Van képem hozzá

Gabóci5

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. június 24. 15:24

boszorkany írta:Szervusztok lanyok,szebbnel szebb fotokat latok Toletek. :-bd
Gyonyoruek a felhos kepek,en csak ilyet tudok csinalni. ;)

Éva, számomra a hangsúly a "csak"-on volt a lovas felhővel kapcsoltban. CSAK sok ilyen szép képet csinálj sokak örömére! :ymapplause: Gyönyörű a nővéred naplementéje is. :ympray:
Felhőket felülről először a Tátrában láttam, amikor Jasnán üdültem és felmentünk a 2024 m magas Chopokra. Felejthetetlen élmény volt. Kár, hogy akkor még nem fotóztam. :(
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. június 24. 16:08

Hát lányok jól rám borították sok látnivalót..csak győzzem a gyönyörködést...komolyan csak az illatok nem jöttek át! Micsoda bravúros tájképek...az embernek lovagolhatnékja támadt egyik másiknál.../nem mintha olyan nagyon menne.../ Minden egyes lovaglás után kificamodott a bokám és gipsz lett belőle...csak mert nem segítettek leszállni, hanem ugranom kellett...hiába magyaráztam hogy az nekem nem megy..mindenki így csinálja... :-o na ja de nem mindenkinek meg ki a bokája! Na szóval ez egy olyan sport, ami marad az élvezetek szintjén virtuálisan! :)) :(( :)) ....Nem tudom az én ősrégi képeim hova lettek, kétszer ültem repülőn, anno NDK-ba menet virágfesztiválra...3 óra alatt nem lehetett bejárni.!A nagyszobai redőnyt felhúztam egy pillanatra, de már meg is bántam rettenet meleg van de már gyűlnek a felhők! Nagyon kellene egy frissítő zápor!
Samukát ma kétszer letusoltam, de lehet nem ez volt az utolsó... #:-s Na megyek még egy kicsit kalandozni.....kellemes estét majd, remélem hoz egy kis enyhülést! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. június 24. 18:20

Sziasztok Lányok! :)

Mindig szívesen kukucskálok be ebbe a topikba. :-bd Annyi szépséget láthat itt az ember. Köszönöm szépen Mindannyiótoknak az élményt! :littlehearth: :movingflower: :-bd

Marcsi, Dobogókő kapcsán néhány kiollózott gondolatot meg is osztanék veletek:
"Földünk szívcsakrája pedig éppen Dobogókőn és környékén, azaz a Pilisben (egyes vélekedések szerint a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál) található az a hely, ahol a Föld szíve dobog. Dobogókő a Föld legerőteljesebb energiaközpontja. Mindenkivel előfordulhat, hogy gyengébb a szervezete, panaszai vannak. Érdemes rendszeresen a szívcsakra közelében tartózkodni, amely kérés nélkül, folyamatosan feltölti szervezetünket energiával."
"A szívcsakra a világ szemében:

A nepáli papok 2005-ben kijelentették, hogy mindennap imádkoztak a Földért. Most "vajúdik a Föld és a Kárpát-medencében szüli a jövőt." A nepáli Fehér Királyi Kolostor vezetője magyarországi tartózkodása idején így szólt a magyarokhoz:

"Önök, magyarok elképzelni sem tudják, milyen büszkék lehetnek nemzetükre, magyarságukra. Mi biztosan tudjuk, hogy a világ szellemi, lelki és spirituális megújhodása az Önök országából fog elindulni. A világ szívcsakrája az Önök országában, a Pilisben található. Ez a spirituális megújhodás már megindult Önöknél!"

"Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában, páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!" Padre Pio (1887-1968)

India nagykövetasszonya a Pilisbe jár feltöltődni.

A dalai láma magyarországi látogatásai alkalmával elsőként szintén az általa is a világ egyik legfontosabb és legcsodálatosabb helyének tartott Dobogókőre sietett, ahol a következőket mondta:

A tibeti szemlélet a magatartás és a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan a mindenséget egységben, Egynek látja és éli. Ennek megfelelően az erőközpontokat - csakrákat - nemcsak az emberi testben, de a Földgolyón is számon tartja.

Érdemes belegondolni, hogyha ilyen tekintélyes, magas rangú emberek ilyen nagy érdeklődéssel keresik fel ezt a vidéket, valamint ilyen mély a hitük a hazánkban elhelyezkedő szívcsakrát illetően, akkor valóban mekkora jelentősége van a Föld szívcsakrájának."

Én is kedvet kaptam tőletek, bár csak iPaddel tudok fotózni, mert digitális fényképezőgépem még nincs.

Tegnapelőtt este 19.30-kor készült felhőkép, ami egy menyasszonyi ruhára emlékeztetett:

Kép

Egy órával később... mintha egy nyuszi a naplementével együtt térne nyugovóra:

Kép
Kép
KépKépKép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2016. június 24. 21:02

Kedves Gabi!
Nagyon aranyos vagy.Hatalmas élmény volt , pontosan 30. éve voltam Dobogókőn.Akkor tél volt, meg egy "könnyű" 25 km-es Rám-szakadék túra, most jóval könnyebb és kisebb túrák fértek bele.Most néha úgy éreztem, hogy a nyelvem valahol hosszan jön utánam.hihihi
Gabi.Nem látom a képedet. :movingflower: :flower1:
Marcsi :)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. június 24. 21:05

szépek a képek megint...én most nem csináltam...köszönöm az ismertetőt dobogókővel kapcsolatban is. :D
Mindenkinek nyugodalmas jó és frissítő éjszakát kívánok....végre már csak 29 fok van.... i-)
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2016. június 24. 21:18

Szia Unni!
Sajnos nem voltunk a a szívcsakránál, de állítólag az első fotó közepén van egy szikla és az a szívcsakra kő.Voltunk Pilisszentkereszten Szentkúton sok vallással kapcsolatos hely van.Illetve hallottam egy története ami akár igaz akár nem nekem nagyon tetszett.
A hely szellem nem engedi a nagy beruházásokat, ipari építéseket, mert így ebben a formában kell megőrizni a Pilisi erdőt, hegyeket, dombokat.
Valaminek kell lenni, mert nincs új épület, óriási szállodák, gyárak.Volt amit elkezdtek építeni, de ott maradt félbe hagyva, mintha valami-valaki elüldözte volna onnan a tulajdonosát.
Marcsi :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 24. 21:33

boszorkany írta:Szia Rita!
Nem a tartooszlopon maszott fel,hanem a bokorra es onnan kuszott be az etetobe.Szoval kikerulhetelen volt,de mara mar jo nagyra nott okelme,igy nem ferne be az etetotalba. =)) A bokrokra meg szukseguk van a madaraknak,foleg a kepen baloldalon latszora,szeretik a piros bogyojat.
Nekem nincsen macskam,de legalabb öt bejar az udvarunkra,Jules nagy bosszusagara. :))
Van tobbfele kulacs is,csak azok feljebb vannak,nem latszik a foton,a ferjem hozta meg regen Mo-rol.

Éva, szerencsére az orgonabokor, ami mellé tenni fogom, nem bírja meg a macskákat.
Nagyon szeretem nézni, ahogy esznek, rendetlenkednek, veszekednek, taktikáznak...
Mindig a gyengébbeknek drukkolok, hogy ki tudják cselezni a testi fölényükkel visszaélő
erősebbeket.

Már zoomolva is egész jól megy. Ha a vezetékeket, és a magasabb fák tetejét nézem,
mindig találok ott valakit:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 24. 21:55

Gabóci5 írta:Lányok! Ahogy mondjátok (lehet, hogy nem pontos idézet) ez a topik 'szép a szemnek, jó léleknek és a szívnek'. Örülök, hogy megnyitottad Rita, mert annyi csodálatos képet látunk.

Gabi! Annyira, de annyira örülök én is! Akkor kezdődött, amikor Tiszadobon voltunk,
és Diósgyőrben. Utána kitettem a fotókat, és magam is meglepődtem, hogy milyen
jól sikerültek. Jó volt nézegetni! Mindig jóleső megelégedettség fogott el.

Ebben a topikban az is nagyon jó, hogy aki esetleg nem szeret írni, az is "hozzászólhat".
Csak a képeit kell kipakolni!

A hátrányos helyzetű növényekről sorozatot készítettem. Kettőt már kitettem, jöjjön
még kettő:

A korábbi kőkerítés vérehulló fecskefűvel:

Kép

Falrepedés apró szulákkal:

Kép

Plusz ráadás:

Egyszerűen csak szólítsatok "lóláncfűnek", vagy "gyermek herének":

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 24. 22:07

Éva! Minden fotó szép, mert emlékeket őriznek, történetek húzódnak mögötte.
Idegen fotókkal is lehet ékeskedni, én is betettem már a lányomét is.

Ha megyek Angliába, megint az ablaknál fogok ülni, de most már észnél leszek!

Pár napos kép. Kerítés tetején barázdabillegető. Mondom, hogy sok van felénk:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 24. 22:16

Kata58 írta:Hát lányok jól rám borították sok látnivalót..csak győzzem a gyönyörködést...komolyan csak az illatok nem jöttek át! Micsoda bravúros tájképek...az embernek lovagolhatnékja támadt egyik másiknál.../nem mintha olyan nagyon menne.../ Minden egyes lovaglás után kificamodott a bokám és gipsz lett belőle...csak mert nem segítettek leszállni, hanem ugranom kellett...hiába magyaráztam hogy az nekem nem megy..mindenki így csinálja... :-o na ja de nem mindenkinek meg ki a bokája! Na szóval ez egy olyan sport, ami marad az élvezetek szintjén virtuálisan! :)) :(( :)) ....Nem tudom az én ősrégi képeim hova lettek, kétszer ültem repülőn, anno NDK-ba menet virágfesztiválra...3 óra alatt nem lehetett bejárni.!A nagyszobai redőnyt felhúztam egy pillanatra, de már meg is bántam rettenet meleg van de már gyűlnek a felhők! Nagyon kellene egy frissítő zápor!
Samukát ma kétszer letusoltam, de lehet nem ez volt az utolsó... #:-s Na megyek még egy kicsit kalandozni.....kellemes estét majd, remélem hoz egy kis enyhülést! :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kata, jót nevettem a lovas élményeden. Én el sem jutottam oda, hogy kimenjen
a bokám, mert nem ültem még lovon. Nem is fogok azt hiszem.

Nálunk ma sem volt szinte egy darab felhő sem az égen. A mai naplemente elmaradt,
mert a kinti fiammal skype-oltam. De a tegnapiban sem volt érdekesség, "csak" a
szép színek:

Az első képekben mindig a narancssárga dominál, a későbbiekben a rózsaszínes:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 24. 22:42

Unni! Nagyon érdekes volt amiket írtál Dobogókőről!

Hallottam már erről az egészről, de csak érintőlegesen, nem ártottam bele magam
a témába. Itt legalább elolvastam, amit készen kaptunk tőled. Köszi!

Boldog vagyok, hogy te is kedvet kaptál a fotózásra! Te is nagy örömet szereztél
a két saját fotóddal!
Csodálatos az égbolt! Alig van rajta valami, de ami van, az
fantasztikus! Hogy tud ennyiféle felhő kialakulni, ennyi formát felvenni? Honnan
jön ez a végtelen sok ötlet?

A menyasszonyi ruhád körül ott libeg a fátyol is, és az apró rizsszemek, amiket
a menyasszonyra szórnak. A kép alján össze is gyűlt a sok szem.

A nyuszi is aranyos, és főleg az tetszik, hogy ő sötétebb a többiektől.

Vagy két hete csináltam ezt a fotót, akkor még bőven volt felhő az égen.

A címe "A Tejút" lehetne:

Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. június 25. 2:24

Gabóci5 írta:

Éva, számomra a hangsúly a "csak"-on volt a lovas felhővel kapcsoltban. CSAK sok ilyen szép képet csinálj sokak örömére! :ymapplause: Gyönyörű a nővéred naplementéje is. :ympray:
Felhőket felülről először a Tátrában láttam, amikor Jasnán üdültem és felmentünk a 2024 m magas Chopokra. Felejthetetlen élmény volt. Kár, hogy akkor még nem fotóztam. :(

Koszonom Gaboczi:)Ezt a felho lovas kepet magunknak bokodtem,a parom mindig rakerdezett,hogy "ugye ezt nem ajandekozod el?"
A noverem amator fotos,de sok kiallitasa volt mar,tobb helyen.
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. június 25. 2:30

Rita írta:
boszorkany írta:Szia Rita!
Nem a tartooszlopon maszott fel,hanem a bokorra es onnan kuszott be az etetobe.Szoval kikerulhetelen volt,de mara mar jo nagyra nott okelme,igy nem ferne be az etetotalba. =)) A bokrokra meg szukseguk van a madaraknak,foleg a kepen baloldalon latszora,szeretik a piros bogyojat.
Nekem nincsen macskam,de legalabb öt bejar az udvarunkra,Jules nagy bosszusagara. :))
Van tobbfele kulacs is,csak azok feljebb vannak,nem latszik a foton,a ferjem hozta meg regen Mo-rol.

Éva, szerencsére az orgonabokor, ami mellé tenni fogom, nem bírja meg a macskákat.
Nagyon szeretem nézni, ahogy esznek, rendetlenkednek, veszekednek, taktikáznak...
Mindig a gyengébbeknek drukkolok, hogy ki tudják cselezni a testi fölényükkel visszaélő
erősebbeket.

Már zoomolva is egész jól megy. Ha a vezetékeket, és a magasabb fák tetejét nézem,
mindig találok ott valakit:

Kép

Akkor szerencsesebb vagy az orgonaval,vedve lesznek "macska-ugyileg." ;) Igen,igy van,nagyszeru eleny figyelni a magarakat(is)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 25. 7:46

Szép napot Mindannyiunknak!

Nálunk máris 30 fok van! Felhők vannak ugyan az égen, de alig látszódnak.
Vagy túl magasan vannak, vagy párás a levegő.... nem tudom. De régen
készítettem már szép felhőképet! Hiányzik!

A mai, reggel fél 6-os felhőadag (mintha a felhők és köztem egy vékony
páraréteg lett volna, amikor fényképeztem):

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 25. 8:18

Még pár "nehéz sorsú" növény:

A kerek repkény a sóderben is....

Kép

...és a tégla közt is megél. Úgy veszem észre, minél mostohább a "lakás",
annál szebb a növény:

Kép

Tegnapi nagy fogásom ez a pókhálós lepke. Elég nehezen találtam meg a nevét
a neten. Egy olyan oldalon bukkantam rá, aminek nagyon megörültem. Egyszerű
szavakkal, de nagyszerű fotókkal láttatja a természetet a blog tulajdonosa.
Madárbarát kertet alakított ki, ahol egész évben megfigyeli, és fotózza a madarakat,
és más élőlényeket is. Tapasztalatait, rövid, hétköznapi nyelven osztja meg velünk.

Ha a honlapon kicsit lejjebb tekerünk, jobb oldalon zölddel megjelennek a madarak,
rovarok, hüllők, lepkék... nevei. Rájuk kattintva a gyönyörű fotók és a leírások.
Miskolci Tímeának hívják a blog szerzőjét. Fogom olvasgatni.

http://varazslatostermeszet.blogspot.hu/

Fújt a szél, nem tudtam jól fókuszálni, de akkor is nagyon örültem neki, hogy nem
repült el, hagyta, hogy annyi képet csináljak róla, amennyit csak akarok:

Kép

A szárnyának a fonáka igen érdekes volt:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. június 25. 9:00

sziasztok! Amíg nem voltam is csodás képek kerültek elő!
Itt még csak 26 fok van és kellemes szellő..de figyelek, hogy időben becsukjam majd az ablakot és a redőnyt leeresszem a nagyszobában... :-o ma is nagyon meleg lesz.
Vittem az ajánló topikot facéra is, hogy más is gyönyörködhessen a hölgy szép munkáiban! Ma nekem is élmény volt, hogy időben /még reggel/ leszaladtam a kisboltba..közben egy picit hátrakerültem hogy a másik oldalról is legyen kép...Kellemes hétvégét mindenkinek! :ymblushing: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 25. 9:09

Kata ma reggeli fotói: a hold, a nap, és egy kis zöld:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. június 25. 11:16

Köszönöm Rita... :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 25. 13:16

A lonc elvirított, már csak néhány eltévedt zengőlégy, és méh próbálkozik.
Szerencsére a fagyal szintén hervadásnak indult virágaiban még van valami, ami odavonzza
a lepkéket. Eddig mindig odébb repültek, ha a közelükbe kerültem, most azonban készségesek
voltak. Viszont a szél ismét belerondított a munkámba. A mozgó dolgokról nehéz jó fotót
készíteni:

Sárgagyűrűs álcsüngőlepke:

Innen tudom a nevét:
http://www.orszagalbum.hu/sargagyoros-alcsungolepke-az-alkormos-novekvo-termesen_p_24662

Kép

Atalanta lepke:

Innen tudom a nevét:
http://www.macrolepidoptera.hu/lepke/Vanessa-atalanta_hun/0

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. június 25. 13:30

Rita, jók a képeid, mindig elismeréssel gondoltam rád, hogy mennyire ismered a madarakat, rovarokat, lepkéket és növényeket. Most kiderült a tudomány forrása. :) Nagyon jó, köszi szépen, nézegetni fogom. :ymapplause:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 25. 14:00

Gabóci5 írta:Rita, jók a képeid, mindig elismeréssel gondoltam rád, hogy mennyire ismered a madarakat, rovarokat, lepkéket és növényeket. Most kiderült a tudomány forrása. :) Nagyon jó, köszi szépen, nézegetni fogom. :ymapplause:

Gabi! Mindig nagyon szerettem a biológiát, és annak is a növény, és állat részét leginkább.
Amikor még alsó tagozatban tanítottam, rendszeresen vittem gyerekeket versenyekre, ahol
mindig szép eredményeket értek el. Az iskolában a Föld napja, a Madarak és fák napja, az
Állatok Világnapja tiszteletére legtöbbször én szerveztem az iskolai versenyeket az alsósoknak,
majd amikor felsőbe kerültem, akkor az egyik biológia szakos kolléganővel a felsősöknek.
Madárgyűrűzésre, gyalogtúrákra, gombázni jártunk. A gyerekekkel együtt én is sokat tanultam.

Amihez nem írok forrást, azokat az állatokat, növényeket ismerem névről. Amit nem, annak
a neten nézek utána. Amit kidob a kereső, azok közt turkálok, amíg meg nem találom, majd
belinkelem.

Most a legutóbbi lepkéknél azt írtam be a keresőbe, hogy "fekete fehér lepke", "narancssárga
lepke".

A madarak közül csak azokat ismerem, amik az etetőkbe járnak. Azokat jól meg tudom figyelni,
és utána tudok nézni. Amiket csak messziről látok, azoknak a nevét sem tudom sajnos.

Pimpó a járdaközben és a téglák közt:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. június 25. 15:51

Rita olyan jók a képeid! az utolsó kettőnek azt a címet adtam gondolatban, hogy győzelem a keménység fölött! éljen az élni akarás! :D :)) :movingflower:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 25. 21:22

Kata58 írta:Rita olyan jók a képeid! az utolsó kettőnek azt a címet adtam gondolatban, hogy győzelem a keménység fölött! éljen az élni akarás! :D :)) :movingflower:

Igen! Éljen az élet! Ez jó!

Akkor még az utolsó kettőt kiteszem. Mindkét növény betonfalban tanyázik:

Még egy vérehulló fecskefű. Szinte csak ilyen helyeken látni. Mint sok gyógynövény,
ez is nagyon igénytelen:

Kép

Árvacsalán:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. június 25. 21:24

Ma volt felhő, izgalmas, bár színben szegényebb naplemente volt:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. június 25. 21:29

wow de gyönyörűek! én is küldtem két képet most a telefonon keresztül...remélem megkaptad... :ymblushing: :movingflower: Kiváncsi leszek, mire ébredünk...jó lenne egy kis eső.... (-| :D i-)

Vissza: “Társalgó”