Sziasztok!Paggy, neked mindig jó ötleteid vannak, szerintem még mi is meglepődünk majd, mit találtál ki a lányod
szülinapjára. Spanyol szakosnak a spanyol étterem is klassz ötlet. Nem ismerem a spanyol gasztronómiát
(se). Kíváncsi vagyok mindkét élményre!
Itt már csak ezeket az új villamosokat lehet látni. Nem bonyolult Miskolc villamoshálózata, nem kellett
túl sok új járműre beruházni. (Hoppá, most olvasom a Wikipédián, hogy 31 db ilyen Skoda típusú villamosa
van a városnak.) Most jut eszembe, az adventi villamosunk megint első lett.

Igen, alacsony padlósak.
Kint van a miskolci Spider mentőcsoport is. Vezetőjük Lehoczki László, aki Mancs kutya gazdája volt.
1999-ben már volt Manccsal Törökországban (Mancs itt vált híressé), amikor 17 ezren veszítették életüket
egy 7,6-os földrengésben.
Már nem fiatal, de még mindig megy menteni:
https://minap.hu/cikk/torok-szir-foldrenges-miskolci-spider-mentocsoport-felajanlotta-segitsegetMindig korán kelő voltam, kevés alvásigénnyel, de a változókor még előrébb hozta a felkelésem idejét. Nincs
olyan, hogy 5 óra után ébredjek fel. Általában fél négy és négy óra környékén kelek. Fél tíz felé szoktam
lefeküdni. Nem visel meg, mert mindig azzal az érzéssel ébredek fel, hogy jól kialudtam magamat.
A kiskassza is nagyon jó ötlet és aranyos a megvalósítása. Hasonlóak volta azok a perselyek is, amiket kitettem
megfejtésre. Mikor legutóbb kint voltam, épp azt beszélgettük a lányommal, hogy Lilyke már úgy nő fel, hogy
nem fog vagy csak nagyon ritkán pénzt látni. Mindenütt kártyával fizetünk, én is úgy szoktam kimenni, hogy
nem váltok be pénzt, mert tök felesleges. Mindenütt elfogadják az OTP-s kártyámat. Itthon is csak egy kevéske
készpénzt tartok magamnál a piac miatt, de már ott is a legtöbb árusnál van terminál. Lilyke csak akkor fog
pénzt a kezébe, amikor a Lidlben a kis bevásárló kosárkába beleteszi. Odakint ez a gyerekeknek való kosár
egy fonttal működik.
Hű, de régen volt már téma a frézia! Nagyon jó lesz újra látni, hogy bújnak ki, és kíváncsiskodni, hogy vajon
melyik színű ér elsőnek a célba. Ugyanez vonatkozik a többire is. Szeretem a növényes sztorijaidat. Nekem nem
lehetnek élő növényeim, de a tieiden kiélhetem magam.
Ha nem mondod is látszik Kobak testtartásán, hogy érdeklődik.

Nagyon aranyos!
Én is imádom az erkélyeket nézegetni. Olyan szépek vannak a régi épületeken. Az a beépített erkély egy külön
félszoba. Nagyon tetszik a kerítésen keresztül megörökített erkély fotója.
Lilla nem sokat változott arcra az évek alatt. Aranyos mosolygós kis/nagylány.
Ildikó, a kis lépések is sokat számítanak. Amúgy is csak lassan szabad megnövelni a rostok mennyiségét, mert
aki nem túl sok zöldséget vagy teljes kiőrlésű (rostgazdag) dolgot evett korábban, annak nincs erre felkészülve
a gyomra. Rostokra viszont nagy szükség van, mert ezek táplálják a mikrobiomot alkotó bélbaktériumokat.
Tudom, hogy más nézetek is vannak, de én bízom a legutóbbi kutatásokban, és az ázsiai népek tapasztalataiban.
A szójában lévő fitoösztrogén nagyon hasznos a nőknek. Én szinte minden nap eszem tofut, mert nagyon szeretem.
A tofu már egy kész étel, nem igényel hőkezelést, de nem is ront rajta. A tofu úgy készül, mint a túró. A szójatejet
citrommal vagy valamilyen savas dologgal "összeugrasztják", és lassú tűzön addig főzik, amíg kitúrósodik. Ekkor
lecsepegtetik, és kis formákba téve kinyomatják belőle a maradék nedvességet.
Én általában füstöltet (nem füstölt ízűt!) veszek, mert naggggyon szeretem. Ezeket a Lildlben és az Aldiban szoktam
beszerezni. A csomagolásuk más, de ugyanaz a szlovák cég gyártja, szóval ugyanaz az ízük.
A baloldali lidlös a jobboldali aldis. A lidlösnek nagyobb a csomagolása, de 18 dekás mindkettő. 400 forint körül van
az áruk. Mindkettő igazi füstölést kapott, érződik is rajtuk. A bablevesbe mindig teszek a főzés végén egy egészet
kis kockákra vágva. Pár órai állás után isteni füstölt ízű lesz a leves, biz isten jobb, mint az eredeti.
Eldugva a sajtok között kell keresgélni. Alig szoktam megtalálni. Nagyon idegesítő. A DM-ben is kapható, egy másik
cégtől. Az is finom, de drágább, 800 ft körül van. Igaz, az 20 dekás és bio.
Közvetlenül a kicsomagolás után fogyasztva is nagyon finom (nekem). Már ekkor sem nyers, ahogy fentebb írtam,
de ha felszeleteled és egy leheletnyi olajon vagy anélkül megpirítgatod a két oldalát, lehet, hogy jobban fog
ízleni. Zsuzsiék egy szlovák boltban jutnak hozzá. A lányom nagyon finnyás angol sógornője hajlandó volt egy falatot
megkóstolni belőle, aztán nem tudta abbahagyni.
A natúr tofut az Intersparban, Sparban szoktam venni, de az Auchanban és a Tescoban is ezt a fajtát lehet kapni.
A többi boltban még nem kerestem. A Lidlben és az Aldiban is van natúr tofu, de azok kicsit puhábbak ennél.
Én ennek az állagát szeretem jobban.
Bármibe belefőzheted, amibe hús kéne. Semleges ízű, jól fűszerezhető. Be lehet pácolni. Ha a kész ételhez utólag
adod hozzá, akkor is átveszi az ízeket. Nem tudom hogy viselkedik, ha egyszerre főzik az étellel, mert én mindig
utólag keverem hozzá. Már régen használtam, mert mindig a füstöltet veszem.
Itt Miskolcon a zöldség messze a Lildlben és az Aldiban a legdrágább. A sörélesztőpelyhet eheted magában vagy
joghurtba vagy főzelékbe vagy hummuszba keverve. Napi egy evőkanál már csodákra képes. Nem aktív élesztő,
candidások is fogyaszthatják. Nagyon hasznos:
https://sobors.hu/gasztro/soreleszto-fogyasztasa/Nagy álmom, hogy akadálymentesen fotózhassak végre napkeltéket. Nagyon bezavar egy fenyőág nekem, csak kicsavart
pózokban tudok miatta fényképezni.
Mióta nyugdíjba mentem, csak egyszer találkoztam a kollégáimmal. Igaz, messzebb költöztem, meg gyakran Angliában
vagyok hosszabb időre. Telefonon viszont tartjuk a kapcsolatot, bár nem mindenkivel.
Meleg front jön, azt érezhetted.
Jaj, ezt a fotót pont láttam! De jó, hogy te is megörökítetted a magad eszközeivel. Első kísérletnek nagyon jó lett!
Nem tudom, miért vacakol ennyit ez a szerver. Mindig mentsd el elküldés előtt, amit írsz!