Gabóci5 írta:Rita, jók a képeid, mindig elismeréssel gondoltam rád, hogy mennyire ismered a madarakat, rovarokat, lepkéket és növényeket. Most kiderült a tudomány forrása.

Nagyon jó, köszi szépen, nézegetni fogom.

Gabi! Mindig nagyon szerettem a biológiát, és annak is a növény, és állat részét leginkább.
Amikor még alsó tagozatban tanítottam, rendszeresen vittem gyerekeket versenyekre, ahol
mindig szép eredményeket értek el. Az iskolában a Föld napja, a Madarak és fák napja, az
Állatok Világnapja tiszteletére legtöbbször én szerveztem az iskolai versenyeket az alsósoknak,
majd amikor felsőbe kerültem, akkor az egyik biológia szakos kolléganővel a felsősöknek.
Madárgyűrűzésre, gyalogtúrákra, gombázni jártunk. A gyerekekkel együtt én is sokat tanultam.
Amihez nem írok forrást, azokat az állatokat, növényeket ismerem névről. Amit nem, annak
a neten nézek utána. Amit kidob a kereső, azok közt turkálok, amíg meg nem találom, majd
belinkelem.
Most a legutóbbi lepkéknél azt írtam be a keresőbe, hogy "fekete fehér lepke", "narancssárga
lepke".
A madarak közül csak azokat ismerem, amik az etetőkbe járnak. Azokat jól meg tudom figyelni,
és utána tudok nézni. Amiket csak messziről látok, azoknak a nevét sem tudom sajnos.
Pimpó a járdaközben és a téglák közt: