cicus írta:Hát a mostani részek kapcsán az jutott eszembe,hogy az igazság az,hogy Yichen és Mosheng
nagyon szeretik egymást,de mind a kettő azt gondolja,hogy a másik nem.Ez persze abból
következik,hogy nem beszélik meg a dolgokat és szenvednek és félre értenek helyzeteket.
De ilyen az emberi természet,ezt tapasztaljuk a való világban is,persze hogy a filmek is
ezt tükrözik.Ezért aztán irány a bár és pohár döntögetés

a következményt láttuk,aztán
elgondolkodik Yichen is a kollégák hatására,hogy változtatni kell és ki kell mutatnia mit érez.
Ezért nagyon örültem én is amikor a kórházban kézenfogta Moshenget és persze pontosan akkor
érkezett Yimei,hogy ennek szemtanúja legyen

Xiao Xioa és Yuanfeng kettőse pedig már az
elejétől gyanús.Az a sok csipkelődés grimasz,valahogy úgy éreztem tudat alatt mást jelez,mint
aminek látszik.A lánynak hiányzik a szeretet a törődés,amit Moshengtől megkapott egyetemista
korában és Yuanfengtől ezt biztos meg is kapná és jobban össze illenek mint Yimeivel.Na de
majd ez is alakul még.Azt viszont nem értettem a professzor miért mondta Moshengnek,hogy
sokat köszönhet Yichennek és az sem derült ki számomra,hogy mit hagyott abba,mert hiszen
befejezte az egyetemet,ha ügyvéd.Látom még újra kell néznem,de hát így is gondoltam
Persze én sem bírtam ki,hogy ne nézzek bele még a következő 3 részbe,de annyira jó
Jó éjszakát szép álmokat
Próbálom elképzelni, mit is jelent az a hét év, amit egymás nélkül töltöttek úgy, hogy semmit sem
tudtak a másikról. Az egyik hét évig azt hitte, hogy a szerelme mással van együtt, azért adta ki
az útját. A fiú utolsó szavai, beleégtek az agyába, a szívébe. A másik meg nem értette, miért ment
el egy szó nélkül a szerelme Amerikába. A röhej az, hogy eszébe sem jut arra gondolni, hogy esetleg
azért tűnt el, mert ő kijelentette, hogy nem akarja többé látni. Erre majd lesz utalás a következő
két rész valamelyikében, és arra is, hogy Yichen hét évig egyfolytában próbálta megutálni Moshenget.
Mondjuk ő tudja, hogy miért is mondta azt a lánynak, amit mondott, az apjával való találkozás után,
jogosnak is gondolja, csak azt nem fogja fel, hogy a lánynak, akinek fogalma sem volt az előzményekről,
hogy eshettek a szavai.
Hét évnyi félreértés, félregondolkodás, sértettség után, csoda, hogy nem ölték ki magukból az érzést
a másik iránt. Megmaradt a szerelem, a másik iránti vágyakozás, ami jó alap az újrakezdéshez, de
ennyi év után érthető az is, ha kis lépésekkel haladnak előre. Magukban biztosak, de a másik szívébe
nem látnak bele.
Igazad van a Yuanfeng-Xiao párossal kapcsolatban. Szerintem is Xiao Xiao az, akinek nagyobb szüksége
van a szeretetre. Igen, határozottan gyanúsak! Ha szócsatáznak is, és látszólag bosszankodnak a másik
beszólásain, legalább történik valami, ha együtt vannak, jól elszórakoznak egymással. De vajon milyen
lesz az együtt járás a mindig búbánatos Yimeijel?
Yichen nagy tehetség volt, és maradhatott volna még az egyetemen, hogy tanuljon (gondolom olyan lehet
ez a továbbtanulás, mint nálunk a mesterképzés), de ő inkább a munkát választotta. Szerintem szeretett
volna már minél hamarabb a saját lábára állni, pénzt keresni.
A professzor csak annyit tudott, hogy Mosheng Amerikába ment tanulni, nem tudta, hogy véget ért a
kapcsolata Yichennel. Azt viszont látta, hogy a lányok tapadnának Yichenre, de ő hősiesen ellenáll.
Ezért mondta Moshengnek, amit mondott.
Még nem kezdtem bele a 10. részbe, de alig várom már. Ha befejeztem a válaszadást, el is kezdek
fordítani. Ma már nem jön senki hozzám.
Én is elfogadnám ezt a karkötőt: