My Sunshine + rendezői változat (online is nézhető)

cicus

Re: My Sunshine / Napfényem (2015) (9/32)

HozzászólásSzerző: cicus » 2017. augusztus 19. 11:19

"Rita írta:"

Remélem Peter Sheng meghálálja a bizalmamat, és nem kell 40 részen keresztül falba verni a
fejem miatta!

Jajj Rita ezen én is akkorát nevettem :x :)) na szóval kb.ekkorát!
Én Péter Shenget csak a Go Princess Go-ban láttam és ott nagyon bírtam,azt nagyon
jól eljátszotta és bízom benne, ha úgy érezted le kell fordítanod,nem fogunk benne
csalódni :) :-bd
Most én is türelmesebben várom a Sunshine követkető részeit,mert itt van az idősebb fiam is,
igaz most kiugrott a szlovák paradicsomba,de ha megjön első útja a hűtőszekrényhez vezet,
így aztán valamit készítenem kell amit szeret.Holnap pedig biztos irány a Pilis.
Szép napot és jó pihenést :movingflower:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 7:21

cicus írta:Hát a mostani részek kapcsán az jutott eszembe,hogy az igazság az,hogy Yichen és Mosheng
nagyon szeretik egymást,de mind a kettő azt gondolja,hogy a másik nem.Ez persze abból
következik,hogy nem beszélik meg a dolgokat és szenvednek és félre értenek helyzeteket.
De ilyen az emberi természet,ezt tapasztaljuk a való világban is,persze hogy a filmek is
ezt tükrözik.Ezért aztán irány a bár és pohár döntögetés :) a következményt láttuk,aztán
elgondolkodik Yichen is a kollégák hatására,hogy változtatni kell és ki kell mutatnia mit érez.
Ezért nagyon örültem én is amikor a kórházban kézenfogta Moshenget és persze pontosan akkor
érkezett Yimei,hogy ennek szemtanúja legyen ;) Xiao Xioa és Yuanfeng kettőse pedig már az
elejétől gyanús.Az a sok csipkelődés grimasz,valahogy úgy éreztem tudat alatt mást jelez,mint
aminek látszik.A lánynak hiányzik a szeretet a törődés,amit Moshengtől megkapott egyetemista
korában és Yuanfengtől ezt biztos meg is kapná és jobban össze illenek mint Yimeivel.Na de
majd ez is alakul még.Azt viszont nem értettem a professzor miért mondta Moshengnek,hogy
sokat köszönhet Yichennek és az sem derült ki számomra,hogy mit hagyott abba,mert hiszen
befejezte az egyetemet,ha ügyvéd.Látom még újra kell néznem,de hát így is gondoltam :)
Persze én sem bírtam ki,hogy ne nézzek bele még a következő 3 részbe,de annyira jó :-bd

Jó éjszakát szép álmokat O:-)

Próbálom elképzelni, mit is jelent az a hét év, amit egymás nélkül töltöttek úgy, hogy semmit sem
tudtak a másikról. Az egyik hét évig azt hitte, hogy a szerelme mással van együtt, azért adta ki
az útját. A fiú utolsó szavai, beleégtek az agyába, a szívébe. A másik meg nem értette, miért ment
el egy szó nélkül a szerelme Amerikába. A röhej az, hogy eszébe sem jut arra gondolni, hogy esetleg
azért tűnt el, mert ő kijelentette, hogy nem akarja többé látni. Erre majd lesz utalás a következő
két rész valamelyikében, és arra is, hogy Yichen hét évig egyfolytában próbálta megutálni Moshenget.
Mondjuk ő tudja, hogy miért is mondta azt a lánynak, amit mondott, az apjával való találkozás után,
jogosnak is gondolja, csak azt nem fogja fel, hogy a lánynak, akinek fogalma sem volt az előzményekről,
hogy eshettek a szavai.
Hét évnyi félreértés, félregondolkodás, sértettség után, csoda, hogy nem ölték ki magukból az érzést
a másik iránt. Megmaradt a szerelem, a másik iránti vágyakozás, ami jó alap az újrakezdéshez, de
ennyi év után érthető az is, ha kis lépésekkel haladnak előre. Magukban biztosak, de a másik szívébe
nem látnak bele.

Igazad van a Yuanfeng-Xiao párossal kapcsolatban. Szerintem is Xiao Xiao az, akinek nagyobb szüksége
van a szeretetre. Igen, határozottan gyanúsak! Ha szócsatáznak is, és látszólag bosszankodnak a másik
beszólásain, legalább történik valami, ha együtt vannak, jól elszórakoznak egymással. De vajon milyen
lesz az együtt járás a mindig búbánatos Yimeijel?

Yichen nagy tehetség volt, és maradhatott volna még az egyetemen, hogy tanuljon (gondolom olyan lehet
ez a továbbtanulás, mint nálunk a mesterképzés), de ő inkább a munkát választotta. Szerintem szeretett
volna már minél hamarabb a saját lábára állni, pénzt keresni.

A professzor csak annyit tudott, hogy Mosheng Amerikába ment tanulni, nem tudta, hogy véget ért a
kapcsolata Yichennel. Azt viszont látta, hogy a lányok tapadnának Yichenre, de ő hősiesen ellenáll.
Ezért mondta Moshengnek, amit mondott.

Még nem kezdtem bele a 10. részbe, de alig várom már. Ha befejeztem a válaszadást, el is kezdek
fordítani. Ma már nem jön senki hozzám.

Én is elfogadnám ezt a karkötőt:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 7:23

Rosarium írta:Köszönöm szépen a két új részt, már le is töltöttem! Szeretettel: Rosarium

Nagyon szívesen!

%%- :littlehearth: :D :littlehearth: %%-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 7:24

csip írta:Nagyon szépen köszönöm a 4-9.rész feliratát !

Nagyon szívesen!

%%- :movingflower: :D :movingflower: %%-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 7:47

annamama írta:Drága Rita nagyon szépen koszonom a 8-9 rész forditását....holnap kicsit álmosan megyek szolgálatba de ez a sori megéri ezt és nagyon várom már az enyhulést hozo esofelhoket.....és a szezon végét...:)...Szép estét és békés éjszakát kivánok pusziii :movingflower:

Kedves Anna! Nagyon szívesen az újabb két részt! Azt kívánom, hogy miután megnézted
is azt mond majd, hogy érdemes volt fennmaradni miattuk!

Nálunk tegnap még hőség volt, ma azonban lassú eső esik, de nincs különösebben hűvös.

Szép ünnepnapot kívánok!

Elkezdődik a múlt át/megbeszélése:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 7:49

nildiko írta:Köszönöm az újabb két részt.
Most megnézem. :ymhug:

Nagyon szívesen! Remélem, tetszett!

:flower1: :littlehearth: :flower1: :D :flower1: :littlehearth: :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 8:03

novcsi6 írta:köszönöm szépen az újabb részeket :) ;) ;) ;)

Szívesen a feliratokat!

@};- %%- :D %%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 8:21

milomartin írta:Kedves Rita!Nagyon szépen köszönöm az ujabb részeket !!!!!l!lllAnnyira tetszettek hogy alig bírom kivárni az ujabbakat :x :x Nem vagyok egy nagy vélemêny kifejtős ember megfogalmazi meg pláne nemtudom a gondolataimat ugyhogy csak annyit írok hogy nagyon örülök hogy ilyen remek sorozatott hoztál nekünk!Tudom hogy a következö sorozatodat is amit választani fogsz azt is ennyire fogjuk szeretni!Nagyon hàlás vagyok hogy rád találtam hogy ilyan remek munkát végzel a saját és a mi örömünkre :x KÖSZÖNÖM hogy vagy nekünk :littlehearth:

Kedves Edit! Már olyan régóta ismerjük egymást, és ahogy láttam, lassan eléred a 60. hsz-dat,
miért mondod, hogy nem tudod megfogalmazni a véleményedet? Nekem eddig nem ez jött le
az írásaidból.
Pár szó is elég, hogy tudjuk, mire gondol a másik. Nem kell litániákat írni, erre itt vagyok én,
aki ha belelendülök, nehezen tudom abbahagyni! Hihi!

Mivel még csak ma kezdek bele a 10. részbe, és holnaptól már munka is van, azt gondolom,
hogy ha nagyon ügyes vagyok szerda estére, ha kevésbé, csütörtökre várható a 10.-11. rész
felirata.

Amint láttad, már meg is van a következő fordítani valóm, az Oh My General. Peter Shenget
jól ismerjük a Go Princess Go-ból, ami neked is nagy kedvenced volt, és a Pretty Li Huizhenből.
Sandra Ma-t csak a Love Me If You Dare-ben láttam, és egyúttal meg is kedveltem. Reménykedjünk,
hogy együtt is jól fognak szerepelni!

Ez egy videóból kivágott részlet. Sandra ma és Peter Sheng a Go Prinvess Go-ból kölcsönzi a jól
ismert jelenetet. Az egész stáb jót nevetett:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 8:34

virag1 írta:Kedves Rita !

Köszönet az újabb két részért.
Ami még nem bontakoott ki Mosheng apja miért küldte el a lányát és mit kért Yichengtől. Valamint a kintléte alatt se mondták meg neki mi történik. Az nem válasz mert apád ezt kérte!!!!!!!!!!!!! Ezzel valakit csak bizonytalanná tesznek.
Azért fura hogy egy felnőtt lánynak nem lehet elmondani a miérteket. Nekem nem szimpi ha a szülők kis gyereknek kezelik a már nagyobb gyereküket , mégha "nagyon szeretik is ". Ezzel nem tesznek jót én ezt tapasztaltam az életben.
Na de ezt igy irták meg.................
Végre Yichen kimutatta mit érez valójában.
Köszönet várom a folytatást...............

Kedves Virág!
Teljesen igazad van! Moshenget mindenki félti az igazságtól, és ez így lesz végig a történetben.
Soha nem fogja megtudni, hogy mi vezetett az apja öngyilkosságához. Mondjuk kétszeri nézés
után sem vagyok benne biztos, hogy én tudom-e, értem-e, mi történt. Van egy olyan sejtésem,
hogy a gyatra angol felirat az oka.
Más csak nézni, és más fordítani. Amikor fordítok, sokkal koncentráltabban figyelem a szöveget,
hátha harmadszorra mindent a helyére tudok tenni, és akkor az a magyar feliratban is tükröződni
fog.

Olyan szépen haladnak a dolgok, ilyenkor mindig be kell tenni valamit, hogy ne örüljünk túlságosan.
Én mégis boldog vagyok miatta, mert olyan felkavaró érzelmi sodrásba vezetnek majd bennünket.
A lelkünk mélyében fogjuk érezni. Jó lesz!

Nagyon szívesen!

Mindent éreztem, amit ők is:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 8:35

chain írta:Üdv.
Köszönöm szépen a 4-9.részek feliratait.

Szia! Nagyon szívesen!

:movingflower: %%- :D %%- :movingflower:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 8:44

Ancsa46 írta:Kedves Rita!
Köszönöm a gyors fordítást. Izgi.
Szép napot kívánok.

Kedves Ancsa! Nagyon szívesen a fordítást! Látom, még mindig tetszik!

Ha már Yichen, az éltanuló sem figyelt az előadáson, akkor itt a világ vége.
Hiába, a szerelem...

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 8:45

csabamama2 írta:Rita Kedves!

Köszönöm szépen a My Sunshine 6-9. részének a feliratát és a munkádat. Szeretettel: Ildikó :)

Kedves Ildikó! Nagyon szívesen az újabbakat!

%%- :littlehearth: %%- :D %%- :littlehearth: %%-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 9:00

Bocsi, Cicus! Azt hittem, hogy a Best Time-ot nézed. Hu Ge a Good Time-ban játszik. Köszönöm az
utánajárást!

Én is olvasgattam a Best Time-ról, két befejezést csináltak neki, hogy a közönség várható haragját
csökkentsék.

Mióta megvan az Oh My General, mint következő fordítani való, azóta leszálltam a Wallace Chung
vonalról, és visszaszálltam Peter Shengre. Mondja valaki, hogy nem vagyok mazochista.

Szép ünnepnapot kívánok! Nálunk csendesen esik.

Kép
B.Marika

HozzászólásSzerző: B.Marika » 2017. augusztus 20. 9:09

Szia Rita!
Belekezdtem a sorozatba, nem is hagytam abba a 9. rész végéig! Magával ragadott a történet, tetszenek a szereplők és gyönyörű a zene is. A mandarin nyelvről nem is beszélve amit nagyon szeretek hallani. Örülök a sorozat választásnak! :littlehearth:
Köszönöm szépen az eddigi fordítást, várom a következő részeket!
Szép hétvégét mindenkinek!
:movingflower: %%- :movingflower: %%- :movingflower:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 9:12

tanni írta:Kedves Rita!
Szuper gyors vagy!
Hálás köszönet a "mindenheti" romantikus lelki táplálékunkért végzett munkádért! :littlehearth: (Hú, ez nagyon ott van!)
Kérlek, vigyázz Magadra, nehogy a sok gép előtt töltött idő "kárt tegyen" Benned!!
A nagyobb családod szeretne még sok izgalmas sorit Veled együtt átélni!! :ymhug:

Szép hétvégét kívánok Neked és családodnak!
Tanni

Kedves Tanni! Nagyon szívesen az újabb két romantikus lelki falatot! (Jó írásra, jó válasz!)

Biztos vagyok benne, hogy az lenne káros az egészségemre, ha nem fordíthatnék. Így viszont
élek és virulok!

Még nem ismerjük nagyon egymást, nem tudom, mit szóltál a kosztümös tervemhez. Ez lenne
a következő közös élmény!

Neked is szép vasárnapot kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 9:24

gyomar írta:Kedves Rita!
Nagyon szépen köszönöm neked a 8-9. részek feliratainak a fordítását. :)
Régen néztem ilyen sorozatot, melynek folyamtatosan kell még íze van.A fiatalkori merev fiú, elég szépen kinőtte magát.Most már pontosan tudja mit akar és ki is mondja.Igaza van mert, nagyon sok időt vesztegetek el. Sokkal előbbre valónak tartom, hogy mondjuk el mit gondolunk és érzünk, minthogy tudod te hozzáállás.
Köszönöm szépen.Kellemes pihentető hétvégét kívánok.Marcsi :)

Kedves Marcsi! Nagyon szívesen!

Egyetértek veled! Moshengnek és Yichennek nagyon sok megbeszélni és kimondani valója van,
de annyira sok az a hét év! Először tisztázni kell magukban, hogy ők mit szeretnének, majd azt
is fontos lenne tudni, hogy a másik mit akar, és ez ennyi év után nem megy máról holnapra.
És persze jönnek majd az akadályok, amik próbára teszik mindkettejüket. De ez egy olyan sori,
ahol még ezt is jó lesz nézni!

Mindent nagyon szívesen! Neked is szép vasárnapot kívánok!

Annyira nevettem Xiao Hongon, ahogy sírós-kesergősből átváltott vigyorgósba. Csak két orvos
kellett hozzá:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 9:37

Magdimama írta:Kedves Rita! Köszönöm a 8.,9. rész feliratát.Szép komótosan húzogatják a korábbi történésekről a fátylat.A rendező nagyon érti a dolgát,hogy ébren tartsa a nézők figyelmét.Ezért aztán nagyon várom a további részeket én is.Ha már írtam ,sebaj! újra írom.Nagyon kedves sorozatot találtál nekünk.Üdv.Nagyi :littlehearth: :-bd :littlehearth:

Kedves Nagyi! Minél többször leírod, annál nagyobb örömmel olvasom!

Egyetértek veled! A rendező is, és a forgatókönyvíró is érti a dolgát. Jól egymásra találtak.

Nagyon szeretném, már szerda este tálalni az újabb két részt!

Yichen szeme mindig arra téved, ahol Mosheng van:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 9:45

leo-leo írta:Kedves Rira!
Már régen kukkantottam be az oldaladra és most nagy örömmel látom ezt a remek sorozatot! Köszönöm az eddigi részek fordítását. Biztos, hogy a hiányos angol fordítás a segítségeddel élvezetessé fogja tenni a filmet.

Üdv: Leo45 :)

Kedves Leo45! Milyen jó, hogy nem vártál tovább, és beugrottál! Valóban remek sorozat
a My Sunshine, biztosan te is hamar a hatása alá kerülsz, ha elkezded nézni.

Eddig mindenütt tudtam írni valami okosat a feliratba, az érthetetlen angol helyett. Inkább
majd olyan helyeken leszek gondban, ahol üzleti szöveg van.

Nagyon szívesen!

Tiffany Tang:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 9:51

Kata58 írta:...vagyis..azért egy kicsit többet is kihozhatott volna magából. de a vége felé nagyon megszerettem...

Kata! Igazad van, a végére belejött. Szépen levetkőzte a robot mivoltát, és egészen emberi lett.
Csak fejlődik szép lassan. Bízom benne, hogy ebben a kosztümös szerepben újra jó lesz:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 10:00

B.Marika írta:Szia Rita!
Belekezdtem a sorozatba, nem is hagytam abba a 9. rész végéig! Magával ragadott a történet, tetszenek a szereplők és gyönyörű a zene is. A mandarin nyelvről nem is beszélve amit nagyon szeretek hallani. Örülök a sorozat választásnak! :littlehearth:
Köszönöm szépen az eddigi fordítást, várom a következő részeket!
Szép hétvégét mindenkinek!
:movingflower: %%- :movingflower: %%- :movingflower:

Szia Marika! De jó, hogy te is megérkeztél! Már hiányoztál! Tudtam, hogy ez a sori
neked is nagyon fog tetszeni! Bejött!

A mandarin már nekem is a kedvencem, főleg a kínaiak által beszélt változat, de azért
szeretem hallani a tajvani és a szingapúri verziót is.

Nektek is kellemes vasárnapot kívánok!

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. augusztus 20. 10:47

Szia Rita!

Vittem egy nagy adagot, köszönöm szépen!
Nálunk is esik, vagyis esik is meg nem is. A legideálisabb idő aug. 20.-ára.
dolores953

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2017. augusztus 20. 14:46

Rita írta:....hogy Peter Shenget soha, de most hogy újra kosztümbe bújik, meginogtam.

És a történet is érdekes! Sandra Ma karaktere egy harcosokból álló családban nő fel. Egészen
sokáig férfinak álcázva vesz részt a csatákban, amíg ki nem derül a személyazonossága.
Peter Sheng viszont egy mihaszna nemesi sarj, aki egész életét az anyja szoknyája mögött töltötte.
E két fiatalt összeházasítják. Innentől veszi kezdetét az igazi kaland.
Remélem Peter Sheng meghálálja a bizalmamat, és nem kell 40 részen keresztül falba verni a
fejem miatta!

Szia Rita

Micsoda óriási hír, végre történelmi sorozatot terveztél be. Ha tényleg fordítani fogod,
veled tartok. :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth:

Az én napsugaramba is belepillantottam, de ahogy megláttam a "majdnem találkoztunk de aztán mégsem"
szitut, hát nem tudom... Majd még próbálkozom. :)
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."

Forrás: Hedwig Courths-Mahler
tanni

HozzászólásSzerző: tanni » 2017. augusztus 20. 21:34

Kedves Rita!
Imádom a kosztümös filmeket! Jöhet!
Főként, ha egy szál a történelmi igazsághoz közel áll, vagy történelmi alapja van.
No, azért a karizmatikus színészek is fontosak!!

Az első "szerelembe esésem" szinkronos A királyi ház titka volt, majd azt követte a Pasta.
Az igaz szerelem akkor kezdődött, amikor felirattal láttam a filmeket, megtetszett a koreai nyelv, kultúra, gondolkodás mód.
Később sorba jöttek a kínai, japán és thai kedvencek, csemegék. Immár ennek 5, éve.

Olvastam kedves Rita, Te is idén nyáron 5. évedet jubiláltad fordítói munkásságod megkezdésében. Gratulálok!! :flower1:
Szerencsére sok hozzád hasonló, jó szívű, önzetlen fordítónak köszönhetjük mi, földi halandó- idegen nyelvi analfabéták a napi/heti sori, vagy film betevőnket.
Hálás köszönettel!! Tanni
tanni

HozzászólásSzerző: tanni » 2017. augusztus 20. 21:43

Kedves Rita!
A lényeget meg elfelejtetem.

Hát ez a sori...---- szerelemmel van átitatva minden képsora és mondata.
Beleborzongtam, én is szeretnék egy ilyen kapcsolatot!!
Helyesbítek: minden nőnek alanyi jogon jár egy ilyen romantikus kapcsolat!!!
További szép estét!

Tanni
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 21. 6:05

f.ági írta:Szia Rita!

Vittem egy nagy adagot, köszönöm szépen!
Nálunk is esik, vagyis esik is meg nem is. A legideálisabb idő aug. 20.-ára.

Szia Ági! Nagyon szívesen!

Nem nézek tévét, és híreket sem hallgatok, remélem nem mosta el semmi a tűzijátékot.

Még mindig Tiffany Tang:

Kép

Vissza: “Kína”