Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 27. 16:00

Nyugodjék békében!Kapjon a mennyországban rengeteg jutalmat,amiért dalaival boldogította az embereket! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 27. 16:03

Ezt látnotok kell.----Főzés közben hallgattam a Flóra ,fauna,fenntartható fejlődés c.műsort.Egyik riport az ÉV ROVARA /2021!/ szavazásról szólt.Dec.6-ig lehet szavazni.
Itt:
https://www.rovartani.hu/2020/10/07/mi- ... -2021-ben/
Ennek kapcsán gyorsan belekukkantottam MAGYARORSZÁG LEPKÉI blogba.Szépségek találhatók ott,Ám ,ami sokkal érdekesebb,EZT LÁTNOTOK KELL!!!!
Gyönyörűek!!!!
http://jasius.hu/lepidopterology/hernyogaleria.html
És ezek?

http://jasius.hu/lepidopterology/ponedu.html
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 27. 16:35

Hát nem hittem a fülemnek, Balázs Fecó sincs többé! Odafent van már ő is.
Imádtam amit csinált. A gimis éveinket aranyozta be. Leirtuk és vele énekeltük, megtanultuk a dalait.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 27. 20:06

Kicsit sok minden történet körülöttem...de azért a vacsora elkészült ami ebédnek volt gondolva!
Még szerencse, hogy a túrós tészta mindig áthidaló megoldásként jelentkezik.

Kép

Kisebb kaland által de hazaértünk az ügyintézésből, és a túrós tészta volt a kézenfekvő
Közben meg kiolvadt a csirkemell is, de annyira fáradt voltam /vajandi sorijának befejezése után érzelmi katarzis/ is közrejátszott hogy elaludtam. Csak azon csodálkoztam hogy kezd sötétedni 3 órakor. Na kiderült hogy megállt a falióra, de olyan lassan vánszorgott a mutató hogy megtévesztett.
Samu szuper kabátját meg itthon a fogasról ellopták no kom...a hülyeségemre! :( Azt a szuper kis feketét!
majd jövök ...
vár a teregetés stb.... :x :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 27. 21:43

Kata, hogy tünt el Samuka kabátja? Otthonról??
Az eszem megáll, ha igy van.
Nálunk tűzoltás vacsorára a sajtos tészta :-) Vagy rántott sajt. :-) Eddig festettem , kifolyik a szemem, majd jövök. Holnap is dolgozok.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 28. 0:33

Nem kellett volna engednem hogy segítenének címszó alatt beengedjem.. hosszú biztos a mélyhűtőbe tettem az eszem. :-o
el sem hiszem hogy ez velem történt meg. Na majd meglátjuk a folytatást. Mindenesetre most meg nem tudok én aludni pedig a fáradtságtól meg majd leesek a székről, csak már szegénykémet is felébresztettem a forgolódással. Na megyek beveszek egy allergia gyógyszert is, mert kissé sok volt hogy megettem a citrom belsejét..amit rápároltam a csirkefalatokra. Pedig de nagyon szeretem. Jó éjszakát :littlehearth:

Paggy, szavaztam...megnéztem a linkeket amiket adtál, hát a hernyókra rá se bírtam nézni...brrr. :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 28. 13:53

Ó Jesszus Kata!Nem szabad idegeneket beengedni!J[spoiler]obban elviselem, ha kéregetnek ,mint ha meglopnak.Úgy is adok,de az aljasokat utálom.Természetesen megértem,ha nincs mit enni,de semmilyen népcsoportnál nem viselem,ha semmi munkával,ez lehet bármilyen!!!!,semmilyen erőfeszítéssel akarnak pénzt keresni.A gyerekeknél is abszolút toleráns voltam,de a tudatos csalást CSAK ÚGY,azt megbüntettem.Tehát Kata,szörnyű,hogy ellopták a kabátotokat.Most van mit felvenni?Még ha mérges is vagy,engedd el a haragod,mert van elég baj,nehogy nagyon megviseljen!
Képzeld, a párom ,már nem emlékszem pontosan mennyit,de egy nagyon nagy összeget adott oda valakinek,mert kért.Szerintem egy picit megállt akkor az agya,mert nem talált rá magyarázatot magának,hogy miért adott.Jöttem haza és magába roskadtan ült,mesélte mi történt.nagyon megsajnáltam.Azóta én is csináltam néhány hülyeséget.Ahogy öregszünk ,mindenben változunk.lanyhul a figyelmünk
Most sütök a páromnak krumplis lángost,a lányoméknak pogácsát ,én meg rágcsálom a répát.Viszont mindenből 1 db jár nekem,mert nem fogom kibírni.
A konyhában alufóliával vettem körbe a fréziákat,hogy több fényt kapjanak.A gangon már hideg van.Hozok képet.
Kata!Vigyázz magadra! :-h :flower1: Üdv.Paggy @};-
És mire/kire/szavaztál a rovarok közül?Néztem a kommenteket,érdemes.Bár a másik 2 sokkal szimpatikusabb,mégis a szépséges rablópillére szavaztam
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 28. 13:57

Lányok!Nemsokára jövök vissza,hozok képeket, csak kisütöm a lángost a páromnak.
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 28. 15:27

Kata!Nálatok mi történt pontosan,amikor a házban koronavírusos lett valaki?Nálunk a földszinten elkapták.Bezárkóztak.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 28. 19:25

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 28. 19:30

Egy mókás dolog:
Bejön a szobámba a párom,ahol vastag pulóverben ülök a gép előtt.
-Asszony,nem lehetne felcsavarni a fűtést?Miért van ilyen hűvös a szobámban?
-Igen,igen,de akkor melege lesz a fréziáknak....Jó csavarjuk fel!
-Ne,ne,most jut az eszembe-mondja a párom-a szobafenyőm sem szereti a meleget,veszek fel egy melegebb pulcsit. :)) :)) :)) :))
Na ilyen hülyék vagyunk mi ketten. :-h Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 28. 19:39

Növénynevelés télen a XXI. században /fagyoskodva!!! :)) /
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 28. 20:32

Paggy írta:https://femina.hu/terasz/hon-vagy-2020-fotopalyazat/

Paggy, köszi, szuper dolgok vannak az oldalon.. :D :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 28. 20:36

Paggy írta:Kata!Nálatok mi történt pontosan,amikor a házban koronavírusos lett valaki?Nálunk a földszinten elkapták.Bezárkóztak.

Nem jöhettek ki a lakásból, piros cédulát kaptak, a napi ellátás szatyorban volt, minden nap friss étellel. Persze a szomszédok is beszálltak... ;;)
Szigorúan csak telefon netes érintkezés állandó fertőtlenítés, különélés ..már amennyiben megoldható volt.

Jót derültem a pulóver sztorin :)) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Ja amúgy én is a rablópillére szavaztam..
Hát nem annyira idegen, itt lakik a 6. on nem rég jött ki a börtönből, amúgy elég jólelkű, meg segítőkész volt velem, de úgy látszik azért, hogy elérje hogy beengedjem. amíg beszélgettünk addig meg...
Most már mindegy. Megtörtént! :-o :-q :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 30. 20:07

Sziasztok!Nehéz és izgalmakkal teli idő következik.Nem tudom mi a véleményetek arról,hogy helyes-e ,ha az ember egyre jobban bezárkózik?Itt nem az előírt távolságtartásról beszélek.Ha nehezünkre esik egy másik emberrel bármilyen kommunikációt folytatni,előbb utóbb igen magányosak leszünk.
Tehát Lányok!Zárkózzunk be?
A mi házunkban,sőt az utcán is, lehet bolondnak néznek,de nem szégyellem,ráköszönök az ismerősökre.Ijedten fordítják el néhányan a fejüket.DE MIÉRT??????Beteggé akarjuk tenni magunkat a járvány miatt?A szobába zárkózás lelki bezárkózást is jelent?
Anyukám utolsó éveiben alig hallott valamit-HÁT JÓL JÖTT NEKI AZ INTERNET-a barátnőével levelezett,kártyáztak a távolból,filmeket nézett felirattal.
Na mindegy ,én nem adom fel és amikor csak tudom kinyitom az "ajtóm".
Most pedig ,lássuk mit is kell csinálnom ma még!
A nyulak a konyhában-szól a zene és mosogatok.Nem tudom írtam-e a csodás sült kacsáról?
A SPAR-ban viszonylag olcsón lehetett kapni pecsenyekacsát.Soha életemben még nem sütöttem egy egész kacsát.Eszembe jutott a nászasszonyom,aki óriási húsokat süt egészben vajpuhára és ugyanakkor piros lesz a teteje.SÜTŐZACSKÓT használ.Ismeritek?Minden ABC-ben lehet kapni,úgy néz ki mint egy normál celofán.Van normál és extra méret.Kb.400ft egy csomag és 5 db van benne.ÓRIÁSI TALÁLMÁNY.Képzeljétek el,1 egész kacsát besózva,majorannázva a hasában 1 almával és 1 hagymával+petrezselyemmel,1,5 óra alatt,hozzányúlás nélkül,azaz nem kellett forgatni,csodálatosan omlós,ugyanakkor pirosas barnásra "készítette".nem tudom mi a jó kifejezés rá.Tényleg a világon semmi vacakolás-tepsi,sütő beállítva 200 fokra,kacsa zacskóba,van egy zár,amivel a zacskó száját rögzíted,megszurkálod,mint a hurkát,a lezárt zacskót,ZSUPSZ BE A SÜTŐBE,2x néztem rá,1,5 óra után felvágtam a zacskót,még 5 perc 230 fokon ÉS KÉSZ TÁLALHATÓ.ISTENI FINOM!!!Ugyanezt lehet csinálni nagy darab egyben tarjával vagy bármivel.A nászasszonyom zöldségeket is tesz a zacskóba a hús mellé.Sajnos fotót nem csináltam,de higgyétek el SZUPER LETT!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 30. 20:14

Másik:
Csodák csodájára választ kaptam az egyik virághagyma forgalmazó cégtől és rendkívül őszinték és udvariasok voltak.Kifogást emeltem a fréziahagymákkal kapcsolatban.
Harmadik:
Újabb kókuszlikőrt csináltam és MIKULÁS voltam a kedvenc kozmetikus-fodrász ismerőseimnél.És még van jó pár dolog,aminek örülni tudok.Nálatok mi újság?Minek örültök?Nagyon kíváncsi vagyok! :ymdaydream:
Megjött az új telefonom a tokkal.Szóval,majdnem új/1/2 éves-a lányomé volt,mert mondtam ne vegyenek nekem újat,mert nem tudok rá vigyázni.Így megkaptam az övét és egy szép tokot rá.Megmutatom!!!persze annyi funkciója van,hogy meg lehet őrülni tőle!!! :(( :))És még egy vicces dolog,kezdőképernyőnek készített a vejem rólam,egy nyanyás,maszkos ,fotót.Mondtam neki ,csináljon egyet,mert ez illik a mostani időkhöz.Nem szoktam magamat kezdőképnek berakni,de mókásnak találtam,annyira borzasztóóóóóó!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 30. 20:25

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 30. 20:36

Mielőtt visszatérnék a konyhába a nyulakhoz a mosogató mellé,hoztam egy jó kis blogot.Nem csak Budapestről szól!LTekerjetek visszafelé!Most megyek mosogatni és remélem Ti sem hallgattok örökké és elmesélitek mit csináltok,hogy vagytok!?
ÓÓÓÓ?még el kell mondjam a nagy találmányom!!!Ezer kötényem van,de mindig vizes leszek a sok edény mosogatása közben/1.nem azonnal mosogatok és összegyűlik :(( :(( :(( :(( 2.nem vagyok képes kulturáltan,kis mozdulatokkal a sok nagy lábast elmosni/az állatok miatt+magam miatt is mindig van bőven mosogatni való/Tehát a találmányomat lerajzolom.Mindjárt!!!
Mint egy partedli,úgy kerül a hosszában szétvágott kukászsák a nyakamba.A másik végE a ruhám alatt van/zZÖLD SZAGGATOTT VONAL/MOST PEDIG MEGYEK MOSOGATNI.VÁROM A VÁLASZOTOK!Sziasztok!Ne habozzatok,írjatok!Akik még eddig nem írtak,azokat is örömmel várom!Üdv:Paggy %%- @};-
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 30. 20:45

Sziasztok!
Paggy, bearanyoztad most az estém. :-) Jót mosolyogtam és gondolkodtam, ahogy olvastam mit irtál. Lehet nem leszek hossú, mert megettem egy tányér sajtos tésztát és vagyok olyan rosszul, hogy ihajj. Azt hittem nem tettem a vizbe sót, és külön megsóztam a tésztát. Hát persze, hogy volt a vizben is. Na, megyekis, iszok egy kis raphacholt.
Paggy, ismerem a sütőzacskót, régen használtam. Most cserépedényben sütök helyette. Én is tettem mindig zöldséget a zacsiba.
Itt szerencsére nem jellemző nálunk, hogy bezárkóznának az emberek. Az utcába a szomszédok köszönnek, a piacon a boltosok kedvesek, pár szót mindig beszélgetünk.
Mondanám, hogy mutasd meg a telefonod képét, de hát ugye nem tudod l3efényképezni. Aztán hogy ott hogy van elmentve jó kérdés a láthatóság szempontjából. Mármint nekünk :-)
Tegnap begörcsöltette a lakás felett lakó zizzent rezidens tyúk a szivem. Iráni albérlőink vannak, lelkükre kötöttem a házirendet, de hát egyetemisták, élik az életüket. A ház legtöbb lakása ezért lett csináltatva, igy van élet rendesen. Volt rá példa, hogy ez a liba orditva, dörömbölve verte az ajtót a szomszédunknál, trágár kifejezéseket használva. Vagy mindket okolt a hangzavarért, de nem a lakóink voltak. Na most viszont ők beszélgettek, visitoztak éjjel fél egykor, mikor szólt nekik. Ezután csend lett. Reggel hatkor foylamatos ajtóverés és csöngetés mellett felköltötte őket, hogy - szerinte- higgadt fejjel tudjanak beszélni a tegnap estéről.
Szerintetek? Az iráni srác jól leorditotta fejét. Hát most erre mit mondjak? egy barátjuk ott aludt náluk, akinek erre szintén begörcsölt a szive, mint az enyém, úgyhogy kicsit k.o voltam tegnap
A fiúk szerint minek izgulok?
Ha folyamatos lenne náluk a buli akkor szigorúbb lennék, de most nem fogok. Ha a fiam lakna ott, akkor szivna, mint a torkos borz, ráadásul nem is felettünk lakik. - na megint szúr a szivem a francba-
Ramosnál is cselt vezettem be. Éjfélkor még a teraszajtó előtt kukorékol, valamint ugat. Na, póráz a kézbe és bevezetve a kennelbe, a jó meleg kutyaházhoz, ajtó becsuk és rá van parancsolva, hogy aludjon :-)
Elindult az online festészet, kalligráfia elmúlt szerdán.
Házikat kell leadni a facebookon egy csoportban. Sokat megcsináltam, kalligráfiát is, bár katasztrófa amit ott művelek azt hiszem. Nem is kaptam dicséretet a tanár úrtól. :-) De hát ez van. Aképeim viszont tetszenek.
Hideg van nálunk, de szerintem mindenkinél.
Munka egy héten egyszer van.
Mára ennyi voltam azt hiszem, üres az agyam.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 30. 20:51

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 30. 20:52

Ágika!majd jövök vissza később olvasni Fruzsinak pisilni kell és a nyulak zörögnek-mennem kell.Nagyon örülök,ha hallok rólad.Jövök és olvasom!!!!!! :x :flower1: \:D/
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 30. 20:57

Hú de klassz... :x :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 30. 20:58

Jajj Paggy, csak Neked juthat eszedbe a nyakadba tenni a kukás zacskót viz ellen. =)) Ezt totál pozitiv értelemben értem. :))
S lőn, teljesült a kivánságom! Látom a mobilod és a képed. :-) Hát a sál és a maszk teljes összhangot ad. :-)
Én is lefényképeztem magam az üzletben hulla leizzadva és fáradtan a jobban védő maszkomban. Gyerekeknek nem szabad megmutatni, mert megijednek :-)

Spoiler: mutasd
Kép

képeim amiket most csináltam. Fákat festünk egyenlőre. Ezek az alapok.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Mutattam a lótuszgyökeret miylen lett amit megfőztem? Nem emlékszem...

Kép

Online óra:

Spoiler: mutasd
Kép

Szedem Ramosnak a táljába a húst :-)

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 30. 21:02

Paggy, én is olvasom , meg majd nézem a feltett dolgaid, csak mostanában nem volt rá időm.
Ahogy a fiam is itthon van, még este tizkor sem fürdök meg, hanem beszélgetünk, vagy csinálom a dolgom. Sokszor jön a barátnője, itt tanul, aztán nyolc előtt spurizik haza. Ma úgy köszönt el a Zoltán tőle, vigyorogtunk is, hogy akkor majd jössz holnap :-)
Társasozni szoktak összejárni a haverokkal. Mindenki otthon van, igy remélhetőleg nincs veszély.
Múltkor nálunk voltak négyen, sütöttem nekik sós rudat, meg virslis kiflit. Forrón vittem fel a virsliset, mint a sáskák kapták el az műanyag valamit amibe tettem, mielőtt szólhattam volna, hogy forró, már ették is, aztán meg szűköltek :-)

A kalligráfiám:
nekem ez a mumus :-)

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 30. 21:21

Lányok röviden..mára vártam a sógorrnőmet szokás szerint nem jön nem hozza amit hozni akart, telefon smafú!
Pedig azért is nem dőltem le délben inkább hallgattam egy régi tanítást, meg összevágott régi alkalmakat, Szentlélek munkájáról bennünk, rajtunk, hát annyit nevettem, hogy nem győztem törölni a könnyeimet meg a szeművegemet, annyira betöltött az öröm. Már pusztán az emlékek is ezt hozták ki belőlem. Akkor még a nagy stadionban voltak a 9 napos konferenciák, amik hatalmasak voltak Hely milyen fiatalok voltunk még akkor :)) :)) :)) a sok ismerőst visszanézni, akik akkor még ifjú házasok voltak mint mi is anno...hát csúcs volt. Olyan tömény volt így összevágva, hogy fél órákat bírtam, a betöltekezés miatt is. Hát hatalmas az Úr, hogy így kimossa az emberből a lelki fáradtságot és szomorúságot.
Ja mellesleg rátelefonáltam az illetőre hogy hogy jártam..és azt mondta hogy ő biztos nem , mondom neki hogy személyesen lehet nem te de a familíádból valaki biztosan! Mondtam neki hogy a szemem elé ne kerüljön amíg a képekből nincs pénz. Persze Samu meg éppen akkor aludt vissza, én is csak éppen letelepedtem ide olvasni, már csengetett is, igaz csak egyet, hogy én hívjam vissza. Vicces..és olyan mint egy vénasszony, mármint a szószátyár...tipus.

Na mindegy minden megoldódik. Ja az egyik cég meg berágott rám mert nem mentem el pénteken a csomagért a postára, és az új csomagot nem rendeltem meg újabb 35 ezerért, mert hogy most féleár amúgy 7o lenne. merthogy olyan tiszta és nagy koncentrátumú
Mondtam hogy már ami van is elég lesz egy évre nem kérek többet, erre de ez most nagyon fontos stb. mire én ja, de az is hogy maradjon pénzünk élelemre. Ja azt mondja hogy most kaptunk nyugdíjat is, mire én ja az is megjött, de a kint levő pénzeim meg nem így ehhez meg semmi szín alatt nem fogok hozzányúlni. mire ő jjjjjja, és letette a telefont. Valami egészségközpont..hol ezzel hol azzal. Na a lényeg hogy besokalltam, nekik csak 3o nekem meg kéthavonta sok 3o-at kiadni csak ilyenre. akkor megveszem 1o-ért az összeset kissebb dózissal, úgysem jó semmit túladagolni!
Legalább is szerintem
Ági Csak annyira csapj szét a szomszédok között amennyire muszáj, és vezess listát ha muszáj, hogy hány szólás hány fekete pont ami egy bizonyos összegyűlés után menesztést von maga után!!

Itt is be kellene vezetni, mert az hogy egyesek kisebbség még nem jogosítja fel arra, hogy nekem tudnom kell arról hogy éppen összeveszett az anyjával a földszinten vagy a 6.on akár.

Paggy, a feltürt nejlonba meg tegyél szivacsot, mert így mire leveszed az összegyűlt víz így is kifolyik...de ez csak tipp vagy egy könnyű törölgető ruha darabot. :D

Na megint elrohant velem az idő Samunak esti gyógyszer...jó éjszakát mindenkinek :ymhug: :flower1: :littlehearth: i-) :x

Vissza: “Társalgó”