Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 15. 21:23

Lányok!Hoztam néhány dolgot.Nem világra szólót,csak kis valamiket.Sokféle kis valamit. :)) Eltart egy ideig,amíg felteszem.
Tehát,Lillának ,az unokámnak,aki 12 éves lesz májusban,KÉSZÜL A KISKASSZA.
Hála Isten anyagilag megvannak a szülei és mivel egyke gyerek,nehéz neki ajándékozni,így én mindig kitalálok valamit.Tehát:még nincs zsebpénze,de már lassan meg kell kezdeni a pénzzel való "ügyleteket".Megkérdeztem a lányomékat,hogy minden hétvégén a pénztárcámban maradó minimális aprópénzt/alig van néhány pénzdarab/összegyűjthetem-e Lillának és évente 2x,Mikuláskor és Húsvétkor ,odaadhatom-e neki?Rábólintottak.Ezt az aprópénzt az általam elnevezett KISKASSZÁBAN gyűjtöm.Mindig más alakú,formájút találok ki.Itt látható a Húsvétra készülő:
Kép
Kép
Az eredeti képet,mert ezt a kiskasszát kivételesen vásároltam a képkeretezőnél,kicseréltem és az én "művészi" rajzomat tettem a belsejébe.
Kép
Itt látható hátul az eredeti
Kép
Itt meg az én "MŰVEM".
=)) =)) =))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 15. 21:44

A következőkben megmutatom,hogy állnak a csírázó magjaim:
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 15. 21:52

Ezen a képen Kobak cica érdeklődően néz:
Kép
Csokival "erkélyvadászatra mentünk",azaz séta közben érdekes erkélyeket néztünk.
Hoppá!Van még egy képem a bazsalikom magról,mely csak fényen csírázik,így 2 szalvéta között várakozik a "a nagy megszületésre":

Kép
Itt a frézia hagymák készülnek a cserépbe "menni":
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 15. 22:07

Csokival erkélyeket nézegetünk.Vajon látunk szépet vagy jópofát?
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
EWz borzasztó!!!
Mára ennyit hoztam.Jó éjszakát!Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 15. 22:25

Régi szép idők,amikor még Lilla kicsi volt és sokat találkoztunk:
Spoiler: mutasd
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. február 15. 22:26

Sziasztok
Sokat írtatok lányok,mióta én csak olvasok. Gondolatban mindent jóváhagyok, elismerésem a gyönyörű ételfotókért. Rita nem minden nap csinálom úgy az ételt, ahogy nálad látom, de zömében alkalmazkodom hozzá.Tofut még soha nem vettem, és nem ettem, nem is tudom milyen csomagolásban van, és hol keressem. Legközelebb megkeresem. Többet nem is tudok róla, azt sem, hogy esszük, főzzük, sütjük, stb. Ma vettem sörélesztő pelyhet, viszont volt amit nem kaptam. Éppen most nem, hogy elmentem az istenhátamögötti boltba. El is fáradtam rendesen. Lidl-ben szoktam zöldségfélét venni, jó magasra tették az árlistát ők is. Lilyke esernyős képe nagyon aranyos, neki aztán minden jól áll.
Találkozóm is volt egy volt régi munkatársammal, kicsit sütiztünk, ittunk egy teát, ami éppen olyan volt Rózsi szerint,mintha a kávéspohár mosogatóvizét kaptuk volna. Beszélgettünk kicsit aztán mentünk a dolgunkra. Én jó sokat mentem, még ne is néztem meg mennyi volt a táv. Több mint 4 km volt, nekem az ma sok volt. Ebben az itthoni km nincs benne.
Nagyon tetszenek a napkelték, csak szeretnék ilyen színekkel festeni. Mindenképpen megpróbálom, de a fekete-sötét falevelek visszatartanak, mert komorrá tudom tenni velük a képeket. Nincs még meg ennek technikája.
Paggy érdekes képeket hoztál.Az idén nálunk nincs korcsolyapálya, nem vállalta senki a jegesítést, és az üzemeltetést. Gondolom, talán ezelőtti éven sem érte meg az üzemeltetőnek.
Édesek az állatkáid, milyen aranyosan alszanak.
Kata mesterpék, nagyon ügyes vagy, megegyeztetek-e már a nyeremény átvételében. Finomakat csinálsz.Samu csinos, a kék jól áll neki.

Nagyon tetszik a miskolci fotó és a festmény összehasonlítása.
Elthan jobbulást a feleségednek. Jó lenne már kilábalni a sokféle rosszból.
Ma biztos valamiféle front volt, mert nagyon éreztem, talán éjszakára nem tér vissza.
Én is nagyon tudom sajnálni a földrengés áldozatait, károsultjait. Nagyon megérintett, ilyen mértékű kár, a sok emberélet mind nagyon sajnálatra méltó. A mentésen résztvevők, a magyar csapat, és a csodálatos kutyák, csak gratulálni a tudok a kitartásért, az emberségességért. Gondolom amikor sikerült valakit kihozni a romok alól milyen öröm lehetett.
Rajz fotóról.
Kép
amit én aztán kifestettem, kipróbáltam rajta a pasztell krétámat, az első próbálkozás ezzel a technikával. Ilyen lett, /sem a kréta, sem a papír nem ehhez való, én csak kisérleteztem, így nézzétek.
Kép

Jó éjszakát, pihenjünk. Vigyázzatok magatokra, és az állatkákra.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. február 15. 22:29

Megint bejelentkezés a főoldalon. itt valami probléma van.
Köv. levelem pár soros nem jelent meg.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 16. 7:38

Sziasztok!

Paggy, neked mindig jó ötleteid vannak, szerintem még mi is meglepődünk majd, mit találtál ki a lányod
szülinapjára. Spanyol szakosnak a spanyol étterem is klassz ötlet. Nem ismerem a spanyol gasztronómiát
(se). Kíváncsi vagyok mindkét élményre!

Itt már csak ezeket az új villamosokat lehet látni. Nem bonyolult Miskolc villamoshálózata, nem kellett
túl sok új járműre beruházni. (Hoppá, most olvasom a Wikipédián, hogy 31 db ilyen Skoda típusú villamosa
van a városnak.) Most jut eszembe, az adventi villamosunk megint első lett. :D Igen, alacsony padlósak.

Kint van a miskolci Spider mentőcsoport is. Vezetőjük Lehoczki László, aki Mancs kutya gazdája volt.
1999-ben már volt Manccsal Törökországban (Mancs itt vált híressé), amikor 17 ezren veszítették életüket
egy 7,6-os földrengésben.

Már nem fiatal, de még mindig megy menteni:

https://minap.hu/cikk/torok-szir-foldrenges-miskolci-spider-mentocsoport-felajanlotta-segitseget

Mindig korán kelő voltam, kevés alvásigénnyel, de a változókor még előrébb hozta a felkelésem idejét. Nincs
olyan, hogy 5 óra után ébredjek fel. Általában fél négy és négy óra környékén kelek. Fél tíz felé szoktam
lefeküdni. Nem visel meg, mert mindig azzal az érzéssel ébredek fel, hogy jól kialudtam magamat.

A kiskassza is nagyon jó ötlet és aranyos a megvalósítása. Hasonlóak volta azok a perselyek is, amiket kitettem
megfejtésre. Mikor legutóbb kint voltam, épp azt beszélgettük a lányommal, hogy Lilyke már úgy nő fel, hogy
nem fog vagy csak nagyon ritkán pénzt látni. Mindenütt kártyával fizetünk, én is úgy szoktam kimenni, hogy
nem váltok be pénzt, mert tök felesleges. Mindenütt elfogadják az OTP-s kártyámat. Itthon is csak egy kevéske
készpénzt tartok magamnál a piac miatt, de már ott is a legtöbb árusnál van terminál. Lilyke csak akkor fog
pénzt a kezébe, amikor a Lidlben a kis bevásárló kosárkába beleteszi. Odakint ez a gyerekeknek való kosár
egy fonttal működik.

Hű, de régen volt már téma a frézia! Nagyon jó lesz újra látni, hogy bújnak ki, és kíváncsiskodni, hogy vajon
melyik színű ér elsőnek a célba. Ugyanez vonatkozik a többire is. Szeretem a növényes sztorijaidat. Nekem nem
lehetnek élő növényeim, de a tieiden kiélhetem magam.

Ha nem mondod is látszik Kobak testtartásán, hogy érdeklődik. :D Nagyon aranyos!

Én is imádom az erkélyeket nézegetni. Olyan szépek vannak a régi épületeken. Az a beépített erkély egy külön
félszoba. Nagyon tetszik a kerítésen keresztül megörökített erkély fotója.

Lilla nem sokat változott arcra az évek alatt. Aranyos mosolygós kis/nagylány.

Ildikó, a kis lépések is sokat számítanak. Amúgy is csak lassan szabad megnövelni a rostok mennyiségét, mert
aki nem túl sok zöldséget vagy teljes kiőrlésű (rostgazdag) dolgot evett korábban, annak nincs erre felkészülve
a gyomra. Rostokra viszont nagy szükség van, mert ezek táplálják a mikrobiomot alkotó bélbaktériumokat.

Tudom, hogy más nézetek is vannak, de én bízom a legutóbbi kutatásokban, és az ázsiai népek tapasztalataiban.
A szójában lévő fitoösztrogén nagyon hasznos a nőknek. Én szinte minden nap eszem tofut, mert nagyon szeretem.
A tofu már egy kész étel, nem igényel hőkezelést, de nem is ront rajta. A tofu úgy készül, mint a túró. A szójatejet
citrommal vagy valamilyen savas dologgal "összeugrasztják", és lassú tűzön addig főzik, amíg kitúrósodik. Ekkor
lecsepegtetik, és kis formákba téve kinyomatják belőle a maradék nedvességet.
Én általában füstöltet (nem füstölt ízűt!) veszek, mert naggggyon szeretem. Ezeket a Lildlben és az Aldiban szoktam
beszerezni. A csomagolásuk más, de ugyanaz a szlovák cég gyártja, szóval ugyanaz az ízük.

Kép

A baloldali lidlös a jobboldali aldis. A lidlösnek nagyobb a csomagolása, de 18 dekás mindkettő. 400 forint körül van
az áruk. Mindkettő igazi füstölést kapott, érződik is rajtuk. A bablevesbe mindig teszek a főzés végén egy egészet
kis kockákra vágva. Pár órai állás után isteni füstölt ízű lesz a leves, biz isten jobb, mint az eredeti.
Eldugva a sajtok között kell keresgélni. Alig szoktam megtalálni. Nagyon idegesítő. A DM-ben is kapható, egy másik
cégtől. Az is finom, de drágább, 800 ft körül van. Igaz, az 20 dekás és bio.

Kép

Közvetlenül a kicsomagolás után fogyasztva is nagyon finom (nekem). Már ekkor sem nyers, ahogy fentebb írtam,
de ha felszeleteled és egy leheletnyi olajon vagy anélkül megpirítgatod a két oldalát, lehet, hogy jobban fog
ízleni. Zsuzsiék egy szlovák boltban jutnak hozzá. A lányom nagyon finnyás angol sógornője hajlandó volt egy falatot
megkóstolni belőle, aztán nem tudta abbahagyni.

A natúr tofut az Intersparban, Sparban szoktam venni, de az Auchanban és a Tescoban is ezt a fajtát lehet kapni.
A többi boltban még nem kerestem. A Lidlben és az Aldiban is van natúr tofu, de azok kicsit puhábbak ennél.
Én ennek az állagát szeretem jobban.

Kép

Bármibe belefőzheted, amibe hús kéne. Semleges ízű, jól fűszerezhető. Be lehet pácolni. Ha a kész ételhez utólag
adod hozzá, akkor is átveszi az ízeket. Nem tudom hogy viselkedik, ha egyszerre főzik az étellel, mert én mindig
utólag keverem hozzá. Már régen használtam, mert mindig a füstöltet veszem.

Itt Miskolcon a zöldség messze a Lildlben és az Aldiban a legdrágább. A sörélesztőpelyhet eheted magában vagy
joghurtba vagy főzelékbe vagy hummuszba keverve. Napi egy evőkanál már csodákra képes. Nem aktív élesztő,
candidások is fogyaszthatják. Nagyon hasznos:

https://sobors.hu/gasztro/soreleszto-fogyasztasa/

Nagy álmom, hogy akadálymentesen fotózhassak végre napkeltéket. Nagyon bezavar egy fenyőág nekem, csak kicsavart
pózokban tudok miatta fényképezni. :))

Mióta nyugdíjba mentem, csak egyszer találkoztam a kollégáimmal. Igaz, messzebb költöztem, meg gyakran Angliában
vagyok hosszabb időre. Telefonon viszont tartjuk a kapcsolatot, bár nem mindenkivel.

Meleg front jön, azt érezhetted.

Jaj, ezt a fotót pont láttam! De jó, hogy te is megörökítetted a magad eszközeivel. Első kísérletnek nagyon jó lett!

Nem tudom, miért vacakol ennyit ez a szerver. Mindig mentsd el elküldés előtt, amit írsz!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. február 16. 10:26

Sziasztok Lányok és Elthan!
Szép napot mindenkinek, bár itt legnagyobb meglepetésemre mostanra ereszkedett le a köd, így a napsütés elég bátortalanul próbál sütni, mert még a felhők is akadályozzák!
Elolvastam mindent, s ki is gyönyörködtem magam a képeken. Paggy, egyik utolsó képeden az erkélyek miatt tisztára észak-koreai környezet jutott eszembe.
A mienk is csak egy árnyalattal jobb, mert felújított és egy picit színes.
A magoncok növekedése is elindult, s jó volt látni az életrevalóságukat. Szuper lesz mindegyik meglepetés a születésnapra!
Biztosan örülni fognak az ünnepeltek! :D

Rita receptjei is nagyon tetszenek, az újabb dolgok beszerzése megint egy klassz kaland lesz. De már elmentve a telefonomra.
Tegnap az Auchenben nem jártam sikerrel, így majd megpróbálom az Aldit. Aztán meg majd a Tescot.

Ildikó, nagyon jó lett a rajz, a mondanivaló tökéletesen átjön.
A gyaloglás még mindig nem az erősségünk, de majd igyekszem, minél többet kimozdulni!
Most mennem kell, várnak a feladatok, közben meg szeretnék legalább egy részt a várt soriaimból is elolvasni.

De a fontossági sorrend utolsó helyén van! :x :D :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 16. 16:42

:flower1: Sziasztok!Bemutatom ,hogy kell fréziát hajtatni annak ,aki még nem látta =))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 16. 16:52

A Tescoban voltam először és ott kerestem a fréziahagymát.Ott is volt,de én dupla virágút akartam.Ezért átmentem az ALDIBA

Tesco magospolcok:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 16. 16:56

HOPPÁ!!!!Itt lehet kapni azt a virágmagot,amit én annyira szeretek és égen-földön nem találtam.Még Ágit is megkértem, próbálja meg Szegeden.Olyan aranyos volt,hogy utánajárt,de sikertelenül.Nem is gondoltam,hogy a Tesco is forgalmazza ennek a cégnek a magjait.SZUPEREK,nagy %-ban kikelnek a magjaik.

"Ő" az/lila-kék-piros-fehér-törpe őszirózsa/
Kép
De most nem erről van szó,hanem a fréziáról.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 16. 17:07

Így néznek ki a virághagymák,amikor kiveszed a csomagolásból:
Kép
Ezt le kell pucolni.
Kép
Ha van közte beteg,az megy a szemétbe!!
Kép
Itt vannak megtisztítva:
Kép
Jó az arány,mert 30 hagyma közül,csak ennyi beteg:
Kép
Most megyek és főzök egy jó erős kamillateát,lehűtöm,majd pár órára beleteszem a hagymákat.Fertőtleníti őket.
Legközelebb,akkor mutatom,ha már túl vannak a fürdőn és mennek 7 napra egy műanyag dobozba ,90%os páratartalommal a gangra,ahol lehűtve keltem életre őket/AZ ÉG SEGÍTSÉGÉVEL!!! ^:)^ ^:)^ ^:)^ :)) :)) :)) /Majd cserépbe/coca colás flakonba/ kerülnek.Természetesen földbe.Tudjátok a fordított colás flakon!!!módszer.Sziasztok,majd holnap este jövök olvasni.Addig is köszönöm a válaszokat a kérdéseimre,a képeket és az új hozzászólásokat.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 16. 18:18

Elálltam a játéktól,mert túl elfoglalt vagyok,így csak mutatom mindig az állapotot.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. február 17. 7:42

Sziasztok LÁnyok és Elthan! Itt olyan világra ébredtünk mintha esett volna a hó. :-o
Nem is hallottam még a kamillás fertőtlenítésről. Mindenesetre igencsak ígéretesek az eddig feltett képek! :x :D :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 17. 8:49

Kislányok, holnap fogok jönni. Ez nem fenyegetés... :D
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. február 17. 16:18

:x :D :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 17. 19:14

Sziasztok!Frézianapló/2
kamillás fürdőzés:
Kép
Több órás kamillafürdő után egy zárt műanyagdobozba kerülnek,ahol nedves kéztörlőn várakoznak,arra,hogy beinduljon a csíraképződés.Néha bele kell nézni a dobozba,hogy elég nedves-e a kéztörlő/nem kell tocsogni a víztől!!/A fréziahajtatás legfontosabb feltétele a hőmérséklet és a pára.Kezdetben alacsony hőmérsékleten kell tartani 13-14 fokon és 90%os párában,majd 7 nap után kb 16-17 fokon,legkésőbb pedig 20 fok körül.Ezért faxnis a termesztés illetve az otthoni hajtatás.DE ÉN SEGÍTEK NEKTEK,HA KI AKARJÁTOK PRÓBÁLNI,CSAK KÖVESSETEK ENGEM!!!
Kép
A beüvegezett gangon pont megfelelő a hőmérséklet.
Kép[/url)
[url=https://postimg.cc/KKCbXdn4]Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 17. 19:28

A hűtést általában jégakkuval ,egy hűtőtáskában szoktam csinálni/teszek be egy hőmérőt.kb 4 óránként cserélem a jeget a táskában.,most viszont éjszaka elég hideg van,nappal pedig mennek a hűtőtáskába .Miért?
Be kell csapni a növényt.A frézia Dél-Afrikából származik
Freesia eredete, leírása
A frézia, a nősziromfélék családjába tartozik. Az őshazája Dél-Afrika és Kelet-Afrika, de a mindennapjainkban hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen a gyönyörű külseje miatt előreszeretettel tartják dísznövényként. Európában a 18. század végén. 19. század elején honosították. Ennek a lágyszárú növénynek az az érdekessége, hogy a nevét egy német orvosról kapta. Sok különböző fajtája létezik, tölcséres virágúak, és szétterülő virágúak is, amelyek általában sárga, fehér vagy rózsaszínűek és különlegesen, fürtben helyezkednek el. A növény egy kis hagymagubóból növekedik ki, hosszúkás, keskeny levelei vannak.
Frézia gondozása, igénye
A frézia gondozása nem tartozik az egyszerű kategóriába, de nem kell tőle azért megijedni, az odafigyelésért és törődésért nagyon hálás. Tarthatjuk egyaránt cserépben és kint a kertben is, csak biztosítani kell számára a megfelelő körülményeket.
https://pixabay.com/hu/images/search/fr%C3%A9zia/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 17. 19:46

Az nem igaz,hogy egyszerűen termeszthető,mert faxnis,de higgy bennem,mert én már 6-7 éve kikínlódtam!Most 100 mondatot leírhatnék róla,de inkább mutatom.Ettől még az ÉGIEKTŐL FÜGG és PERSZE A FRÉZIÁKTÓL,hogy MEG AKARNAK-E "SZÜLETNI".Tehát,akinek kedve van,tartson velem!Most 7 napig a dobozban lesz 13-14 fokon.Azután majd mutatom újra.
Lányok!Ma megint sok dolgom volt és még holnap is lesz.Fáradt vagyok,majd vasárnap délelőtt jövök olvasni .Beteszek még pár semmitmondó városi képet,amit ma a Móricz Zsigmond körtéren készítettem a villamosra várva és ezzel kapcsolatban is mutatok valamit,azután korán ágyba bújol,mert reggel 4-kor keltem.Szól a rádió.Szép estét!Paggy
https://welovebudapest.com/hely/moricz-zsigmond-korter
s lezárult. Teljesen átjárható a Móricz Zsigmond körtéri Gomba épülete. A megújult létesítményt újra birtokba vehette a lakosság, de közösségi és kulturális valamint vendéglátó helyiségként, valamint jegypénztárként is szolgálja a lakosságot.
A képen látható kör alakú épületről van szó.Nyáron zsúfolásig megtöltik a vendégek a Prosit Buda Bistrot
Kép
Képfriendship poems with authors
Kép

Kép
Kép
Így néz ki belül az épület.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 17. 20:19

https://pestbuda.hu/cikk/20221208_egy_i ... teri_gomba
Részlet:
Újbuda emblematikus épülete, a Gomba idén decemberben nyolcvanéves. A Móricz Zsigmond körtéren 1942-ben emelt forgalmi pavilon hatvan évig látta el eredeti funkcióját, míg el nem bontották a körülötte futó síneket. Az épület feladat nélkül maradt. Mire a fővárostól a XI. kerületi önkormányzat tulajdonába került, addigra romos volt, koszos, méltatlan az építészeti értékéhez és a hely atomszférájához. Tervpályázatot írtak ki a megmentésére, ennek nyomán született meg 2014-ben az a kortárs közösségi tér, amely egyszerre elegáns, funkcionális és kulturális igényeket is kielégít.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. február 17. 20:23

És most jöjjön az én 2 bugyuta képem a villamosmegállóból!
Kép
Kép
:-h :-h :-h :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 18. 6:40

Sziasztok!

Kata, nálunk ugyanolyan idő volt tegnap, meg tegnapelőtt, amilyen nálatok is. Szegény napocska egy egybefüggő
ködös-párás függönyön keresztül próbált kikandikálni, de nem jött össze neki. Voltak jelei, hogy talán esni fog a hó,
de végül csak egy kevés dara szállingózott a levegőben. Most reggel, ahogy kinyitottam az ablakot a szellőztetéshez,
nem csapott meg a hideg. Megnéztem az időképet, és látom, hogy kellemes tavaszias időnk lesz ma.

Már lementettem a fotóidat, később lesz időm kitenni, de azt láttam, hogy az egyik sütit szójajoghurttal készítetted,
az egyik kenyérkének a fele már tk. lisztből állt. Kíváncsi leszek a véleményedre, hogy miket tapasztaltál velük
kapcsolatban.

Paggy, én emlékszem a fordított kólás flakonra, és a kamillás áztatásra is. A 13 fokon tartás már kiment a fejemből.
Most nem tudom elképzelni, hogy olyan helyzetben legyek, hogy fréziát tudjak hajtatni (hosszú távollétek), de nagyon
szívesen követem a folyamatot. A növényekre úgy gondolunk, mint egy nagy csoportra, de ilyenkor látszik, hogy milyen
egyediek. Mindegyiknek megvan a maga heppje.
Már korábban is olvashattuk tőled, és láttuk is a saját szemünkkel, hogy nem egyszerű odáig eljuttatni a hagymákat,
hogy ki is hajtsanak. Beleteszed a nagy munkát, aztán néha csalódás a vége. De ép ezért szép a fréziahajtatás, mert
ennyi izgalom van benne.

Nem szabad ledegradálnod a fotóidat. Többször írod melléjük, hogy semmitmondóak, meg bugyuták. Ez nem igaz!!
Én élvezettel nézegetem. Ahogy szoktam írni, közöm van hozzá, mert a te szemüvegeden keresztül látom azt a helyet,
ahol éppen állsz. Valamiért megörökítetted azt a pillanatot, valamiért fontosnak tartottad. Ha "csak" annyi volt az oka,
hogy lássuk, épp hol tartózkodsz az is egy jó indok. Az egyik "semmitmondó" képedet nézegetve, azonnal megállapítottam,
hogy igaz, amit írtál (mondjuk addig se kételkedtem benne), hogy valóban járnak még BP.-en régebbi típusú sárga
villamosok, meg azt is, hogy az ősz hajú hölgynek hasonló mustársárga kabátja van, mint nekem, és azt is megállapítottam,
hogy nem a hölgyhöz, hanem a mellette ülő bácsihoz tartozik a banyatank. Ezen elgondolkodtam egy kicsit, mert azt
hiszem, én csak nőket láttam eddig banyatankkal, férfit még nem. És az is eszembe jutott, hogy szerencsére gyakran járnak
a villamosok, így nem kell sokat fagyoskodnod a megállóban, mert látszik a képen, hogy hideg volt. Szóval ennyi mindent
mondott nekem egy semmitmondó fotód.

Drága anyósomnak volt nagy kedvence az őszirózsa. Örülök, hogy sikerült beszerezned.

A gangon is van lila fényed és a lakásban is?

Írod, hogy tegnap készítetted a képeket a Móricz Zsigmond körtéren, de akkor nálatok nagyon jó idő lehetett, mert mindenki
lengén van öltözve, a Bistroban meg kifejezetten nyáriasan. És a fákon is már zöld levelek vannak. :-o
Hát az új Gomba sokkal elegánsabb, mint a régi volt. A belsejét is szépen megcsinálták.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 18. 6:54

Kata fotói:

Most látom, hogy újabb fotókat is tettél fel, azokat lehet, hogy csak holnap fogom tudni kitenni.

Nagyon jól néz ki ez a sütőben sült krumplis-húsos-káposztás étel. Már korábban is megfigyeltem, mennyi szép színes
párnád van. Samu kedvéért? Vagy csak "úgy"? Már elfelejtettem, mit is írtál a hatodik képhez, hogy mi is az az étel.
Az utolsó süti a szójajoghurtos-almás-mákos. A kenyér 50%-ban teljes kiőrlésű lisztből készült.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. február 18. 7:06

Kata fotói:

Na, csak ideértem ezekkel a legújabbak is.

Most néztem meg a kinti hőmérőmet, +10 fok van!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”