dolores953 írta:Szia
Rita Nagyon köszönöm a 3. rész fordítását,
Ahogy ma megnéztem ezt a részt, kétségek kezdtek gyötörni, mit egyek holnap ?
Bolognai spagettit, avagy Milánói makarónit, mer' ez ám a kérdés ;

Szia dolores! Nagyon szívesen a 3. részt! Már rajta vagyok a 4.-en, szombatra be
szeretném fejezni, és akkor kitenni.
Képzeld, én csak makaróni tésztát szoktam venni, mert a spagettit túl vékonynak tartom.
Szóval nálam minden spagetti egyben makaróni is.
A 4. részben a hajdina és a rizstészta van terítéken. legalábbis, ameddig elkészültem vele,
addig ez a kettő került szóba. Most már azt is tudom, hogy a hajdinatészta törik, nem lehet
puszta kézzel készíteni, mint a búzalisztből készültet. A rizstészta alapja, meg olyan folyékony
massza, mint a jó zsíros tejszín. Már az első részben láttuk a dajoknál, és a thaioknál.
Ennek a kis kölöknek megoldódott a tésztagondja:
