Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. augusztus 26. 19:16

szia Ági, jót derültem a limonádé sztorin! :)) .
Ma húzós napom volt én nem mentünk sehova, mert a Tkom bejelentkezett a javításra! Most átkötötték a rendszert máshova, meg itthon is sok mindent csinált, de közben kint meg engem ért baleset, miközben a kulcsért mentem. Szerencsére fel tudott húzni annak a felesége, akinek bejárata van abba a helyiségbe, mert az csak a3 hivatalos személy részére nyitható és a térfigyelő szerint én nem vagyok az. Na mindegy, ezzel az erővel eleve mehetett volna ő a garázsba a férjéhez a kulcsért! Mindegy, nem törött el semmim, csak a csukló felett kicsit kék lett a bal kezem, ja és szerencsére nem vágta el egyik kulcs sem a kezemet. Viszont a térdem igen csúnya lett. De az volt a vicc, hogy egy nő meg ott dohányzott a házuk sarkánál, és nem segített felállni! Hát ha nem sietek az esés ellenére, tuti beszóltam volna neki. :( . De tényleg, hogy lehet valaki ilyen közömbös, néz mint borjú az újkapura..mmmmmmmmmmmmú.

Na mindegy azóta most jó a telefon, egy két napig teszteljük,...és remélem már gond nélkül fogok tudni rajta beszélni...
Köszönöm a tarhonya receptet..képet, is.

Remélem neked is használni fognak a kezelések és a gyógyszerek is... Most megyek, mert nem is tudom mivel folytassam az estét, annyi minden lenne...majd kitalálom a fontossági sorrendet addig is.
Szép álmokat mindenkinek! :x :ymhug: i-) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 26. 21:51

Ó Kata!Milyen borzasztóság és egyben milyen szerencse ,ami történt.Borzasztó,hogy elestél és borzasztó,hogy vannak érzéketlen emberek és szerencse,hogy nem tört el a karod . %%-
Most picit fáj a gyomrom,csak bekukkantottam.Jobbulást kívánok NEKED ÉS ÁGINAK!
https://www.edenkert.hu/vilagos-zold/te ... tjei/3053/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 26. 22:00

És még valami.Most veszem majd meg a tulipánokat.Tudnivaló:
http://users.atw.hu/vassjozsef/tulipan.htm
Mindenkinek ÜDV-sajnos zsírosat ettem és vacakol az epém.megyek kúrálom magam.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. augusztus 26. 22:03

Kata, vigyázz magadra, ne rohanj, mert könnyen megvan a baj!
Sajnos ilyenek az emberek, tisztelet a kivételnek. Lassan az lesz a kakukktojás, aki segit a másiknak!
Örülök,hogy jó lesz a telefon!
Elfelejtettem a paradicsomaid megdicsérni. Olyanok, hogy szinte érezni lehet innen is azt az igazi paradicsom illatot. Szeretek beleszagolni a paradicsomos és paprikás zacsiba amikor hazahozom a piacról.
Mikor még régen a TSZ-ben szedtük anyuékkal, annak volt nagy tételben az igazi illata. Szerencsére csak az epret tudták igy megutáltatni velem, a paradicsomot, paprikát nem.
Paggy, jobbulást. Igyál egy kis gyógyteát, vagy kúráld magad ahogy szoktad! Ha meg olyat ettél, amit nem szabad, akkor vigyázz vele.
Én most virgonckodok a 127-es vérnyomásommal, de akkora sokkot kaptam a tűktől pozitiv értelemben, hogy most érzem: igazán kiütött. Ültömben alszok el.
Ma Ramoskát kódoltuk át. Ugyanis hajnal háromkor, ötkor kelek miatta, mert úgy ugat, hogy megkergülök. Hol a távoli kakast ugatja, hol meg egy másik kutyával beszélget egész reggelig. Csoda, hogy felmegy a vérnyomásom?
Namármost ma nem volt beengedve, csak mikor hazaértünk, utána meg vacsi előtt és után kicsit. Eddig a nagy melegben bent horkolt egész nap,.
Az előbb néztem ki rá, fekszik a konyha előtt a dobogóján és horkol. Remélem megtartja ezt a jó szokását reggelig. :-)
Mindenkinek jó éjt és egészséget!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 26. 23:23

Bár már nagyon késő van,mégis visszajöttem.Epegyógyításgyanánt megsütöttem a páromnak,aki éjszakás,reggelire a fasirtot.Most meg felpattant a szemem és nézgelődtem egy kicsit.Hoztam ide a "találmányomat":
https://welovebudapest.com/cikk/2020/8/ ... umbaban-is

https://diningguide.hu/tanyerokat-kozep ... or=samsung
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. augusztus 27. 8:03

sziasztok! végigaludtam gond nélkül az éjszakát, igaz elővettem legújabb szerzeményemet, a CBD krémet! Mindjárt be is kenem újra a térdem és a csuklómat! amúgy nem siettem, csak egy pillanatra a szomszédasszonyomra néztem nem a lábam elé.
Ja míg el nem felejtem mindenki sürgősen frissítse a CROM-ot!
Paggy, olyan gyönyörű dolgokat tettél fel, hogy többször nézős, na és a tálalásoktól meg megéheztem, pedig most reggeliztünk. :D ;;) .
Mindenkinek szép napot, és gyógyulást mindenkinek ... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
ui: várom a duguláselhárítót! :D ;) x_x
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. augusztus 27. 8:04

Sziasztok!
Paggy, remélem már jobban vagy kicsit!
Jajj de szuper ez az étterem, de elmennék és kipróbálnám!
Ugyanigy az előzőekben betett Thaiföldi vasúti piacot is. Bakancslistás Angkorral együtt.
Ramoskánál javult a helyzet ugatás terén. Viszont hajnal fél öttől a mögöttünk levő bányatóhoz járnak a kutyások, van aki focizik a kutyával. Nooormális? Kora reggel? Persze, hogy ugatja, mint a féleszű. Ráadásul a h...e úgy megy el utána a házunk előtt, hogy rugja a labdát.
Na megyek tornázok, aztán ebéd csinálás, mert a fiam megy ma a Duna partra limonádét inni a barátnőjével. :-)
Nem tudnak közös nevezőre jutni kirándulás terén és ez baj. Zoltán, meg mi is látni, sétálni szeret. A barátnő meg múzeumból múzeumba. Ami nem baj, de ha elmennek nyaralni ne ebből álljon a nap. Igy nem mennek sehova, mert a leányzó meg nem szeret túrázni, neki az unalmas.
Nem erdei túrára gondolok, hanem egy vár megnézése, a környék, netán dombot mászni...
Úgyhogy van baj elég... :-)
Paggy, a párod ugyanott dolgozik ahol doglozott??
Legyetek jók és egészségesek!

Most látom,hogy Kata, irtál.
Hol van dugulás? Mindig van valami amit csináltatni kell.
A férjem hozzánk vett ilyen bizékét, mert a konyhában állandóan van valami. Nem tudott mindig ott lenni, mikor épült a ház és perzse, hogy vannak hibák. A derékszögű csövet már kibontották - volt egy nagy lyuk a fürdőszobába a koynha felöli oldalon ahogy cserélték-, de van még benne egy kanyar ami mindig eldugul. Igy nem kell szaki, hanem az emeletről leengedik és kitisztitják. Szerencsém van ezzel, mert mindig akkor volt gond, amikor ünnep volt, vagy foci VB. :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 11:43

08.
27.kedves Lányok!Csak így tudtam bemásolni az időjárás.hu-ról levett tájékoztatást.lefelé görgetve először a nappali ,alatta az éjszakai hőmérsékletet mutatja.TEHÁT:A MOSTANI HÉTVÉGÉN LESZNEK AZ UTOLSÓ MELEG NYÁRI NAPOK.----ezért elhatároztam,hogy kora reggel elmegyek /idén először,a kedvenc uszodámba.---Mindjárt jövök csak meg kell keverni a szilvalekvárt.
cs HÚÚÚÚ Lányok,ez nagyon finom,mármint a készülő pirinyó szilvalekvár.
Ma cserekereskedelmet bonyolítottam le:adtam néhány befőttesüveget és kaptam érte félszatyornyi apró szilvát az egyik kutyás ismerősömnek.Nem nagy szám az íze, 4 fele osztottam: 2 üveg SZOKY-FÉLE /azaz szoky konyhája blog/befőtt készül/tök egyszerű/,a másik feléből kicsike szilvalekvár,20 szem kimagozva ment a mélyhűtőbe-szilvásgombóchoz és az utolsó rész a páromnak ,ha felébred a fasírt mellé.Hoztam fotókat is.
Itt a szilva:

Kép
Készül a picike lekvár:
Kép
A SZOKY-FÉLE egyszerűen készülő befőtt:

Kép
És Lányok!Már semmi sem olyan szép az erkélykertemben ,mint pár héttel ezelőtt.
Először is,ilyen szép napsütéses idő van,fúj a szél:

26°CKép
16°C
08.
28.
p

30°C
15°C
08.
29.
sz

33°C
16°C
08.
30.
v

30°C
18°C
08.
31.
h

21°C
17°C
09.
01.
k

20°C
11°C
09.
02.
sz

22°C
8°C
09.
03.
cs

18°C
9°C
09.
04.
p

15°C
12°C
09.
05.
sz

11°C
8°C
09.
06.
v

15°C
7°C
09.
07.
h

20°C
7°C
09.
08.
k

22°C
9°C
09.
09.
sz

22°C
9°C
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 12:09

Van még zöld paradicsomom:
Kép
Kép
De már száradoznak a levelek:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 12:13

Levendula szundikál egy széken:
Kép
Most pedig lekvárkeverés után megnézem mit írtatok.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 13:08

Megjöttem.Kedves Ági!A fiad barátnőjével kapcsolatban:
Mi is így vagyunk a párommal-32 éve vagyok vele,s ő imád nagy távolságokat gyalogolni,hegyet mászni -én meg pár km és nézelődés-nem rohanás átélés,szagok-ízek-emberek.A múzeumról:lehet neki a művészetek,a tudás a legfontosabb.Bocsánat ,ne akadj ki:
Spoiler: mutasd
Milyen jegyű a fiad és a barátnője?----
Sok év óta érdekel - A HABITUS MIATT-az asztrológia-nem a napi horoszkóp.Mindenki másképp látja a világot,más érdekli.Jó darabig elvannak a nagyon különböző emberek egymással,de ahogy idősödnek, előjönnek egyre jobban az egyéni sajátosságok és idegesíteni kezd a másik.mi is vagyunk sokszor a párommal.BAK jegyű vagyok skorpió ascendenssel/ami egyre jobban dominál nálam/ -ő pedig szűz,ami egyébként illik hozzám,de mérleg az ascendense.Nagyon kedvelem a mérlegeket,ált.kedves,szerethető emberek,de a problémakat utálják ,így nem is mennek a mélyére.nem lehet megvitatni a párommal újabban semmit,mert KINYILATKOZTAT és utána azonnal bemegy a szobájába,nem akarja hallani komolyabban,hogy ESETLEG,mi van a dolgok mögött.ÉN MEG A KUTATÓ HAJLAMOMMAL az idegeire megyek:Vajon miért így meg úgy van egy dolog.mi lehet mögötte?
csak a szeretet meg az egymás iránti tisztelet segít nekünk elviselni a másikat.
De ezt a fiadnak kell megoldani,bele ne avatkozz,mert Te leszel a hibás,még ha most nem is így gondolod .
A párom ugyanott dolgozik.sajnos,szerintem ,újra 12 órás műszak lesz hétfőtől.Ő örül neki/??????/
SZépséges Ramos:tényleg a mostani fiatalok gátlástalannak tűnnek.Nem figyelnek oda,hogy esetleg mást zavar a hajnali ugatás.De igazából mi neveltük őket nagyon odafigyelve,ne hogy rosszul érezzék magukat.Fontos volt a személyiségük figyelembe vétele.Ilyenek is lettek bizonyos szempontból,de más szempontból meg nagyon meg vagyok elégedve velük.Átadják a helyüket a villamoson,lesegítenek,CSAK NE AKARJ BESZÉLGETNI velük,mert az nem érdekli őket.Ágika!Változatlanul és GÁTLÁSTALANUL .arra kérlek,hogy majd csinálj légyszíves Szegedről néhány városi fotót!Annyira kíváncsi vagyok a városra.Tudom,nem érsz rá semmire,de azért esetleg majd..........Vannak hangulatos helyek?Milyen a világítás este.nem szoktatok a pároddal sétálni?Próbálj meg pihenni is!Szép napot Nektek Lányok!Katának ügyes szerelőt kívánok,aki nem kér sokat és mégis jól dolgozik!Üdv.Paggy @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 17:37

Halihó!visszajöttem,hogy elújságoljam,hogy új virágmag-szerzeményeim vannak.Izgalmas lesz a jövő évi kertészkedésem.
Az első:
Képupload pic net
https://sokszinuvidek.24.hu/kertunk-por ... iralylany/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 17:43

Egy kép a fenti cikkből:
Képhost photos online
Szép lesz,nem?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 17:45

A második:
Kép
ESTIKE
nyári viola az esti órákban rendkívül illatos, hosszan és bőségesen virágzó egynyári viola
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 17:52

Kép
Törpe lobélia
A dúsan virágzó törpe lobélia (Lobelia erinus) Dél-Afrikában, a Malawitól és Namíbiától délre egészen a Dél-afrikai Köztársaságig elterülő térségben őshonos lobélia-faj.A 17. századtól kezdve a kertekben is igen népszerű szegélynövény, de előszeretettel ültetik függő kosarakba és virágládákba is. Különösen hosszú virágzási idejének köszönhetően - tavasz közepétől-végétől egészen kora őszig virágzik - régóta a növénybarátok egyik nagy kedvence
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 17:59

Még 2 virág:
Évek óta nagy kedvencem a
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 18:01

Végül a körömvirág.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 27. 18:03

Ma nagyon kitettem magamért,annyi képet hoztam!!!MOst megyek teregetni és lépcsőházat mosni. :-h Paggy @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. augusztus 27. 20:07

Szia Paggy!
Hát azon jót hahotáztam volna, ha nem lenne véresen komoly, hogy na mi aztán az exemmel kézenfogva sétálni a városban.... Anno sem tettük =))
Most meg én is itthon szeretem inkább a nyugit és a csendet. Kivéve, ha festészetre kell menni, vagy Kinába. :-)
TUdod irtam, ritkán megyek be a városba, de ha megyek fogok fényképezni Neked, igérem. :-) Mondjuk biciklin robogva azért nehéz :-)
Nagyon s zép lezs a virágoskerted jövőre. Még jó, hogy ebbe nem kötnek bele, hogy milyet ültess.
Már nem nyilvánitok véleményt a fiam és barátnője dolgairól. Vagyis finoman teszem és úgy, hogy csak néha jöjjön rá a fiam mit is akartam valójában. :-) megnéztem Zoltán aszcendensét. Hát most valahogy nem jött be ez a jósoknak. Talán tiz százalékban. Se a normál horos zkópja nem igazán ő. Hal és Szűz aszcendenssel. A barátnő Szűz. Ami igaz belőle, hogy nem igazán illenek sokmindenben össze és előre látom később ebből gondok lehetnek. Mondjuk rám sem illik az Oroszlán horoszkópja. :-) Sajnos anyu csak azt tudta, hogy éjfél után születtem valamikor. Ettől nincs aszcendens ...
Jobban van az epéd?
Holnap megyek dolgozni már. Tegnap az akupunktúra után totál beájultam este az ágyba, mintha egy úthenger ment volna át rajtam.
Itt őrzöm Ramost kaja után még egy fél órát és utána tessékelem ki a fenekét.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. augusztus 28. 7:24

Sziasztok! Paggy, megint olyan szép és finom dolgokat is tettél fel, hogy ihaj! A virágokat..meg elképzeltem az illatokat! Fel is írom, mert biztosan akarok majd tavasszal ilyen szép és illatos dolgokat a balkonra! :D :movingflower:

Ági, ilyenkor fel kell hívni a közterületeseket, hogy egy kicsit elbeszélgessenek az illetőkkel, és ha utána is folyamatos a dolog akkor előbb utóbb pénzbírság lesz a vége! Azért elképesztő ami ma megy! Tegnap pont erről hallgattam egy tanítást, hogy nincsenek megnevelve a fiatalok, ez már a 2. generáció, nincs tekintélyelv, odafigyelés, empátia stb. Legtöbb családban a gyerek dirigál..ugyanakkor nem nőnek fel, még mindig anyuci kicsi fia..aztán jönnek a tanárverések, utcai bandázások, drog , szex , rablások stb...A legtöbb szülő nem is tudja mivel tölti a fiatal a szabadidejét. Nincs sport, stb. A hülye gyereknevelési könyveket olyanok írják, akiknek nincsenek gyerekeik de tutira mondják, hogy nem lehet elverni a gyereket, mert személyiségi jogai meg érzékeny lelke van a drágának, és a többi és a többi...pedig ha tényleg rosszat csináltunk bizony kikaptunk hol fakanál hol nadrágszíj, és nem szakadt le az ég, és utána megoldották az okozott problémát. És a tanárnak volt tekintélye. Mi az hogy késsel bemegy , meg pisztolyt elhozza otthonról...apu nem is tudom mit csinált volna velem anno, ha akár csak töltény nélkül is elvittem volna a suliba a pisztolyát!

Na Samut nem tudtam felébreszteni, pedig már a turmixot is megcsináltam! Átfordult a másik oldalára! Pedig már minden pillanatban itt kellene lenniük, már minusz fél órában vannak! :-o

Na megyek, hátha éppen jönnének be... :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Pikk pakk kész is lettek, úgyhogy remek! Megyünk a dolgunkra! :x :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 28. 12:47

Séta/1
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. augusztus 28. 12:57

Séta/2
Kép
Paggy