Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 19. 7:33

Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. január 19. 8:17

Paggy, micsoda cicacsendélet! :-)
Szépen nyiladoznak a fréziáid!
Nálunk hódarás esős valami esett fél hátkor, mikor behoztam Ramost, most meg elég sűrű aprószemű hó esik szépen. Madárkák is gyűlnek az etetőnél. vittem langyos vizet nekik, kajájuk mé g van. Egy feketerigó is ideszokott, hiába tettem neki a fa alá megbontott körtét, a magokra vetett szemet.
Ma már kellene festeni, mert hetente lesznek órák és igaz, hogy az előző első tájképes órát felvették, - akkor volt a temetés és rosszul lettem itthon utána, nem voltam rajta-, de még nem néztem meg, mert nem volt ihletem gyakorolni. Ma már szeretnék.
Az Intézet youtubos videójában volt benne:

Kép

Főzni is kellene valami egyszerűet. na megjöttek a verebek és ez az ördögkinézetű feketerigó. Szemtelen, azt várom, hogy összefogjon a banda és jól elkergessék.

Behoztam a Ramosnak kitett elhasznált kabátot a szigetelt dobogójáról, hogy száradjon a nedvességtől ha bent van. Erre ő ráfeküdt, beledugta az orrát és horkantott nagyokat. :-)

Kép

Kata, hogy van a füled? Tudtok kimenni ebben az időben?

Nálunk folyamatos a szirénázás itt a külső körúton, ami nem messze van túlünk. Ott a merőleges kis utcáig szoktunk Ramossal kimenni. Rendőrautók elég sűrűn, mert a határnál megint sokan akarnak átjönni.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. január 19. 8:26

Ma ezt találtam az édeskáposztáróll:

FELGYORSÍTJA A GYÓGYULÁST
Cheney professzor tizenhárom peptikus fekélyben szenvedő beteget kezelt friss káposztalével, amely a kísérletek szerint antipeptikus összetevőt tartalmaz. Ez a faktor az U-vitamin, amely megakadályozta a hisztamin által kiváltott peptikus fekély kialakulását tengerimalacokban. A duodenalis fekélyben szenvedő betegek közül hétnél a fekélykráter gyógyulási ideje átlagosan mindössze 10,4 nap volt, míg az irodalomban leírtak szerint, a standard terápiával kezelt 62 betegnél ez az idő 37 nap. A káposztalével kezelt hat gyomorfekélyes beteg átlagos fekélykráter gyógyulási ideje csupán 7,3 nap volt, szemben a hagyományos gyógymóddal kezelt 6 beteg 42 napjával.
A korai vizsgálatok felismerték a nyers káposztalé hatékonyságát a gyomor- és a bélműködés normalizálásában. A lében található glutamin és metil-metionin-szulfóniumot (MMS) különféle dokumentált hatásokkal rendelkezik, ideértve a gyomornyálkahártya képződésének stimulálását, illetve az antioxidáns funkciót.
Az egyik tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az MMS támogatja a gyomor normál gyógyulási folyamatát, miután nem szteroid gyulladáscsökkentő szerekkel (NSAID-k) expozíciót folytattak. Az U-vitamin, amelyet nyers káposztaléként adtak be 100 peptikus fekélyes betegnek, kétségkívül hatékonyan elősegítette a komplikálatlan peptikus fekélyek gyors gyógyulását.
A metil-metionin-szulfónium a cukorbetegségre és a hasnyálmirigy-gyulladásra is kedvező hatást gyakorol, biztosítja a nyálkahártyák védelmét és regenerációját.

MIBEN TALÁLHATÓ?
Azért, hogy pótoljuk az U-vitamint, és megerősítsük az immunrendszerünket, valamint a bélflóránkat, az étkezésünkre nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Egyes étrend-kiegészítők is tartalmaznak U-vitamint, azonban természetes formában a káposztában, a sárgarépában, a petrezselyemben és a spárgában is megtalálhatjuk. Ugyanígy alkalmazható a savanyú káposzta leve, ami probiotikus hatású. A gyomorfekély megelőzésében, kezelésében ennek azért van jelentősége, mert a probiotikus baktériumok (probiotikumok) gátolják a gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori túlszaporodását, miközben helyreállítják a bélflóra egyensúlyát. A vízben oldódó aminosav adagolására nincs általános irányelv, de aggódnunk nem kell: túlzásba nem lehet esni, ugyanis a szervezet nem képes az U-vitamin tárolására.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 19. 10:17

Kedves Lányok!Kedves Ági!
Ramos vigyáz a tulajdonára.Muszáj,mert esetleg a gazdik fekszenek rá és azt nem lehet!! :)) Hiszen ,amikor a mágnesre fekszik ,akkor is ott van a gazdi,akivel vetekedni kell,hogy kié legyen a kényelmes fekhely.NEM HIÁBA ,SZEGÉNYNEK ,"ROSSZAK A TAPASZTALATAI".Nálunk ez az összerágott, nagy marhacsontnál van.Bárki arra megy,kap egy finom kis morgást,csak hogy tudjuk,semmi esélyünk továbbrágcsálni!!! :)) Itt is csúszik nagyon és most én se megyek ki mászkálni,mert nekem is rosszak a tapasztalataim a 2 kartörés miatt.Pedig el kéne mennem vásárolni,no nem baj,majd talán délután!Gondolom ezért szirénázik a mentő nálatok.Irigykedem a káposzta miatt.Majd mutasd meg ha elkészült !!!Tudom,hogy gyógyhatású,nagyon szeretem a levét,de most nem lehet.
Ági!.Szívünkben őrizzük szeretteinket.Nem értettem a nagymamámat,ahogy idősödött,egyre "szívtelenebb" lett,amikor megtudta az ismerősei halálát.Azt mondta,most bár lelke legmélyén gyászolja a hiányukat,de nem akar komolyan foglalkozni vele,mert különben nem lesz képes a maradék idejét elviselhetően tölteni.Nagyon kíváncsi vagyok MINDIG A KÉPEIDRE és ugyanezt írom ILDIKÓNAK IS.Örömmel nézegetem Egyszer Rita írta,hogy attól még szebb a kép,hogy ismerjük az alkotóját,személyesebb.Ezenkívül,milyen ügyes valaki,hogy FEST.De milyen ügyes valaki,hogy madarat tart,hogy jól főz,hogy szépen takarít,hogy érdekes dolgokat gyűjt,hogy káposztát fermentál,hogy nehéz helyzeteket szeretettel,optimistán old meg,és sorolhatnám.....,ami kiváltja belőlem az érdeklődést és elismerést.Szerintem mindenkinek van "ISTENI"TALENTUMA valamiben.Pld.a házban lakott egy rettenetes öregasszony/aki már meghalt/csodálatos kertet művelt és még 80 évesen is férfiként hasogatta a fát és őszinte ,nagy szeretettel volt az állatok iránt.Viszont, szó szerinti banyatermészet volt.ISTEN NYUGOSZTALJA!!! :flower1: A párom dolgozik ugyanúgy.Az állatok pedig éldegélnek.Vigyázz magadra!!! :littlehearth: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 19. 10:29

Lányok!Tudjátok,hogy ki lett Angela Merkel utóda?/Armin Laschet/No nem politizálni szeretnék,hanem kíváncsi vagyok hogy a korosztályom mennyire figyeli a nemzetközi híreket.Isten őrizzen,hogy bármilyen vélemény legyen erről,csak a tény érdekelne.Nem az,hogy ki melyik oldalon áll,hanem pld.azért mert egy ilyen változás befolyásolja Európa jövőjét és ezzel együtt Magyarországét is.Természetesen mindenki "hite"szerint ítéli meg a dolgokat,az viszont fontos,hogy VÁLTOZIK A VILÁGUNK és mi megtaláljuk a helyünket.Igen ,még mi is ebben az életkorban, legalább elvben,otthon,magunkban állást foglalhatunk,hogy merre haladunk.És szerintem nem kell félni. %%- @};- %%- :flower1: %%- :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 19. 10:32

Sziasztok! Köszönet a sok szép képért a káposzta leírásért! A fréziák látom elkezdtek versengeni, ki lesz a gyorsabb és szebb. Tényleg megérte a sok fáradozás! :-bd :D

Még mindig fáj a fülem , de nem vészes. megvárom a csütörtök pénteket, hogy ne kelljen túlságosan felöltözni, mert akkor ha bemegyünk valahova, akkor meg leizzad mint a ló!

Ramos milyen aranyosan bújik a kabát illatába!
Mit szóltok, hogy a megmentett család akarja a hősöket beperelni...az eszem eldobom!
Na megyek mielőtt még valami cifrát írnék! tényleg fenekestül fordul fel a világ! :-o
Megyek ledőlök egy kicsit olvasni a Pesti srácokat meg a Heteket! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 19. 10:39

Szia Kata!Mi lesz a füleddel???Meleg só?Esetleg fülcsepp a patikából?Valami természetes gyulladáscsökkentő?
Mit tudtok csinálni ebben a rossz időben Samukával?
Lányok!Hoztam egy jó kis hírt!!PONT NEKÜNK VALÓ!! :)) :)) :))
https://www.joy.hu/a-klasszikus-francia ... =hirkereso
A francia manikűr ötlete a 18. századi Franciaországból származik,
Spoiler: mutasd
egészen konkrétan egy Sitté nevű doktortól, aki rózsapálcát használt úgy, hogy közben különböző kemikáliákkal érte el a fényes hatást. Legalábbis ez a legelterjedtebb legenda.

Az orvos fő célja az volt, hogy ápolttá és széppé varázsolja a kezeket, amelyek egészségesnek tűntek. Összejött neki, mert a 21. században az igényes francia manikűr pont olyan szép, mint több száz évvel ezelőtt. Örök klasszikus, egy teljesen egyszerű lakkozási technika, amit otthon te is el tudsz készíteni magadnak, ha elég türelmes vagy hozzá.

Akár mandulaformájú, akár kockakörmeid vannak, a francia manikűr jól fog mutatni rajtuk, főleg akkor, ha újragondolod a módszert, és más színeket, technikákat használsz hozzá. Nem kell műkörmödnek lennie ahhoz, hogy francia karmaid legyenek, mert már egészen rövidekre is könnyedén fel lehet vinni a különböző színeket.
lényeg, hogy a köröm vége más színű legyen, mint az alapfelület. Klasszikus változata a nude, kicsit rózsaszínes alapon lévő fehér körömvég, modernizálva viszont egészen más a helyzet. Lehet ombre, fekete alapon fehér, fehér alapon fekete, csillámos, elsatírozott, akármilyen. Két szín, amit úgy mosol össze, ahogy csak akarsz.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 19. 10:40

Tegnap én is olvastam róla, majd később leírom arról a személyről a véleményem! Nagy és alapvető kérdés, támogatja e a migrációt..ha nem akkor okés! Ha igen akkor azt fogjuk tapasztalni egy idő múlva, hogy itt több a német mint a magyar szó mert a normálisabbjának nem lesz ott élettere!
Nem ilyen jövőt szeretnék az utánunk következőknek.! ;) :D :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 19. 10:49

Paggy, én a körömművészetben is a natúr természetes szépséget pártolom! De el tudok gyönyörködni a szép alkotásokban!
Viszont egyáltalán nem sőt nagyon veszélyes a lakkozás mint olyan! Folyamatos mérgezés alatt van a szervezet!
Persze ez nincs nagydobra verve, pláne a műköröm! Micsoda gombásodás tud alatta kifejlődni...iszonyat!
Ha nem látom az orvosi képeket el sem hiszem! S erre épül fel egy szakma! Ne csinálnék ilyet még egy milliárdért sem, hogy valakinek az életét ezzel veszélyeztessem. Viszont jut eszembe, mert olvasom hogy nem fermentálnál..pont a leve miatt irgalmatlan nagy szükséged lenne rá és semmi esetre sem a bolti!
Pont tegnap hallgattam meg egy videót, hogy mennyire nagy szükségünk van bifidiszre, de minimum a 7 de inkább a 12 féle bacis változatra. Tegnapelőtt kezdtem el én is szedni Samuval együtt a Linex-et de majd még körül járom ezt a témát
Jövök majd, most tényleg fáradt vagyok lefekszem..bár zárójelben megjegyzem..nem tetszik ez nekem... :-q
egyenlőre ráfogom az időjárásra! :-bd :x :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 19. 10:59

JUJJJJ,találtam valamit!!!Lányok!Bemásolom:

Trend születése
A manikűr koncepciója Indiában jóval több mint 5000 évvel ezelőtt kezdődött a henna körömfestékként történő alkalmazásával. Ez a gyakorlat elterjedt, és a különböző kultúrák átvették. Úgy gondolják, hogy a dél-babilóniaiak Kr. E. 4000 körül tettek egy lépést tovább, és szilárd aranyba fordultak a tökéletes manikűr elérése érdekében. Nagyon elegáns.

Most pedig haladjunk előre Kr. E. 3000 felé Kína felé. A kínaiak a köröm színét úgy tekintették a gazdagság és a társadalmi helyzet jelzésére. Nem hennát vagy aranyat használtak, hanem tojásfehérje, zselatin, méhviasz és arab gumi alapkeverékét hozták létre. A kívánt árnyalatokat rózsa, orchidea és impatiens szirmok hozzáadásával hozták létre. Ez nem volt egyszerű folyamat, és a körmöket néhány órán át ebben a keverékben kellett áztatni, hogy a szín megszilárduljon. Egy 15. századi Ming-kézirat szerint a leggyakrabban használt színek a vörös és a fekete különböző árnyalatai voltak.
Kép
Itt a cikk,google-fordítóval lehet lefordítani végig:
http://www.beautifully-invisible.com/20 ... olish.html
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 19. 11:08

Kata!Anyu keveset ivott!!!!Állandóan álmos volt ,a veséjével baj lett.Ezt utólag tudtuk meg,rejtett betegség!!!Az aluszékonyság sok mindentől lehet!!!
A savanyú káposztalé nekem tiltva van,pedig imádom.Majdnem minden jó tiltva van az antihisztamin diéta miatt.Elég beteg vagyok a hisztamin miatt.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. január 19. 11:36

Csak gyors Katának.:
Nézd meg a Linex összetevőit, meg amit most belinkelek azét.

Amit most beteszek 14 összetevőből áll, orvos mondta, hogy talán ez a legjobb emiatt.
Tartósitószer és szinezékmentes is, ami a másikban van. Szedése kb. egyforma, árat a másiknál nem néztem, mert főzőcskézek.

https://unipatika.hu/termek/18621/bio-k ... szula-60db

Paggy, az egyik jó ismerősömnek mondta itt a Belklinikán a prof, hogy a nátrium benzoátot a gyomorproblémások meg mindenki kerülje nagy ivben, mert lassan ölő méreg.
Pedig sok mindenbe teszik, igy a savanyú káposztához is, amit hordóban érlelnek itt a piacon is nálunk. Ki vannak irva az összetevők, jól el is csodálko ztam, mikor olvastam. Van aki előttem kifejezetten a levét kérte inni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 19. 12:47

Szia Ági, pontosan azért kell a házi fermentáció! Amúgy megerősítettél a betett linkkel is! :x :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 19. 16:27

Lányok!Elnézést,ha sok a virág,de olyan szépek!Kinyílt a3. és a 2-nek a 2. virága/EZ RITÁÉ :flower1: /
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 19. 17:29

Paggy, csodaszép! Tényleg fréziamester vagy! :) :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. január 20. 6:06

Ági! Nem szabad műanyag lapkát használni, mert a kifolyó lé káros anyagokat oldhat ki belőle.

Tegnap édes káposzta fermentálás közben még eszembe jutott pár dolog:
- Ne használj jódozott sót, mert a jód akadályozza a fermentációt.
- Ha nem lesz tele az utolsó üveg káposztával, ne hagyd félig telten, hanem gyalulj hozzá például
répát. Persze azt is le kell mérni, és sózni, csak ezután tömködd a befőttes üvegbe.

Volt még valami, de most hirtelen nem jut eszembe. Biztosan nem volt nagyon fontos.

Kétféle cékla vált be nálam eddig. Az egyiknél a són kívül csak őrölt kömény volt az üvegben, meg torma,
a másiknál meg alma és banán.

Köményes-tormás cékla:

A céklát meghámoztam, és nagy lyukú almareszelőn lereszeltem. Hozzáreszeltem még egy hüvelykujjnyi
hosszúságú tormát, ezt már a kisebb lyukú sajtreszelőn, és szórtam rá őrölt köményt, plusz a sót. Tavaly
kaptam tormát az Aldiban, akkor kis darabokban lefagyasztottam. Felengedés nélkül reszelem bele a
céklába.

A céklát is próbáljuk minél szorosabban rakni az üvegbe, de ezt nem lehet annyira gyömöszölni, mint a
káposztát. A végén általában hosszában vágott sárgarépa szeletekkel szoktam a cékladarabkákat a lé alá
szorítani, mert az mindig van itthon, de sok minden más is szóba jöhet: karalábé darabkák, vagy a karfiol
levélnyele vagy akár káposztalevél is. A leszorító felé még levet öntök, annyit, hogy majdnem színültig
legyen az üveg, majd jól rácsavarom a lapkát.

Innentől ugyanúgy járok el, mint a káposztánál. Kis tálakba teszem az üvegeket, és mosom őket, meg
a tálkákat, amikor elkezdi a levet kinyomni. A negyedik naptól lehet fogyasztani.

Sokan megszokásból hiányolják a cukrot a céklából. Fermentálás előtt nem szabad cukrot hozzáadni, mert
még savanyúbb lesz a végeredmény, meg a cukor el is viheti más irányba a folyamatokat. Csak a kész céklát
lehet utólag édesíteni, ha valaki nagyon szeretné.

Almás-banános cékla:

Ennél a változatnál a cékla kell hogy domináljon, az alma és a banán csak az ízesítést szolgálja. Nem tudok
pontos számadatot, de a banán és az alma össztömege nagyjából csal a harmada-negyede legyen a cékláénak.
Mondjuk három jó nagy céklához kerüljön egy nagy alma és egy nagyobb banán.

Minden hozzávalót lereszelünk az almareszelőn, majd sózzuk és jól összekeverjük. Innentől ugyanaz a módi,
mint a fentebbi verziónál.

Tegnapi kápik:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 20. 9:03

Fantasztikus látvány és köszönet a részletes leírásért! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 20. 11:25

Kedves Rita!Minden nagyon gusztusos,a hozzáértésedet tükrözi.Sokszor elnézegetem az ételfotóidat.Mennyire el tudnám viselni azt ,hogy a KOSZTOSOD vagyok!!!! :-bd Remélem Áginak is jól sikerül az első fermentálás és rákap a dologra!
Lányok hoztam egy kis videót .Nagyon kellemes idő van.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 20. 11:32

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 20. 11:51

Hallottam róla,de most megtaláltam ezt a könyvet:
https://lelkedrajta.blog.hu/2021/01/07/ ... tkos_elete
Azt hiszem megveszem.
Kép
Részlet a könyvajánlóból:
Számomra sokat adott az, hogy láthattam, hogyan támogatják egymást a fák. Ha valamelyiküket sérülés éri, s azt nem tudja (teljesen) begyógyítani, a gyökereken keresztül kapcsolatban állnak a szomszédos fák és segítik egymást
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 20. 12:00

Paggy, de klassz dolgot találtál...én is tuti megvenném! :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. január 20. 12:26

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. január 20. 14:14

Paggy írta:https://www.youtube.com/watch?v=1FaottnapGg
ez is csúcs! :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. január 20. 15:33

sziasztok!

Rita! Köszönöm szépen a részletes leirást és a tippeket, kiegészitéseket!!!!
A bajom csupán annyi mindezek után, hogy én himalája sót használok és abban van jód. Miért is lenne minden egyszerű.
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. január 20. 19:47

Kedves f.ági! Mindenfajta sónak van jódozatlan változata. Jódozatlan Himalája sót árul pl. a Naturland.
Egyébként jódozott sót nem célszerű használni annak, akinek túlműködő pajzsmirigye van. Az orvosok mellesleg azt mondják, hogy bizonyos kor után a sóban levő jód már nem sokat használ akkor sem, ha a földrajzi terület, ahol élünk, jódban szegény, ezért a víz nem tartalmaz eleget. Ennyi az ismeretem a jódozásról, és ez biztosan nem minden.

Vissza: “Társalgó”