Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 21. 9:21

Sziasztok!Hoztam egy kis őszi,reggeli napfényt:
Kép
Kép
Kép
Kép
Megpróbáltam a slagból kitörő vizet lefényképezni,de nem sikerült rendesen.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 21. 9:30

Kép
Ez tetszene,ha fordítva lenne.Szép napot!Paggy @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 21. 10:54

sziasztok! Na nem semmi éjszaka után végre pihenten ébredtünk. Samunál megint elkezdődött az őszi megfázás összes hozadéka..kissé nehezen esett le hogy mik azok a sötét foltok reggelre.! Ugyanis a nagy melegben gyorsan megszáradt!
Nem figyeltem egyik nap és nagy huzatban volt a kisszobában, itt meg nem érzékeltem hogy abban van..úgyhogy egy szavam se lehet..csak ezt a fránya szőnyegpadlót marha nehéz kitisztítani! Nem mintha valamikor is klasszul meg tudtam volna csinálni!
Felhívtak a Top shoptól, és jogosnak ítélték a reklamációmat, így visszaviszik a készüléket, s kb két hét és megkapom a pénzt! :-bd :-bd :-bd Ja és nem nekem kell feladni postán, hanem fuvaros jön érte és az eladónak kell a sarat állni! Azért, mert kihagyta a _szállítási biztosítást! ami 5oo FT csak és ha gond van egy eszközzel eljönnek érte!!!! Ezt azért is írom le mert borzasztóan fontos!!!! :-bd :-bd :-bd

Tegnap elmentünk az Árkádba, visszafelé meg futottunk a buszra, és olyan aranyos volt a sofőr, hogy bevárt bennünket!
Ma is még kimozdulunk, majd délután, de nem vásárolni, csak sétálni akarok, és ha lehet egy két képet hozni.
Paggy, nagyon aranyos az a kis miniszökőkutas képed. Nekem is van egy hasonló, a napsugár szöge miatt nem olyan a kép, mint ahogy a gyakorlatban látod abban a pillanatban. De nekem így is tetszik! Aranyosak a kora reggeli képek, éppen el is gondolkodtam, hogy milyen régen voltam lent annyira korán, hogy a kelő napot lekaphassam! Nagyon ellustultam a jelek szerint. Na meg nem is akarok reggel kavarni az iskolába menők között vagy a munkába menők között! Most azért csak jobb az egészséges távolságtartást betartani!

Na irány a konyha, jövök majd... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 21. 12:21

Na végre, most megjelentek a képek...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép egy régi kép
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 21. 13:43

Ma délelőtt a DUNA Budapestnél a Szabadság hídról fényképezve /folyásirányban,lefelé/:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 21. 13:47

Kép
Kép
%%- %%- %%- %%- :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: Paggy @};- :-h
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 21. 15:34

De szép a Duna, most olyan nyugodt, mint aki ráér! xddd :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 22. 10:32

Könnyű, nyári, hűs frissítő, üde ízével igazán feldobja a diétát.

Turbó DiétaHozzávalók:
2 dl sovány natúr joghurt
1 dl tej (1,5%-os)
2 dl víz
200 g leszemezett piros ribizli
2 fürt fürtös piros ribizli
2 db mentalevél
édesítőszer (pl. eritriol, Stevia)
Elkészítés:
A joghurtot, a vizet, a tejet és a nyírfacukrot összekeverjük, hozzáadjuk a leszemezett piros ribizlit, apróra vágott mentaleveleket. Turmixba téve 3-4 perc alatt alaposan összeturmixoljuk. Poharakba vagy levesescsészékbe osztjuk, majd a megmosott, fürtös piros ribizlikkel díszítjük. Különleges ízvilágú levest kapunk. Akár vastagabb szívószállal is fogyaszthatjuk.

https://turbodieta.hu/
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 22. 10:38

Javasolt főétel: pulykával rétegelt tök
Hozzávalók:
200 g pulykamell filé
500 g főzőtök
40 g barna rizs
50 g vöröshagyma
1/2 ek repceolaj
75 ml tejföl (12 %-os)
pirospaprika

bors
Elkészítés:
Serpenyőben olajon átfuttatjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a darált pulykacombot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikát adunk hozzá és kevés vizet aláöntve pároljuk át. A rizst előfőzzük, majd a tökből mosást és tisztítást követően vékony szeleteket vágunk. Egy hőálló edényt kevés olajjal kikenünk, majd az alját beborítjuk a tökszeletek egy részével, ezután a rizst, majd a darált húst rétegezzük rá, végül a tetejére a megmaradt tökszeleteket fektetjük és megkenjük tejföllel. Sütőben addig sütjük, míg kicsit megpirul a teteje.

Egy adag 476,1 kcal (ebből 31,7 g fehérje; 15,6 g zsír; 49,7 g szénhidrát; 12,4 g élelmi rost
én tuti maradok az olivaolajnál
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 22. 10:43

https://turbodieta.hu/kiegeszitok/pro-p ... lap-csomag
ehhez mit szólok? belevágjak? ;;)

keresem azokat a dolgokat, amik Samunak is egészségesek, és mégis új és egészséges...utalva a fentiekre is...
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 22. 11:47

Paggy @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 22. 11:52

Nem tudom miért nem jön be a kép,DE KLIKKELJETEK A NYÍLRA!
Kata,nagyon jónak tűnik a turbó turmix.A ribizli helyett nekem áfonyával kellemesebb lehet.Ki fogom próbálni.
Örülök,hogy betetted,de még jobban örülnék,ha egy szép színes fotóval illusztrálnád!Biztosan jól néz ki! :)) :)) :))
Lányok!A teknősös videót azért hoztam,hogy lássátok, még egy teknőssel is "jóban lehet lenni".Az első teknős,a FELFEDEZŐ/így hívom, mert nagyon kíváncsi,már 2x kiugrott a 2. emelet erkélyéről ,ragasztóval rögzítette az orvos a páncélját,azóta csirkedrót van az erkélyrácson.Állandóan ráül a lábamra és bököd,ha a szobában sétál.A TEKNŐ nevű második teknős már 36 és 1/2 éve zárkózott , félős,DE AZÉRT JÓL VAN
Ugyanez van a nyulaknál is .A 2 nyúl közül Candy a lánynyuszia vagányabb.
Hát ennyit rólunk,remélem jöttök ,meséltek vagy fényképeztek!Katának :littlehearth: a receptért.Itt süt a nap és MÉG kellemes idő van.Megyek porszívózni/utálom!!!,inkább söprök és felmosok,de muszáj :(( :(( :(( :(( Üdv.Paggy @};-
Ja , már hűlnek a fréziahagymák és készülnek a colás palackok,mert kísérletként, abba teszem, persze földdel együtt, a hagymákat,majd meglátjuk !:ympray:
VAJON MILYEN AZ IDŐ SZEGEDEN,BÉKÉSCSABÁN, ESZTERGOMBAN, ZALÁBAN ÉS.......????? :ymdaydream: :-??
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 22. 14:49

Sziasztok! első dolgom volt megnézni a videót..változatlanul aranyosak a teknőckék, de újfent megállapítottam magamról, hogy nem nekem valók! De gyönyörködni másnál vagy másként az más! Régebben el sem tudtam volna képzelni élőlények nélkül az életem, mindegy hogy kutya vagy macska...most meg tessék! ;;)

Persze ennek sok oka van, de nem ragozom! :ymblushing:
Elmentem a Dm-be, és a szóban forgó turbópor 1ooo.-Ft al drágább mint a honlapon. Hm.....
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
végre buszon és befelé a kedvenc helyemen!
Kép még csak szemezek vele
Képerre meg elfelejtettem rákérdezni, hogy van e a DM-ben
Kép
szerencsére nincs ilyen gondunk, de azért egy próbát megérne, de ne ilyen horror áron

na megkopaszítottak...
Kép

https://www.expedo.hu/nappali/szekrenye ... 6HKW0X3nkw
szuper bútorok vannak, nem tudok választani... :flower1: :littlehearth: :ymhug:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 22. 16:12

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 22. 16:37

Paggy írta:https://www.youtube.com/watch?v=JP4r0oPGf6E&feature=emb_rel_end

Csodálatos..A sashegyi kertemben voltak évelők, rendkívűl hálás növények! A látványról meg nem is beszélve!
De jó hogy feltetted ezt a videót, pihentető, inspiráló! :x :ymhug: :ymhug: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 23. 15:19

Sziasztok!Először néhány gondolat:
Nem tudom Ti hogy vagytok vele,de engem sok minden érdekel,mégis nagyjából meghatározható az alap:
SOK MINDEN ÉRDEKEL AZ ÉLHETŐ VILÁGGAL KAPCSOLATBAN.Azt keresem,élem és próbálom,a magam nagyon egyszerű kis módján,hogy mitől nem idegenedünk el egymástól,milyen maradandó értékek vannak még a XXI. században,amit magunkban és másokban is fel kell ismerni ,milyen lesz a környezetünk ,amiben élni fogunk illetve ,ha nem jól gazdálkodunk vele,élni kényszerülünk?.Látszólag könnyű nekem,mert nyugdíjas vagyok ,van hol laknom,valamint nem egyedül élek itt a fővárosban.ÁM,bár tudom,hogy ez egy viszonylag kivételezett helyzet /pont ezért vagyok kíváncsi,hogy más vidékein az országnak hogyan éltek/ megpróbálom,egyszerű kis lélekként, megragadni,amit itt ebből én érzékelek.Tudom,a megélhetési problémák,a betegség,esetleges rossz lelkiállapot ,gátat szab annak,hogy ilyesmivel foglalkozzon az ember,DE HA VAN EGY SZUSSZANÁSNYI IDŐ A GONDOK KÖZÖTT,fel kell nézzen az ember és valahogy mégis azzal kéne foglalkozni,hogy értelmezzük a világunkat amelyben élünk..Ennyi bonyolult mondat után,ami azért született,hogy elnézzétek nekem a témák közti csapongásaimat/mindig más témát hozok/,felvezetem a mait.Ezután pedig tüzetesen megnézem Kata képeit és elolvasom a 2 hozzászólásást.
A járvány következtében szinte fölöslegesnek látszanak a nagy irodaházak,melyeket a befektetők óriási hiteleket felvéve,nagy nyereség reményében építettek ill.építenek/???/A környezetemben is falatnyi telkeken,a fákat kivágva,hatalmas monstrumok nőttek ki.Mi lesz ezután?A HOME OFFICE tapasztalata hogyan változtatja meg az irodaépület-piacot?Látszólag mi közünk nekünk /50-80 éveseknek/ehhez?Szerintem van,még ha már nem közvetlenül a mi életünket befolyásolja majd,hanem e gyerekeink-unokáink hétköznapjait.Persze áttételesen a zöld eltűnése miatt ,minket is befolyásol majd,amíg élünk.Találtam egy cikket,amit egy pszichológus írt.Érdemes elolvasni.

https://epiteszforum.hu/az-iroda-jovoje ... zelitesben
Részlet a cikkből:
Az iroda a járvány után - környezetpszichológiai megközelítésben
EMBEREK/TÉRHASZNÁLAT
Az iroda a járvány után - környezetpszichológiai megközelítésben
2020.04.20. 22:28
Ma még a többség otthonról végzi a munkáját a járvány miatt, de mi lesz a nyitás után?
Spoiler: mutasd
Hogyan hat majd a munkahelyek térhasználatára a mostani helyzet? Milyen lesz a jövő munkahelye? Frankó Luca környezetpszichológus gondolatai, Kiskovács Eszter grafikájával.
A koronavírus járvány idején világszerte milliók hagyták el az irodákat, a szellemi munkavégzés új helyszínei nagyrészt a privát és a virtuális terek lettek. Az első sokkot követően a többség mára már valamiféle karantén rutint kialakított magának, akár egyéni, akár szervezeti szinten. Fontos azonban kiemelni, hogy ahogyan a jelen helyzet sem egy sima home office-ra való átállás volt, pszichológiailag legalábbis biztosan nem az, úgy már visszatérni sem ugyanazokba az irodákba fogunk, ahonnan néhány hete távoztunk!

Maguk az épületek és a berendezésük persze nagyrészt változatlanok maradnak a karantént követően is. Ezzel együtt másfajta elvárásokkal, érzésekkel lépünk majd be az irodáinkba, a fizikai környezethez kapcsolódó jelentések radikálisan átrajzolódhatnak több hónap szünet után. Máshogy használjuk majd a tereket és a tárgyakat, átalakul a viselkedésünk, új rutinokat építünk be. Megváltoznak a preferenciáink, a munkánkhoz vagy a szabad mozgáshoz való viszonyunk vagy éppen a magánszféra igényünk. Mindeközben szervezeti szinten megszilárdulnak új munkaszervezési és kommunikációs folyamatok, kialakulnak új sztenderdek és persze ott marad a kérdés: jön-e újabb elzárás és ha igen mikor és milyen hosszan? Ezek a változások és kérdések pedig visszahatnak a fizikai környezetre is: előbb utóbb már nem csak érzésben, hanem valójában másfajta irodákba lépünk majd be.

FORMA: Kisebb, praktikusabb, fenntarthatóbb

Az elmúlt 10-15 évben elindult egy paradigmaváltás atekintetben, hogy mit gondolunk az irodáról, mint szocio-fizikai rendszerről. (Szerk: A környezetpszichológia ugyanis az embert és a környezetét együtt vizsgálja, ezért szocio-fozikai környezetről beszél.) A 2008-as gazdasági válság, az átalakuló munkaerőpiac, a projekt alapú munkavégzés terjedése és természetesen a digitális robbanás következtében az egyre rugalmasabban alakítható és könnyebben fenntartható irodaterek irányába mozdultak el a szervezetek. A shared desk, hot desk és a heti 1-2 napnyi home office már a járvány előtt sem számított ritka megoldásnak, megfelelően implementálva kifejezetten nagy népszerűségnek örvendett munkavállalói oldalon is. Hogy mit is jelent a két fogalom? A shared desk/hot desk rendszerek alapvető jellemzője, hogy a szervezet kevesebb munkaállomással rendelkezik, mint ahány irodai munkavállalója van. Előfordul, hogy több kolléga használ egy munkaállomást különböző műszakokban vagy idősávokban (hot desking). Már ma is több cégnél az asztalok teljesen szabadon foglalhatóak le, valahol akár előre is egy online rendszerben, míg máshol csak egyszerű helyfoglalással a helyszínen. Ezt az elindult váltást rakétamód vitte végig a járványhelyzet és a térhasználat szempontjából konzervatívabb szervezetek is lépni kényszerültek a rugalmasabb és változatosabb megoldások felé.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 23. 16:07

Hú Kata!Jó drága ez a diéta,de legalább nem kell számolgatni,csak megiszod és kész!A kókuszost választottad?Hogy ízlik????
Nagyon vagányul néz ki Samuka az ülésen És már "csajozik" is?A viccet félretéve,mit olvasott a lány,amit olyan érdeklődve néz?Megint sikerült kimozdulnotok,örülök neki. \:D/ Már a múlt héten riogattalak,hogy az utolsó szép nap,de hála a magasságosnak,még ezen a héten is volt néhány .
Nagyon jópofa szekrények vannak a link alatt.Elfogadnék néhányat,ha lenne pénzem és valaki beszerelné!Olyan kopott vagyok butorilag.Ahogy körbe nézek a szobámban ,HÁT JESSZUSOM,mint egy hajléktalan szálló!Persze ,engem annyira nem érdekel,hogy nekem mindenem szép legyen,de tetszik.Gyerekkoromban a nagyszüleimnek csodálatos faragott bútoraik voltak és ezüst étkészlet.Anyukáméknál pedig sima porcelán tányérok.Mindkettő jó volt.később vettem magamnak szépeket,még később már nincs csak olyan ,ami pótolható,mert a párom "elmosogatta" a szépeket.Nem haragudtam rá,mert annyira rendes pasas,hogy több is veszett Mohácsnál.Majd még ,talán újra, veszek pár szép darabot.
Kata!Köszönöm szépen a hangulatos fotókat :flower1: :flower1: :flower1: .Üdv.Paggy @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 23. 16:23

sziasztok! Irodaház szemszögből, gyakorlatilag informatika központ, néha valami más...szerintem egyszerre fontos és felesleges. S nem a a home off alapján, hanem mert vannak olyan adatdolgok, amit nem lehet otthon jól elszuperálni, gondoljunk csak a kíber biztonságra. S nem sok embernek van akkor háza, hogy önállósítani tudja azt a területet, amit otthonról dolgozna! S nem is fér hozzá mindenhez. Az irodaházak meg szerintem túl nagyok, bár modernek, mégis lélektelennek találom. Már ahol volt dolgom, mondjuk a régiesek meg túl zsúfoltak! Lelkileg sem könnyű feldolgozni a változásokat, van akinél jól van akinél visszájára sül el. Nem mindig a hozzáállás kérdése, inkább lelki alkat, és a család hozzáállásán is múlik! Szóval megosztott itt az Audis ház is, mert bár kevesebben járnak be, de kb 4-szer annyi a takarítani való, a folyamatos fertőtlenítés stb miatt. szomszédom ott dolgozik, néha egy nap annyit, mint máskor 2-3 hét alatt. Olyan fáradtan jön haza, hogy lezuhanyozik és már zuhan az ágyba, csak után tud nekiállni háziasszonykodni!
Több ismerősöm felváltva a munkahelyen és otthon dolgozik, attól függ melyik munkaterületen, illetve azon belül melyik az ami otthonról is végezhető. szóval vegyes nagyon a kép, közben meg itt a nyakunkon a 2. hullám. A sofőrök kedvesek, udvariasak, de fáradtak...A szokott útvonalainkon bennünket ismernek, és tudják, hogy amint felszálltunk azonnal feltesszük a szájkosarat!..
De ügyintézés közben is mindkét félen rajt van, és azért pár perc levét után nekik újra és újra vissza kell tenni. hát fárasztó! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 23. 16:33

Egyszerre írtunk...nem is igazán a butorcsere izgatna, de odaigértem a barátnőm lányának, oda pont elég, mi meg kinőttük! Most még nem tudtam választani, mert komódot is szeretnék meg tolóajtós szekrényt is. Meg vitrint is. Mert nem akarok kiszúrni vele, hogy nem adom oda! Szóval még vacillálok.
Most a Keto diétásporosat csinálom, és az a vicc hogy a két diéta ellentmond egymásnak.
Úgyhogy úgy döntöttem hogy oké a por, már megvan, de még csak fél kiló ment le..a heti 2-4 kg helyett!!! De azért nem érdemes egy dobozzal venni, mert így meg nem tudod a szervezetet felkészíteni, mert nyilván annak is alkalmazkodni kell.
De a tablettával együtt is igen nehéz. Legfeljebb nem van ájulásig éhes. az vált be, hogy 6-7 óra magasságában vagy egy turmix, vagy 2 tojásból tükörtojás vagy lágytojás. Nem is kívánok hozzá mindig kenyeret vagy más pékárút, viszont egyre gyakrabban előfordul, hogy csak úgy tudok elaludni, hogy vizet iszom, és eszem egy almát!
Vicces de ez van még akkor is, ha 1o-kor már alszom, mert megébredek egyéb miatt és ha nem ezt csinálom hajnalig csak forgolódom!
:x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Örülök, hogy tetszett a kép Samukáról, szerencsére a kis hölgy nem küldte melegebb éghajlatra, meg úgyis csak egy picit nézett oda... ;)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 24. 14:05

Na jelzem minden rendben! :D ;)
Kép
Már a korházban...ja és hogy ne csak anyának legyen rövid a haja :))
Kép
Kép
Kép
hát ez nem sikerül olyan jól, komolyan leizzadok mire sikerül egy kettős kép :))
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 24. 15:52

De jó Kata,de jó,hogy minden rendben!!!Ügyes vagy!!!!!Jók a képek,aranyosak vagytok. :littlehearth: :flower1: Paggy @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 24. 16:09

egy tavalyi kép úgy eltettem egyikünk kabátját hogy azóta sincs meg! :))
Kép
;)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 25. 6:19

Jó reggelt!
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. szeptember 25. 6:23

Paggy @};- \:D/
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. szeptember 25. 7:11

Szép reggelt mindenkinek! :D ;)
Látom Paggy, ma te keltetted a napot! :D itt meg már világos van, olyan nem tudom milyen idő legyen kinézettel, mindenesetre fáj a fejem meg a vállam rendesen. A videót majd megnézem picit később, Samukám a jelek szerint fenn volt, és még alszik. Ilyenkor csak olvasok, letöltök, vagy halkan előkészülök a reggelivel, de most még azt se, hogy hadd aludja ki magát. :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”