Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. január 29. 6:31

Ági, örülök, hogy sikeres volt a szurkálás és a csontkovács! Igen, ahogy írtad, eszembe jutott, hogy
te is igyekszel mindent magadnak előállítani, csak az alapanyagok másabbak, mint nálam.

Én is nagyon sok ételízesítőt használtam valamikor. Van teljesen natúr, mindenmentes ételízesítő is.
Csak aszalt zöldségek vannak be.

Én ezt a fajtát vettem egy bioboltban. Egyszer-kétszer használtam, aztán el is feledkeztem róla. Annyira
hozzászoktam már az ételek eredeti ízéhez. De most, hogy beszélgettünk róla, lehet, hogy kipróbálom a
zöldséges levesekhez. Legalább elfogy.

https://www.gabioshop.hu/Ataisz-somentes-etelizesito

Paggy! Ma is esett valamennyi hó, úgyhogy folytatom a szőnyegpucolást. Gyors, hatékony, és környezetkímélő. :D
Van, amit már vissza se teszek, mert viszem magammal.

A legtöbb időmet most az unokámmal és a lányommal töltöm. Nem tudunk egyszerre sokat beszélni, mert
Lilykére kell figyelni, mióta jön-megy, itt feláll, ott leül, de naponta többször is bejelentkezik a lányom,
főleg, ha valami új dolog történik. Nagyon jó látni, ahogy fejlődik, ügyesedik, okosodik. Muszáj sok mindent
tudnom róla, hiszen sokat leszünk kettesben. Ahhoz képest, hogy nagyon messze vagyunk egymástól, jól
ismerem az unokámat, hála a virtualitásnak! :D

Olyan jó, hogy nincs beteg kolléga, így sétálgathatok a két lyukasórámban. Most csak a Sajóról teszek be
két fotót, hétvégén jövök a többivel. Az egyik kék, a másik barnás szűrővel készült. Olyan hideg volt, hogy
a kezem majd lefagyott fotózás közben.

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 29. 8:34

sziasztok Lányok, !
Kedves Paggy, nyugodtan tegyél csak be újságcikkeket! Én szoktam olvasni azokból amiket beteszel, csak az a gond, amikor belefeledkezem, s már rég messze járok a témától! :)) ;) :D
Nekem meg most amúgy is olyan időszakom van hogy nincs kép, úgyhogy most tőletek várok inkább képeket.

Rita, ugye, mikor az ember elkezd pakolászni mennyi minden kerül elő: Nekem is vannak dolgaim, amiktől egyszerűen képtelen vagyok megválni! Pedig kétlem hogy valaha is újra 65 kg legyek! :)) .De annyira jó minőségű farmerekről beszélek, hogy anno Németországból hozták, volt egy két üzlet Győrben, ami csak ilyen dolgokat árult! És nem használt.

Nagyon tetszik a felső kép, az alsó az inkább egy kicsit komorabbnak hat! Kíváncsi leszek, mennyire fagy be a Sió, bár lehet az előrejelzések szerint megint tavasz jön. De az meg korai !
Szép napot mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. január 29. 9:43

Sziasztok.

Ködös idő van nálunk, lehet, hogy ma a Napot sem látjuk.
Paggy csak gyere, tegyél fel mindenféle okos cikket, nem mondom, hogy mindent meg fogok nézni, de ne fossz meg bennünket az ismeretanyagtól.
Rita, megpróbálom majd a sav. káposztát, hallgatom Balázsékat, annyi mindenről beszélnek, hogy ehhez többszöri meghallgatás kell, hogy meg is értsem, és leszűrjem, hogy mit is hasznosítsak belőle.Egyelőre csak a laktózos dolgokat próbálom kiszűrni. A rámolás az én dolgaimra is ráférne, bár már próbálkoztam vele. Valamit azért mindig sikerül kidobnom, de nagyon ragaszkodó vagyok.
F.Ági remélem lassan csak javulsz valamennyit. Ha nincs kedved festeni, akkor ne valami tudományos dolgot fess, hanem valami kicsit, ami majd neked is tetszeni fog. Ma nekünk zoomos festés lesz /nem tudom jól írtam-e/ havi egy ilyen van. Ma valami téli hegyet festünk, kékek árnyalataival és persze fehérrel, ami a papír fehérségét jelenti. Amúgy napi leckék lennének, de ezt nem tudom minden nap csinálni.
Ágnes szeretettel köszöntelek én is.
Én tea és kávéívó vagyok, persze nem viszem túlzásba.
Képhiányotok van? Nekem van több is, igaz nem mind friss, de én jobban szeretem a nyári képeket. Szép napot nektek.
kis virágocska nektek.
Kép

Írisz /tanfolyami kép
Kép
Negro
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. január 29. 9:44

Nekem is nagyon tetszik a barna szűrős kép. Gondolkodtam, hogy lehetne festeni, de még nem tudom a megoldást, akvarell témában.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 10:39

Sziasztok kedves Lányok!Örömmel látom,hogy szaporodtak a képek a fórumon.Először is, Rita!Gyönyörű a kék színszűrős képed.Jó lenne ilyeneket csinálni!A lányom ugyan mutatott 1-2 dolgot a telefonon,de nekem többször kéne ahhoz megmutatni,hogy megtanuljam.A kis elefánt is ilyen ,lassan tanul és könnyen felejt. =)) Tehát ,gyönyörű a kép.Már én is alig várom,hogy végre kijuss Angliába.Persze azért titokban szomorkodom,hogy akkor mennyi időd lesz majd a fórumon jelen lenni??!!!.Nekem is hiányzik a nagy kislány unokám.Minden héten 1x 1/2 órát kapok belőle skypon,mert furulyázni tanulunk.Hatalmas öröm .Lányok!!!Tényleg lehet ezzel a furulyaiskola.hu-val,egyelőre alapszinten.Ezen kívül,minden héten sütök sósat és édeset,azért eljönnek,s akkor pár percre találkozunk.A lányomék is /mint mások/rengeteget dolgoznak home office,mert a bank és a nemzetközi telefontársaság az éjjel-nappal működik,ahol ők dolgoznak.Ezenkívül kutyaiskola az ebekkel +Lilla lovagol stb...stb.Majd,ha jó idő lesz ,többet láthatom/TALÁN?! :ympray: /Mindegy,már a múltkor írtam, rájöttem ,már nagyrészt nekem a saját életem marad és vendégek benne a lányomék.Még jó,hogy vannak barátaim!!!Tegnap mondtam éppen egy kutyás ismerősömnek,hogy minél idősebb az ember,annál jobban kell vigyázni a kapcsolataira,ápolni kell!NA ENNYI NYAVAJGÁS UTÁN,jöjjön a fórum tovább!Lányok!Tényleg kevesebbet fogok hozni ,de hozok !! GYERTEK TI!!!!Olyan izgalmas,hogy
mi foglalkoztat TITEKET?HŰŰŰŰŰ,csöngetnek....Megjött Angliából a tavaszi fréziahagyma!!!
Jövök mindjárt vissza!!!!!!!!!!,mert Ildikó szépséges Íriszéről szeretnék írni!!Ja és KATA köszönöm a kivis fotót!!Meg is csináltad???
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 10:43

nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. január 29. 11:20

Paggy nagyon sok hagyma. Hova fogod rakni? Egy edényzetbe mennyi hagymát lehet tenni - tudom hogy függ a beültetési hely nagyságától, de mégis, ha egyesével kell, akkor nagyon sok hely kell. De gyönyörű színeket látok. Ezt még el fogod rakni, amikor már vége a már virágosoknak, akkor ujra lesz szép növénykéd.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 11:27

Kedves Ildikó!Nagyon szépek a virágképek!!!!! :) :-bd Az írisz az egyik kedvencem!!Majd kinyílik a vászonról!!!!Gratulálok!!Ildikó!A környéketekről is csinálhatnál fotó,örömmel nézném.Milyen szép volt az őszi sétaképed!!!!Most elhatároztam ,hogy kb.2 hetente hétvégén,korán reggel/ekkor kevesen vannak a városban!!/bemegyek fotózni.BEMEGYEK=a XI. kerületben lakom Budán és már én is ezt mondom,hogy bemegyek!! :)) :)) :)) Köszönöm szépen a kedves kutyafotót is.Szép napot,jó hegyfestést!!!
Lányok!Megyek vásárolni,a hétvégén fánkot sütök.SZOKY-konyhája módra.Üdv.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 11:31

Kedves Ildikó!Ez mindig lutri,mert nem direkt rendeltem ennyit,hanem most 50-es csomagban lehetett ott kapni.Egyesével kerülnek coca colás műanyag palackba.Gondolom láttad,hogy milyen klassz ötlet,még a paradicsom palántát is abban nevelem,s azután ültetem ki.Sokkal szebb,egészségesebb lesz.A you tube-ról tanultam.A régiek közül még sokan nem nyíltak ki.Ezek a gangra kerülnek és áprilisban az erkélyre,Kb május végére fognak virágozni.Ildikó!Te nem vetsz el magokat?
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. január 29. 11:52

Tavaly csak paradicsommagot vetettem. A többit vásároltam, hagymát már ki a földbe szoktam tenni, és az uborkát is. Virágmagvakat is szoktam vetni. Az a helyzet, hogy nagyon kevés helyem van a palánták tárolására. Ki-be szoktam hordani a már kikelt növénykéket. Eléggé macerás.
A konyhakert egyre kisebb lesz, mert a gerincsérv nem enged annyit dolgozni, amennyit én szeretnék. Ezen kívül még van a hosszú sávban a kert melletti fásszárú bokros növényzet, és az előkert, amiben általában a hortenzia virít, és pár szál kála, és rózsabokor.

Negró az erdőben, a kedvenc helyén mászkál, alig várja,hogy kimenjünk oda. Nagyon sok fényképem van, fent van a FB-on, na nem mind. Családi képeket nem szoktam kitenni. A fotók,hol jobbak, hol rosszabbak, attól függ....... Tegnap nagyon rossz fotót csináltam a legújabb gyakorlós munkából. Igaz már az elején sem tetszett a feltett kép, de a hó miatt megpróbáltam.

Tavaly kint voltak az amarilliszek a kertben, és most elkezdett itt bent hajtani a hagyma, azt elültettem, az egyik már 20 cm. és most növekszik a virága.Van pünkösdi rózsám, rózsaszín, fehér, több bokorral, íriszfélék is, és másfélék is.

Most a festés elveszi az időmet, befizettem rá, így nem szeretném,ha kárba veszne az a pénz, valami csak ragad rám. Most másik papírra festek, így most másképp néz ki minden. Lehet, hogy visszatérek a régire.
Na jól össze-vissza kapkodtam de majd biztos kiválogatod.
Puszi a csapatnak.

Egy kis szépítőszer ....leckéből.
Képfree image hosting no registration
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 15:34

Lányok!Őrület \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ Már megint valami csodálatosról hallottam!!!Tudnotok kell róla!!!Este leírom,mert most teregetnem kell.Ez tényleg csodálatos,majd meglátjátok!!!Most hallgatom a ZÖLD KLUBOT és valami kapcsolata,sőt nagyon is !!van Koreával,Kínával.Hú,annyira örülök!!!De most mosogatok és teregetek.Mindenképpen olvassátok majd el,vagy hallgassátok meg a ZÖLD KLUBOT!Minden összefügg a klímaváltozás kutatással,de amit hallottam érdekes és meghökkentő.Na most remélem felcsigáztam az érdeklődést .Este jövök.Sziasztok:Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 18:32

Lányok!Megjöttem,hozom az érdekességeket:
Klubrádió ,ma du.15.ó.Zöldklub/Flóra és Fauna/
Riporter:Lay Viktória -riportalany .Deák Balázs a következő kutatócsoport tagja:.
Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont Lendület Vegetáció és Magbank Dinamikai Kutatócsoportjának munkatársai az élőhelyi sokféleség és a növényi diverzitás kapcsolatát járták körül legújabb cikkükben, amely a rangos Science of the Total Environment interdiszciplináris folyóiratban jelent meg. A két jelenség – a környezeti homogenitás és a biodiverzitás – kapcsolatát a kiemelt természeti értékeket őrző, Eurázsia-szerte elterjedt kunhalmokon vizsgálták a kutatók a pannon (Magyarország) és a kontinentális (Bulgária) biogeográfiai régióban.
Nem kell megijedni a szakszövegen,mindjárt leírom ,amit hallottam és hozok hozzá a NET-ről néhány kiegészítést.Meglátjátok ÉRDEKES!!!!!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 18:41

Mit jelent a biodiverzitás/biológiai sokféleség fenntartására való törekvés?
Pár mondat értelmező szöveg jön,s utána a hallott riport leírása.Az alábbi szöveg forrás

http://kovasz.bkae.hu/kov15/bajomi.html KÖSZÖNET ÉRTE ^:)^ Miért fontos a biológiai sokféleség megőrzése?

A biodiverzitásnak alapvető ökológiai szerepe van
Mit értünk biológiai sokféleségen?
A biológiai sokféleség, más néven biodiverzitás fogalma az utóbbi két évtizedben az ökológiai válság jeleinek szaporodása nyomán vonult be a szakmai és társadalmi köztudatba. Jelentése igen tág: az élőlények sokféleségének teljességét írja le. Lefedi az élet minden megjelenési formájának (állat, növény, gomba, mikroorganizmus stb.), illetve a hierarchikus biológiai szerveződés minden egyed feletti és alatti szintjének sokféleségét. Leggyakrabban a fajok változatosságáról, illetve a genetikai diverzitásról, tehát a fajon, populáción belüli genetikai változatosságról esik szó.

Nézzünk egy példát a fentiekre! Egy virágos réten nagyobb a biodiverzitás, mint egy búzaföldön, hiszen nagyobb a fajok száma (1). Ugyanakkor két, azonos fajszámú rét változatossága, diverzitása is különbözhet egymástól: ahol mindegyik faj hasonló egyedszámban képviselteti magát, ott a diverzitás nagyobb, mint ahol az egyik faj tömeges, a többi pedig csak kis számban nő. Ebben az esetben a két terület egyenletessége különbözik (2). Amikor a fajszám és az egyes fajokhoz tartozó egyedek száma is azonos, még mindig eltérhet a változatosság: például ha az egyik réten csak szegfűfélék nőnek, a másikon viszont tárnicsokat, orchideákat és füveket is találhatunk. Az utóbbi esetben nagyobb a sokféleség, mivel nagyobb a féleségek különbözősége (3). A diverzitás további összetevője a térbeli mintázat: ha a különböző fajokhoz tartozó egyedek keverednek, nagyobb a sokféleség, mint amikor elkülönülnek (4). Az ötödik jellemző az időbeli mintázat, például a társulások diverzitásának az évszakokhoz köthető változása (Takács-Sánta [1999]).

Az emberi tevékenység hatására egyre növekszik a biológiai sokféleségre nehezedő nyomás. A földi élet története során mindig is előfordultak kihalások, ugyanakkor az ember megjelenése előtt - leszámítva egyes kihalási periódusokat - a fajok keletkezésének sebessége meghaladta a kihalások sebességét. Manapság viszont a fajok kipusztulási üteme a korábbinak 100-1000-szeresére emelkedett. A múlt században valószínűleg több mint kétszázötvenezer faj halt ki; ebben az évszázadban ennek 10-20-szorosára lehet számítani. A kihalások üteme hatvanötmillió éve - amikor többek között a dinoszauruszok is kihaltak - nem volt ilyen magas. Az ökológusok között általános vélemény, hogy jelenleg a földtörténet hatodik nagy kihalási időszakát éljük; egyes szerzők szerint a biodiverzitás jelenlegi pusztulása a földtörténet során eddig soha nem tapasztalt, katasztrofális ütemben folyik.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 18:46

A nagyobb diverzitás sok esetben a növénytársulások nagyobb produktivitásához vezet. Ökológiai kísérletek szerint a növénytársulás diverzitását megfelezve 10-20%-kal csökken a társulásban képződő szerves anyag mennyisége. Az egyetlen fajjal beültetett parcellának több mint 50%-kal kisebb a produktivitása, mint egy 24-32 fajt tartalmazó parcelláé. Kisebb fajgazdagság esetén egyes tápanyagok könnyebben kimosódnak a talajból, ami csökkenti a talaj termékenységét (Tilman [2000]).

A biológiai sokféleség az evolúció egyik alappillére: a természetes szelekció a jelenlévő változatokból válogatja ki a leginkább rátermetteket. A genetikai változatosság még viszonylag állandó környezet esetén is szükséges egy faj túléléséhez a beltenyésztés káros hatásainak elkerülése végett. A környezet változása esetén pedig azok az egyedek maradnak meg és szaporodnak tovább, amelyek képesek alkalmazkodni a változásokhoz. Nagyobb sokféleség esetén természetesen nagyobb az esély az alkalmazkodásra. Ez a folyamat nagyobb léptékben is megmutatkozik - ha egy élőlényközösségben magasabb a fajok száma, nagyobb eséllyel akad a változásokhoz alkalmazkodni képes faj.

Saját jövőnk, jólétünk is függ a biodiverzitástól [-x [-x [-x :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 18:47

Hol vizsgálták és hogyan?
Eurázsia-szerte elterjedt kunhalmokon vizsgálták a kutatók a pannon (Magyarország) és a kontinentális (Bulgária) biogeográfiai régióban.
Mik a KUNHALMOK azaz KURGÁNOK??????
A kunhalom a Kárpát-medence alföldi területein található mesterségesen létrehozott jellegzetes földhalmok elnevezése, amelyek igen régről, többségükben a Kárpát-medencei honfoglalás előtti térből és időkből származnak.[1] A kunhalom „olyan 5-10 m magas, 20-50 m átmérőjű kúp, vagy félgömb alakú képződmény, amely legtöbbször víz mellett, de vízmentes helyen terült el, s nagy százalékban temetkezőhely, sírdomb, őr- vagy határhalom volt.” (Györffy IstvTEMETKEZÉSI HELY.A gödörsír fölé deszka épület,rá földhalom.Annál magasabb,minél tekintélyesebb személy fekszik alatta.A réz-és vaskorban készítették temetkezésre.
Ilyen van,nálunk az Alföldön és több 100000 Mongóliáig,sőt Koreáig mindenhol.

Kongdzsu (Dél-Korea) mellett található az egykori Pekcse királyság 25. királyának, Murjongnak (ur. 501-523) a halomsírja. Egy koreai kutatócsoport további halmokat talált a sír közelében, melyekbe a pekcsei királyi család, illetve nemesség tagjait temethették. A felderítést nehezítette, hogy ezek a halomsírok nem olyan monumentálisak, mint a szomszéd királyságokban emelt síremlékek. Pekcse Kr. e. 18 és Kr. u. 660 között létező királyság volt, melyet vég
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2021. január 29. 18:57

Megjött egy elveszett ember és ismét csak nem saját képet hoztam,de ezt látnotok kell.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 18:59

Kedves MinGi!Hamarosan megnézem.Örülök,hogy jöttél.
A kép a Trákiában vizsgált halomsír:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 18:59

Most pedig jöjjön a rádióműsor,ami igazán érdekes.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 19:02

Saját gyorsírással/pontatlanul/lejegyezve.
A kurgán nagysága utalt az ott eltemetett személy fontosságára,Minél magasabb,annál előkelőbb.
Tehát a kutatócsoport ezeket a halomsírokat vizsgálta,mégpedig abból a szempontból,hogy milyen fajat növények nőnek rajtuk.Megállapították,hogytöbbfajta növény található ott,mint a környező sík terepen.VAJON MIÉRT????Mivel ennek a halomnak van kiterjedése ,ezért van D-felé eső része és van É-felé eső lejtője.Vajon ilyen kis területen is más növények nőnek az északi mint a déli lejtőn?Bulgáriában is megnézték Trákiában talált halomsírokon és Magyarországon is.Mit néztek?
A MIKROKLÍMÁT:
A hőmérsékletet a különböző napszakokban,a páratartalmat,a halom lejtőjének hajlásszögét,ami mint tudjuk befolyásolja a beeső napsugarak felmelegítési lehetőségét,,a talajt/itt több ezer éves talaj rakódott fel/
MEGÁLLAPÍTOTTÁK!!!!!!!,hogy az északi lejtőkön más növényfajok telepedtek meg,mint a délin.
FURCSA!!!,hogy ilyen kis területen,ilyen kis pár méteres szintkülönbségen is változik a növények megjelenése.
Az északi oldalon a hegységek éghajlatára jellemző,erdős sztyeppe,fásszárú növények fejlődtek,a déli oldalon pedig sztyeppi növények nőnek.A halmok különböző oldalán 13 C fok hőmérsékleti különbség volt..Ha ezt hegységekben vizsgálták,több 100 méter színtkülönbség kellett.Tehát ezért van több növényfaj a halmokon ,mint a környező területeken.
Miért érdekes ez most nekünk?
A klimaváltozás idején,ha a déli oldalon kihalnak a növények az északi oldalon még megmarad és kedvezőbb időjárás idején átterjedhet újra délre.
Tehát ilyen halmokat kéne létrehoznunk növényeink védelmére?
A szántóföldeken ezt a szerepet töltik be a MEZSGYÉK.É-Amerikában a prériket próbálják begyepesíteni 1m-es halmokat létrehozva,ahová növények telepednek meg,majd innen átterjedhetnek a prérire.A halmok ÉLŐ SZIGETEK.
magyarországon is ezt a szerepet a mezsgye játsza.1-2 m-es sávok a szántóföldek szélén.ÓRIÁSI SZEREPÜK VAN A TERMÉSZETES VEGETÁCIÓ MEGŐRZÉSÉBEN.A mezsgye ,összekötik a különböző területeket mivel hosszan-hosszan elnyúlik,s ezzel biztosítja a sokféleséget/egyes magok elterjedhetnek az egyik területről a másikra és TUDJUK ?HOGY A SOKFÉLESÉG A GÉNÁLLOMÁNY MEGŐRZÉSÉNEK A BIZTOSÍTÉKA.
A halmok kutatásának rengeteg nagy ajelentősége.Sokféle szempontból kutatják:
Pld .rájöttek,hogy a HALMOK OLYANOK MINT A TENGER SZIGETEI.Ha szántóföld van a halom körül,ott nem tud megteremni a halom növénye,mert vegyszereznek,beszántják az odakerülő halomról átterjedő növényt ,így nem tud szaporodni..A halmok növényei nem tudnak kapcsolatot teremteni a környező populációval,ÍGY OLYAN MINT A TENGERI SZIGETEK A világon egyedülMagyarországon védettek a KUNHALMOK,így a vizsgálatuk méginkább fontossá válnak.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 19:04

Végül 2 cikk a témáról:
https://elkh.org/hirek/az-elohelyi-sokf ... yoiratban/
https://agronaplo.hu/hirek/az-elohelyi- ... ar-kutatok

Most megyek vacsorát adni,s azután visszajövök nézelődni.Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 29. 19:07

Köszönöm a gyönyörű íriszképet Negrot, az érdekes olvasnivalót. Az ilyen bio dolgokat én is szerettem csinálni, azt hiszem
régebben írtam is.
Nekem amúgy a függőkertes megoldások tetszenek, amihez nem kell nagyon lehajolni, de ugyanakkor pl. az emeleteket beborítják zölddel oly sikeresen, hogy szinte ki sem látszik az eredeti színe az épületeknek! itt sajnos sokszor illetve már egyáltalán nem lehet a tetőre kimenni, pedig itt is lehetne valami kis zöld pihenőt, beszélgetős, olvasós sarkot csinálni.
De sajnos a drogosok miatt semmi ilyenre nincs lehetőség!
Na mindegy. Látom lesz dolgod a sok sok hagymával! De biztosan megéri a foglalkozás vele, hiszen a virágzásért minden kárpótol .
Mennem kell vacsit készíteni na ez a szó sem tetszik a googlenak szóval vacsorát készíteni! Puszi mindenkinek!
A teát még nem csináltam meg, csak látványnak hoztam... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 29. 19:54

Kedves MinGI!Hű,nagyon különleges!Ennyi hattyú!!!Honnan jöttek?DUNAI HATTYÚK?????Hattyúflotta???Szépek.
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2021. január 30. 7:51

Paggy írta:Kedves MinGI!Hű,nagyon különleges!Ennyi hattyú!!!Honnan jöttek?DUNAI HATTYÚK?????Hattyúflotta???Szépek.

Itt élnek, évről évre többen vannak és tavaly megjelentek a vadkacsák is.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 30. 8:32

Sziasztok lányok, gyorsan elolvastam amit Paggy tegnap írt még a kunhalmokról, de akkor már olyan fáradt voltam, hogy mostanra hagytam! Rendkívül érdekes ez a tanulmány is, remélem ennek lesz pozitív hozadéka hosszú távon s még időben.

Kedves MinGi, de jó hogy hoztál hattyúképet, csodásak! Nem baj ha nem a tied személy szerint, ilyen csodás látvány jöhet bármikor! :x :littlehearth: ~o)

biztos van nálunk is a tavon, legalábbis régebben volt, hát ha ki merünk majd menni, csinálok képeket én is.
De nem szívesen mozdulok ki, mert már hetek óta hőemelkedéssel küszködünk. S jobb az óvatosság! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 30. 18:03

A legillatosabb virágok a kertészek szerint
Ebben a cikkben megtudhatja, melyek a legillatosabb virágok.
Szeretjük a kellemes illatokat, és a virágok ezek a legélénkebb források. Szóval, melyek a legillatosabb virágok?

Ennek kapcsán készítettünk egy kis felmérést, amelyben több mint 20 ország több mint 3000 kertészét kérdeztük meg a legfontosabb közösségi média platformokon, és megjegyeztük véleményüket. Szerintük a legillatosabb virágokra szavaztak, mi pedig 23 legjobbat választottunk, és itt rendeztük el őket.

https://balconygardenweb.com/most-fragr ... gardeners/

Vissza: “Társalgó”