Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 7. 7:41

Itt a lányoknak vett kis tortaforma,ebben készül majd az angol gyümölcskenyér.Nekem van saját:

Kép
Hú,most látom tele van kenyérmorzsával.Na mindegy már lefotóztam!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 7. 7:44

Kis "szemetek" az asztalon:
Képfree image hosting sites
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 7. 7:45

Végül kukucs a konyhaablakon át:
Kép
Sziasztok,megyek tusolni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 7. 7:51

Szép reggelt mindenkinek! Itt is hidegre ébredtünk, -1 fok, de már sejtelmesen süt is a nap, ha minden igaz, délután már 14 fok lesz.
Szépek az ébredő városképek, mikor még szinte mindenki alszik. Bár az idei esztendőből igencsak hiányzik a nyüzsgés!
Az orvosi videót kétszer is végig hallgattam. Annyira jó tanácsok vannak benne, és realista!
Az ember bátrabban mozog, ha tudja merre hány méter. A Győri korház betelt. Azt hiszem Békéscsabára vagy hova viszik majd a többieket.

Gyönyörű a paprika az ablakban! Töltetlen savanyú cukorka! annyit tudtam eszegetni belőle, hogy volt hogy már a szájpadlásom fájt bele :)) . Másik kedvenc a ZiZi...és a kakas alakú nyalóka volt. Ja meg a mogyoróval töltött csokoládé!
Mostanában inkább gyógycukorkát veszek, pl. Pemetefüveset... Hársfavirágosat, levendulásat..

Mindenkinek szép időt, és jó egészséget kívánok! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: Láltom közben lett még két fotó...cicók is tudják mi a jó hely... :))

A szembe oldal erkélyeit úgy irigylem... ;) :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 7. 8:26

Lányok!Jól eldumáltam az időt.A tus alatt jutott eszembe,hogy nem fejtettem ki Dorinának mennyire tetszettek a versek.Mint egy Bródy szám.Nagyon jók!!!Csak most rohannom kell,mert ellelkiztem a kutyasétát és 9-re jönnek a lányok.Sziasztok Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 7. 12:31

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 7. 13:50

Köszönöm szépen Kata!Ez nagyon klassz.Most csak belenéztem,de nagyon érdekel \:D/ \:D/ \:D/ úgy hogy este megnézem. Sok-sok dolgom van.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 7. 14:26

Visszajöttem,mert elfelejtettem betenni.Éppen azon gondolkodtam,hogy mi legyen karácsonyi ebéd az udvaron állva,távol egymástól,kézben tányérral étkezve .Mindenképpen valami meleget szeretnék.Nagyon szeretem a vadast,de hogy lehet állva zsemlegombócot enni?És akkor eszembe jutott az ezerarcú krumplifánk.Szokynál finoman és egyszerűen.Most beteszem:

A nyulak várják a tiszta ketrecet,a teknőcök a tiszta medencét,a párom este a friss vacsorát,amikor 7-kor hazaér.Szóval ihaj-csuhaj van dolgom.Kata!Este mindenképpen megnézem és örülök,hogy hoztad.Futok-szaladok.Nézzétek meg a fincsi krumplifánkról/nagyon könnyű!!4/ készült videót!Üdv a nagyon elfoglalt Paggytól :-h :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 7. 15:19

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép

Én meg egy Szoky féle paradicsomos káposztával jöttem...Túl jól sikerült...legszívesebben egyenesen az edényből enném meg az egészet :)) :)) :))

Paggy, hurka kolbász is ehető állva... Édesburgonya szirommal... :x
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2020. november 7. 16:44

Paggy írta: "2 jó hírt hallottam a rádióban:
Azt hiszem,de majd utánanézek a jövő héten lesz a RAJZFILMEK ÜNNEPE.Eddig nem látott díjnyertes és az ismert ,kedvelt rajzfilmek sokaságát lehet online megnézni.
A másik Színháztv? lesz.Szerintem más a neve,a lényeg,hogy élő színházi közvetítéseket lehet nézni online."
Mácsai Pál (Örkény Színház) mondta egy interjújában, hogy használni fogják az online közvetítéseket, és ehhez létrehoztak egy stream stúdiót is, és nem csak a járványhelyzet miatt, később is akarják használni. Szerinte ez benne van a közeljövőben, de legalábbis megéri ezt a lehetőséget is kipróbálni.
Én kíváncsian várom ezeket a módszereket, jelenleg is a netről tájékozódom, és innen nézek meg szinte mindent, ami érdekel.

Kata, nagyon tetszenek a győri képeid, kedvelem Győr városát. Ugyanakkor szeretem a budapesti képeket is, ott jártam egyetemre, meglehetősen ismerem a fővárost, így Paggy képeit is eltalálom, ha nem is írja oda, hogy hol készültek. Szeretem a szép, nyugodt tájakat is, ezért mindig öröm, amikor látom a többiek képeit is. Szeged ugyancsak a szívem csücske, pár éve jártam ott utoljára, akkor a Dóm téri kerengőben örömmel fedeztem fel egyik kedvenc operaénekesem, Gregor József mellszobrát. Vele több alkalommal találkoztam is, egy végtelenül közvetlen, kedves ember volt, kiváló humorérzékkel. Persze azt gondolom, az igazán nagyok általában nem fennhéjázók.
Kép

Minthogy tetszettek a versek, itt van még egy a "verslavina" darabjai közül, akinek van kedve, olvassa el.
Spoiler: mutasd
HARTAY CSABA: NEGYVEN UTÁN
Paródia Lackfi János és Szabó T. Anna verslevelezésére

Egy bácsi, ha eléri a negyvenet,
boroskólákat már nem vehet.
Egy néni, ha a negyvenet betölti,
az édes bort gyomrába nem önti.

Egy tata, ha elmúlt már ötven,
ne induljon útnak ködben.
Egy néne, ha veri az ötvenet,
a bók neki fáklyás körmenet.

Egy papa, ha hatvan pluszos,
egyedül hagyni már húzós.
Egy mama, ha elmúlt hatvan,
megretten tőle a vadkan.

Egy papó, ki tapossa a hetvenet,
ha megvan a fogsora, kinevet.
Egy mamó, ha pontosan hetven,
csirkéket fagyaszt egyben.

Egy apóka, ha pipálja a nyolcvanat,
totyog, hogy lekésve nyolc vonat.
Egy mamóka, ha gyertyája nyolcvan,
oda veri be fejét, hol polc van.

Egy srác, ha éppen csak kilencven,
zenél, hogy ne legyen silence.
Egy csaj, ha a kilencvenet szeli,
villan sok bögyös, csücsöri szelfi.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 7. 17:21

Dorina jól megnevettettél! Aranyos ez a vers is. Nekem Pest mellet egy kicsit még Pécs ismertebb talán a többi csak egy egy kirándulás erejéig, Eszterházy kastély, Aranybika, csak hogy egy egy helyszint írjak ne város neveket :)) :))
Debrecenben a tó neve nem ugrik be. Jah még Kecskeméten voltam 1o napot egy virágkötői tanfolyamon..meg ott egyszer egy rokonnál azóta sem.
a többi többnyire a kutyakiállítások miatt emlékezetesek Móvár, Dunaszerdahely Gödöllő, Pécs , Miskolc, Bfüred, mert hol a Belgajuhászimmal, hol a Spánielekkel, hol a Bieglikkel voltunk kiállításokon, Bocs a retrívereket kihagytam..Goldennel ..
szóval olyankor ugye az ember nem nem a város szépségeivel foglalkozik.
De azért voltak ilyenek is .. Weimar, Lipcse, Drezda! Frankfurt!
Majd ha előkerülnek régi képek hozok belőlük.. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

ÁÁ jut eszembe, nekem ilyen személyre szóló csodás emlékem Lukács Sándorral volt, mert volt egy közönségtalálkozó itt Győrben az egyik filmje kapcsán! Nagyon közvetlen, kedves színész volt, mindenkinek válaszolt a kérdésére! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 7. 19:09

Sziasztok!
Nemrég jöttünk meg anyukáméktól.
Mennyi mindent irtatok! :-)
Dorina, nagyon szépek a paprikáid! Azok a vesek pedig! Nagyon jó ötlet volt, hgoy megosztottad! :-)
Kata, Békéscsaba Gabóci lakhelye, anyuék sem messze laknak hozzá.
Hétvégén az egyik klinika vezetője volt a vendégem, modnta, hogy nálunk még férnek a betegek, de ugyanarról beszélt, amiről másik országban tavasszal már szó volt: Ha váalsztani kell, akkor a fiatalabb, talán menthetőbbet kell választaniuk majd és nem szeretnék, hogy eljöjjön ez az idő.
A szegedi klinika is benne van a virus elleni kutatásban, szerintük hallkan megjegyezve januárban fog tetőzni. Miiiii? Mi lesz akkor addig?
Úgyhogy ma anyuéknak s.o.s-be vittük a fiammal a szelént, cinket még a D-vitamin és a C-vitamin mellé.
A karácsony az nem együttlevős ünnep lesz nálunk sem. Mazskban voltunk bent, úgy beszélgettünk. nem voltunk sokat, talán egy jó fél órát, de jó volt otthon.
Apu is jól van. Igaz, CT-re küdlték Gyulára, ami most totál járvány kórház. nem is akar menni. Igazából mondtam neki, hogy mivel nem lehet műteni, a kemót nem veszi már fel mert nagyon rosszul van utána, igy teljesen mindegy, hogy a virusos idő vége felé csinálják-e meg.
Jól van, jól is érzi magát. Dierekt nem akartam az eredményeit elkérni, nem akarom látni. Léyneg, hogy sok mindent használ, hisz is benne. Nekem elég. Kedve jó, ami már fél siker. A jó fél éves huskyjuk mozgatja őket rendesen, szeretettel nevelgetik.
KN95-ös maszkot is vittem haza, mert anyu nagyon fél, hogy elkapják. Remélem siekerült megnyugtatnom.
Köszönöm a régi győri képeket. Érdekes az utcákon nézni a régi autókat, embereket az akkori öltözködési stilusban.
Paggy, tudtam, hogy Lizike a kis cserépben odakerül a többiek mellé. Rá is nézek Ödönre, ha végeztem az irással.
Nagyon jó ötlet a virtuális karácsonyi sütögetés. Bárcsak anyuéknak lenne ilyen és igy együtt lehetne a család.
A krumplis fánk is finom lehet. Mi itthon ahogy anyu csinálta nem tettünk bele élesztőt, csak a nudli tésztáját sütöttük ki. Viszont a kakaós-cukros beszórás az nagyon jó ötlet, vagy a fahéjas.
Most ennyi lányok, megyek a konyhába, mert romot kell takaritanom.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 7. 20:09

Lányok szép estét, már megy az Istentisztelet, holnap jövök.. :x :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 7. 22:57

Kedves Kata!Megnéztem a képeket.Régi nem túl szép időkben arra motoroztunk apámmal,amikor Sopronból kirándultunk.Nagyon klassz modern épületet tervezett Harmati János.Köszönöm,hogy feltetted.Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 8. 8:34

Szép jó reggelt mindenkinek!
Aki még nem érzékelné, annak jelentem, hogy itt a hideg, megjelentek a tengelicek az etetőn. Sőt a szajkó is jött legnagyobb örömömre. Jó kép nincs a szúnyogháló miatt sajnos.

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. november 8. 11:33

Ági! nem baj a szúnyogháló, mi látjuk így is.!
;;) :D

Ami a cseppeket illeti, van ami tényleg nagyon jó, és tényleg a rák visszaszorítására, mert nem véletlen van ugyanabból annyi féle. DE ha nem lehet ténylegesen utána nézni akkor az tényleg gyanús.
Azért is ilyesmit inkább gyógynövény boltban veszem meg. Vagy attól a dokitól aki azt a jó kis orrsprayt feltalálta, még mindig jobb mint bármi mást szedni.

Addig is legalább nem történt nagyobb baj, ez a lényeg.! Szegény húgodat most jól megijesztetted, de egyáltalán mire jó az a csepp? Ja igen! Azt viszont tényleg hallottam, hogy hogy lehet bizonyos vitaminokat szétszedni, és úgy bevenni, ha valaki nem bírja a kapszulát valami miatt.
Mindenkinek szép vasárnapot kívánok, már nagyon Rita hiányom van mindenféle értelemben.... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 8. 11:42

Hatalmas a k4ergetőzés az etető körül.
Csinálom a levestésztát, mert tegnap mindent elvittem anyuéknak.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 8. 12:32

Hamarosan jövök.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 8. 13:50

Kedves Lányok!Mosogatás és főzés közben állandóan hallgatom a rádiót.A szerda műsorban szóltak a LUDWIG MÚZEUm egy új kiállításáról.Ez önmagában nem túl érdekes,azonban a témája felkeltette a figyelmemet.
A tudomány eredményeinek vizuális ábrázolása.Hogy jön ez így össze?Tudomány -művészet 2 más dolognak gondoltam.Mi lehet egy tudós célja azzal,hogy bizonyos adatokat felhasználva szobrokat,3d-s nyomtatásokat készítsen.Olyan modernkedésnek gondolnánk.Pedig NEM!!!!!!
A célja az,hogy még jobban megértsék,még jobban feldolgozzák az eredményeket.
Először felteszem az a minimális tudnivalót,ami által jobban meg lehet érteni a kiindulási alapot,majd a kiállításról cikkeket és képanyagot hozok.
Nagyon -nagyon érdekes.Mielőtt lemegyek kutyát sétáltatni egy saját példával kezdem,majd felteszem a cikkeket és a séta után elolvasom és megnézem a képeiteket.
Biztosan emlékeztek rá,hogy az iskolában gyakran kérte az osztályfőnök,hogy névtelenül egy papírra írjátok rá a legjobb barátotok nevét és egy másik kérdésben arra kellettr válaszolni ,hogy még kivel vagy jóban,kire bíznád az osztályt,amíg a tanárnőnek el kell menni a tanáriba? Ebből a tanárok fel tudták rajzolni az osztály kapcsolati hálóját.Ki van központi szerepben,ki a peremhelyzetű,mik a kölcsönös választások stb?.Tehát hálózatot készített.Ugyanez a hálózat felrajzolható minden más kérdésre adott válaszból,sőt a társadalom egészére vonatkozó tudásra lehet szert tenni,a járványok terjedéséról is kapnak infót.Erről szólnak a cikkek és a kiállítás.
Távol van ez tőlünk?Szerintem nem,majd meglátjátok,hogy mennyire nem, ha elolvassátok a cikket és megnézitek a kiállítási ajánlókat.
Sok cikk jelent meg a kiállításról,mind nagyjából ugyanazt mondja,viszont a képek,amit a szöveg között látni lehet,olyan mintha a kiállításon lennél,ezért ajánlom,hogy egyet olvassatok el és a többit is nyissátok meg :(( és görgessétek át!Szerintem érdekes és izgalmas.FŐLEG PEDIG SEGÍT MEGÉRTENI /csak betekinteni/A VILÁGUNKat.Jujj ugat a kutya sietek!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 8. 13:56

f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. november 8. 14:33

Szia Paggy!
Nagyon érdekes ez a kiállitás. Küdlöm is majd a fiamnak át.
nekem nem újdonság ez a hálózatosdi dolog, mert hallgatom néha az agytágitót tőle.
Ami érdekes lehet, hogy az ember rábök vlaamire és kiadja annak a pontnak a tartalmát. Jól el lehet vele szórakozni és értelmezni, összetenni gondolatban a részeket.
Nem is hallottam még erről a múzeumról.
Nálunk iskolában nem volt ilyen a tanár részéről, amiről irtál.
Közben figyelem a buzgó mócsing cinegéket itt. Csinálni kellene egy kis buktát vacsira, de ma pihenni akartam, meg kivették az erőmet.
Nekem meg azt kellene megtanulnom, hogy a kicsi számra a zippzárt ráhúzzam, amikor ki akarom nyitni. Ez az a varriáció, hogy rossz helyen, rossz időben volt az ember.
Szép idő lett nálunk igy délutánra. Csak nagyon hamar sötétedik. Ramos ugat, mint a félkegyelmű, a tészta kész, kockát csináltam, mert azt vittem el az összeset, meg jön a fiam barátnője délután hamarabb, mint szokott. Igy fuccs a pihenésemnek.
Ja, majd elfelejtem. Szó volt a 3D-s szobrokról. Szerintem már betettem az itthoni kapott, 3D-s nyomtatóval készitett macikát, de megismétlem.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 8. 15:40

Hú Ági!Mutasd meg légyszíves,hogy hogy néz ki a 3d-s nyomtatód!Majd egyszer ,ha ráérsz!
Most jöttem nézelődni.
Kedves Dorina!Ha megindul ez a színháztv,kérlek segíts abban,hogy láthassuk!Tegyed majd be légyszíves a linket!-Gregor Józsefet nagyon kedveltem.Életvidám,széphangú,jó énekes volt.El sem tudom képzelni,hogy lehet egy ilyen szörnyű lánya/mármint a régebbi viselkedése!!!/
Kata!Csak részletekből rakom össze,Ti kutyákat tenyésztettetek?Sőt még virágkötést is tanultál?Kötöttél csokrot esetleg magatoknak,vagy ünnepre?Milyen szép lenne évszakonként egy szépséges KATAKÖTÖTTE CSOKOR.Vajon milyen virágokat párosítanál?samuka szereti a virágokat,Esetleg karácsonyra egy szép csokrot vagy adventi koszorút nincs kedved készíteni?Biztosan szép lenne!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 8. 16:09

Mielőtt folytatom leírom,mert ezerszer eszemben van:
KEDVES RITA!MI VAN VELED?CSAK LEGALÁBB EGY SZMÁJLIT TEGYÉL BE A HELYZETRŐL!MI itt elvagyunk.Elbeszélgetünk,de Te hol vagy?Tudom az iskola egy rettenet,viszont én is azt hiszem VELED történt valami rossz.Ugye nem?Légyszíves válaszolj!Nem kell elmondani,hogy mi az,csak jelezd,hogy megvagy! :flower1: :flower1: :flower1:
Ági!Olvastam a szüleidről írtakat.Ha jó hangulatban van a papád és nem fáj neki,akkor örülni kell.Mindegy hogy az ember miben hisz,csak higgyen.A lányom elnézően mosolyog,amikor a TERMÉSZETRŐL az ÉGIEKRŐL/ami bennünk van/ és egyebekről alkotott teóriámat néha előadom.Szerinte ez nem úgy van,de hagy tévelyegjek.Tudod írtam az elefántról.Aki a fenekénél áll,azt mondja az elefánz egy nagy popsi farokkal,aki az ormányánál az.... És mindenki ugyanazt nézi,azaz mindenki a világ része.Ha nem mérget ad be a húgod akkor....és apukádnak jó,akkor....
A vírusról:minden szörnyű és borzasztó.meg kell tennünk amit tudunk ,hogy ne kapjuk el a többi....Azt azért utálom,hogy minden erről szól.Persze muszáj a tökfejeket ijesztgetni,mert még ennyi szörnyűség hallatán is gond maszkot hordaniuk.És persze /és ez az én elméletem!!!!!!!!!! a világot a gazdasági elit mozgatja.Félnie kell a népnek,mert különben felborul a rend.a TÍZPARANCSOLAT EMBERI RÉSZE IS EZÉRT SZÜLETETT.Sorvezető,tudd,hogy mihez tartsd magad,kijelöli a kereteket!Semmi sincs igazán úgy,ahogy mondják,de úgy sem látjuk át a helyzetet teljesen,így meg kell tenni mindent védekezésként.Valamint minden!!!!!!!! embert tisztelek,aki felvállal egy ilyen helyzetben az ország vezetését.Még ha más szempontból egyáltalán nem értek egyet /Az is igaz,hogy mit tudok én a nagy dolgokról!!???/
Pihenjél és lássuk majd a képeket!Milyen volt a festésóra?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 8. 16:16

Lányok!A fényképezős telefonom SIM kártyája tönkre ment,úgy hogy minimum 1 hét mire lesz új,addig nem fényképezek.Itt hideg van,bár délután sütött a nap.Hiányzik Lizike :littlehearth: .Égetek egy mécsest az ablakban,hogy hazataláljon a lelke.ÉN ÍGY GONDOLOM. :littlehearth:
Sziasztok most "megyek" megnézem a sütőben a húst és utána kártyázok egy picit.
Jaj elfelejtettem Lilla adott egy feladatot.Nézzem meg,töltsem le a KODU vagy CODU/?/ nevű számítógépes játékot.Mindjárt megpróbálom.Ő ezzel is játszik.majd elmesélem ,hogy milyen.Sziasztok.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. november 8. 16:25

A KODU kilőve ,mert WINDOWS 10 kell hozzá ,nekem meg csak "7" van.

Vissza: “Társalgó”