Kedves Zsike! Mi erősen érintettek vagyunk bal kéz ügyben. Bár a volt férjemmel jobb kezesek
vagyunk, de neki is, és nekem is van "balos" beütésünk. Mindketten nagyon ügyesen használjuk
a bal kezünket is, sőt van, amire csak azt használjuk, nem a jobbat. Én mind a két kezemmel
oda-vissza sőt fejjel lefelé is tudok írni, ennek nagy hasznát vettem, amikor elsősöket tanítottam.
Ha a lábat nézzük, ballábas vagyok.
Egyikünk sem indult balkezesnek, nem lettünk átszoktatva.
A gyermekeink a következőképen alakultak. A lányomról 6 évesen még nem tudtuk, hogy balkezes-e
vagy jobb, mert mindkettőt egyformán használta. Még jó, hogy késett egy évet, mert iskolakezdésre
végleg eldőlt, hogy a ceruzát a jobb kezében fogja fogni, de ollóval bal kézzel nyírt, vagy a kést
is a bal kezében tartva szelte a kenyeret. A levest hol a jobb, hol a bal kezével kanalazta....
Mostanra szinte teljesen jobbkezessé vált, de ő is nagyon ügyes a bal kezével is. A nagyobbik fiam
balkezes lett, azzal ír, eszik, munkálkodik, de van, amit a jobb kezével tesz. Például azzal dob,
fociban pedig a jobb lábával rúg, tehát balkezes, és jobblábas. A kisebbik fiam, ő a legkisebb,
totál balkezes, ballábas, de ő is ügyes a jobb kezével is.
Közhely, de nem könnyű balkezesnek lenni egy jobbkezes világban. Ezért jó, hogy vannak már vannak
balkezeseknek szánt üzletek is:
http://www.balkezeseszkozok.hu/10-ok-amiert-megnyitottam-a-balkezes-eszkozok-webs.html