Még tegnap kezdtem el írni ezt a hsz.-t, de ma van érkezésem befejezni.
Kata, nem fogom eladni a házat. Amolyan víkendházféle lesz belőle. Csak a mosógépet, pár konyhai eszközt,
a ruháimat, ágyneműt és az íróasztalomat viszem a miskolci lakásba, úgyhogy nyaranta, ha hazajönnek a gyerekek,
itt is tudunk lenni. Főleg kánikulában nagyon hálás ez a ház.
Eldöntötted, mit fogsz főzni?
Jó ideje nem fotóztam már, de hogy hozni tudjak valamit, lekattintottam a tegnap készített fermentált vörös
és édeskáposzta kollekciómat. Mára már lé is forrt ki belőlük. Négy nap múlva el lehet kezdeni enni őket.
Mérges vagyok, mert a lilából kifelejtettem a lilahagymát. Finomabbak együtt.

Amióta vírus van, azóta minden reggel a fermentált zöldségeimmel kezdem a napot. A tejsavbacik nagyon jó
hatással vannak az immunrendszerünkre. Miután megettem az adagomat, legalább két három órát át nem eszek
semmi mást, hagyok nekik időt szépen megemésztődni és feldolgozódni.
A legkedvencebb fermentáltjaim a lila- és az édeskáposzta, az uborka (ezt csak szezonjában csinálom), a cékla
és a cékla-banán-alma kombó.
A mai reggelim: kétféle káposzta és cékla-alma-banán mandarinnal és banánnal.

Eddig írtam tegnap, innentől ma folytatom a hozzászólást.
Paggy, itt is kívánok boldog szülinapot! Örülök, hogy te már ingyen utazhatsz! Ahogy ismerlek, ki is fogod használni.
Éva! Kicsit megkésve, de boldog névnapot kívánok! Láttam, amikor Kata kiírta az Örömhírekbe, de akkor nem volt
időm megírni a jókívánságaimat, aztán meg elfelejtettem.
Egy ideig nem volt időm ide jönni, és elvette a kedvemet, hogy napról-napra csak nőtt a lemaradásom, és tudtam,
hogy ennyit már se visszaolvasni, se megválaszolni nem lesz időm. Végérvényesen le- és elmaradtam. Most úgy
döntöttem, hogy nem olvasok vissza, hanem innen kapcsolódok be, így van kedvem részt venni az itteni életben.
Lilyke már túl van a hátrafelé mászáson. Most épp kúszva halad előre, de sokat áll négykézlábra is, de még nem
tudja pakolgatni a kezét és a lábát.
Virtuálisan én is vágom a centit. Már csak 48 munkanapom van. Januárban és februárban 20-20, márciusban
pedig 8.
Ági! Visszanéztem, de sejtettem, hogy apukáddal lehet valami, ami miatt a vérnyomásod felment. Nagyon sajnálom!
Tudom, hogy már évek óta betegeskedik. A reakciódból ítélve nagyobb a baj, mint eddig volt. Sajnos, nem sok
biztató jut eszembe, csak remélni tudom, hogy nincsenek nagy fájdalmai.
Ildikó, mindegy, hogy hol van a bázisom, csak szabad legyek, hogy minél többet láthassam a kinti gyermekeimet is, meg
az unokámat. A brexit miatt, családtagnak fél évet lehet összesen kint lenni. Nekem ennyi pont elég, hiszen itthon is
van egy fiam és remélem, hamarosan náluk is lesz gyermekáldás. Két-három havonta szeretnék repülni oda-vissza.
Én s sok mindent 50 éves korom után tanultam meg. A vegán kajáimat már mutogattam, meg a fermentált dolgaimat és a
csírákat is. Most belevágtam a mikrozöldekbe. És a vegánságon belül is arra törekszem, hogy minél kevesebb feldolgozott
élelmiszert egyek. Nagyon igyekszem mindent magamnak előállítani.
Ma két hetes a borsó mikrozöldem. Ma kezdtem el vágni. Nagyon finom. Ezt a fotót még pénteken csináltam róla.