Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 27. 10:39

Paggy, jót vigyorogtam ...de elképzelem, hogy körbe villamosozod mintegy szülinapi ajándékként az egész várost! :)) :))
:x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 14:21

Kép
Bekukkantottunk.)))

Sziasztok lányok! Köszönöm mindenkinek a köszöntőt. Nagyon kedvesek, figyelmesek vagytok.
Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 14:50

Tegnap írtam mindenkinek választ, de mire elküldtem volna elveszett. Olvasó üzemmódban voltam erre, de nem tudom miért valahogy nem tűnt olyan fontosnak a mondanivalóm, hogy leírjam és megosszam.
Tehát most csak ami az eszembe jut.

Rita: Nagy örömet okoztál a jelentkezéssel. Nagyot nőtt Lilyke. Ahogy nő egyre inkább hasonlít a rokonom kislányára. Neki pont ilyen huncut szemei vannak. Emlékszem az én fiam amikor mászni tanult mindig hátrafelé ment. Minél jobban el akart érni valami, annál inkább távolodott tőle. Imádtam ezt az időszakát, amikor szinte minden nap tanult valami újat. Soha nem unatkoztam mellette, rohant az idő.

Nagyon érdekes ez a fajta etetés, hozzátáplálás. Nem is hallottam róla. Valóban sokkal könnyebb a mostani fiataloknak, hogy ott a telefon, net és mindennek utána tudnak nézni, nem nekik kell kikisérletezni, már kész megoldást kapnak.

Nagyon nehéz lehet neked ez a pár hónap már a nyugdíjig. Mindig a szabadság előtti időszakot volt a legnehezebb kibírni, amikor dolgoztam. Olyan mint a fiúknak a centi vágás a leszerelés előtt. Erős vagy, kitartás, menni fog. Nem sok van hátra.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 15:21

Paggy: Hihetetlen ez életigenlés ami árad belőled. Öröm nekünk, hogy át is tudod adni. Köszi, most is. Annyi minden érdekel, utána nézel, csinálod, megosztod, mintha nem is 24 órából állna a napod.
Nekem most ez hozta meg a karácsonyi hangulatomat. Logikai játékot szoktam a gépen játszani és közben zenét hallgatok, többek között Fenyőt. Aztán egyszercsak meghallottam ezt és valahogy egyből tiszta karácsonyi lett a hangulatom. Na Ő is olyan örökífjú, mint Te.

Mióta elkezdtem a sorozatokat pár éve és megismertem John Hoont-t Ő hozta meg a karácsonyt nekem:

Ezek a kedvenceim. De Louis Amstrong hagjába is mindig beleborzongok. Nagyon szeretem.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 15:29

Ági: Remélem jobban van apukád!
Csodaszépek a tájképeid is. Én még a gyakorlókban sem találtam hibát, de az értő szem biztosan máshogy látja.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 15:59

Ildikó: Nagyon tetszik a fád. Pont az én ízlésem a díszítésben is. Pár éve már csak ágakat veszek a fenyőárusoktól és az van szétosztva a helyiségekben és díszítve. Pont az a véleményem amit Paggy megfogalmazott. Sajnálom, hogy ezért a pár napért kivágják őket. Előtte nagyon régen már olyan műfenyőnk volt, mint Ritának. De már annyira kevés a helyünk, hogy az 1 nagy fának nehéz lenne helyet találni. Úgyhogy be van dobozolva a pincében a díszekkel együtt. Egyébként most nagyon kiakadtam, mert a fiam barátnője mesélte, hogy talán a Tv-ben látta, hogy idén az árusok összeszabdalták a fákat amit nem tudtak eladni, hogy a rászorulók ne tudják elvinni és felhasználni.(((( Hát ez aztán már mindennek az alja. Remélem nekik azért boldog, meghitt karácsonyuk volt ezek után!(((

Képeid csodaszépek. Irigyellek érte.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 27. 16:06

Hú,de jó Éva!Nagyon örülök,hogy még itt talállak.Annyira eltűntél!!!!Jó lenne,ha többször jönnél.Éva!Van új telefonod és fotózhatsz,vagy csak a kép nélkül,gyere!!!!Minél többen vagyunk ,annál többek vagyunk.Megosztjuk a megosztható gondolatainkat,vagy csak felvidulunl ÉS AMI MÉG ENNÉL IS FONTOSABB ,hogy ÉLÜNK nagy és kis betűvel.Amíg érdekel minket a világ,amíg van véleményünk,addig élünk.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 27. 16:10

Direkt másik levelet kezdtem,hogy el ne szalasszalak.
Nem felületességből foglalkozom ennyi mindennel,hanem mindenhol a valódi valóságot keresem.Egy jó húsbolt valódi eladókkal vakódi árúval,egy udvarias perzsaszőnyegessel csodálatos,emberi kéz által előállított szőnyegekkel,finom illatos valódi virágok,valódi emberi kapcsolatok .Nem muszáj túl közeli,de mindenképpen valódi és emberi ebben az elidegenedésre hajló világban.
Kedves Éva!Örülnék,ha jönnél bármikor.Szép napot és boldog új évet kívánok!Paggy @};- %%-
Köszönöm szépen a vidókat.Jó hangja van a srácnak,mindjárt meghallgatom végig.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 16:20

Kata: Remélem jó vagy már az esés után! Samuka biztosan örült a könyveknek. Nagyon rendes segítőkész szomszédaid vannak. Vidéken mi is ilyen jóban voltunk a szomszédokkal. Én minden évben megnézem az https://azsiaekkovei.hu/kdorama/answer-me-1988 sorozatot, mert a gyerekkoromra és a szomszédaimra, illetve az egész utcánbeliekre emlékeztet.

Férjem is, ha itthon van és hajnalban felébred, kimegy és megiszik egy kávét, majd visszafekszik és könnyen el tud aludni utána. Tehát nála is altatóként funkcionál a kávé, de én is tudok tőle simán aludni, közvetlenül ivás után is.)))
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 16:33

Paggy írta:Direkt másik levelet kezdtem,hogy el ne szalasszalak.
Nem felületességből foglalkozom ennyi mindennel,hanem mindenhol a valódi valóságot keresem.Egy jó húsbolt valódi eladókkal vakódi árúval,egy udvarias perzsaszőnyegessel csodálatos,emberi kéz által előállított szőnyegekkel,finom illatos valódi virágok,valódi emberi kapcsolatok .Nem muszáj túl közeli,de mindenképpen valódi és emberi ebben az elidegenedésre hajló világban.
Kedves Éva!Örülnék,ha jönnél bármikor.Szép napot és boldog új évet kívánok!Paggy @};- %%-

Szia Paggy! Nagyon örülök ennek a kedves fogadtatásnak. Nem tudom miért, talán kissé depressziós voltam és azért nem akartam írni. Jöttem és olvastam és megnyugodtam, hogy mindenkit elkerült a vírus. Illetve Ritáért és GinaBlackért aggódtam, mert nem jelentkeztek sokáig. Remélem mindenki egészséges marad!

Nem gondollak felületesnek, csak irigyellek, hogy ennyi minden érdekel és minden belefér az idődbe. :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 27. 16:38

https://divany.hu/bcs/2020/12/15/-karac ... astercard/
És kedves Éva!Azért rengeteg kivetnivaló van bennem.pld néha a mosogatás marad,mert "annyira fontos" nekem ez meg az.Még jó,hogy a párom toleráns . :)) :)) :)) Az is igaz,hogy én is vele. =)) =)) =))
https://welovebudapest.com/cikk/2020/12 ... hologussal
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 27. 17:05

Lányok,mindjárt jövök olvasni.Nagyon kíváncsi vagyok arra,hogy mit írtatok.Most végre nyugi van itthon!
Kedves Ildikó!Elolvastam,amit írtál a karácsony estétekről.Szép,meghitt,jó hangulatú este lehetett.Igazi családi.Játszottatok is és még a kutya is résztvett benne!Sok helyen csak a töménytelen mennyiségű,ezer óra főzést igénylő, ételről szól,a holtfáradtan elköltött vacsoráról és a rengeteg ajándékról.Nálatok sem így van.nálunk sem.Mi batyubálozunk.Mindenki hozza a maga részét a vacsorához+ még egy kis meglepetés ételt/kreatíkodás :)) :)) :)) /Majd mutasd meg,hogy mi szép festettél/képeslapok!/Köszönöm,hogy megosztottad velünk. :flower1: :littlehearth:
Dorina!Szívmelengető a szobornak segítő kicsi, én még nem láttam. :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. december 27. 17:56

Még tegnap kezdtem el írni ezt a hsz.-t, de ma van érkezésem befejezni.

Kata, nem fogom eladni a házat. Amolyan víkendházféle lesz belőle. Csak a mosógépet, pár konyhai eszközt,
a ruháimat, ágyneműt és az íróasztalomat viszem a miskolci lakásba, úgyhogy nyaranta, ha hazajönnek a gyerekek,
itt is tudunk lenni. Főleg kánikulában nagyon hálás ez a ház.

Eldöntötted, mit fogsz főzni?

Jó ideje nem fotóztam már, de hogy hozni tudjak valamit, lekattintottam a tegnap készített fermentált vörös
és édeskáposzta kollekciómat. Mára már lé is forrt ki belőlük. Négy nap múlva el lehet kezdeni enni őket.
Mérges vagyok, mert a lilából kifelejtettem a lilahagymát. Finomabbak együtt.

Kép

Amióta vírus van, azóta minden reggel a fermentált zöldségeimmel kezdem a napot. A tejsavbacik nagyon jó
hatással vannak az immunrendszerünkre. Miután megettem az adagomat, legalább két három órát át nem eszek
semmi mást, hagyok nekik időt szépen megemésztődni és feldolgozódni.

A legkedvencebb fermentáltjaim a lila- és az édeskáposzta, az uborka (ezt csak szezonjában csinálom), a cékla
és a cékla-banán-alma kombó.

A mai reggelim: kétféle káposzta és cékla-alma-banán mandarinnal és banánnal.

Kép

Eddig írtam tegnap, innentől ma folytatom a hozzászólást.

Paggy, itt is kívánok boldog szülinapot! Örülök, hogy te már ingyen utazhatsz! Ahogy ismerlek, ki is fogod használni. :D

Éva! Kicsit megkésve, de boldog névnapot kívánok! Láttam, amikor Kata kiírta az Örömhírekbe, de akkor nem volt
időm megírni a jókívánságaimat, aztán meg elfelejtettem.

Egy ideig nem volt időm ide jönni, és elvette a kedvemet, hogy napról-napra csak nőtt a lemaradásom, és tudtam,
hogy ennyit már se visszaolvasni, se megválaszolni nem lesz időm. Végérvényesen le- és elmaradtam. Most úgy
döntöttem, hogy nem olvasok vissza, hanem innen kapcsolódok be, így van kedvem részt venni az itteni életben.

Lilyke már túl van a hátrafelé mászáson. Most épp kúszva halad előre, de sokat áll négykézlábra is, de még nem
tudja pakolgatni a kezét és a lábát. :)

Virtuálisan én is vágom a centit. Már csak 48 munkanapom van. Januárban és februárban 20-20, márciusban
pedig 8.

Ági! Visszanéztem, de sejtettem, hogy apukáddal lehet valami, ami miatt a vérnyomásod felment. Nagyon sajnálom!
Tudom, hogy már évek óta betegeskedik. A reakciódból ítélve nagyobb a baj, mint eddig volt. Sajnos, nem sok
biztató jut eszembe, csak remélni tudom, hogy nincsenek nagy fájdalmai.

Ildikó, mindegy, hogy hol van a bázisom, csak szabad legyek, hogy minél többet láthassam a kinti gyermekeimet is, meg
az unokámat. A brexit miatt, családtagnak fél évet lehet összesen kint lenni. Nekem ennyi pont elég, hiszen itthon is
van egy fiam és remélem, hamarosan náluk is lesz gyermekáldás. Két-három havonta szeretnék repülni oda-vissza.

Én s sok mindent 50 éves korom után tanultam meg. A vegán kajáimat már mutogattam, meg a fermentált dolgaimat és a
csírákat is. Most belevágtam a mikrozöldekbe. És a vegánságon belül is arra törekszem, hogy minél kevesebb feldolgozott
élelmiszert egyek. Nagyon igyekszem mindent magamnak előállítani.

Ma két hetes a borsó mikrozöldem. Ma kezdtem el vágni. Nagyon finom. Ezt a fotót még pénteken csináltam róla.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 27. 18:16

Kedves Rita!Sajnos elszállt a hozzászólásom.Mégegyszer leírom:
Amikor olvastam,hogy nem leszel beteg ,ha nem akarod,először felszisszentem.JAJ MILYEN NAIV-gondoltam.De azután rájöttem ,sokáig éltem így és kis kitérő után,nagyjából én is így gondolom
Spoiler: mutasd
.Az a kis kitérő elég ijesztő volt és tudom az okát,hogy mikor és miért tört fel bennem a betegség.A LELKI BÉKE RETTENTŐ FONTOS.Aki képes függetleníteni magát a világtól,annak könnyebb.A szép,harmonikus gondolatok segítik az immunrendszert.[spoiler]Sajnos én minden lében kanál vagyok. :(( :(( :((
[/spoiler]Miért döntöttél úgy,hogy a nagy utazás előtt Miskolcra költözöl?Gondolom,hogy többet legyél a fiaddal.Megszületett ott a kisbaba?Katához csatlakozom,abban,hogy azt gondolja Lilykével együtt neki sem tetszene a sárga kabátka.nem túl merev az anyaga,amiben nem könnyű mozogni?Aranyos,ahogy evés után,annak nyomaival ül az etetőszékben.Jajj Istenem,akár így kell,akár úgy ,ezt az öklendezéses módszert nem tudnám megszokni.Milyen modernek vagytok a lányoddal!!!Szép az eredetinek látszó műfenyőd.Mindjárt megnézem mit írtál a házadról.Nem úgy volt,hogy kitelepülsz?Azért jól kitoltak az angolok magukkal és velünk is.Persze ,azért jó,hogy nem szakadsz el itthonról.Hú,de szépek a borsópalánták.a fotókat is köszönöm szépen.csak irigykedem,hogy mennyi mindent ehetsz.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 27. 18:22

Kedves Éva!Hogy került be hozzátok a kismadár?Papagájkád hogy van?Esetleg egy hangfelvétel vele az új telefonnal?
Szép estét Lányok!mennem kell kutyát sétáltatni.Üdv:Paggy %%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. december 27. 18:24

Pénteken ültettem el egy lila levelű retket. Ilyen sűrűn kell ültetni, mégpedig nem földre, hanem kókuszrostra.
Ezt is két hét múlva már lehet vágni. Itt még egy napos, ma már azonban látszódtak a lila csírácskák. Majd
nappali fénynél lefotózom.

Kép

A borsót és a nagyobb magvú társait takarással kell ültetni. Majd addig kell sötétben lennie, amíg a csírák el
el nem érik a 3 cm-es magasságot. Addig csak spricceljük a földet, utána már lehet alulról öntözni.

Kép

Kép

Kép

Ilyentájt kerültek ki a fényre:

Kép
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 18:38

[quote="Paggy"]https://divany.hu/bcs/2020/12/15/-karacsony-ajandekok-vasarlas-video-utca-embere-mastercard/
És kedves Éva!Azért rengeteg kivetnivaló van bennem.pld néha a mosogatás marad,mert "annyira fontos" nekem ez meg az.Még jó,hogy a párom toleráns . :)) :)) :)) Az is igaz,hogy én is vele. =)) =)) =))

Pár éve már én is rájöttem, hogy nem kell, hogy minden tökéletes legyen, nem kell erőn felül megfelelni az elvárásoknak. Én az étel készítése közben el szoktam mosogatni, így amikor ebéd után fáradt vagyok elég sűrűn elmarad a mosogatás. Én csak délelőtt tudok járni bevásárolni, természetesen gyalog. Ez alkalmanként 4-5 km is megvan, néha picit több. Épp beszéltük a férjemmel, hogy néha már ebben kifáradunk. Régebben ez meg sem kottyant. Ha utána még főzni is kell akkor bizony eléggé elfáradok. Olyankor marad a mosogatás későbbre. Már nincs lelkifurdim miatta. Azt szoktam mondani, hogy engem nem zavar, akit meg igen, az csinálja meg helyettem.

Szimpatikus ez a pszichológus. Engem a barátnőm szokott idegileg kivasalni, kisimítani. Idén csak telefonon, de így is működik.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 19:15

Szia Rita! Én azt olvastam, hogy az agy és a bélbaktériumok között is van kapcsolat. Tehát a gondolkodást és agyi ingerület átvitelt is segítik, ha rendben van a bélflóra. Én most is káposztát szoktam savanyítani. Tavaly vettünk agyagedényt 10 l-est ebbe 12,5 kg káposzta fér bele. Az erkélyen tartom. Robotgéppel vágom össze a káposztát. Olyan 2 hét múlva már ehető. Vidéken 25l-es volt, de azt ott hagytuk a szomszédoknak, mert nem gondoltuk, hogy itt is kell majd. A régi lakás pici volt és nem is volt beépítve az erkély, nem volt helye. Itt jó helye van az erkélyen. Eddig 5l-es brindzás edényben savanyítottam 2x egymás után. Áprilisig kitartott. Kovászos uborkát nem szeretem. Én csak csíráztattam, ahhoz csak edény és víz kell, meg ugye a magok. Babot és retket szoktam ilyenkor télen vagy brokkolit. Próbálkoztam a tönkölybúzával, az sűrűn megpenészedett. Amíg ehettem én a búzacsírát savanyú káposztával keverve szerettem. Ha kínait készítek én csinálom hozzá a csírát. Retket és brokkolit simán bele a szendvicsekbe vagy az ételre. Szintén a búzából is lehet csak simán kását főzni, mi aszalt és sima gyümölcsökkel ettük reggelire.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 27. 19:56

jaj lányok úgy belehúztatok hogy most meg én maradok le :)) :)) :)) . Még ebéd előtt úgy elaludtam fél kettőig, hogy csak
Úgyhogy minden ahhoz képest később készült el. De gyorsított ütemben, hogy ne legyen sok eldobnivaló a kenyérből bundás kenyér volt az ebéd, aztán valamivel később addigra megcsináltam a csirkemellet és a rízst. mit sem sejtve.

Itt nézzük a filmet, zenét hallgatunk s mondom Samunak, hogy valaki olyan finomat sütött hogy irigylem. Még mielőtt elégett volna jutott eszembe te jó ég, én tettem fel a kaját és otthagytam
:-o :)) x_x
Azért volt olyan különleges illat, mert most egy kis fahéjjal is megszórtam a párolt csirkét, meg szerecsendióval meg oregánóval. az utóbbi neve nem jutott eszembe, s ki kellett menjek a konyhába hogy megnézzem a nevét. ;;)
Csak egy kicsit lett sültebb az egyik oldala, de amíg tálaltam gyorsan megfordítottam és egy percet pirítottam a másik oldalt is. A rízsnek egy kicsi adagja kapódott oda de nem gond. Egy kicsit tudtam holnapra megmenteni, mert mindent felfaltunk, annyira finom lett. Már sajnálom hogy félidőben nem csempésztem hozzá egy kis almát!Na majd legközelebb!

az az igazság, hogy bármennyire vigyázunk magunkra, valahogy hozzuk halmozottan az ősök problémáját, csak az a szerencsénk is egyben, hogy mi már sokkal több mindenhez hozzájutunk, bár ez néha vissza is üt, mert nem tudunk a 24 órából 48-at csinálni! Mindenesetre muszáj a józanság határánál maradni, mert visszaütnek a túlhajszoltság dolgai. Még akkor is, ha esetenként éppen a kedvteléseinket űzzük! :D Nekem arról kellene legelőször leszoknom, hogy amikor kikapcsolom a monitort, akkor nem kapcsolom be a telefonét az ágyban. De akkor van időm arra is, hogy pl a Pesti Srácok oldalát elolvassam...sok érdekes infó van ott is. Bár a hozzászólásoktól néha a hasamat fogom vagy....

Samunak olvasok este az ágyban, hol a karácsonyi verseket, hol a bibliai történeteket..
tegnap meg az Istentiszteletet hallgattuk, az egyik abszolút kedvencemmel Rúth könyvével. :littlehearth:

Rita, nagyon örülök a csíráztatásnak, így legalább láttam hogy néz ki. Mennyi idő alatt fogy el olyan kis tálka növényke? Ha levágtad ugyanaz nem nő még egyszer, vagy igen? Lelki szemeim előtt elképzeltem egy centit, hogy minden nap levágsz belőle egy darabot :D :)) . Hát már nem olyan hosszú az az idő, csak egészség legyen meg új lehetőségek.
A többi nem számít.

Ahogy Paggy is írja, addig jó míg tevőlegesek, tettre készek segítőkészek vagyunk. :))
Gondolom ma full fáradt is lettél az sok villamosozától.. :D :))
Majd talán holnap lesznek belőle új képek.

Éva, úgy örültem hogy te is hosszan írtál. Mindenkinek köszönöm a sok sok nézni és hallgatni valót. :-bd \:D/ ~o)

Nem tudom láttátok e már a dodososolálá-s sorozatot, vajandi fordította, de annyira aranyos lett, és a vége akkora kavar, hogy kész voltunk, ahogy vége lett kezdtem előlről. Közben meg meg egy másik sulis sorozat is. Amik újaknak számítanak. Közben meg igyekszem lépést tartani az éppen soron következő feliratos érkezéssel is

Ági, remélem azért hallasz jó híreket is otthonról, még ha nem is tud igazán segíteni az ember, de a bátorítás, biztatás sokat számít. vigyázz azért magadra is, akármilyen nehéz is egy szülő betegsége, nem igazán tudunk érdemben hozzátenni. Jó hogy a hugodék legalább fizikálisan is gyakran rá tudnak nézni.
Próbáld elterelni még jobban a gondolataidat az olyan dolgokról, amik feszűltséget okoznak. /persze mondani könnyebb mint megcsinálni/ mint anno nekem apunál. Rohangáltam mint a pók a falon.Csak annyi különbséggel hogy én mindenre egyedül voltam.
De megsegített az Úr, mert tényleg erőn felüli amit ilyenkor az ember átél, mind fizikailag, mind lelkileg. :ymhug: i-) :flower1: :littlehearth: :movingflower: i-)

Most megyek,
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 19:57

Paggy írta:Kedves Éva!Hogy került be hozzátok a kismadár?Papagájkád hogy van?Esetleg egy hangfelvétel vele az új telefonnal?
Szép estét Lányok!mennem kell kutyát sétáltatni.Üdv:Paggy %%- @};-

Hát még a régi telefonom van. Egyenlőre nem is lesz új. Amire nekem kell arra jó lesz még egy darabig. A fiam 6 éves szülinapjára papagájt kért. Rózsásfejű törpe volt. Ő volt a Kiki.
Kép
10 évig élt velünk. Aztán daganat lett a szárnyán. megműtettük, de nem ébredt fel az altatásból. Aztán nem bírta a fiam madár nélkül és keresni kezdtünk olyat ami a panelben is tartható. Lett volna a feketesapis vagy a szenegáli. A feketesapisra legalább 2 évet kellett volna várni, annyit nem akart. Aztán találunk kézzel nevelt szenegálit akit el is hoztunk. Ő lett a Dodi. Idén már 13 éves. Sajnos az ivarérés után engem választott párjának. A fiamra féltékeny. Addig mindig azt olvastuk, hogy a szenegáli több gazdás, sajnos nem így lett. Náluk a tojó a domináns és hát nekünk az van. A hímek jobban lesznek többgazdásak. Hát így jártunk. Amikor kiderült akkor már nem mertünk párt hozni mellé, mert nem értünk igazán hozzá és féltünk, hogy bántaná. Olvastunk róla, hogy le szakította a másik felső csőrkáváját vagy leharapta a lábújját. Én ilyesmit nem kockáztatnék meg. Hangfelvétel még nincs róla. Pedig szeretnék. De reggel szokott inkább beszélni amíg takarítom a kalitját. Néha elalvás előtt amikor bent van a kalitban, meg amikor valakivel beszélgetek és ő sem akar kimaradni. De amikor hazamegyek a vásárlásból akkor vagy 5 percig újságolja a híreket. Olyankor nagyon aranyos. Azt majd fel szeretném venni.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2020. december 27. 20:22

Kata: Igen szerencséd volt, hogy meg tudtad menteni az ebédet. Az anyu volt, hogy a bablevest leégette, mert feltette és kiment a kertbe, megfeledkezett róla és már szenes volt mikor eszébe jutott. Jó lenne venned olyan konyhai időzítőt. Esetleg a telefont beállítani csörgőre, ha ott hagyod a kaját. Nekem a sütő és a mikró mutatja az időt azt szoktam megnézni, hogy mikorra lesz kész. A sütő és a mikró meg csipog, ha végez. Ha nagyon sokfélét készítek akkor meg fel szoktam írni az időket, hogy mikor kell ránézni. Olyankor is mikor zizi vagyok és nem tudok figyelni. A gázsütőn nem volt ilyen így nagyon örültem mikor a sütőn lett. Engem bármi képes kizökkenteni és akkor kimegy a fejemből, hogy mit akartam csinálni. ((((

Mindenkinek további szép estét.
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2020. december 27. 23:36

Olyan sok mindenről írtatok, hogy már nem is akartam semmit ma idehozni. Viszont kerestem egy szinonimát a tanszék (egyetemi, főiskolai) szóra. Amit találtam, azon akkorát nevettem, sokkal inkább felröhögtem, hogy azt gondoltam megosztom veletek.
Tanszék szinonima: tanhokedli, tansámli.
Tudtok valódi szinonimát? Ha nem, itt az én megfejtésem:
Egyetlen egy jutott eszembe: egyetemi/főiskolai kar
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 28. 1:21

Szép halkan osonok ide be,mert nem akarok zavarni senkit.Nem tudok aludni egy gondolat miatt./Jó nekem,más gürizik és a fáradtságtól elalszik,én meg "egy gondolat bánt engemet.."-telek.De mindenek előtt Dorina,szerintem
is egyetemi kar.De lehetne viccesen a tanuló szék röviden.Azért a szék a trónszékből lehet.Talán a trónszék ide -oda hurcolása az országban a törvénykezés miatt ,mármint nem mindig ugyanott volt az uralkodó-ebből székel szó származhat.És a tanszéken pedig az a tantárgy székel.Másképpen tantárgyközpont lehetne,de ez nem találó.Esetleg a "szék" régen mást jelenthetett-nem az ülőalkalmatosság.Mindjárt megnézem.
Dorina,ezt találtam,ami nem a szék,mint ülőeszközről szól:
/Hely,ahol ezt találtam az arcaneum.hu/
4. (régies) Vmely hatóság tanácskozó, ítélkező testülete v. annak tanácskozása. Iskolai szék; tanári szék; tisztújító szék; → törvénytevő szék; széket tart, bont; (bírói) széket → ül vki felett.  Nehány nap múlva nyomozó széket tartott a kapitányi hivatal. (Tolnai Lajos)
5. (történettudomány) <Erdélyben a székelyek és szászok régi szervezetében> egy-egy közigazgatási terület.  Minden vármegyék és székek követei jelen lévén, egész Erdélyország kívánsága tolmácsoltatik. (Kossuth Lajos) Aki székely…, menjen Csíkba, Háromszékbe, Gyergyóba…, s ahol… egyebütt szék van. (Jókai Mór).

Most pedig jöjjön az én "könnyű kis témám" így az éjszakában eleresztve.
Pár napja néztem újra a Mély gyökerű fa c.igen jó sorozatot.Azok az alkotók készítették,akik a Queen Seondok-t.Nagy Sejon/Szedzyong/királyról szó,aki kifejlesztette a koreai írást.Ennek a folyamatát mutatja be a sorozat nagy hatással./Róla szól még a szintén nagyon jó:
The Great King Sejong sorozat is
.Most viszont az előbbiről írnék néhány gondolatot.A királyt nem hagyja nyugodni a nép helyzete, mivel írástudatlan/nehéz megtanulni a több ezer jelből álló kínai írást/teljesen ki van szolgáltatva a nemességnek.Ezért és még másért is rengeteg munkával,sok év alatt ,titokban megalkotja a koreai írást, a hangult./Titokban ,mert a nemesség ellenzi,elveszitik ugyanis a vélt felsőbbrendűségük alapját,ha a nép megtanul írni olvasni.Ha írástudatlanok, nem értik a törvényeket sem,nem tudnak saját érdekükben beadványokat írni.../A király mindent megtesz,hogy segítsen.Óriási hatása lesz később az írásnak,de kezdetben óriási a káoszt okoz,amíg a változás végbemegy.Hiába tiltakozik a régi rendhez szokott nemesség,a tudósok egy része, a VÁLTOZÁST NEM LEHET MEGÁLLÍTANI.--Most jönnek az én gondolataim,ehhez viszont kell egy fotó.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. december 28. 2:07

Kép
Nem tudom emlékeztek-e,már mutattam,hogy ezt a párnahuzatot,amit lomtalanításkor találtam?
Egy kötéltáncost ábrázol.-A párhuzam szerintem a következő.
Az ÉLET egy ilyen kötéltánc.Nem veszélytelen.Minden egyes lépés után újra meg kell találni az egyensúlyt.Mivel állandóan lépnünk kell,mert élünk,megy az idő,ezért mindig új lépés, új kihívás jön,amiben új egyensúly kell
.Most szerintem megint egy lépés előtt állunk a XXI. század elején,nem veszélytelen,de vissza már nem léphetünk.Adva van a FÖLD lakossága,amit drasztikusan lecsökkenteni nem lehet csak olyan háborúval,ami mindenkit elvisz.Hiába szeretnénk a FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉST -tartósan ez csak álom.A változás mindenképpen be fog következni és abban NEKÜNK EMBEREKNEK MEG KELL TALÁLNI AZ ÚJ EGYENSÚLYT!Hiába papolok itt a valódi kereséséről/amikor volt íze a párizsinak stb.stb/,amit néhány hozzászólással előbb írtam,ez már csak a mi 50-60-70-80 évesek világa.A fiataloknak lépniük kell majd és meg kell találják a következő egyensúlyt.Hogy jön ez NAGY SEJONG királyhoz? A változás kapcsán.Ahogy ő óriási változást hozott és mindenki ,aki megszokta a régi rendet ,tiltakozott ellene,úgy vagyunk mi is az elkövetkező világgal.És hiába dumálok itt /magamnak/ a z értékekről,mert majd új értékek jönnek ÉS AZOK SEM LESZNEK ROSSZABBAK A MIEINKNÉL,csak MÁSOK lesznek és nekünk még idegenek.
Utolsó :
Biztos azt is írtam már,hogy a dédikém,amikor én 10 éves voltam,akkor ő 80.Fiatal korában lóvasúttal járt,idős korában pedig az amerikaiak Holdra szálltak.Hogy lehet ezt ép ésszel felfogni?Azt mondta nekem :
Ez már nem jó világ.Hanyatlik.Az volt a jó világ,amikor a CZUKOR LACI a jégpályán megcsókolta a kezem .Magduska szeretem magát.
Na ennyit a változásról és az én buta missziómról , a valódiság kereséséről. :)) :littlehearth: :flower1: További szép álmokat!Halkan visszabújok az ágyba,de azért még szól egy kis zene
.Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 28. 7:21

Helló mindenki! Éva, köszönöm a káposztás beszámolót, meg a többit is, de én sajnos annyira helyszűkében vagyok itt mindennek, hogy a valamikori savanyító vödröm is fenn van a szekrény tetején! Persze üresen. Viszont a Szoky konyhája révén végre én is csináltam káposzta savanyúságot, ez valahogy mindig kimaradt az életemből, ez a változata, és kiderült, hogy ezt is meg tudom csinálni finomra! :D
Egyébként igazad van a bélflóra területen is! néha én is szedek ezt azt ami egyensúlypótló a sok édesség után.
Madarat változatlanul nem . Mindig abban reménykedem, háta el tudunk menni valamerre több napra, és abba nem fér el
az állattartás. Idegen nyakába nem nem akarom zúdítani! :-o

Dorina, én is jót nevettem a szinominákon, de Paggy, meg milyen jó kis szösszenetet hozott erről is. Jut eszembe, koreaiul ez hogy is van?
Paggy, milyen jó hogy említetted ezeket a sorozatokat, az utóbbi kettőt nem hallottam. Egyébként aki nem járatos a koreai történelemben, annak milyen elképzelhetetlen, hogy a nők vagy a nép tanuljon. Pedig nagyon lehet élvezni ezeket a eseményeket, hogyan tesz meg az akkori uralkodó mindent a népéért! Ahogy a Yisanban is! Hiszen pl. még festő sem igazán lehetett egy nő, csak segéd!

Kínaiban meg pl. a Majdenben éppen a leleplezést akarják a rosszakarók végigcsinálni, nehogy egy nő vezető lehessen. ez is egy izgalmas..

A változáshoz önmagunk kevesek vagyunk. Kell egy Valaki, /Isten ismerete és szeretete/ ahhoz, hogy amit tőle kapunk ismeretet, inspirációt a jóra tudjuk fordítani! Eljön majd az az idő, amikor majd nem hadakozást kell majd megtanulni, hanem azokból szerszámok lesznek, tele lesz a föld az ismerettel, nép népre fegyvert nem emel.
De addig még sajnos el kell jönnie egy Góg- Magóg háborúnak, le kell győzni a gonoszt. Mert ha nem így teszünk, akkor a deviencia lesz az uralkodó mindenben. Azt meg éppen a jövő érdekében nem lehet hagyni! Ahogy kicsiben kaptunk most is kóstolót a rendőrpáros esetében. Hála Istennek már kijöhetett az intenzívről!
Van amikor a másik - mások életéért ki kell oltani annak az életét aki veszélyes ennyire mint most.
Mégis bár erre esküdött fel az az fiatal hölgy is, nem lesz könnyű feldolgozni az élet kioltását! Nyugaton már visítanának! Ahogy visítanak is! Pedig nem lehet hagyni, hogy az abnormalitás győzzön a józanság felett.
Egyébként! Miért is van több joga a bűnözőnek?! Még mindig nincs nevén nevezve..stb. :-q

Szóval a változás, kicsit elkanyarodtam de kikívánkozott belőlem. Magunknak is meg kell tenni amit tudunk a másikért / még akkor is ha sokszor a más dolgába avatkozónak tűnünk.. Mert bár én sem szeretem pl. a hajléktalanság jelenségét, de tudom, hogy sokan tehetnének ellene az áldozatok is, ha nem a drogba és italba bűnözésbe menekülnének, hanem igénybe vennék a hajléktalanszállókat, a felajánlott segítséget, a tanfolyamokat, a munkalehetőséget. Az nem megoldás hogy adunk pénzt, persze ritka kivételnél ez is jó, mert van olyan is aki önhibáján kívül került ilyen helyzetbe. De ők akarnak is változást, mindent megtesznek érte!
Most a világ nagy bajban van. Mikrokörnyezetben mi is.! Nem az összefogás dominál, hanem a féltékenység, a rosszindulat, az árulkodás, keresztbe tevés, és nem az egészt nézi, csak hogy neki miért is nem jó valami.!
Az egész egy elfuserált helyzet, és még mindig idegeneket akarnak ránk erőltetni! Pedig nem kértünk és kérünk belőlük.
elég a magunk élethelyzetének a megváltoztatásáért való küzdelem. De amíg a másik oldalnak nem számít semmi, addig nehezen fogunk tudni előre jutni, a változáshoz összefogás, akarat, empátia és erő kell. Elismerni az eddigi erőfeszítéseket. hozzátenni, nem pedig elvenni, elvitatni.
Azzal zárom, hogy remélem túl jut a világ ezen a vírus mizérián, s talán tanul is belőle a felső vezetés is ott a fene nagy nyugatban. Csak így lehet nyugodt lelkiismerettel egy Boldogabb Új Évet kívánni! ;) :D :-bd :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”