Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. február 8. 20:08

Na igen, ez azért kissé durva...de náluk sem az idő sem a hely nem érdekes...ez van... :)) :D
Nem függ össze a korunkkal... :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 9. 13:06

Sziasztok!Ezek ma nyíltak ki.Balra a szimpla-jobbra a dupla virágzat.
Kép
Kép
Lányok!Ágika!Jól vagytok?Üdv:Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 9. 13:34

Kedves Lányok!Még ezt azért újra beteszem.Rengeteg videója fent van a mesternek.Szerintem érdemes,akár letölteni is,mert mindenképpen hasznos,alkalmazható,tanulható.

Most pedig,most pedig.... :-h Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. február 9. 18:28

Paggy, csodaszép a fráziaszál! Mindegy hogy szimpla, vagy dupla, a lényeg, hogy szemet gyönyörködtető! Már csak az illatának kellene átjönnie! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

A mester meg tényleg fantasztikus, nem egy videóját már én is megnéztem... :x
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 9. 19:34

A nyuszik bújócskázós dobozából komposzt lesz.

Kép
Sejtelmes kép/kés a hullámpapírban6Lányok!2/3 komposzt+1/3 virágföld+ műanyag flekon+ 1 db virághagyma=télen virágzó FRÉZIA.MEGÉRI komposztálni???-----MEG!!!!! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 9. 19:40

Átnézem a heti szemetemet.Szelektíven gyűjtöm.A kevés macskakajás konzervről lekerül a papír.Évekkel ezelőtt m,ár így gyűjtötték Ausztriában.
Kép
A laktózmentes tejet még nem lehet kimérve kapni/üvegbe töltetni/,ezért a dobozos tej műanyag fedelét le kell vágni és külön tenni.
Kép
A bal oldali nejlon szatyorban/ebbe gyűjtöm és állandón használom/ a papírt.A nem színes megy a komposztba,feldarabolva,a színes ,a kukába.A jobb oldalon a műanyagok-szintén szelektív kukába mennek.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 9. 19:52

Újabb konfliktus a párommal/ :) /
-Mi a fenének ez az "úttörősködés"-mondja-mikor a nagyvállalatok,többek között mi is/mármint a párom cége/mázsaszámra dobjuk ki az olajos kartonokat?
Véleményem szerint,mindenki a maga szintjén tegye a dolgát!Pld.Rita vegán lett.Bár tudnám követni!.Lányok!Emlékszem/csak pesti lányként nem sok vidéki tapasztalatom van-igaz laktam Sopronban,de többnyire lakótelepen/-szóval a najlonzacskó-korszak előtt anyukám barátnőja Kisújszálláson,alig csinált szemetet.Mindent felhasznált a kertben.Így volt Lányok??
MÁS.
2007-es cikk:https://blog.harder.hu/mitol-jo-egy-blog/
Mitől jó egy blog?
Spoiler: mutasd
Arra lennék kíváncsi, hogy Te, aki épp olvassa ezeket a sorokat, mitől tartasz egy blogot jónak? Mik azok szempontok, ami alapján eldöntöd, hogy fogod-e rendszeresen olvasni, esetleg írni, ajánlod-e másoknak, kiteszed-e (ha van) a saját blogod oldalsávjába?

Mik azok a tulajdonságok, amiket nagyon fontosnak tartasz? Mik azok, melyek talán nem annyira fontosak de azért jó ha megvannak? Mi az amit ebből a blogból hiányolsz vagy amit itt nem szeretsz? (Most itt az alkalom hogy kiossz.. :) ) Miért?

Írok egy pár dolgot én is, aztán nagyon kíváncsian várom a Te véleményedet is.

Nem fontos, hogy minden nap legyen friss bejegyzés, nem szeretem az értelmetlen írásokat. Inkább legyen kevesebb, de azok kapcsán lehessen beszélgetni, adjon jó ötleteket, gondolkoztasson el.
Szeretem, ha a bejegyzésekre fel lehet iratkozni, mert 1-1 érdekes témáról az értesítést megkapom mail-ben és nem kell a napi több száz RSS közül kibogarásznom, hogy van-e valami fejlemény.
Az alap, hogy érdekeljen a téma ezt talán hülyeség is leírnom, annyira egyértelmű. :)
Nem feltétlenül fontos, de mindenképpen előnyös ha rajtam kívül más is kommentálja a bejegyzéseket és látom, hogy van aktivitás az adott helyen.
Szeretem, ha 1-1 kép színesiti, tagolja a szöveget./Forrás:https://blog.harder.hu/mitol-jo-egy-blog//
Ebből következik, hogy szeretem ha az írások jól tagoltak, szakaszokra bonthatóak és könnyen át tudom tekinteni. Szinte kizáró ok nálam, ha egy blog szövege nehezen olvasható. Akkor is, ha egyébként érdekes lenne a téma.
Szeretem, ha úgy érzem érdekli a bloggert az én véleményem is, megpróbál a szövegben megszólítani, megkérdezi hogy mit gondolok stb.. Azokat a blogokat, ahol a tulaj csak magának írogat, általában átfutom aztán lapozok. Ez persze nem jelenti azt, hogy azok a blogok rosszak, egyszerűen csak nem késztetnek válaszadásra.
Így hirtelen ennyi, majd még a beszélgetés közben biztos lesz 1-2 ötletem amit most kifelejtettem ebből a rendezetlen és a logikát teljes mértékben mellőző listából. :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 9. 20:09

végül találtam egy szívemnek kedves témát.....
https://welovebudapest.com/cikk/2021/2/ ... -120-evben
ITT A CÍME:
Kosár a karra, és irány a piac! – Így piacozott Budapest az elmúlt 120 évben \:D/ \:D/ \:D/
Jó nézelődést/klasszak a képek!!!!!/,megyek kutyát pisiltetni!Szép estét!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 9. 20:15

Áginak is találtam egy cikket.
https://welovebudapest.com/cikk/2021/2/ ... egen-a-nep
Üdv.Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. február 9. 20:48

Jó volt olvasni a "szösszenetet" . Én is szelektálok valamennyire, de annyira alaposan nem.
Ugyanis hiába akarok én jót tenni, ha más meg sz....rá. Vagyis nálunk még nagy szelektáló tartályok is vannak, de itt a Bánon nem sokan élnek vele. Mondjuk én sem, de majd ha már nem kell a nagy tócsákat stb kerülni, és a többi én is el fogom vinni a többségét a szelekt helyekre. Mondjuk az elemet ritkán dobom ki mert azt is gyűjtöm egy üvegbe, és alkalomadtán leadom valamely üzletbe, ahol árulnak elemeket!

A cikkeket is elolvastam, és több ismerős helyzet köszönt velem szembe. de megrendítő volt látni a lebombázott Bp-tet.
A fodrászaton is jót derültem! :))
Jövök majd, de most jó éjszakát mindenkinek, kicsit hosszú volt a napom... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 10. 10:15

Sziasztok Lányok!Jön a fagy,illetve nálatok már fagy?????Betakartuk az előkertet fóliával,mert a sok virághagymámat féltem.
Képpicture share
Teljesen kinyílt a dupla rózsaszínű.

Kép
Lányok!Készül a Borbás Marcsi túrós ropogósa,mert szerda van-jönnek a lányomék érte.Ti mit csináltok ebben a rossz időben?Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. február 10. 12:41

sziasztok! Most éppen a Hit rádiót hallgatom! Amúgy túl vagyunk az ebéden, feliratgyűjtésen.
Megjött a befejező része is Royal Secretnek is, nagyon aranyos és izgalmas történet.
Készülök majd az Istentiszteletre is!

Gyönyörű a kinyílt frézia! Milyen jó ötlet letakarni fóliával a kiskertet! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 10. 13:19

Egy jó kis hely :)) URBANLEGENS.HU
Az Urbanlegends.hu egy városi legendákból, szóbeszédekből, hoaxokból, mítoszokból, tévhitekből, kamu képekből tallózó, azok keletkezéséről és terjedéséről beszámoló oldal. Szerzője kifejezetten úgy látja jónak, hogy mindenki hihet abban, amiben csak akar, mesélhet, küldözgethet barátainak/ellenségeinek bármit, amit jónak/rossznak lát.

Az Urbanlegends.hu összegyűjti a józan ész és a tudomány álláspontját az embereket érdeklő kérdésekről – az értékelést azonban az olvasóra bízza. Persze a szerző nem titkolt vágya, hogy oldala látogatói idővel maguktól is felismerjék félelmeik esetenkénti irracionalitását, igényeljék az egymással ellentétes nézőpontok összevetését, és megtanulják ellenőrizni és értékelni forrásaikat.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 10. 13:25

EGY IGAZÁN KÜLÖNLEGES BLOG/engem érdekel \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ /
https://mindennapoktortenete.blog.hu/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 10. 13:44

Kedves Kata!Nálatok milyen idő van? Nem voltatok kint mostanábani???Nem írtad meg,hogy van Samuka.A rádióból most hallom ,hogy rendkívüli hideg lesz 1 hétig.A Tesco szállít?Ha vége lesz ennek a vacak időnek,muszáj kicsit levegőzni,megmozgatni magunkat.Könnyű nekem,mert kutyás vagyok,naponta 3x ha esik,ha fúl mennem kell sétálni.De gyerkőccel?Bírja a normál hideget?Mivel tölti mostanában a mesehallgatáson kívül az idejét?
Az ablaknyitás is segít.Írtad,hogy nem tudsz szelektíven szemetelni.Megértem,bár,ha otthon szétválogatja az ember,lent nem kell vele vacakolni.Plde.én,ha tartósan vacak a helyzetem,"mégvonalasabb"vagyok az értékek megbecsülésében.Szép napot ,jó filmezést ÉS JÓ ZENEHALLGATÁST!-Javítja a hangulatot.Üdv:Paggy %%- @};-
Kata,berakhatnál több,nem csak vallásos témájú zenét,amit hallgatsz!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. február 10. 16:00

sziasztok! Kedden voltam lent de csak a kisboltig. Úgyhogy meg az ablaknyitogatás. Mostanában nagyon elment az időm a régebbi sorozatok újra nézésével. És a lemaradások behozásával is. Samu változatlanul hőemelkedéses, még ha nem is vészes akkor is kellemetlen mert időnként úgy izzad mint a csataló.

Én meg most ébredtem fel, azt hittem kiveszi ezt a fránya fejfájást, de nem sőt vulkánkitörés kerülget. Már bánom, hogy nem vettem be gyógyszert! Na mindegy . Majd hozok zenét is, de most pillanatnyilag nem is tudom melyiket...egyébként nagyon szeretem a filmzenéket is.

A dicséretekre célozva, meg nagyon jó számok jelentek meg újra, bevallom nagy a lemaradásom ezen a téren.
Samuka nagyon aranyos ahogy élvezi, és táncikál rá! Van amikor meg úgy átjár a dallam és a szöveg is, hogy egyszerűen csak elerednek az ember könnyei. De érdekes módon egyébként nem tudom úgy hallgatni, mint egy discót, hogy csak hadd szóljon a háttérben, olyankor inkább a filmzene! Csakhogy ez pl. nálam ez csapda, mert nem biztos hogy megállom hogy ne menjek rá az adott sorozatra! Úgyhogy azt is csak módjával!

Mennem kell, most filmezni, megakarom nézni a Royalt, mert eddig nem jutottam hozzá! :D ;) :x :flower1: :littlehearth:

amúgy esik az a fránya eső!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 10. 20:12

Kedves Lányok!Bár Ti biztosan jobban értetek a zöldségtermesztéshez mint én,mégis hoztam a kedvenc japán földművesem mai videóját,hátha nektek is hasznos lesz..Nekem azért a kedvencem ő,minden bohóckodása ellenére,mert egy elég normális ember,segítőkész és jó humora van.Tehát felteszem a mai videóját.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 10. 20:16

Tegnap ezt hallgattam meg véletlenül ,de érdekes volt.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. február 10. 22:02

;) :ymhug: i-) :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. február 10. 22:36

Sziasztok.
Csak úgy lefekvés előtt benéztem.
Nálunk esik a hó, délelőtt eső, estefelé hóesés. Ha lefagy reggelre, akkor lesz csak betyár világ.
Paggy nagyon szépek a fréziáid. Már tegnap is meg akartam írni, de nem kerültem ide.

Negro kutya megy műtétre. szemét kell megműteni, valami megsértette, és valami más baj is van. Remélem minden sikerül.
Jó éjszakát kívánok.
Én most egy régi sorozatot nézek: I Have A Lover 50 részes, nagyon tetszik. Hogy eddig miért nem néztem meg?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. február 11. 5:58

Kata, napkeltém nincs, de a lányom fotózott napnyugtát. A felső képen Lilyke kukucskál.

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. február 11. 6:07

Paggy, a csöröge gyerekkorom nagy kedvence volt, de a gyerekeim is imádták, úgyhogy én is
rengetegszer, rengeteget sütöttem.

Hű, arra nem is gondoltam, hogy esetleg a kávéba is beleteszed a datolyát. Abba én nem szoktam.
Egy pötty édesítővel iszom. Csak a nyalánkságokba szoktam datolyát használni édesítőként, vagyis
amolyan TÉNÉ-s sütifélékbe, például a muffinba.

Képzeld, az a fotó, amit külön kiemeltél, is kék szűrővel volt fotózva, de jobban megnézve, én is a
barnára gondolnék először.

Akaratomon kívül jól bekavartam neked a csomagoláson lévő szöveg lefordításával. Te már nagyon
sokat tudsz a témáról, csinálj mindent úgy, ahogy szoktál, ahogy a különféle oldalakon javasolják.

Gyönyörűek az újoncok!

Én a szomszédba hordom a komposztra a zöldség-gyümölcs hulladékomat. Ebből van nálam a legtöbb. A
papírzacskókat, papírdobozokat télen eltüzelem, nyáron meg a kazánházban gyűjtöm. Kartonos, műanyag
palackos dolgokat nem szoktam vásárolni. Nem a csomagolása miatt, hanem mert nem iszok tejet, se
gyümölcsleveket, se palackos vizet. A joghurtos műanyagot kimosom, és megy a sárga kukába, ami kb.
három-négy hónap alatt lesz tele, igaz, én egyedül vagyok rá.

Boltba menet viszek magammal szatyrot és neylonokat is. Már mutattam egyszer milyen kis aranyos
picire összecsukható szatyraim vannak, amik jól elférnek a táskámban.

Kata, az egyik kolléganőm is arról panaszkodott, hogy már jó pár napja hőemelkedése van. Nem érzi
rosszul magát, de kicsit meg van ijedve.

Ildikó, nálunk tegnap reggeltől esett a hó, és úgy látom ma is folytatja. Viszont kellemes meglepetés ért,
mert nincs fagypont alatt a hőmérséklet. Nagyon berzenkedem attól a vad hidegtől, amit beígértek.

A Sajó is kiöntött kedden. Jó nagy kerülővel járok dolgozni, meg haza.

Negrónak sikeres műtétet és gyors felépülést kívánok!

Hétfőn még két (és egy pici) üveggel gyarapodott a ferment szekció. Ez most savanyú édes káposzta lesz.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. február 11. 6:07

Megfogadtam magamnak, hogy több nyers ételt fogok enni. Minden étkezésemnél a tányérom felét
nyers, zöldségekkel kell megtöltenem. A főtt étel, még ha csupa egészséges összetevőből is áll, akkor
is csak halott étel. Kellenek az enzimek, a vitaminok, ásványi anyagok, amik nem pusztultak el a főzés
során. Jól haladok, bár nem mondom, hogy mindig kedvemre van a dolog. Van, amikor nem illik össze
ízre a főtt és a nyers összetevő. Ezen úgy segítek, hogy előbb megeszem az egyiket, majd utána a
másikat. Így már örömmel falatozom, mert külön-külön mindegyik a fogamra való.

Szombati és vasárnapi ebédem:

Az egyik fél mindkét nap ugyanaz volt. Karfiol levélnyél és torzsa, brokkolitorzsa, kevés karfiol és brokkoli
rózsa, karfiol és brokkoli levél, édesburgonya, vesebab lilahagyma, paradicsom, vörös curry pasztával.
A másik fél bébispenót és lilakáposzta natúr mandulajoghurttal (ez összhangban volt ízre a curryvel), saláta
és reszelt fehérkáposzta, uborka, retek és pár szelet paprika szintén mandulajoghurttal (ez nem illett a
curryhez, de külön nagyon fincsi volt).

Kép

Kép

Ha sütök kenyérkét, akkor nagyon szívesen eszem reggelire vagy vacsorára, vagy viszem el magammal
az iskolába. Legutóbb négyféle lisztből (barna rizsliszt, zabpehelyliszt, hajdinaliszt, kölesliszt) készítettem
gluténmentes kenyeret szódabikarbónával, aszalt paradicsommal. Egyszerűen imádom! Babkrémmel ettem,
amit szintén magam készítettem. Nagyon finom, a lányom is megcsinálta, ők pirítóssal ették, persze Lilyke
se maradhatott ki a jóból. A kenyér és a babkrém is megfelel a TÉNÉ-nek.

Spoiler: mutasd
Kép

A babkrémet hasonlóan készítem, mint a hummuszt, csak nem csicseriborsóból, hanem vesebabból (lehetne
más bab is). Tahinit (krémesre őrölt szezámmag), citromlevet, sörélesztőpelyhet (ez nem aktív élesztő), sót
és majorannát teszek hozzá. Mindent összedobok az aprítóba, és két perc múlva már fogyasztható is. Színre
és ízre nagyon hasonlít a kenőmájasra.

Kép

Kép

Kép

Kép

Itt látszanak jól az aszalt paradicsom darabok. Tegnap ezt vittem tízórai-ebédre:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. február 11. 8:32

sziasztok!-5 fokra ébredtünk, szerencsére ez még az elviselhető kategória! ;;)
Ildikó, Negrónak sikeres műtétet kívánok! Vigyázzatok a közlekedéssel, s még nagyobb távolságot tartani! :x

Paggy, majd jövök vissza, s meghallgatom és elolvasom a linkek tartalmát.

Rita, köszönöm a szépséges napnyugtát, s Lilyke bájos képeit! Látszik mennyire élvezi a séta és az evés örömeit! :flower1: :littlehearth: :-bd :ymhug: :x

A finomságokat amiket kitettél is fantasztikusak! Én is imádom az amerikai paprikát, csak az epém nincs vele rendszerint jóba! Samu meg pörköltben megeszi, nyersen csak egy két körömnyi falatot. az uborka az megy, azt akár nyersen akár salátának megcsinálva, sőt, ha nem elég hosszú egy uborka, kettőből kell csináljak! ;;) :D ~o)

Megyek ... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Ui.: még nem döntöttem el, hogy zsíros pogácsa, vagy töpörtyűkrémet készítsek.. ;) ;;)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. február 11. 11:04

Sziasztok Lányok!Miközben a rádióból szól az ijesztgetés,csináltam néhány fotót,majd pedig elolvasom a hozzászólásokat.
Gyorsan leírom,hogy Lilla egy tündér.Sokkal szorgalmasabban gyakorolja a furulyát mint én,így muszáj lesz sarkallnom magam,hogy le ne bőgjek.Most éppen a GÓLYA_GÓLYA GILICÉT tanuljuk.

Vissza: “Társalgó”