy előbb megeszem az egyiket, majd utána a
másikat. Így már örömmel falatozom, mert külön-külön mindegyik a fogamra való.
Szombati és vasárnapi ebédem:
Az egyik fél mindkét nap ugyanaz volt. Karfiol levélnyél és torzsa, brokkolitorzsa, kevés karfiol és brokkoli
rózsa, karfiol és brokkoli levél, édesburgonya, vesebab lilahagyma, paradicsom, vörös curry pasztával.
A másik fél bébispenót és lilakáposzta natúr mandulajoghurttal (ez összhangban volt ízre a curryvel), saláta
és reszelt fehérkáposzta, uborka, retek és pár szelet paprika szintén mandulajoghurttal (ez nem illett a
curryhez, de külön nagyon fincsi volt).

Ha sütök kenyérkét, akkor nagyon szívesen eszem reggelire vagy vacsorára, vagy viszem el magammal
az iskolába. Legutóbb négyféle lisztből (barna rizsliszt, zabpehelyliszt, hajdinaliszt, kölesliszt) készítettem
gluténmentes kenyeret szódabikarbónával, aszalt paradicsommal. Egyszerűen imádom! Babkrémmel ettem,
amit szintén magam készítettem. Nagyon finom, a lányom is megcsinálta, ők pirítóssal ették, persze Lilyke
se maradhatott ki a jóból. A kenyér és a babkrém is megfelel a TÉNÉ-nek.
A babkrémet hasonlóan készítem, mint a hummuszt, csak nem csicseriborsóból, hanem vesebabból (lehetne
más bab is). Tahinit (krémesre őrölt szezámmag), citromlevet, sörélesztőpelyhet (ez nem aktív élesztő), sót
és majorannát teszek hozzá. Mindent összedobok az aprítóba, és két perc múlva már fogyasztható is. Színre
és ízre nagyon hasonlít a kenőmájasra.

Itt látszanak jól az aszalt paradicsom darabok. Tegnap ezt vittem tízórai-ebédre: